Naptár

2013. május
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Napi Eurovízió 2013: Spanyolország

spainTudósító: Szücs Zoltán
Forrás: eurovision.tv

Talán szokatlan egy együttest mitológiai megközelítésből bemutatni, az El Sueño De Morfeo (ESDM) – vagyis Morpheusz álma – esetében mégis erre kell folyamodnunk: az együttes arról az antik istenről kapta a nevét, aki alvó emberek képzelgéseiben volt képes testet ölteni.

Az ESDM egy tízéves spanyol banda, pop-rock zenéjüket kelta elemekkel ízesítik. Tagjai hazájuk legkülönfélébb tájegységeiből származnak: Juan Suarez és David Fejto az északi Asztúria tartományából, míg az énekesnő, Raquel del Rosario a Kanári-szigetekről indul Malmőbe.
Fiatalos, friss, és könnyen felismerhető dallamaikat az élő előadások alkalmával erőteljesen, üdén mutatják be a közönségnek. ESDM koncerten még talán ember nem volt, aki ülve maradt – ennek eddig Spanyolországban és Latin-Amerikában több, mint kétmillió tanúja volt. Négy stúdióalbumuk félmillió példányban kelt el.

Eurovíziós versenydaluk, a Contige Hasta El Final (Veled a végzetig) az együttes saját szerzeménye. A kelta dallamkincs a duda megszólaltatásával lengi be a számot; mindez jól megfér a rockosabb dallamokkal. Az alanyi jogon döntős országok egyikeként Spanyolország automatikusan a szombati fináléban mutatja majd be produkcióját.

13 hozzászólás Napi Eurovízió 2013: Spanyolország

 • János

  Gyönyörű. A hangszerelés tökéletes,a dal építkezése szintén. Élőben még nem jön úgy át,úgyhogy ezen dolgozniuk kell. Tőlem viszont így is jár a 10 pont. 🙂

 • Bakancs

  Az egyik kedvencem! Ha már kelta hangzás, akkor inkább egy ilyen hangulatos dal, mint a dán (jó, nem utálom én a dánokat, de néha csak rám jön, hogy ellenálljak a népnek 😀 ).
  Az énekesnő gyönyörű, a spanyol nyelv pedig mindig jól hangzik a dalokban. Sajnos nem hiszem, hogy olyan jó helyezést fog elérni, de a remény hal meg utoljára.

 • Zolecs

  Aranyos, jópofa dal. Sok hozzáfűznivalóm nincs is 😀
  39/19

 • Mona

  Szép szám, de valahogy ez a lassú-gyors váltás nem igazán tetszik. Jól indul, aztán érdektelenné válik. Az énekesnő hangja nekem gyenge, élőben nem tudom mennyit adnak hozzá. Ez az a dal, amit 15 másodperc után elfelejtem, hogy hallgatom. Szerintem nem lesz jó helyen valahol 20 körül.

 • Hádész

  Eleinte eléggé laposnak tartottam, de mostanra megkedveltem. Kedves kis dal, jó hallgatni, kellemes.
  És (egy kis plusz a cikkhez) az énekesnő néhány éve még Fernando Alonso 2×-es Forma-1 világbajnok felesége volt 😀 I love F1, I love ESC 😀

 • Gabor

  elég limonádé, de van benne valami, fogalmam sincs hol végezhet

 • Gabiii

  Nincs bajom ezzel a dallal. A listámon 17. csak az a baj, hogy ez a dal ahogy lemegy, úgy el is fogják felejteni. Úgy érzem ebből 20-26. helyezés lesz sajnos.

 • smileyshine

  Az énekesnők közül idén ő a kedvencem. (Meg persze Krista). Aranyos kis dal, de bármennyire is szeretem Spanyolországot, ez picit kevés.

 • force

  Igaz nem olyan jó, mint a tavalyi, de szerintem klasszisokkal jobb, mint a legtöbb spanyol dal az elmúlt évekből. Egyedül Raquel gyenge hangja az ami zavar.
  Nálam: 3/6 (automatikus döntősük közül)
  Tippem: 20-26.hely

 • Czigel

  Nem rossz dal, nálam 20. helyen áll, véleményem szerint 13-17. hely valamelyikét fogja megszerezni 🙂

 • Rékka

  Pontosan….én Alonso révén ismertem meg őket, plusz nem egy daluk benne volt a Te vagy az életem című szappanoperában is, akkor még ezeket szerettem. imádom a dalaikat, szerintem lenyűgözőek. valóban Raqu hangja nem egy erős hang, de jó helyet érhetnek el! 🙂

 • Diu

  Én nagyon szeretem ezt a dalt! Remélem élőben is jó lesz. 🙂

 • msz

  Nekem viszont bejön az énekesnő hangja. A szám viszont fényévekre van a tavalyitól, nem jósolok neki túl sokat.
  18/39
  Tipp: 20-26