Naptár

2013. november
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

A Compact Disco lemezbemutató koncertjén jártunk

compactlogoTudósító: Szalma Róbert
Forrás: old.eschungary.hu

Szombaton este az A38 hajón The Storm címmel tartott lemezbemutató koncertet a Compact Disco. Az együttes 2012-ben, a Bakuban megrendezett Eurovíziós Dalversenyen képviselte hazánkat. 2012 óta sok minden történt velük, kiadtak egy válogatás albumot (Two Point Five), amelyen hallható a Sound Of Our Hearts című versenydaluk is, külföldi rádióadók is sokat játszották a dalaikat, valamint többek között felléptek Albániában a Festival i Kenges-en is. Az idei nyarat, pedig végig koncertezték.

Ahhoz képest, hogy egy lemezbemutató koncertre érkeztünk, és jártunk már máskor is Compact Disco koncerten, úgy érzem, hogy kevesen voltunk, de ennek ellenére vagy talán a kis létszámnak köszönhetően a koncert hangulata nagyon jó volt. Tavaly távozott az együttesből Sándor Attila basszusgitáros, az ő helyére érkezett egy hölgy Lahucsky Krisztina, akit szintén az A38-as hajón láthattunk, hallhattunk először Török Emesével együtt, aki a dobokat ütötte.

„Szerettünk volna továbbmenni azon az úton, amelyet a Sound of Our Hearts-szal elkezdtünk, és kicsit nagyobb szerepet akartunk a gitárnak, tágabb értelemben a hagyományosabb popzenei megoldásoknak. Az anyagban azért benne van korábbi két lemez világa, meg egy csomó új dolog is”.- Nyilatkozta Pál Gábor billentyűs az MTI-nek.
A koncert után a back stage-ban is nagy volt a sürgés-forgás ezért a kézfogáson kívül nem tudtunk sokat beszélgetni a fiúkkal, és a rajongók is várták őket a színpad előtt. A koncert után egy újabb Compact Disco CD-vel térhetem haza. No, és, hogy milyen a CD, milyenek az új dalok? Igazi Compact Discosra sikerült. Vasárnap napközben végig hallgattuk az új CD-t többször is, és az volt az érzésünk, hogy ezek a dalok határozottan jobban szóltak a koncerten, de természetesen ez nem jelenti azt, hogy nem jók a dalok, csak a koncerten sokkal élvezhetőbb, jobb hallani egy dalt, sőt egy egész albumot, mint otthon a lejátszóba téve. A The Storm című album hétfőn (2013.11.18.) kerül a boltokba és a web-shopokba 2.500.-Ft-os áron. November 22-én országos turnéra indulnak a fiúk és most már a lányok is! Fellépnek Miskolcon, Debrecenben, Szegeden, Sopronban, Pécsett és Székesfehérváron is, ez utóbbi városban december 13-án. 2014 márciusában lesz a MÜPA-ban akusztikus koncert, amelyre már most elkezdtek készülni az együttes tagjai.

Hozzászólások lezárva.