Napi Eurovízió 2013: San Marino

sanmarinoTudósító: Peterman Róbert
Forrás: eurovision.tv

Valentina Monetta képviseli immár zsinórban másodjára San Marinót az Eurovíziós Dalfesztiválon, miután tavaly Bakuban nem sikerült döntőbe jutnia.

Valentina 1975. március 1-én született. A Monetta család második gyermeke, édesapja Calabirából, édesanyja San Marinóból származik. Valentina egész gyermekkorát San Marinóban töltötte, iskoláit is itt végezte el.

Gyermekkorában fedezte fel a zene iránti szeretete, fáradhatatlanul hallgatta a különböző zenei stílusokat, ezzel is formálva egyedi ízlését. Annak ellenére, hogy sosem rendelkezett szakmai háttérrel, ugyanolyan kiváló minőségben tanult meg zongorázni és énekelni saját magától.

1995-ben a legjobb helyi zenészekkel dolgozott együtt, sokoldalú énekesnővé vált, akinek remek érzéke volt az improvizációhoz; hangja sokszínű és változatos, a jazz-től kezdve a soulon keresztül az R&b-ig terjed a palettája.

Valentina művészi sokoldalúsága lehetőséget adott arra, hogy sok tapasztalatot szerezzen énekesként, színésznőként és előadóként, továbbá ő szerezte a zenéjét és írta szövegét az első albumán szereplő dalainak, amit a My Funky Valentine trióval rögzített. Több együttest is alapított, több színdaranban szerepelt, a Camelia című musical-ben pedig főszerepet kapott. Valentina számára élőbe zenélni nagyon fontos, szereti a színpadot és kapcsolatba kerülni a hallgatósággal. Nagy hatással voltak rá példaképei, mint például Ella Fitzgerald, Billie Holiday, Whitney Houston, vagy Mary J. Blige.

22 Comments

Imádom az egyik legjobb dal idén hiába kicsi ország biztos továbbjut ráadásul szerintem meglesz a TOP 10 is!

Szerintem kissé túlértékelt, bár nem annyira, mint Dánia.
Ennek ellenére remélem, hogy elöl végez, jó lenne már látni a kis országok sikerét, valamint Valentina végre “helyre hozhatja” a tavalyit (bár én még minding jobban szeretem a Facebook-dalt 😀
Biztosan döntő, remélhetőleg meglesz a top10 is. Félek, hogy el fogják rontani a színpadképet, de hátha nem.

Nálam ez a dal a 2. Elődöntőben biztos kap szavazatot.
Nehezen tudom elképzelni, hogy kieshet ez a dal, de ha mégis, akkor vagy a sorszám-elmélet, vagy a “Ilyen kis ország nem juthat döntőbe-elmélet” beigazolódik.

TIPP: DÖNTŐ, ott 16-20.

Az nem lehet, hogy ne jusson döntőbe. Akármilyen kis ország, a minőségnek érvényesülnie kell.

Úgy legyen!
Számomra a megunhatatlan kategóriát képviselő gyönyörű dal, az idei év legnagyobb és legkellemesebb meglepetése a nemzetközi mezőnyben, nagyjából Cserpes Laura analógiájára magyar viszonylatban. Nálam harmadik, de ha megnyerné maradéktalanul elégedett lennék. Kár, hogy ennek a valószínűsége nem túl nagy.

Időnként annyira meglepsz azzal, hogy mi tetszik neked. Eva Boto, meg Cserpes Laura, Valentina. Valld be, hogy van benned egy menthetetlenül romantikus figura. Nem szégyen az …

(Jó, tudom, most olyan vagyok, mint amikor Robek számon kérte rajtam, hogy férhet össze nálam a Kabát, meg az idei máltai fiú.)

Igazad van, valóban romantikus alkat vagyok, az időnként (na jó, gyakran) nyegle dumáim ellenére is. 🙂
Egyáltalán nem szégyellem, ilyen vagyok és kész.
Olvasnád csak a szerelmes verseimet, lefordulnál a székről a romantikatúladagolástól! 😀

Robek, pedig simán csak Robek. Neki nem tetszett Eva Boto dala, sem Cserpes Lauráé, Ő másként romantikus. 😀
Gianluca-nak pedig tutira van kabátja, időnként Máltán is lehet hideg.

Néha hajlamos vagyok nem a földön járni, és olyankor kell egy jóbarát aki leráncigál a realitás talajára..
Hogy hogy jön ez ide? 😀

Szerintem San marino rendezi a következő versenyt. Nagyon ezt érzem.Akarva-akaratlan a tavalyi produkcióhoz is viszonyítani fogják a rajongók, továbbá ez a “barátias hangulat”-ú rendezés is fura nekem a svédektől..Talán hogy ne legyen akkora kontraszt jövőre? 😀 S ezzel a kis országok is visszakapnák a reményt hogy érdemes indulni..
Továbbá mekkora lenne már? A nagy dánia hype ellenére a legkisebb ország futna be?

Erre a kifejletre én nagyon kiváncsi vagyok…

Nah de konkrétan nekem is nagyon tetszik ez a dal, de a tavalyival sem volt problémám.
Szép olasz nyelvű dal, ami fokozatosan “fejlődik”. Az ilyenek amúgyis beszoktak nálam jönni.

Tipp: Döntő, 1.hely
Nálam: 39/7

Mindamellett, hogy első hallásra egy szappanopera-főcímdalnak véltem van benne valami szerethető. Nálam döntős.

Azt már tavaly is tudtuk, hogy Valentinának van hangja. Idén meg is tudja mutatni.
Kíváncsi leszek a “show”-ra, de szerintem maga a dal elég erős ahhoz, hogy bármilyen rossz körítés mellett döntős legyen. Szurkolok.

Nagyon szeretem ezt a dalt. Valentina nagyon szerethető figura, jó hangja van, a dal pedig nagyon szép és jól építkezik. Nekem személy szerint az a kedvenc részem mikor a végén begyorsul a dal.
Nem tudom hanyadik helyen fog végezni. Ha ezt mondjuk az Olaszok küldték volna akkor biztos top 10 vagy top 5 de San Marinonak nehéz lesz jó eredményt elérni. Ettől függetlenül nagyon drukkolok nkei és szerintem SZÉGYEN lenne ha nem jutna be a döntőbe.

“Valentina nagyon szerethető figura” – emlékszem, tavaly mennyit kapott, mert 30-valahány évesen tinédzsert “játszott” a dalban 🙂

Az idei év “meglepetés dala”. Bár nem ez a kedvencem a 2. elődöntőben (17/3), de a szavazatomat ez fogja vinni, mert abszolút megérdemli a döntőt. Ha San Marino ezzel nem jut döntőbe, akkor szerintem semmivel.

Szerintem San Marino valaha volt legjobb dala. Ha orosz vagy azeri színekben indulna tuti döntős lenne és TOP 3. Így, hogy San Marinoé a dal szerintem nem fog a döntőbe jutni, bár megérdemelné.
Nálam: 2/17
Tippem: 11-17.hely

Nekem nagy kedvencem ez a dal amikor megjelent mindennap többször meghallgattam, most ez már egy kicsit visszaesett, de még most sem unom. Szerintem döntős lesz, és ott top 15-ben benne lesz, bár nem bánnám ha megnyerné!! Én szavazok rá az biztos!

Én is erre fogok szavazni a 2. elődöntőben, egyrészt, mert imádom a dalt, másrészt pedig, mert szurkolok San Marinonak a döntőbe jutásért. Kicsit olyan a helyzetük, mint Hollandiának: most vagy soha. Talán még a TOP10 is meglehet.
Nálam: 6/39
Tipp: 9-15.

Lehet ezt az eurovíziósdit normálisan is csinálni! Nem ez a kedvenc dalom, de valahogy nem nagy esélyt látok egy Izland győzelemre, akkor meg már inkább San Marino.

Valahogyan azt vettem észre, hogy teljesen különbözik a néppel a zenei ízlésem…Nekem ez a dal egyáltalán nem tetszik..A lassú rész túl hosszú és szerintem középszerű, a gyors rész még tetszene is de az meg rövid… Ne értsetek félre, szeretnék kis országokat a döntőben látni, de nem egy ilyen dallal…

Comments are closed.