Albánia: Herciana Matmuja – Zemërimi i një nate

albaniaTudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Tegnap este Albánia dalt választott a 2014-es Eurovízióra. A teljesen élő előadáson alapuló (élő ének és élő nagyzenekari kíséret) Festivali i Këngës dalfesztiválon már több alkalommal (így tavaly is) induló Herciana Matmuja lett a győztes. Gratulálunk!

Comments

31 hozzászólás a(z) “Albánia: Herciana Matmuja – Zemërimi i një nate” bejegyzéshez

 1. rocknish avatar
  rocknish

  Ez sem igazán fogott meg. Volt már albán dal, amit nem szerettem először, viszont a versenyre kikozmetikázták, és a kedvencem lett 🙂 Hasonlókat kívánok ennek a dalnak is!

 2. Nyee avatar
  Nyee

  Nekem tavaly ő volt a kedvencem,mai napig hallgatom azt a dalát.Az idei mezőnyből már tényleg magasan ő volt a legjobb.Nagyon drukkolok neki és tetszik ez a dala is.HAJRÁ HERSI!!

 3. Bakancs avatar
  Bakancs

  Szerintem nem lenne ez egy rossz szám, ha nem lenne ennyire túllihegve. Lehet, hogy csak a hangosítással van probléma, de kevesebb hangszerrel és kissé lassabb melódiával nekem sokkal jobban tetszene.

 4. Zolecs avatar
  Zolecs

  Ő, nálam épp abba a kategóriába tartozott ami elmegy 😀
  Így többször hallgatva látok benne fantáziát.
  Az ukránhoz nem nagyon tudom hasonlítani, nagyjából egy szinten vannak nálam még 🙂

 5. Pataki avatar
  Pataki

  Nekem nem igazán tetszik, szerintem az ukrán dal jobb.

  1. Zoli avatar
   Zoli

   Nekem sem tetszik, első hallásra legalábbis a kisujja hegyével sem fogott meg. Tudom, hogy nem szabad leragadni, de én albán színekben még Ronát akarom hallgatni. Még húsz évig minimum. 🙁

 6. Hádész avatar
  Hádész

  Voltak ettől jobbak, de ez is egész jó. Volt egy ilyen megérzésem, hogy ő lesz a nyerő, de ez is csak olyan megérzés, amit nem veszek komolyan, és akkor persze bejön. Még párszor meghallgatom, és megszeretem 🙂

 7. gyokub avatar
  gyokub

  Elég furcsa ez a dal, de mégis egy picit jobban tetszik, mint az ukrán. Kíváncsian várom a végleges verziót. 🙂

 8. Léránt Lajos avatar
  Léránt Lajos

  Nem tetszik. Pláne ha átirják még rontani szoktak rajt. Anjeza és Rona magas lécet álított fel nálam.

 9. Pitbull42 avatar
  Pitbull42

  A gitárszóló végéig kifejezetten tetszik, utána sajnos eléggé leül a dal. Mindenesetre szerintem sokkal jobb az ukrán versenydalnál, ebben az állapotában. Az átdolgozások még módosíthatnak ezen a véleményemen. Mindenképpen jó lenne minél előbb stúdió verzióban hallani, én az alapján szoktam meghozni a végleges döntésemet.

 10. Sztbeni avatar
  Sztbeni

  Nagyon gyenge, még az ukrán számnál is gyengébb. A tavalyinál sokkal rosszabb, de még talán a 2012-es számnál is gyengébb. A nővel meg gyerekeket lehetne ilyesztegetni.

 11. Balázs avatar

  Hát megmondom az őszintét, Albániától nem vártam jobbat. A végleges verzió egy közép, hátsó mezőny lesz nálam. A hangja nem egy nagy eresztés, szóval még azzal se lehet kapálózni. Az ukrán daltól egyértelműen gyengébb. A nemzetiből keveset láttam, mert a műsor sehogy se tudott lekötni, de azért nem vennék rá mérget, hogy ez volt a legjobb.

 12. Risu avatar
  Risu

  Hűha… nem tudom eldönteni, hogy nagyon tetszik, vagy nagyon nem xDD

 13. Zoli avatar
  Zoli

  Szerintem az a baj ezzel a számmal, hogy semmi értelme sincs, nincs célközönsége az Eurovízió-rajongókon kívül. Összevissza csapong hangszerek meg stílusok között, egyszer ilyen Disney-betétdalos, aztán jön egy vonyításária, majd egy gitárszóló, mire belép egy szimfonikus zenekar. Legalább négy WTF? hatású fordulat van benne, és ez nem jó, egy popdal ne legyen ilyen eklektikus és csapongó, már ha az én átlagfülemnek meg akar felelni… Márpedig ez popdal, máshova sehogy sem tudnám besorolni, de tudom, hogy ebből a kategóriából is kilóg… Van olyan, hogy Balkán-sznobizmus? ha igen, akkor ez az; minden nyugatit belepakoltak, de azért déli maradt rendesen. Ezért írtam az első mondatban azt, amit írtam, meg ezért szívatták tavaly Vecát. No, majd meglátom, mit hoznak össze, de eddig az ukránnál és ennél is úgy fest, hogy utcahosszal jobbat fogunk küldeni. 🙂 Ez a része mondjuk pozitívumként is felfogható. Az más, hogy ha olyan lesz a mezőny, mint ez a kettő dal, akkor nagyon reményvesztetten fogom végignézni a műsort. Bár aggasztó, hogy ezeknél bőven lesz lejjebb is a felhozatalban – mármint az osztrák lény eddig kapásból.

 14. Mettyú avatar
  Mettyú

  Szembe megyek a tömeggel, mert nekem tetszik, a tavalyi dala igaz jobban tetszett szívesebben láttam volna őt tavaly igaz csak Kejsi mögött, de nekem ez a szám is tetszik és át lesz ez még nagyon variálva, szóval ez még eléggé natúr. Gondoljunk csak Ronara vissza mikor ő nyert 2012-ben, mennyire leírták azt a dalt egyből sőt mindaddig még nem jött az élő show és láss csodát! 🙂

  1. Zoli avatar
   Zoli

   Szerintem nem, sokan álltunk Rona mellett a FiK után egyből.

   1. Mettyú avatar
    Mettyú

    Gondolok itt a nemzetközi visszhangra sőt akkor most példálózzak a fogadóirodákkal, ahol ha jól emlékszem az utolsó 5-ben volt. Nem kimondottan a magyarokra gondolok, ez a pontozásunkban is meglátszott.

   2. Zoli avatar
    Zoli

    Ja, tényleg… Az első próba volt talán a nemzetközi vízválasztó, ez igaz.

 15. Robek avatar
  Robek

  Lelkemet mindig boldogság és öröm tölti be, mert kicsiny hazánkban és eme fórumon mindig oly nagyon-nagy zenei szakértők alkotnak véleményeket. Természetesen nehezen megdönthető érvekkel alátámasztva gondolataikat. Mély tisztelettel olvasom írásaikat. Állam leesik, lélegzetem eláll és csak ámulok. Csodálatos!

  1. Zoli avatar
   Zoli

   Gondoltam, nem azt írom, hogy „szerintem szar” (bár ez legalább alliterál 😀 ), hanem megpróbálom kicsit konkrétabban megfogni, hogy mi a bajom vele. 🙂 Tudom, hogy nem értek hozzá, de ez talán pont az a felület, ahol a tudatlan zenekedvelők is véleményt cserélhetnek. 🙂

   1. Pitbull42 avatar
    Pitbull42

    „legalább alliterál”

    Szerintem ettől alliterált lett a gatyám… 😀 😀 😀

   2. Erzsi avatar
    Erzsi

    Ez az Zoli, ne hagyd magad. Azt szeretem látni, ahogy évek alatt szépen kinőttök az „ez szar, és kész” kifejtettségű hozzászólásokból. Én szeretem, amikor indokaitok vannak. Még akkor is, ha a lényeggel nem értek egyet: nekem ez a dal tetszik. Vagy legalább is érzem, hogy nagyon fog tetszeni. Csak még várom a végleges változatot. De már így is ígéretes.

 16. krobert avatar
  krobert

  Szerintem ez egesz jo legalabbis engem elsore megfogott . 10/7 hangilag egesz jo es minosegbem is veri az ukran dalt. Bar az igaz h a masodik perc utani erthetetlenseg lerontja az egeszet de szerintem addig kellemes hallgatni.

 17. Csengettyű avatar

  Nekem ez így első-második hallásra tetszik. Persze várom én is a végleges verziót, de az ukrán dalt már most fényévekkel veri.

 18. Emdogh avatar
  Emdogh

  Hát… „dimenziót ugrottak” a tavalyihoz képest! 😀 Szerintem meglehet a döntő. Az ukránnál mindenesetre sokkal jobb!

 19. Sztbeni avatar
  Sztbeni

  Most olvasom, hogy a csaj 23 éves. Én legalább 40-nek hittem 😀

 20. EsC_BaT avatar
  EsC_BaT

  Emberek, ez a szám nálam libabőr kategóriás.

 21. TeBo avatar
  TeBo

  Hangilag kenterbe veri az ukrán számot. Viszont magát a dalt nekem még szokni kell. Lehet üde foltja az idei Eurovíziónak…

 22. Bende avatar
  Bende

  Nem az én stílusom. Eddig nálam a 8. 🙂

 23. eschungary93 avatar
  eschungary93

  Az a fura ,hogy valamiért ez dal bejön , mialatt egy mukkot nem értek belőle. Egyrészt titokzatos maga az egész dal , másrészt komolysága van. Kár hogy a vonósbanda nem lehet ott Dániában , pedig az adná az egészre a pluszot. A vokalisták jó összhangban vannak az énekesnővel , ez is fontos !

 24. eschungary93 avatar
  eschungary93

  nos bő két hét elteltével és jelenleg 25 dallal ki merem jelenteni , hogy Albánia még mindig benne van a top 10 -ben !