Magyarország jövő héttől keresi a Dalt, december 1-ig

lencso_dal14Tudósító: Klész Imre
Forrás: hirado.hu

Minden fiatalnak saját feladata, hogy kibontakoztassa tehetségét, de ehhez az államnak is segítenie kell – mondta az emberi erőforrások minisztere az ötven tehetséges fiatalt bemutató Talent konferencián. Az állam évente csaknem 800 millió forinttal támogatja azokat a szervezeteket, amelyek foglalkoznak a tehetségekkel. A ma esti híradó összeállításában, az MTVA sajtófőnöke, Lencsó Rita párhuzamot vont, mert az MTVA is támogatja a fiatal tehetségeket a Dal című műsorral, ami folytatódik. A dalbeküldésre körülbelül két hónap fog rendelkezésre állni.

A közmédia is fontosnak tartja az ifjú tehetségek gondozását. A dal című műsorban például fiatal zenészek mutathatták be énektudásukat.
– Nem titok hogy A Dal a következő évadban is lesz. A Dal versenykiírása éppen a jövő héten fog megtörténni és december elsejéig fogjuk várni az új és tehetséges zenészeknek a dalait.

A határidő megvan, a startpisztoly hamarosan eldördül, a pályázati feltételek a kihirdetés után lesznek nyilvánosak. A pályázatot beküldők tüzetesen olvassák el a kiírás feltételeit. Az elmúlt szezonban három, az élő televíziós műsorba beválasztott dalt is ki kellett zárni, mert meg akarták téveszteni az MTVA előzsűrijét.

Comments

3 hozzászólás a(z) “Magyarország jövő héttől keresi a Dalt, december 1-ig” bejegyzéshez

 1. schanc avatar
  schanc

  Nocsak, eléggé előrehozták a határidőt, bár az elmúlt két évben is hosszabbítottak utána.

 2. Morgo avatar
  Morgo

  Igen csak lerövidült , majdnem egy hónappal

 3. tkrisz avatar
  tkrisz

  Nem kéne már meglennie a kiírásnak? Lejárt a „jövő hét”.