Naptár

2013. május
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Napi Eurovízió 2013: Románia

romaniaTudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Cezar különleges énektechnikájának köszönhetően korának legígéretesebb kontratenorja. Hibátlan éneklése miatt adták neki „A Hang” becenevet rajongói. Az idei Eurovíziós Dalfesztiválon Cristian Faur zenéje és dalszövege alapján készült dalt fog előadni, melynek címe „It’s My Life”.

Cezar Ouatu zenészcsaládba született 1980-ban Ploieşti-ben. Zongorán kezdett játszani hat éves korától, zongora és kórusének vonalon fejezte be a művészeti középiskolát. 1998-ban barokk zenei tanulmányokat kezdett, közben hamar ismertté vált a az általánostól jóval szélesebb terjedelmű hangja miatt.

2001-ben felvételt nyert a milánói Giuseppe Verdi Zeneakadémiára, ahol 2004-ben kiváló minősítésű diplomát kapott. Első pop-opera dala tavaly karácsonykor jelent meg Cinema Paradiso néven. 2013-ban az Eurovízió mellett tervbe van véve egy duett éneklése Andrea Bocellivel, valamint az elektronikus zene legendája, Vangelis dalt fog írni Cezarnak. Jelenleg az első albumának előkészületei vannak folyamatban.

Cristian Faur román zeneszerző és szövegírónak ez a második szerzeménye az Eurovízión. Az első szerzeményével ő vált a legsikeresebb román eurovíziós zeneszerzővé, hiszen az ő dala került be a legjobb három közé 2005-ben: Luminiţa Anghel & Sistem „Let Me Try” című dalát nagyra értékelte a zsűri és a közönség is.

37 hozzászólás Napi Eurovízió 2013: Románia

  • EuroMach

    Borzasztóán borzalmas dal,hangja meg mind hogy ha tökön rúgták volna.Ettől függetlenül vagy ő vagy Alex jut a döntőbe.Remélem Alex! Várom már nagyon már csak 9 nap az 1.ed-ig.
    Nálam:17/17
    Tipp:8-17/17

  • Zolecs

    Szokatlan romániától ekkora förtelmet hallgatni.Komplett sipákolás az egész dal.
    Sajnos tovább fog jutni szerintem.
    Nálam abszolút utolsó. 39/39

  • msz

    No comment.
    39/39

  • János

    Ez a dal számomra teljesen ugyanazon szintet képviseli,mint Dancs Annamária dala(aki a magyar elődöntőben utolsó lett). Ez a bugyuta pop alap és az opera keveréke borzasztóan hangzik így együtt,ráadásul az,hogy egy ország ezzel képviseltesse magát…és ez pont Romániától. Ez keserített el leginkább.

  • Czigel

    Most egy kicsit szégyellem magam, de bevallom, hogy ez a dal nekem tetszik! Azzal , hogy a románok dubstepet tesznek az operaéneklésbe, azzal engem megfogtak teljesen…és szerintem a hangja se olyan rossz… De szerintem sem lesz döntő, van az elődöntőben 10 jobb dal nála 🙂

  • Vivi

    Én tényleg nem értem. A román dalok annyira jók szoktak lenni, ez a dal annyira méltatlan hozzájuk. Egyébként nem lepődnék meg ha még így is döntős lenne.

  • Gabor

    Elsőre mikor meghallottam, az államat kerestem utána percekig.
    Viszont egy üde, nem szokványos színfolt, én szívesen látnám a döntőben, és a rajtpozíció okán erre minden esélye meg is van

  • gallom

    Első hallásra egészen borzalmas. Viszont,már pár hete hallgatom a dalokat és be kell vallanom egyre egyre előrébb kúszik. Az első hallás ellene fog szólni, a rajtszám viszont sokat fog segíteni. Ha rajtam múlna nem jutna döntőbe. Május 16.-án viszont a közönség mást fog mondani de remélem tévedek.

  • K. Balázs

    Nagyon rég szóltam hozzá az eseményekhez, de ide muszáj leírnom az érzelmeimet. Tisztázzuk, ez most MI? A refrénnél egy gyenge mulatós hangzást érzek, néha felugrik a dubstep, a dal eleje még egész elfogadható popzenei alap, de mikor átvált az opera hang, az egész nyakonönti a szörnyűség. Ha döntőbe jut, akkor Európának nincs ízlése, és még mindig nem értem, hogy ez, hogy tudott kijutni!

  • EsC_BaT

    Azért ne felejtsük el, ehhez a dalhoz nem kis tudás kell. Kétség kívül ez a legnehezebb dal az ezévi repertoárban.

    • Zsolti

      Csak mert nem mindenki gyakorlott ennyire a falzettben… 1-2 oktávval alacsonyabban bárki elénekli a mezőnyből, nem egy csuda bonyolult dallam ez.

    • schanc

      Hát én megpróbálkoztam elénekelni Robin You-ját. Azért az sem semmi. És ráadásul neki férfihangja marad végig.

  • force

    Szerintem szimplán borzalmas. Cezar hangja pedig sérti a fülemet, főleg a közepén a dalnak. Katasztrófa az egész. Ettől függetlenül sztem döntős lesz. Viszont a döntőben meg az eddigi legrosszabb eredményüket érnék el vele a románok.
    Nálam: 16/17
    Tippem: 10/17 (20-26.hely Döntőben)

  • Gabiii

    39/39
    Mindennél jobban szeretném, hogy kiessen ez a dal…

  • Balint005

    Ez a dal embertelenül rossz, a Mandinga után elszégyelhetné magát Románia hogy ilyen pocsék dalt küld. Remélem hogy nem jut döntőbe….
    38/39 de csak azért mert a horvát dal még ennél is rosszabb szerintem.

  • Zsolti

    Nálam is utolsó. Utáni.

  • Bakancs

    Valóban egy újdonság, kiemelkedik a mezőnyből az egyediségével stb. stb. – de borzalmas!
    Fáj a fülemnek, ha hallgatom, és nem csupán a magas hangok, még a mélyebb kezdet sem tetszik.
    Nekem nincs bajom azzal, ha egy férfi női hangon énekel – Vásáry André el tudott kápráztatni párszor -, de itt nincs erről szól, mert itt egy férfi csak próbál női hangon énekelni, de csak erőlködésnek tűnik az egész számomra.
    Biztosan tehetséges operaénekes, de ebben a számban nekem ez nem tud megnyilvánulni.
    Egyébként, mindentől elvonatkoztatva, nem rossz dal, csak a hang a problémás.
    Félek, hogy döntős lesz, mert „különleges”, de akkor Alexnek már pláne nincs esélye a továbbjutásra.

  • Mettyú

    Emlékszem Malena Ernmanra 2009-ból sokan voltak ellene, de nekem nagy kedvencem volt, de ez fényévekkel van még attól is.hát meglepetés volt, hogy a románok idén őt küldik. Meg van rá az esély, hogy továbbjusson, jó rajtsorrend, nincs még egy ilyen dal meg stb.stb.stb. ja és, hogy ők mindig továbbjutnak című duma.
    Nálam 39/30

    • force

      Viszont Malena is nagyot bukott a döntőben már. Szerintem ez az a műfaj, ami első hallgatásra még különleges, másodikra már idegesítő. 2007-ben a szlovén Alenka Gotar is úgy járt, mint 2009-ben Malena. Az elődöntőben taroltak, a döntőben meg elképesztően visszacsúsztak. Mondjuk ehhez kellett egy rossz rajtszám is mindkettőnek. Alenka 2007-ben az elődöntőben 25.helyről énekelt, 7.lett, a döntőben meg 7.helyről és 66 ponttal csak a 15.hely jutott neki, ugyanez történt Malenával is: elődöntő 4.hely, döntő 21.hely. Igaz Malena mindkét esetben „gyenge” rajtszámot kapott. Szóval a remény megvan, hogy ha Cezar döntőbe jut egy gyenge rajtszámmal szépen leszerepel. Nem hinném, hogy mégegyszer beraknák az utolsó rajtszámok valamelyikére, ennyire azért még Christer Björkman se lehet elfogult.

    • Pitbull

      Igazad van, force az okfejtéseddel, de fontosnak érzem megjegyezni, hogy Alenka dala JÓ volt, ez pedig egy rakás emésztési végtermék. Nagyon nem szeretném, hogy döntőbe kerüljön, pláne ne Alex elől vegye el a helyet, mert ugyan ki nem állhatom a magyar dalt, de azért inkább a Kedvesem jusson döntőbe, mint az It’s My Life, mert ezt a dalcímet csak Bon Jovi-tól tudom elviselni, Ő legalább férfi hangon énekel férfi létére.

  • smileyshine

    Jaj, még jó, hogy fel voltam erre készülve. Nem baj, azért ismerek egy csomó embert, aki szereti! Ez az egyik legjobb dal idén! Fantasztikus hangja van és habár utálom a dubstepet, így egészen elfogadható. Ráadásul a zene is lenyűgöző, ami a versszakok alatt megy! Remélem sikerül nekik jó eredményt elérni és bebizonyítani Európának, hogy nem csak bugyuta tömegzenével lehet nyerni!

  • Zoli

    Amikor ezt a dalt meghallom, mindig felmerül bennem a gondolat: nem lehetne minden évben egy előzsűrizéssel diszkvalifikálni X dalt, ami egyszerűen nem üti meg az Eurovízió színvonalát? Most tényleg… Az ilyen csak hazavágja az egész rendezvény presztízsét.

    • Robek

      Nem kéne előzsűrizést tartani, mert a biztos,vagyok benne, hogy ott is mindenkinek az izlésének nem lehetne megfelelni. Nekem ez a dal teccíík! 🙂 Nem zárnám ki!

    • Csengettyű

      Húúúú… gondold csak el, milyen viták lennének belőle, hogy mi maradjon és mi menjen! 😀

    • Zoli

      Jajjj, nem kell mindent szó szerint venni, csak ki akartam fejezni a passzív ellenállásomat a dal irányába. 🙂

    • Erzsi

      Előzsűrizés? Az lenne a nemzeti döntő, nem? Én sokáig azt hittem, ami a nagy versenyen elhangzik, azt már annyiszor átrostálták, megversenyeztették, átdolgoz(hat)ták, hogy már nagy baj nem lehet vele. Vérciki dolog nem juthat el igáig. És néha mégis porszem kerül a gépezetbe …

      (Amikor kiválasztották a dalt, valaki megkommentelte, hogy micsoda buzi produkció. Természetesen meg is kapta a magáét a fórum valamelyik jóérzésű tagjától. Aztán megnéztem a videót és az első gondolatom az volt vele kapcsolatban, hogy micsoda buzi produkció. Én úúúúgy szégyelltem magam utána …)

    • force

      Hehe 😀 Ezen a buzi produkción jót röhögtem. 😀 Már látom magam előtt, ahogy Cezar rózsaszín flitteres öltönyben áriázik majd Malmőben… Lehet Christer Björkman ezért pakolta utolsó helyre? Biztos Cezar a zsánere Christernek 😀

    • Zoli

      Nyugi, Erzsi, akkor lennél igazán gonosz, ha azt írod, „homokszem kerül a gépezetbe”. 🙂 Szégyellni meg annak kell magát, aki ezt odaszavazta…

    • Pitbull

      Erzsi, Zoli! Kösz szépen az indukált rekeszizom-sajgást! 😀

    • Erzsi

      Ó, fiúk, köszönöm! Hosszú percekig néztem farkasszemet a saját hozzászólásommal, mielőtt elküldtem volna. Féltem, hogy esetleg félreérthető és utána magyarázkodhatok. De gondoltam, itt a legszűkebb baráti körben lehetek ennyire őszinte. Az embernek néha vannak vállalhatatlan pillanatai, amikor egy platformra kerül bizonyos Benito-Hitler-Dzsoki-Hókuszpók nicknevű rajongóval, de legalább tudja, hogy ezt most szégyellnie kell. Nagy megkönnyebbülés, hogy bavallhattam a gyengeségemet.

      Egyébként tényleg érthetetlen, hogy a megbízhatóan jó színvonalú román versenydalok közé, hogy sikerült ezt beválasztani. Egyetlen magyarázatot látok: a fickó annyira népszerű lehet, akkora rajongó tábora van, hogy a Boci, boci tarkával is kiállhatna, akkor is beszavaznák.

  • schanc

    Na, most rávettem magam, hogy ezt egyszer az elejétől végighallgassam. Te Úristen.
    Én nagyon elismerem a képzett hangú énekeseket. Cezar is minden kétséget kizáróan az, hiszen abban a regiszterben tűpontosan futkározni a hangokon rettenetesen nehéz. De ezt – elsősorban a kényes falzettet – ÍZLÉSSEL kell tudni használni. Ez a fajta technika számomra eleve borzongató, hiszen a tudat, hogy ezek a hangok egy férfiból törnek elő, „némileg” árnyalja a technikai bravúr miatti elismerésemet.
    Ehhez még hozzájön, hogy maga a szám szerintem elképesztően ratyi, „pusztító alpáriság”.

    Csak hogy ellenpéldát is mondjak: Schwartz Dávid – Unchained Melody. Egy jó helyen hozott falzett feldobta nagyon az egészet. (Igaz, a többi produkciójában ő is túlságosan bizonyítani akarta, hogy ezt is tudja.)

  • Ariza

    Oké, 2 hónap után végig tudtam hallgatni anélkül, hogy ösztönösen kapkodtam volna a piros x után, de… akkor sem értem, a hivatalos oldalon mégis hogyan sikerült 1.4k lájkot összeszednie? Ez még csak nem is az a megmosolyogtatóan bugyuta produkció, mint a tavalyi orosz vagy török, hiszen ez vérkomolyan van véve…
    Jó, nem mintha a lájkoknak olyan nagy jelentőségük lenne, de szerintem ebből már kiderül, hogy ez tuti döntős lesz…

  • Nóri

    Katasztrófa ez a dal mindenféle szempontból.Nem értem az embereket,hogy tetszhet nekik egy ilyen förmedvény.

    Idén 2 dal van ami vállalhatatlan. Örményország és Románia „dala”.

  • Alpár

    Hát nem a kedvenc román eurovíziós dalom, youtubeon meglepően sok a pozitív hozzászólás a videók alatt…szerintem bármi megtörténhet…Ez az a kategória a véleményem szerint ami vagy befut vagy bukik.