Albánia: Herciana Matmuja – Zemërimi i një nate

albaniaTudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Tegnap este Albánia dalt választott a 2014-es Eurovízióra. A teljesen élő előadáson alapuló (élő ének és élő nagyzenekari kíséret) Festivali i Këngës dalfesztiválon már több alkalommal (így tavaly is) induló Herciana Matmuja lett a győztes. Gratulálunk!

31 Comments

Ez sem igazán fogott meg. Volt már albán dal, amit nem szerettem először, viszont a versenyre kikozmetikázták, és a kedvencem lett 🙂 Hasonlókat kívánok ennek a dalnak is!

Nekem tavaly ő volt a kedvencem,mai napig hallgatom azt a dalát.Az idei mezőnyből már tényleg magasan ő volt a legjobb.Nagyon drukkolok neki és tetszik ez a dala is.HAJRÁ HERSI!!

Szerintem nem lenne ez egy rossz szám, ha nem lenne ennyire túllihegve. Lehet, hogy csak a hangosítással van probléma, de kevesebb hangszerrel és kissé lassabb melódiával nekem sokkal jobban tetszene.

Ő, nálam épp abba a kategóriába tartozott ami elmegy 😀
Így többször hallgatva látok benne fantáziát.
Az ukránhoz nem nagyon tudom hasonlítani, nagyjából egy szinten vannak nálam még 🙂

Nekem sem tetszik, első hallásra legalábbis a kisujja hegyével sem fogott meg. Tudom, hogy nem szabad leragadni, de én albán színekben még Ronát akarom hallgatni. Még húsz évig minimum. 🙁

Voltak ettől jobbak, de ez is egész jó. Volt egy ilyen megérzésem, hogy ő lesz a nyerő, de ez is csak olyan megérzés, amit nem veszek komolyan, és akkor persze bejön. Még párszor meghallgatom, és megszeretem 🙂

A gitárszóló végéig kifejezetten tetszik, utána sajnos eléggé leül a dal. Mindenesetre szerintem sokkal jobb az ukrán versenydalnál, ebben az állapotában. Az átdolgozások még módosíthatnak ezen a véleményemen. Mindenképpen jó lenne minél előbb stúdió verzióban hallani, én az alapján szoktam meghozni a végleges döntésemet.

Nagyon gyenge, még az ukrán számnál is gyengébb. A tavalyinál sokkal rosszabb, de még talán a 2012-es számnál is gyengébb. A nővel meg gyerekeket lehetne ilyesztegetni.

Hát megmondom az őszintét, Albániától nem vártam jobbat. A végleges verzió egy közép, hátsó mezőny lesz nálam. A hangja nem egy nagy eresztés, szóval még azzal se lehet kapálózni. Az ukrán daltól egyértelműen gyengébb. A nemzetiből keveset láttam, mert a műsor sehogy se tudott lekötni, de azért nem vennék rá mérget, hogy ez volt a legjobb.

Szerintem az a baj ezzel a számmal, hogy semmi értelme sincs, nincs célközönsége az Eurovízió-rajongókon kívül. Összevissza csapong hangszerek meg stílusok között, egyszer ilyen Disney-betétdalos, aztán jön egy vonyításária, majd egy gitárszóló, mire belép egy szimfonikus zenekar. Legalább négy WTF? hatású fordulat van benne, és ez nem jó, egy popdal ne legyen ilyen eklektikus és csapongó, már ha az én átlagfülemnek meg akar felelni… Márpedig ez popdal, máshova sehogy sem tudnám besorolni, de tudom, hogy ebből a kategóriából is kilóg… Van olyan, hogy Balkán-sznobizmus? ha igen, akkor ez az; minden nyugatit belepakoltak, de azért déli maradt rendesen. Ezért írtam az első mondatban azt, amit írtam, meg ezért szívatták tavaly Vecát. No, majd meglátom, mit hoznak össze, de eddig az ukránnál és ennél is úgy fest, hogy utcahosszal jobbat fogunk küldeni. 🙂 Ez a része mondjuk pozitívumként is felfogható. Az más, hogy ha olyan lesz a mezőny, mint ez a kettő dal, akkor nagyon reményvesztetten fogom végignézni a műsort. Bár aggasztó, hogy ezeknél bőven lesz lejjebb is a felhozatalban – mármint az osztrák lény eddig kapásból.

Szembe megyek a tömeggel, mert nekem tetszik, a tavalyi dala igaz jobban tetszett szívesebben láttam volna őt tavaly igaz csak Kejsi mögött, de nekem ez a szám is tetszik és át lesz ez még nagyon variálva, szóval ez még eléggé natúr. Gondoljunk csak Ronara vissza mikor ő nyert 2012-ben, mennyire leírták azt a dalt egyből sőt mindaddig még nem jött az élő show és láss csodát! 🙂

Gondolok itt a nemzetközi visszhangra sőt akkor most példálózzak a fogadóirodákkal, ahol ha jól emlékszem az utolsó 5-ben volt. Nem kimondottan a magyarokra gondolok, ez a pontozásunkban is meglátszott.

Lelkemet mindig boldogság és öröm tölti be, mert kicsiny hazánkban és eme fórumon mindig oly nagyon-nagy zenei szakértők alkotnak véleményeket. Természetesen nehezen megdönthető érvekkel alátámasztva gondolataikat. Mély tisztelettel olvasom írásaikat. Állam leesik, lélegzetem eláll és csak ámulok. Csodálatos!

Gondoltam, nem azt írom, hogy “szerintem szar” (bár ez legalább alliterál 😀 ), hanem megpróbálom kicsit konkrétabban megfogni, hogy mi a bajom vele. 🙂 Tudom, hogy nem értek hozzá, de ez talán pont az a felület, ahol a tudatlan zenekedvelők is véleményt cserélhetnek. 🙂

Ez az Zoli, ne hagyd magad. Azt szeretem látni, ahogy évek alatt szépen kinőttök az “ez szar, és kész” kifejtettségű hozzászólásokból. Én szeretem, amikor indokaitok vannak. Még akkor is, ha a lényeggel nem értek egyet: nekem ez a dal tetszik. Vagy legalább is érzem, hogy nagyon fog tetszeni. Csak még várom a végleges változatot. De már így is ígéretes.

Szerintem ez egesz jo legalabbis engem elsore megfogott . 10/7 hangilag egesz jo es minosegbem is veri az ukran dalt. Bar az igaz h a masodik perc utani erthetetlenseg lerontja az egeszet de szerintem addig kellemes hallgatni.

Hát… “dimenziót ugrottak” a tavalyihoz képest! 😀 Szerintem meglehet a döntő. Az ukránnál mindenesetre sokkal jobb!

Hangilag kenterbe veri az ukrán számot. Viszont magát a dalt nekem még szokni kell. Lehet üde foltja az idei Eurovíziónak…

Az a fura ,hogy valamiért ez dal bejön , mialatt egy mukkot nem értek belőle. Egyrészt titokzatos maga az egész dal , másrészt komolysága van. Kár hogy a vonósbanda nem lehet ott Dániában , pedig az adná az egészre a pluszot. A vokalisták jó összhangban vannak az énekesnővel , ez is fontos !

Comments are closed.