Hollandia döntött: ikreket küldenek Kijevbe

Mylene-en-Rosanne-Junior-Sonfestival-600x337Tudósító: Sebők Judit
Forrás: junioreurovision.tv

Egy újabb ország választott előadót és dalt a 2013-as Junior Eurovíziós Dalfesztiválra. Hollandiában öt produkció versengett a döntőben, de csak egy lehetett a győztes. Ez esetben a néző azt hiheti, hogy duplán lát, hiszen a 13 éves ikerpár, Myléne és Rosanne lép majd színpadra Ukrajnában.

A holland köztévé (AVRO) két elődöntőt szervezett, amelyekben kiválasztották azt az öt legjobb produkciót, melyek közül tegnap este kikerült a győztes. Az öt főből álló gyerekzsűri (melynek tagja volt a tavalyi holland versenyző, Femke is) az ikreket találta a legjobbnak, a professzionális zsűri viszont Kimnek adta a 12 pontot.

Végül a TV nézők döntöttek és az ő 12 pontjuk eldöntötte, hogy a 13 éves duó állhat majd színpadra a 2013-as Junior Eurovíziós Dalfesztiválon a Double Me című dalukkal. Kérdés, hogy a pom-pom lányoknak sikerülhet-e megszerezni Hollandia második győzelmét ezen a dalversenyen?

Az öt döntős produkció:
Loeki – Gewoon In Love
Kim – Ik Ben Verliefd
Sarah & Julia – Live Life
Mathilde – Wondergirl
Mylène & Rosanne – Double Me

5 Comments

Engem rettenetesen idegesít a dal. Arról meg nem is beszélve (amit már Hegedűs Zoltán is megemlített a másik cikknél), hogy ott van a ruhájukon a vörös csillag, ami egy politikai jelkép, és biztos, hogy a volt szovjetek nem örülnének neki. Én a hollandok helyében a Sarah & Julia párost vittem volna.

Hogy miért kell holland kislányok pom pom ruháján lévő piros csillagokat politikai célzásnak venni, nem igazán értettem meg. Arról nem is beszélve, hogy kihangsúlyozom: hollandokról van szó, még csak nem is volt szovjet országról!

Hollandok, nem??? A Heineken sör is holland. Na, mi van a Heineken sör címkéjén? Igen-igen, az! Színtiszta reklám, semmi más!

Ja, az elején elfelejtettem odaírni, hogy : Szarkazmus ON.

Comments are closed.