Naptár

2013. szeptember
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Eurovízió 2014: tervek, ötletek, friss hírek az első sajtótájékoztató után

REFSHALEoenTudósító: Szalma Róbert
Forrás: eurosong.hr

A bejelentés után, mely szerint a dán főváros, Koppenhága lesz az 59. Eurovíziós Dalverseny házigazdája, megtartották az első sajtótájékoztatót is az újságírók részére a DR székházában, ahol több információ is nyilvánosságra került a sorrendben 3. koppenhágai rendezésű Eurovízióval kapcsolatban.

Maria Rørbye Rønn, (DR igazgatónője):
A terveink között szerepel, hogy egész Koppenhágát bekapcsoljuk az ünneplésbe. Az éttermekben speciális Eurovíziós menüket lehet majd fogyasztani, fenséges és családias lesz a kikötő a rendezvény idején. Szeretnénk megköszönni mindenkinek, akik nagyon jó ötletekkel szolgáltak a 2014-es Dalverseny megrendezését illetően.
Koppenhága a nyáron lett megválasztva a világ egyik legjobb, legélhetőbb városává. Azon fogunk dolgozni, hogy ezt a címet megtartsuk és, hogy az eddigi legjobb Eurovíziót rendezhessük meg.

Frank Jensen, (Koppenhága polgármestere):
Az Európai Unió bejelentette, hogy Koppenhága 2014-ben Európa Ökológiai fővárosa lesz, ezért a jövő évi dalversenybe be fogjuk illeszteni és ez lesz az eddigi „legzöldebb”. A város mintegy 40 millió dán koronát különített el a megrendezésre (kb. 5,28 millió EUR)

Pernille Gaardbo,( executive producer):
2001-ben, amikor Dánia adott otthont az Eurovíziónak, összesen 23 ország vett részt a rendezvényen. 2014-ben 43 ország kéne, hogy részt vegyen, a nézőszám pedig 170 millió körül várható, ezért is tűnik úgy, hogy nagyobb lesz, mint 2001-ben.
Azért döntöttünk Koppenhága mellett, mert olyat szeretnénk, ami eddig még nem volt látható. Egy szigetet választottunk helyszínül, mert víz veszi körül ugyan úgy, mint szinte egész Dániát.
A szigeten levő 60 m magas épületek ki lesznek világítva, hogy a város minden pontjáról láthatóak legyenek. Az Eurovíziós park a központi helyszínen kívül lesz elhelyezve, hogy nagyobb rendezvényeknek is helyet tudjon majd biztosítani. A park és a sziget között a közlekedést autóbuszokkal és kis hajókkal tudják majd biztosítani.
Az idei mottóval a „JOIN US”-szal szeretnénk kifejezni, hogy a dánok boldog és büszke európaiak.

Jan Lagermand Lundme, (szerkesztő):
A show kezdetén ráláthatunk majd a B&W-re amint a lézerfények megvilágítják, valamint a tűzijátékot is fogunk látni. Miután a 60 méter magasból végignézhetjük Koppenhága panorámáját, a műsorvezető(-k) a toronyból fogják köszönteni a nézőket és a városba látogatókat, majd leereszkednek az arénába.
A „JOIN US” (csatlakozz hozzánk) mottóval szeretnénk közelebb hozni egymáshoz a résztvevőket a dánokhoz, európaiakhoz és a versenyhez.
2014-ben eltűnnek a dalok közti hagyományos képeslapok és a csak egy rövid bemutatkozást fogunk látni az előadókról.
Koppenhága április végétől, május 10-ig a világ közepe lesz!

8 hozzászólás Eurovízió 2014: tervek, ötletek, friss hírek az első sajtótájékoztató után

 • Eltűnnek a képeslapok?! Miért kell minden évben valami jót kivenni a műsorstruktúrából?

 • Dani

  „Azon fogunk dolgozni, hogy ezt a címet megtartsuk és, hogy az eddigi legjobb Eurovíziót rendezhessük meg.”

  Ezt már most elszúrták a képeslapok eltüntetésével. De valószínű, hogy a színpad sem lesz jobb az eddigi (véleményem szerint) legjobbnál, a 2009-esnél, a helyszín sem jó (Herning jobb lett volna), 43 résztvevő sem valószínű (max. 41-re tippelek), viszont a design remélem, jobb lesz az eddigi favoritomnál (2006), és kellene legalább annyi jó dal a mezőnybe, mint 2011-ben (akkor a 43-ból összesen 3 dalt utáltam).

 • Csengettyű

  Ne máááár, hogy nem lesz képeslap. Pedig azokat szeretem.

  Dani, a 2009-es színpad szerintem nem volt jó, erősen túlméretezték, sok előadó teljesen elveszett rajta. A jó mezőny meg szubjektív, nekem pl. az idei az volt, de még a tavalyi is.

 • K. Balázs

  A We Are One után, egy Join Us, eléggé ötlettelenek lehettek. A tavalyi képeslapok az előadók életébe engedtek betekintést nekünk, erre idén „egy rövid bemutatkozást fogunk látni az előadókról”. Ezt most, hogy kéne értenünk?

  Eddig az egyetlen pozitív dolog a helyszín, de azon belül is csak ez a sziget dolog. Bár ha azt nézzük, ezt már Azerbajdzsán is ellőtte annyi különbséggel, hogy ott építettek egy hatalmas arénát.

 • Dani

  Csengettyű, neked melyik a kedvenc színpadod eddig?

 • Csengettyű

  Nem tudom, igazából a színpadot annyira nem szoktam figyelni, vagy nem emlékszek rá. Viszont a 2008-as kifejezetten tetszett.

 • Dani

  Az nekem is. Ötletes volt!

 • Pizsu

  Nekem sem tetszik, hogy eltűnnek a képeslapok. A szanpadot illetően, nekem nem jött be a 2013-as, olyan zsúfolt volt, 2005-ben, 2009,-ben és 2011-ben jobb volt, ez a véleményem.