Naptár

2013. május
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Napi Eurovízió 2013: San Marino

sanmarinoTudósító: Peterman Róbert
Forrás: eurovision.tv

Valentina Monetta képviseli immár zsinórban másodjára San Marinót az Eurovíziós Dalfesztiválon, miután tavaly Bakuban nem sikerült döntőbe jutnia.

Valentina 1975. március 1-én született. A Monetta család második gyermeke, édesapja Calabirából, édesanyja San Marinóból származik. Valentina egész gyermekkorát San Marinóban töltötte, iskoláit is itt végezte el.

Gyermekkorában fedezte fel a zene iránti szeretete, fáradhatatlanul hallgatta a különböző zenei stílusokat, ezzel is formálva egyedi ízlését. Annak ellenére, hogy sosem rendelkezett szakmai háttérrel, ugyanolyan kiváló minőségben tanult meg zongorázni és énekelni saját magától.

1995-ben a legjobb helyi zenészekkel dolgozott együtt, sokoldalú énekesnővé vált, akinek remek érzéke volt az improvizációhoz; hangja sokszínű és változatos, a jazz-től kezdve a soulon keresztül az R&b-ig terjed a palettája.

Valentina művészi sokoldalúsága lehetőséget adott arra, hogy sok tapasztalatot szerezzen énekesként, színésznőként és előadóként, továbbá ő szerezte a zenéjét és írta szövegét az első albumán szereplő dalainak, amit a My Funky Valentine trióval rögzített. Több együttest is alapított, több színdaranban szerepelt, a Camelia című musical-ben pedig főszerepet kapott. Valentina számára élőbe zenélni nagyon fontos, szereti a színpadot és kapcsolatba kerülni a hallgatósággal. Nagy hatással voltak rá példaképei, mint például Ella Fitzgerald, Billie Holiday, Whitney Houston, vagy Mary J. Blige.

22 hozzászólás Napi Eurovízió 2013: San Marino

 • EuroMach

  Imádom az egyik legjobb dal idén hiába kicsi ország biztos továbbjut ráadásul szerintem meglesz a TOP 10 is!

 • Bakancs

  Szerintem kissé túlértékelt, bár nem annyira, mint Dánia.
  Ennek ellenére remélem, hogy elöl végez, jó lenne már látni a kis országok sikerét, valamint Valentina végre „helyre hozhatja” a tavalyit (bár én még minding jobban szeretem a Facebook-dalt 😀
  Biztosan döntő, remélhetőleg meglesz a top10 is. Félek, hogy el fogják rontani a színpadképet, de hátha nem.

 • krobert

  Nálam ez a dal a 2. Elődöntőben biztos kap szavazatot.
  Nehezen tudom elképzelni, hogy kieshet ez a dal, de ha mégis, akkor vagy a sorszám-elmélet, vagy a „Ilyen kis ország nem juthat döntőbe-elmélet” beigazolódik.

  TIPP: DÖNTŐ, ott 16-20.

 • Erzsi

  Az nem lehet, hogy ne jusson döntőbe. Akármilyen kis ország, a minőségnek érvényesülnie kell.

  • Pitbull

   Úgy legyen!
   Számomra a megunhatatlan kategóriát képviselő gyönyörű dal, az idei év legnagyobb és legkellemesebb meglepetése a nemzetközi mezőnyben, nagyjából Cserpes Laura analógiájára magyar viszonylatban. Nálam harmadik, de ha megnyerné maradéktalanul elégedett lennék. Kár, hogy ennek a valószínűsége nem túl nagy.

  • Erzsi

   Időnként annyira meglepsz azzal, hogy mi tetszik neked. Eva Boto, meg Cserpes Laura, Valentina. Valld be, hogy van benned egy menthetetlenül romantikus figura. Nem szégyen az …

   (Jó, tudom, most olyan vagyok, mint amikor Robek számon kérte rajtam, hogy férhet össze nálam a Kabát, meg az idei máltai fiú.)

  • Pitbull

   Igazad van, valóban romantikus alkat vagyok, az időnként (na jó, gyakran) nyegle dumáim ellenére is. 🙂
   Egyáltalán nem szégyellem, ilyen vagyok és kész.
   Olvasnád csak a szerelmes verseimet, lefordulnál a székről a romantikatúladagolástól! 😀

  • Pitbull

   Robek, pedig simán csak Robek. Neki nem tetszett Eva Boto dala, sem Cserpes Lauráé, Ő másként romantikus. 😀
   Gianluca-nak pedig tutira van kabátja, időnként Máltán is lehet hideg.

 • Zolecs

  Néha hajlamos vagyok nem a földön járni, és olyankor kell egy jóbarát aki leráncigál a realitás talajára..
  Hogy hogy jön ez ide? 😀

  Szerintem San marino rendezi a következő versenyt. Nagyon ezt érzem.Akarva-akaratlan a tavalyi produkcióhoz is viszonyítani fogják a rajongók, továbbá ez a „barátias hangulat”-ú rendezés is fura nekem a svédektől..Talán hogy ne legyen akkora kontraszt jövőre? 😀 S ezzel a kis országok is visszakapnák a reményt hogy érdemes indulni..
  Továbbá mekkora lenne már? A nagy dánia hype ellenére a legkisebb ország futna be?

  Erre a kifejletre én nagyon kiváncsi vagyok…

  Nah de konkrétan nekem is nagyon tetszik ez a dal, de a tavalyival sem volt problémám.
  Szép olasz nyelvű dal, ami fokozatosan „fejlődik”. Az ilyenek amúgyis beszoktak nálam jönni.

  Tipp: Döntő, 1.hely
  Nálam: 39/7

 • Gabor

  Mindamellett, hogy első hallásra egy szappanopera-főcímdalnak véltem van benne valami szerethető. Nálam döntős.

 • schanc

  Azt már tavaly is tudtuk, hogy Valentinának van hangja. Idén meg is tudja mutatni.
  Kíváncsi leszek a „show”-ra, de szerintem maga a dal elég erős ahhoz, hogy bármilyen rossz körítés mellett döntős legyen. Szurkolok.

 • Balint005

  Nagyon szeretem ezt a dalt. Valentina nagyon szerethető figura, jó hangja van, a dal pedig nagyon szép és jól építkezik. Nekem személy szerint az a kedvenc részem mikor a végén begyorsul a dal.
  Nem tudom hanyadik helyen fog végezni. Ha ezt mondjuk az Olaszok küldték volna akkor biztos top 10 vagy top 5 de San Marinonak nehéz lesz jó eredményt elérni. Ettől függetlenül nagyon drukkolok nkei és szerintem SZÉGYEN lenne ha nem jutna be a döntőbe.

 • Hádész

  Az idei év „meglepetés dala”. Bár nem ez a kedvencem a 2. elődöntőben (17/3), de a szavazatomat ez fogja vinni, mert abszolút megérdemli a döntőt. Ha San Marino ezzel nem jut döntőbe, akkor szerintem semmivel.

 • force

  Szerintem San Marino valaha volt legjobb dala. Ha orosz vagy azeri színekben indulna tuti döntős lenne és TOP 3. Így, hogy San Marinoé a dal szerintem nem fog a döntőbe jutni, bár megérdemelné.
  Nálam: 2/17
  Tippem: 11-17.hely

 • Mona

  Nekem nagy kedvencem ez a dal amikor megjelent mindennap többször meghallgattam, most ez már egy kicsit visszaesett, de még most sem unom. Szerintem döntős lesz, és ott top 15-ben benne lesz, bár nem bánnám ha megnyerné!! Én szavazok rá az biztos!

 • msz

  Én is erre fogok szavazni a 2. elődöntőben, egyrészt, mert imádom a dalt, másrészt pedig, mert szurkolok San Marinonak a döntőbe jutásért. Kicsit olyan a helyzetük, mint Hollandiának: most vagy soha. Talán még a TOP10 is meglehet.
  Nálam: 6/39
  Tipp: 9-15.

 • Gabiii

  Ha tavaly 14.-ek lettek azzal a **** akkor ezzel miért ne jutnának be? Sima döntő! Ott 10-15.

 • smileyshine

  Lehet ezt az eurovíziósdit normálisan is csinálni! Nem ez a kedvenc dalom, de valahogy nem nagy esélyt látok egy Izland győzelemre, akkor meg már inkább San Marino.

 • Czigel

  Valahogyan azt vettem észre, hogy teljesen különbözik a néppel a zenei ízlésem…Nekem ez a dal egyáltalán nem tetszik..A lassú rész túl hosszú és szerintem középszerű, a gyors rész még tetszene is de az meg rövid… Ne értsetek félre, szeretnék kis országokat a döntőben látni, de nem egy ilyen dallal…