Naptár

2013. május
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Eurovízió 2013: Második nap az arénában

moldova2013stage1

Moldova. Photo: Thomas Hanses (EBU)

Tudósító: Klész Imre
Forrás: oikotimes.com – EBU

Miközben arról érkeznek hírek, hogy Norvégia jövőre elődöntők nélküli válogatót rendez, hogy Lys Assia kórházba került és emiatt nem biztos hogy a malmői döntőre felépül, és hogy a bukmékereknél egyelőre nincs földcsuszamlás az esélyek tekintetében, újabb 8 ország ismerhette meg a malmői Eurovízió színpadát. Néhány produkcióból már ki is buggyant a giccsfaktor! Ismét az oikotimes.com kritikusainak nézetei következnek.

Montenegró
+ A két férfi énekes szkafanderben, míg a női énekes egyfajta űrangyalként (az első betű nem elgépelés) jelenik meg fémes ruhában, műanyag szárnyakkal. Erős füstben zöld és sárga fények. Nehéz eldönteni hogy ez egy innovatív vagy inkább egy bizarr produkció. Mindenesetre érdekes.
– Lehet hogy furák ezek a ruhák, és az is biztos hogy hibátlan produkció az elvárt, iszonyú nehéz egy ilyen dalt előadni a színpadon. Jegyezzétek meg a szavam: Montenegró be tud jutni a döntőbe. A dal teljesen imádni való és nehezen találni bármilyen rossz részt is benne, hacsak nem utálod egyszerűen az ilyen szuper-dance dalokat.

Belgium
+ Az énekes Roberto mögött szavak vannak kivetítve a színpadon, ami érdekesnek hat, de a hangja még nem magabiztos.
– Hiába tűnik az első forduló egyik jó táncos produkciójának, a nagyon gyenge, bár ez csak az első nekifutás a próbák során. Nem valószínű, hogy ilyen énekléssel Belgium tovább jutna.

Fehéroroszország
+ Az énekesnő egy űrhajó parancsnokaként, szexi táncosaival és vokálosokkal üdvözöl mindenkit a Solayoh nevű bolygón. A Konstantinos Koutsomichos által kreált álomruhát még nem láthattuk Alyonán, nagy titok övezheti. A Solayoh nem más mint sok szenvedély, zene, tánc és érzelmek. Szép munka!
– Személyes véleményem, hogy Fehéroroszország idén tökéletest nyújt egyetlen nagy ok miatt: az egész csapat hisz a dalban, próbálják meggyőzni egész Európát arról hogy képesek egy színvonalas táncos produkciót bemutatni egy nemzetközileg is versenyképes dallal egy olyan országból, melyet már sokan leírtak. Csak a kemény munkájuk miatt azt mondom, nincs mit megemlítenem negatívumként.

Moldova
+ Aliona Moon magabiztos produkciót nyújtott ma, a ruhája mély benyomást keltett mindenkiben: hosszú és fehér, és hasonló képeket láthatunk rajta, mint a háttérben. Nagyon mutatós, ahogy a dal végére felemelkedik az énekesnő és vele együtt megnő a ruhája is.
– Őszintén szólva semmi hibát nem találok a produkcióban. A tökéletes éneklés és magabiztos színpadi jelenlét döntőbe repíti Moldovát.

Írország
+ Félmeztelen tetkós dobosok és két női vokálos csatlakozik az énekeshez. Túlságosan szexi produkció, de nem inspiráló. A háttérben megjelenő alakzatok túl komorrá teszik a színpadot, ami nem illik egy ilyen vidám dalhoz.
– Az a baj az egésszel, hogy a végére nem emlékszel a dalra, csak arra hogy mik történtek a színpadon. Elég lesz ez az írek továbbjutásához? Sajnos nem.

Ciprus
+ Ez aztán tényleg könnyed és magabiztos ballada. Érthető hogy a CyBC köztévé olyan alázatos produkciót akart kivinni, amilyen a legjobban elvárható egy olyan szigetországból, ami a pénzügyi zűrzavarban két hónapja majdnem totális csődöt jelentett. Despina produkciója egyszerű, a hangja nagyszerű és a ruhája is!
– Az a baj ezzel a dallal hogy nagyon divatjamúlt. Semmi sem készteti a külföldi nézőket szavazásra, és a produkció után nem emlékszel belőle semmire.

Litvánia
+ Az énekesük helyes, jól énekel, biztos és tipikus színpadi produkciót nyújt ami elhiteti veled, hogy nem is olyan rossz ez a dal.
– A mai szerelése túl hétköznapi, remélhetőleg lecseréli később. Azt hiszem tovább juthat, bár a nézőket idén ez nem biztos hogy megfogja. De el kell ismerni, hogy egészen különleges, összehasonlítva a többi idei dallal.

Szerbia
+ Ez egy nagyon pozitív dal, és főleg a rajtszámnak köszönhetően megmaradhat az emberek emlékezetében. A csajok frissek és kedvesek, a világ legjobb dolgáról, a szerelemről énekelnek. Csak annyi a probléma hogy nem tudom eldönteni hogy imádom vagy utálom-e a őket.
– Hasonlóan giccses szerelése volt a Femminemnek is 2005-ben. Vidám dallal van dolgunk amiről nem lehet tudni, hogy siker lesz-e vagy bukás. A rajongók szeretik, de a nézőknek nem biztos hogy bejön egy ilyen cirkuszi előadás. És a szerb nyelvet nem beszélik széles körben.

23 hozzászólás Eurovízió 2013: Második nap az arénában

 • Zolecs

  itt azért több dolog zavaró számomra 😀

  Moldova copycat stílusa ruha téren, hátha idén is bekajolja a nép…
  Írország meztelenkedése. Elhiszem én hogy valamivel fel kell dobni a rajongótábor figyelmét, de számomra ezek visszatetsző dolgok. Eddig is utáltam ezt a dalt, eztán meg pláne fogom 😀

  Montenegróó viszont meggyőzött. Nem is kicsit 😀 Baromira bejön az egész, remélem bejutnak a döntőbe végre.

 • Balint005

  Hmm…szerintem ennek a 8-asnak a fele biztos kiseső. Belgium, Ciprus és Litvánia tuti kiesik szerinem mert a gyenge dalokhoz nem csináltak olyan hátteret vagy koreográfiát ami feljebb tornázná őket. A Szerb dal szerintem nagyon rossz színpadképet kapott, ha nem szerbiáról lenne szó, ki is esne…
  Moldova nem volt rossz, tetszik a ruhája akkor is a koppintás :D, írországnál felesleges az a két táncos, de a dal nem rossz.
  Montenegro színpadképe nagyon ott van 😀 szeretem a dalt is, de félek hogy a dal nem lesz kompatibilis a szavazókkal :/
  Fehéroroszország pedig nekem idén a kedvencem…nagyon vidám dal remélem át is adják majd az érzést, bár elég rövid volt a részlet a dalból, ötletesnek tartom az űrhajót, és remélem h Alyona jól fog énekelni, ha igen akkor top 10 😀

 • Gabiii

  Nekem Montenegró ötlete nem jött be így elsőre 🙂
  Moldova ruhája gáz a tavalyi miatt, az emelés viszont biztos jól mutat majd.
  A sorrendem nem sokat változott, Szlovénia és Hollandia biztosabb továbbjutó lett. Ciprus sem tűnik olyan rossznak mint amire számítottam, lehet, hogy kiüti valamelyik kisebb sorszámú balladát.
  Jók ezek a videók nem mutatnak túl sokat de azért egy-egy ötletet megismerhetünk.

 • LordKobold

  „Ismét az oikotimes.com kritikusainak nézetei következnek.”
  Nekem itt nagyon egy ember véleménye hangzik csak el, ami nem gondolom, hogy fordítási hiba lenne.
  Ezzel nem minősíteni akarom a kommenteket, csak a helyén kezelni. 🙂

  • „Nekem itt nagyon egy ember véleménye hangzik csak el, ami nem gondolom, hogy fordítási hiba lenne.” Kobold, mit? 🙂 8 cikk született náluk team név alatt mint szerző, nem kérdőjelezem meg hogy csapatként írták-e meg a kritikákat. Bár mi csak találgatni tudunk, én meg magyarázkodni 🙂

  • LordKobold

   Nem kell magyarázkodnod Imi! 🙂
   Vegyük életszerűre a dolgot és induljunk ki pl. a mi zsűrinkből, vagy bármelyik itt megjelent napi esc-s dal kommentjeiből… hogy lehetne ezekből olyan véleményt kihozni, amit egy csapatként közzé tehetnénk?? Eközben Ő(k) pl. olyat mond(anak), hogy az énekes helyes? 🙂

 • Én nagyon szeretem a moldáv dalt, szerintem nagyon hatásos lesz! A legjobb ballada idénről! Bár úgyis a grúzok fognak nyerni valamiért… Az Igranka még mindig 12 pontos nálam. A szerbek és a fehéroroszok viszont giccsparádét hoztak. Szerintem.

  • Pitbull

   Az olajbiznic már megkapta a maga reklámját Azerbajdzsánnál, most a teaüzlet felvirágoztatása a célja az EBU-nak Grúziával?

  • Erzsi

   Már megint a svédek nyernek? Ne má’ .. Dögunalom.

   • Tegnap összeszámoltam az összes -sson-ra vagy -sen-re végződő nevet a szerzők listáján, „csak” kilencet számoltam össze. Bár lehet hogy közülük nem mindenki svéd 🙂 A grúzóknál a nagy Thomas G:son (Gustaffson) neve szerepel…

 • Fabiana

  Jó ég, micsoda giccsparty lesz ez. Moldovától konkrétan lehidaltam. A dal jó, de amit láttam az már tú mács nekem. A szerb lányok ruhája valami fenomenálisan infantilis. A tervező díjazva lesz, érzem. 🙂 Montenegró zseniális. Szkafanderes rapperek. Zseniális. Azért remélem Nina a következő alkalommal megtalálja a helyes hangokat… Aki a litván dalhoz ezt a rettenetes lila hátteret kitalálta, fenéken kellene billenteni. Írország pedig a félmeztelen-tetkós fiúkáival fényes naciban… No komment.

 • B.B

  Kedves Klész Imre.Én személy szerint köszönöm a fordításokat és a munkádat a cikekkel.Kint vagy Malmőbe?Amúgy most hallottam egy román rádióban Alex dalát szeretik a románok is.Milyen esélyeink vannak Alexal?Erről kéne egyet cikkezni pro és kontrán.Amúgy nem értek egyet veled a Grúzok messze lesznek a top 5-ől.

  • Szia B.B! Nem megyek Malmőbe. Úgy tűnik hogy itthon kell néznem a versenyt, mert nem tud szervezni senki sem egy helyet a közös nézéshez. Mindenki elfoglalt, én meg ki sem látszok a fordítanivalókból :s Szeretem csinálni, de a szervezés már nem fér bele az időmbe. Pedig csak egy gyors igényfelmérésről és asztalfoglalásról lenne szó egy ideális helyen. De így is lesznek tudósítások Malmőből, a mosaiconline.hu érdekes cikkeit átvesszük, megosztjuk FB-n.

 • Zoli

  Basszus, kár, hogy nem ebben a mezőnyben van Alex. Similiba lenne a továbbjutás, stégként emelkedne ki a giccstengerből. Az a fehérorosz gömb például mi??? Nekem ne hivalkodjon senki ilyen feleslegesen… Moldova? Ha az ukránoknál nem hányom ki a belem, akkor itt biztosan. Mi a túrót keresnek ott táncosok? Nem hiszem, hogy a munkanélküliségi mutatókon sokat javít, ha minél több embert viszünk föl a színpadra csupán azért, „mert csak”. (Kibírom, hogy ne térjek ki a ruhára, kibírom, kibírom…) Az írek sem találták el a látványt, a balfék hátterüket még nem is írta senki, pedig gyakorlatilag semmi köze a dalhoz, de legalább a szívecskéket megúsztuk. A szerbeknél meg annyi a szerencséjük, hogy a ricsepólós csajnak jók a lábai és néha kéjesen le is guggol…

  • Zoli

   Viszont, hogy dicsérjek is: Ciprus nagyon ízléses ruhát választott szerintem, a montenegrói produkciót meg bekajáltam. 🙂

 • schanc

  Szerintem az idei Eurovízió dalok szempontjából leggyengébb része az első elődöntő második fele. Ahogy olvasom, sokan próbálnak is látvánnyal kompenzálni.

 • Mona

  Na menjünk sorba: Igranka nekem eddig is tetszett, szerintem különleges a mezőnyben továbbjutók remélem, Belgium Roberto nagyon idegesítő valamiért, szerintem lapos és unalmas nem jutnak tovább, Solayoh kedvencem volt eddig is valahogy az űrhajó nem egyezik a dallal, de majd meglátjuk, szerintem továbbjutó. Moldova nagyon hatásos én szeretem, jó Aliona hangja biztos továbbjutó, Irország hát ahogy Fabiana írta túl sok, giccses és visszatetsző, remélem nem jut tovább, Ciprus meg tényleg túl egyszerű, bár szép ballada nem hiszem, hogy továbbjut. Litvánia semmilyen, érdektelen, Szerbia, hát nem tudom a lányok nekem nem szimpatikusak, lehet hogy a férfi nézőknek viszont bejön az egész, ők a kakukktojás.

 • krobert

  Összességében az első elődöntő:
  Ausztria: Nagyon féltem ezt a dalt, hogy kiesik, valami ütősebb színpadkép kéne.
  Észtország: Kellemes a színpadkép, de tényleg nincs benne semmi extra, szerintem úgy jár, mint tavaly a finnek.
  Szlovénia: Úgy összességében teljesen rendbe van ez a produkció, koreográfia terén is hozták amit kell.
  Horvátország: Itt nem tudok mit mondani, mert ezt a dalt nem lehet máshogy előadni. Jó ötlet ez a népies(?) viselet, de szerintem ez kevés lesz a döntőhöz.
  Dánia: Kihozták a maximumot a dalból, nagyon jól sikerült minden. Jó rajtszámmal szerintem meg is nyerheti.
  Oroszország: Szerintem azok a lámpák nem kellenek oda. Egyébként meg nagyon rendben volt az egész.
  Hollandia: Hát, a nagy kedvencem. Nem csalódtam. Pont ilyen háttérre számítottam, a hangja csodálatos. Eddig határesetnek tartottam, de már biztos döntősnek érzem.
  Ukrajna: Felesleges az óriás, teljesen giccses lesz tőle, azt pedig én utálom. Pedig nem lenne rossz, de hogy ez lenne a győztes?Nem hiszem.
  Montenegró: Nagyon jó színpadkép, de hangilag nem érzem elégnek, pedig nagyon szeretem a dalt.
  Belgium: Egyszerű, kicsit unalmas lett, de inkább unalmas legyen mint giccses. Viszont a hangja változatlanul nem jó szerintem.
  Fehéroroszország: Látszik, hogy mindent bele akarnak rakni ebbe a dalba, ami a sikerhez kell, de néha ezt soknak érzem. Itt viszont jó ötletnek tartom azt az akármit a dal elején.
  Moldova: Mi szükség van arra, hogy megnő a ruha meg ilyenek. Elég hatásvadásznak érzem, mert önmagában a dal kevés arra, hogy a nézőket meggyőzze. Persze döntős, már csak a zsűri miatt is.
  Írország: Kezdtem nem szeretni a dalt. Ez a produkció pedig végképp megutáltatta. Giccs az egész, semmi nem passzol semmihez, hangja nincs, a női vokálosok viszik a dalt. Szerintem ez ki fog esni.
  Ciprus: Egyszerű, de jó. Maga a dal kevés itt a döntőre szerintem, bár tényleg szép.
  Litvánia: Viszonylag jól megoldották az egészet, de unalmas az egész.
  Szerbia: Az egész nem szimpatikus, bár ez nálam Szerbiával így szokott lenni. Persze döntős, meg legalább semmi feleslegeset nem tettek a produkcióba.
  Összességében nagyon sajnálom, hogy nem fordítva lépnek fel az elődöntő felei, mert így az első elődöntőből az igényesebbek közül több is elvérezhet, a másodikból pedig pár buta, giccses dal továbbjuthat.
  TOVÁBBJUTÓk(tipp): Ausztria, Dánia, Oroszország, Hollandia, Ukrajna, Fehéroroszország, Moldova, Szerbia, Szlovénia, a tizedik helyre valahogy nincs tippem..reménykedem egy Montenegróban de nem hinném. Talán Ciprus vagy Írország, Belgium?(a jó rajtszám miatt).

 • Kajli25

  Szerbia nálam idén kiverte a biztosítékot… Nekem ez nem más, mint színtiszta ribizliskedés… Elég csak megnézni a ruhákat, meg a szinte bugyit villantó baloldali lány vonaglását… A dal sem és a hangjuk sem jó… Blöe…

 • qpak

  Ez mára 3. napról való, de muszáj megosztanom, ugyanis a máltaiak már úgy tűnik elhappolták a feliratozás 5letét. Így a mienk koppintásnak érződhet, amit sajnálnék mivel sztem ők a legnagyobb konkurensünk a 2. elődöntőben (a hangulatkeltés mind2 dal célja…) Remélem nem így lesz. Link: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=kKJt13kxzeU

  • Pitbull

   Már megint ez a „koppintás” duma…
   Nem egy ír sztepptáncosról beszélünk, hanem egy magyar hipszter-filozófusról. Őszintén, herótom van már ettől a mindig-mindent-valami-másról-másolnak felfogástól, amivel nap mint nap szembesülök itt és más fórumokon is. Koppintás így, koppintás úgy…
   Fogjátok már fel, hogy minden hamisítvány ami nem kínai!

  • LordKobold

   Pitbull: egyszerűen divatba jött a koppintás (Schmittelés 🙂 ) mint téma na! Van ilyen! 😀