Naptár

2013. szeptember
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Nincsenek titkok: Nyilvános lesz a zsűritagok névsora és a kiosztott pontok is

esc2014_logoTudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv
Szabályzat letöltése angolul itt

Nem sokkal ezelőtt adta ki az EBU/EUROVISION a 2014-es Dalfesztivál szabályzatát. A legfőbb változás a zsűri részletes pontjainak nyilvánossá tétele.

Az új szabályok szerint május 1-ig az összes zsűritag neve nyilvánosságra lesz hozva. Az EBU/EUROVISION nyilvánosságra hozza nemcsak az országonkénti televoting eredményeit, hanem minden egyes zsűritag pontozását is, közvetlenül a nagy döntő után. A sokszínűség kihangsúlyozása érdekében csak olyan hivatásos zeneipari szakemberek lehetnek zsűritagok, akik az előző két Eurovízión nem szerepeltek ebben a grémiumban.

– A szabályok szigorítása és a nyitottság növelése fontos az Eurovízió sikerének továbbépítésében. Ezzel biztosítani akarjuk a résztvevőket, a nézőket és a rajongókat arról, hogy mindent megteszünk azért, hogy biztosítsuk a legigazságosabb végeredmény kihirdetését. Ezen változtatások megmutatják, hogy az Eurovíziós Dalfesztivál egy folyamatosan fejlődő tradíció, ami készen áll alkalmazkodni a jövő kihívásaihoz – mondta Jan Ola Sand, a verseny főellenőre.

– Ezekkel a változtatásokkal reméljük, hogy elejét tudjuk venni az olyan fajta spekulációknak, amelyekkel az elmúlt időszakban kellett szembesülnünk – mondta Dr. Frank-Dieter Freiling, a verseny Referenciacsoportjának elnöke.
Az EBU/EUROVISION vizsgálatot tartott az állítólagos szavazási szabálytalanságokról szóló jelentésekkel kapcsolatban. Sand a vizsgálatok elején azt mondta, hogy „ha találnak egyértelmű bizonyítékot a rendszer rossz működésére, meg fogjuk tenni a szükséges lépéseket.”

Az EBU/EUROVISION nyitni fog a hivatalos weboldalon egy olyan szekciót, ahol a zsűritagok és a nézők bejelentést tehetnek akkor, ha szavazási szabálytalanságot észlelnek. Így a verseny szervezői, és a szavazást levezénylő Digame és PwC vállalat közvetlen információk alapján tudja megvizsgálni az eseteket.

A verseny Felügyelőbizottsága, akik egyben a résztvevő köztelevíziók képviselői, a Referenciacsoport és az EBU TV Bizottsága egyhangúan fogadta el az új szabályokat.

10 hozzászólás Nincsenek titkok: Nyilvános lesz a zsűritagok névsora és a kiosztott pontok is