Svájc október 28-ig várja a pályázatokat

switzerlandTudósító: Ötvös Zoltán
Forrás: eurovisionplattform.sf

Az SRF Svájci Rádió és Televízió (német) újra közösen keresi az RSI (olasz), RTS (francia) és RTR-el (romans/rétoromán) a 2014-es Eurovíziós dalfesztiválra a jelöltjüket.

Az első lépésben egy internetes jelentkezés indul, ahol az előadók nem csak Svájc területéről, hanem külföldről is tölthetnek fel dalokat. 2013 szeptember 30-ától 2013 október 28-án 8:00-ig lehet nevezni.
Eközben az RTS és RSI is keresi a saját kritériumai alapján a jelölteket.

A második lépésben kiderül majd, hogy ki az 9 előadó aki az internetes jelentkezők közül a legjobbnak bizonyult, és az RTS megnevezi azt a 6, valamint az RSI azt a 3 jelöltet, akik lehetséges résztvevői lesznek a 2014.02.01.-i élő műsornak. Azért lehetséges részvevői, mert idén az élő adás előtt megrendeznek egy „szakértői kört” ahol az énekeseknek meg kell győzni hangjukkal és színpadi előadásmódjukkal a zsűrit. Ez az előválogató előreláthatólag 2013.11.30-án kerül megrendezésre.
Ebben a körben a 18 versenyzőből 12 búcsúzik, így a februári eseményre hatan maradnak csak (3- SRF; 2- RTS; 1- RSI).
A harmadik lépés az élő adás. A énekesek előadnak egy feldolgozás dalt, majd az eurovízióra szánt dalukat. Így a tv nézők egy kerekebb képet kapnak a színpadi teljesítményekről. A műsor végén a telefonos szavazatokat és a zsűri pontszámait 50-50%-ban összesítik, így derül majd ki, ki utazhat májusban Dániába.

Az eddig beküldött dalokat itt lehet megtekineni:
http://www.eurovisionplattform.sf.tv/videos

Comments

5 hozzászólás a(z) “Svájc október 28-ig várja a pályázatokat” bejegyzéshez

 1. Risu avatar
  Risu

  Na ez rendesen megvan bonyolítva de legalább alaposan keresik Svájc legjobb dalát 🙂

 2. force avatar
  force

  Bírom, ahogy túlbonyolítják és a végén egy tök átlagos dalt küldenek (2012,2013). Hát, ők tudják 😀

 3. Clusters avatar
  Clusters

  Na igen, nekem is kb. ez a véleményem. 😀 Bár annyira nem volt rossz az idei daluk szerintem

 4. Morgo avatar
  Morgo

  Mint egy óramű, olyan aprólékosan dolgoznak ! Van benne gyakorlatuk, ez tény ! Kicsit hasonlít a montreaux-i dalfesztivál szisztémájához. A Takasa idén elég megosztó volt, bár szerintem egész jól sikerült. Kíváncsi leszek jövőre milyen irányba mennek?