Naptár

2013. november
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Daria Kinzer: Egyszerre kihívás és meglepetés a továbbjutás

Daria Kinzer pictureSzerző: Mádi Sándor
A kép www.dariakinzer.com tulajdona. Copyright: www.miriamprimik.com

Daria Kinzer neve nem ismeretlen egy igazi Eurovíziós fan számára: 2011-ben ő képviselte Horvátországot a düsseldorfi versengésen, ám ekkor nem sikerült a döntőbe kvalifikálnia. Interjúalanyomat megkérdeztem 2 évvel ezelőtti tapasztalatairól és jelenlegi terveiről is.

Mindannyian tudjuk, hogy Düsseldorfban te voltál Horvátország képviselője, ám a döntőig nem sikerült eljutnod. Hogyan élted ezt meg?

2011-ben kemény és szoros eredmények mellett, de sikerült a Dora versenyt megnyernem, mely egy olyan élmény volt, melyet sosem feledek el: megkaptam az esélyt hogy Horvátországot képviseljem az Eurovíziós Dalversenyen – Európa legnagyobb versenyén! Ez nagy megtiszteltetés volt számomra, nagyon szerettem Düsseldorfban lenni. A döntőbe valóban nem sikerült bejutnom, de én teljes egészében elégedett voltam a produkcióval amit összehoztunk. Senki sem tudja előre, hogy ki fog továbbjutni és ki nem – ez egyszerre kihívás és meglepetés is minden résztvevő országnak – de az én álmom ettől függetlenül valóra vált! Németországi létem alatt megismerkedhettem rengeteg kedves emberrel, énekessel, zeneszerzővel, újságíróval és természetesen rajongóval is – nagy köszönettel tartozom ezekért az élményekért. A 2011-es Eurovíziót követően új ösvényre léptem és az első Schlager-albumom készítésébe fogtam bele, melynek címe Zwischen Himmel und Erde (Ég és föld között). Ez egyébként idén júliusban jelent meg Németországban, Ausztriában és Svájcban, illetve azt hozzáteszem, hogy minden dal német nyelvű. A Schlager egy tipikus német zenei stílus amit én nagyon kedvelek. Minden szeretetemet beletettem az első albumba és igazán Dariásan hangzik!

Most újra próbálkozol az Eurovízión való részvétellel, de ez alkalommal svájci színekben. Miért éppen Svájc és nem egy másik ország?

Ez egy nagy esély számomra és büszke is vagyok rá. Érkezett egy felkérés a zenei és produkciós csapattól, aminek a tagjai: Michael Down, Andreas Anastasiou, Jonas Gladnikoff és Primoz Poglajen. Ők írtak egy dalt, a Somebody like you-t (Valaki aki olyan mint te), és felkértek hogy énekeljem fel, hogy így benevezehessenek a 2014-es svájci válogatóra. Micsoda egybeesés! Jelenleg is Németországban, Ausztriában és Svájcban dolgozok, utóbbival “zenei párkapcsolatban” is vagyok. Továbbá tetszik ez az új fajta szavazási rendszer – átlátszó és nyitott a közönség felé!

Mikor született a döntés hogy megpróbálod mégegyszer, és hogyan jött, hogy ismét szerencsét próbálj az Eurovízió színpadán?

A döntés elég későn született, talán néhány hete mindössze. Ebből következik, hogy nagy rohanásban voltunk. Megkaptam a dalt a szerzőktől és 3 nappal később már fel is vettük. Természetesen több embertől is kaptam ötleteket, de csak azért mert megkértem őket. Ezen vágyam meg kellett beszélnem elsősorban a kiadómmal, a TELAMO céggel valamint a menedzseremmel, Peter Fröstl-el is, hiszen velük írtam alá szerződést – viszont mindketten támogatnak és figyelemmel kísérik a jövőbeli történéseket. Persze egyelőre még nem tudni sikerül-e egyáltalán továbbjutni az első internetes válogatáson, de ha igen, minden további lépésre készen állunk  Hogy őszinte legyek, egyelőre még nem gondolkozom az élő meghallgatásokon, hiszen előtte még tovább kell jutnunk, ezt követően viszont kellő időnk lesz a színpadi produkciót összerakni. Én hiszem, hogy a dal jól működne néhány háttérénekessel és talán néhány táncossal.

Meghallgattam a Somebody like you című dalod, melyet beküldtél a svájci előválogatóra. Meg kell mondjam, ez teljesen más mint a Celebrate amit hallhattunk 2 éve. Melyik dal áll közelebb hozzád a kettő közül?

Őszintén megmondom: nem tudom összehasonlítani a Celebrate és a Somebody like you dalokat, mivel nagyon különbözőek. A Celebrate egy vicces, boldog dal, ami arról szól hogy ne nézzünk vissza, és éljük mindennapjainkat ünnepelve, illetve stílusát tekintve ez inkább egy dance-techno dal erős ütemekkel. Ezzel ellentétben a Somebody like you egy rejtett szerelmes dal!  A szerelemről, a fájdalomról és a reményről szól – és egy személyről akire igazán szükég van! A dalszöveg nagyon érzelmes, akárcsak a dal. Szeretem nagyon!

Végül, de nem utolsó sorban kérlek oszd meg velünk, mi a dalod fő üzenete.

A Somebody like you a mély szerelemről szól és emberi érzéseket fejez ki. Mindannyian átéltük már ezt a belső fájdalmat és azt a csodálatos érzést is amit szerelemnek hívunk. Az emberek talán azonosulni tudnak a dallal. Az én célom, hogy megérintsem az embereket a dal előadásával.

Köszönjük az interjút Dariának és sok sikert kívánunk az előválogatón!

Szeretnél segíteni Daria Kinzernek?

Az online szavazás jelenleg is tart és Daria szívesen vesz minden segítséget. A határidő mindkét szavazás esetén 2013. november 18-a!

Az RTS (francia) szavazása:

Az SRF (német) szavazása:

 • Elsőnek egy regisztráció szükséges, amelyet a Login fül alatt tudtok elvégezni (Lehetséges a Facebook fiókkal való összekapcsolás, így csak pár másodperc).
 • Itt összesen 4 szavazatot lehet leadni, melyet te döntöd el hány valakire adod el.
 • Link: http://www.eurovisionplattform.sf.tv/videos#D (Daria Kinzer neve alatt 4 Stimmen, ha mind a 4 szavazatod neki adod és a lap alján Absenden gomb és kész.)

6 hozzászólás Daria Kinzer: Egyszerre kihívás és meglepetés a továbbjutás

 • Risu

  A szám kifejezetten tetszik, de nagyon furcsállom, hogy egy másik országot fog képviselni.

 • force

  Mivel Horvátország nem indul jövőre, így nem meglepő. Egyébként szerintem meg Svájc nem fogja őt küldeni az EV-re.

 • Robek

  Nagyon rendes nő. 2011 óta minden éveben felköszönt a születésnapomon! Kíváncsi vagyok, hogy idén is megteszi-e. Sajnos az idei dala számomra nem nyerő, nagyon nem. Lehet, hogy csak azért mert a 2011-eshez hasonlót várok tőle?

 • Zoli

  Daria tényleg szimpatikus, anno. nagyon sajnáltam, amikor Kati elég sportszerűtlenül nyilatkozott róla. Ettől függetlenül egyébként nem tartom valami jó előadónak, ezt már régóta sejtettem, de ezt a videót látva megerősödött a gyanúm. Szegénynek ráadásul most egy abszolút gyenge szám jutott, pedig a 2011-est sem értékeltem valami nagyra. Nem ismerem a svájci NF többi produkcióját, de ennél biztosan van jobb. Ja, és legközelebb megpróbálok valami pozitívat is írni végre. 🙂

 • Lili

  🙂 dejóó 🙂