Eurovízió 2013: Magyarország megítélése a zsűris próba után

alexwaweTudósító: Klész Imre
Forrás: különböző források

A második elődöntő országainak zsűrijei ma (szerdán) már látták, sőt értékelték is azokat a dalokat, melyeket a széles közönség csak holnap este láthat. Ráadásul rengeteg ember kíváncsi erre a zsűris döntőre a helyszínen. Valószínűleg teljesen megtelt az aréna (Svédországban vagyunk, Eurovízióval kapcsolatban üres szektorok látványa elképzelhetetlen), és a helyi reakció is nagyban befolyásolhatja a kritikusokat. Lássuk, hogyan vélekedik a szaksajtó Magyarország idei teljesítményéről a “B” próba után!

oikotimes.com
Hang: Jó a hangja Alexnek
Ruházat: Modern és alternatív
Kameramunka: Jófajta
Prezentálás: Egyszerű (+ with standing props – itt azt hiszem a mikrofonállványokra gondol – a szerk.)
Reakció: Nagyon nagyon meleg fogadtatás
Jóslat: Az az érzésem hogy menni fog a döntő

(Nem ide tartozik, de érdemes megemlíteni, hogy az oikotimes.com kritikusa szerint Bulgária lesz az egyetlen balkáni állam a döntőben.)

escxtra.com
Bájos dal, a hangok a helyükön vannak, és nagyon jól fogadta a közönség a dalt mind a sajtóközpontban, mind az arénában.

Fotó:  ilkar.blogspot.com
Fotó: ilkar.blogspot.com

esckaz.com
A közönség végig tapsolja az elsőp versszakot. Ó Alex, legalább próbáld meg elkapni a kamerákat! A közönség úgy tűnik, megunja a második felét. Nagy ováció a végén.

eurovisionary.com
A művészetnek egy csodálatos darabja. Egy szavát sem értem de mégis libabőrös leszek amikor hallgatom. ha nem jut be a döntőbe, akkor nincs igazság.

escflashmalta.com
Az egyik legegyszerűbb produkció az idei mezőnyből. örményország után az az érzése támad az embernek, mintha ByeAlex borzasztó tehetséges lenne. A dal nagy nyugalmat áraszt, az egyetlen ami ennek kiteljesedését meggátolja az az előadóból hiányzik az érzelem vagy a személyesség, de az is lehet hogy direkt csinálja. A csapat élvezi a produkciót. Őszintén úgy gondolom hogy a zsűri rá fog harapni, de a televoterek nem biztos, valahogy hasonló a tavalyi esethez. Nem tudom, mennyire befolyásol a többiek véleménye, én azt mondom hogy továbbjut.

61 Comments

Igen, vacak01, el kell menned hallásvizsgálatra!!! Első hallásra kicsit elkerekedett a szemem, de a felénél már mosolyogtam és imádtam, azóta is csak mosolyogni tudok, ha hallgatom és nem tudom megunni. Az eurovíziós dalok valahogy mindig vagy valami fellengzős “nagyoténeklős” borzalmak, vagy eszementek viccesnek hitt, de rémes produkciói. Na, ez nem olyan. Hajrá Alex!!!

Finnországra én is küldök mert régen szerettem a dalukat ennyire. A másik szavazatomat az kapja aki a legjobban meggyőz. 🙂 Erre még sokan pályáznak.

Én ma még senkire, szombaton viszont 95%, hogy Franciaország kap egy voksot. A maradék 5%: rájövök, hogy van bennem némi elfogultság (kicsi rá az esély)/ élőben valamin meglepődök (kicsi rá az esély)/ valamilyen körülmény (leütnek, vagy ilyenek) megakadályozza, hogy szavazzak.

Nekem a lettek nagyon szimpatikusak, bár a verseny alatt mindig megváltozik a véleményem. Ha nem fog tetszeni, akkor Izland számíthat SMS-re, de majd ha kitöltöm a szavazási segédletemet, akkor lesz tiszta minden 🙂

A Farkasházinak kellene énekelnie itt az Eurovíziós Dalfesztiválon! Még beszélni sem tud mit akar ez, maradjon a Heti Hetesnél ott legalább nem feltűnő a mássága, elvegyül.

nekem kicsit másabbnak tunt mint az eredeti, jobban tetszett az a kicsit érces hang, ami az eredetiben volt, és úgy vettem észre néhány hangot megváltoztatott…. egyszóval az eredeti jobban tetszett, de így is nagyon tetszett és orulok hogy továbbjutott …..

Az miért van ,hogy amíg a magyarok ahol lehet ott szarozzák le Alexet, viszont Európa többi részéről szinte csak pozitív visszajelzés érkezik és tetszik nekik? El kellene gondolkoznunk kicsit szerintem…

Comments are closed.