Naptár

2013. május
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

ByeAlex elmúlt hét napja a repülőút előtt – Facebook posztokon keresztül

infor_eurovision2013Tudósító: Klész Imre
Forrás: facebook.com/byealexmusic

Magyarország idei eurovíziós képviselője, ByeAlex folyamatosan ellátja mindenféle hírrel, gondolatokkal, zeneajánlóval, versekkel és képekkel a követőit.

Ezek mellett leírja, hogy ott lesznek az EFOTT 2013-on, ami Zánkán lesz június 25-30-ig. Kapott egy levelet egy Olaszországban élő magyar lánytól, hogy hallotta A Kedvesem-et az ottani német nyelvű rádióban. Az év felfedezettje kategóriában kapott jelölést az idei Fonogram zenei díjátadón (bővebben a egy másik cikkben). A Kedvesemhez remixet készítő Zoohacker artisjus díjas lett, azaz az megkapta az Év zeneszerzője szakmai díjat.

„Drágák! Tudjátok, hogy az előzetes pontozások talán semmit nem jelentenek, de megosztom veletek a managementem reggeli sms-ét. Így szól. Infó Svédországból: Tegnap este az SVT svéd tévé „Eurovízió előtt” című program 3. része volt. (SVT play 33:50-től). Ezt a programot szinte mindenki nézi itt, aki nézi az Eurovíziót, de mert vasárnap 21-kor van, még az is aki nem. A tegnapi részben mutatták be ByeAlex-t (nagyon izgultam, mert mindenfélét mondanak mindenkiről, gyakran csak kritizálnak). De tegnap nagyon tetszett nekik ByeAlex! 10 országot mutattak be, abból a számukra legjobbat hármat választják ki, itt is Magyarország volt az első akit említettek, majd Norvégia és Grúzia.”

„Képzeljétek. Meghívott a SVT1 (svéd állami tévécsatorna), hogy adjam elő a dalomat a televízióban. Az adást átveszi Norvégia és Dánia is. A svédek felállítottak egy sorrendet a mi elődöntőnkből, ahol az első helyre tettek minket. 3 előadót hívnak be a 19-ből. Mi nem tudjuk mire lesz ez elég, de majd szólunk a részletekről! :)”

És egy utolsó idézet a holnapi repülőút előtt.

„Nos, köszönöm. Szeretném megköszönni nektek az elmúlt két hónapban tanúsított bizalmatokat. Az édesanyáknak, hogy féltő-óvó leveleket írtak nekem, a családfőknek, hogy férfias tanácsokkal láttak el. A sulisoknak, hogy az érettségi mellett gondoltak rám, megjelentek a koncertjeimen, és menő szerenádokat adtak, amelyeken az én dalaimat is elővették. Örülök, hogy sok huszonéves lány és fiú, amolyan intellektuel „havert” talált meg bennem, személyem és zeném által; és köszönöm az újságíróknak is, hogy ápolták-őrizték a „lángot”, de még a komment huszároknak is, hogy oltottak engem, mert sokat tanultam tőlük is. Érdekes kaland volt ez eddig. Nem fogom nektek azt mondani, hogy úgy érzem nem követtem el hibákat, mert van amit másképp kellett volna meglépnem; de hát én már csak ilyen vagyok: hibázok, mint bárki más.
Holnap felmászom abba a repülőbe, és életemben először csapok egy kört vele (Remélem rendben lesz). Mindenről foglak benneteket tájékoztatni, jelentkezem, ahogy tudok. Remélem, jó emlékekkel jövünk majd haza. Dani és Helga is üdvözöl benneteket: ők is ott lesznek velem Malmőben, és a színpadon is. Kívánok mindenkinek szép napot.”

4 hozzászólás ByeAlex elmúlt hét napja a repülőút előtt – Facebook posztokon keresztül