Naptár

2013. szeptember
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

A 4. Törökvízión Magyarországot Péter Szabó Szilvia (ESC 2005 – NOX) képviseli

türkcevizyon_2013Tudósító: Klész Imre

Forrás: facebook.com/szilviaofficial – trt.net.tr – trthungarian.com

Élő közvetítés szeptember 11-14 között 20:00-tól: http://www.trt.com.tr/Anasayfa/canli.aspx?y=tv&k=trtmuzik

Szeptember 11 és 14 között rendezik meg a 4. Törökvíziós Dalfesztivált, ahol a török zene áttöri a nemzetek határait: 21 ország művésze fogja előadni saját dalait, és a zárónapon mindenki elénekel egy török dalt is. Magyarországról Péter Szabó Szilvia fog érkezni a félmilliós lakosú Denizli városába, ahol szombaton Aslı Güngör az Enbe Orchestra-val 2008-ban közösen szerzett, „Kalp kalbe Karşı” című dalát fogja előadni.

Videón: Szilvia dalának eredetije

http://youtu.be/hX2PwGZoywY

Egy újfajta nyitás a nemzetek közötti barátság létrehozásához a zene erejével – erről szól a Törökvízió, ami egyúttal szélesebb közönség előtt ismerteti meg a török zenei kultúrát, Kelet-Ázsiától a Balkánig.

A négynapos fesztivál első három napján a résztvevő országok neves előadói saját dalaikkal ismertetik meg a nézőket Denizli város három különböző pontján, a Denizli Szabatéri Színpadon, az İncilipınar parkban és az Adalet parkban. Ezen napokon a résztvevők szabadon választhatnak dalokat a saját repertoárjukból, ami egy rendkívüli gesztus és ajánlkozás a barátságok megkötéséhez.

A negyedik napon egy zenei híd épül Kelet-Ázsiától a Balkánig, ami nagy izgalmakat tartogat. Egy olyan premierrel zárul a fesztivál, amilyennel előtte még sohasem. Pamukkale húszezer néző befogadására képes amfiteátruma, a Hierapolisz lesz a helyszíne annak a gálaműsornak, ahol a résztvevők népszerű török pop vagy népdalokat fognak előadni.

A 2005-ös Eurovízió magyar együttesének egykori énekesnője, Péter Szabó Szilvia a Revolution című albumáról választott két dalt: a Bring Me To Life, illetve a Siren Song lesz hallható az első napon, az İncilipınar parkból.

Helyi idő szerint este 9-kor kezdődik a program. Az elmúlt évektől eltérően idén nemcsak a TRT Müzik és a TRT Avaz, hanem számos nemzet televíziója fogja élőben közvetíteni a műsort. A magyar nézők a TRT internetes közvetítésén keresztül nézhetik meg a fesztivált élőben. Részletes program: http://www.trt.net.tr/turkcevizyon/Program.aspx

http://tv2.hu/musoraink/mokka/132346_torokul_enekel_majd_peter_szabo_szilvia.html

3 hozzászólás A 4. Törökvízión Magyarországot Péter Szabó Szilvia (ESC 2005 – NOX) képviseli

  • Csengettyű

    Denizli? Az Cem Bahtiyar (maNga basszeros) szülőhelye! (Öööö… igen, ez egy tipikus rajongói reakció volt. :D)

    Amúgy törökül én is bármikor énekelnék. 😀
    Ja, és azt hallottam, hogy a TRT online közvetítései egész korrektek, már a többihez képest.

  • EsC_BaT

    Hát ez a Törökvízió egy nagy hülyeség. XD Szegény törökök, annyira unatkoznak, hogy meghívnak külföldieket magukhoz, hogy énekeljenek el a maguk akcentusával az ő dalaik egyikét?

    Nem értem, ezt a giganagy baromságot, de ha erre van pénz…
    Hajrá Szilvi! 😀
    Áh… hagyjuk!

  • Csengettyű

    Most miért? Az ukrán pasinak annyira vicces akcentusa volt! 😀