Naptár

2013. május
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

23 ország próbál ma, vagyis a 10. napon

Tudósízó: Klész Imre
Forrás: oikotimes.com

Ma az automatikus döntősök és a második elődöntő országai koptatják a színpadot. 11 órától kezdődött az ötösrobin-stjernbergfogat országok és a vendéglátó Svédország második szabad próbája, ezután 17 órától kezdődött és még most is tart a második elődöntő országainak első főpróbája, 21 órától pedig a zsűris próba. Holnap délután kezdődik a harmadik főpróba, este 21 órától pedig élesednek a kamerák és kezdődik az élő közvetítés. Magyarország is ma kezdte el a főpróbákat.

Az automatikus döntős országok a próba után sajtótájékoztatót tartottak, ahol a tegnap éjszakai továbbjutó országokhoz hasonlóan ők is sorsot húztak, hogy a döntő első vagy második felében fognak-e fellépni.

Spanyolország – a döntő első felében szerepel
Framciaország – a döntő első felében szerepel
Németország – a döntő első felében szerepel
Svédország – korábban már megengedték a házigazdának hogy konkrét sorszámot húzzon: ez a 16-os
Nagy-Britannia – a döntő második felében szerepel
Olaszország – a döntő második felében szerepel

(Frissítés: 18:33)

Az oikotimes.com szerkesztői lemaradtak a nyitányról, így egyből a lovak közé csaptak.

Lettország: Imádjuk a diszkós külsőségeket, kiváló kezdés a második elődöntőhöz! Ennek ellenére ez egy olyan dal, ami nem tud könnyen döntőbe jutni. A színpad duzzad az energiától, használják a kifutót és a koreográfia is jó. Kezdem megkedvelni.

San Marino: Valentina nagyon erős produkciót nyújt nagyszerű énekteljesítménnyel párosulva. Amikor átmegy a dal a gyorsabb résre, a ruhája vörösbe vált. San Marino eddigi legjobb dala az Eurovízión. Bár nem az én stílusom, a sajtóközpont üdvrivalgásából az szűrhető le, hogy tovább juthat. A sajtót nem engedték be az arénába egy speciális iskolai kiállítás miatt.

Macedónia következik, Vlatko nem kezdett jól, a hangjával történt valami. Egyedül kezdi az egészet, majd Esma egy KOMPLETT IGAZI KARÁCSONYFAKÉNT bújik elő. Ma egyáltalán nem énekel. A háttérvokál sem énekel jól, ez egész egy katasztrófa!

Azerbajdzsán nagy tapsot kapott a sajtóközpontban, az övéké az egyik legjobb színpadra állított produkció. Annak ellenére hogy Farid nagyon ideges, simán lement a produkció. Elég jól néz ki ahhoz, hogy szavazz rá. A produkció a dobozzal, a virággal és a vörös ruhás csajjal egyszerűen csodás.

(Frissítés: 18:43)

Finnország erőteljes dallamot hozott. a csodás és mosolygós Krista nagyon jó táncot lejt. Megcsókolja az egyik női táncost (adjatok egy szobát nekik)!

A máltai produkció elején nem túl jó a kameramozgás. Ez az aranyos Gianluca valahogy érdekessé teszi az egészet, emellett szép grafika van a háttérben dalszövegrészletekkel. Hangilag rendben de nem lesz könnyű döntőbe jutnia. Nálam határeset.

A bolgár duó praktikusan zajt csap a semmiért. 2007-ben még azt is elhittem róluk hogy meg is nyerhetik. 2013-ban még a döntőbe sem várom őket ezzel a rossz „Water” utánzattal. Jól énekelnek, energiával teli produkció de fura.

Izland nagyszerű statikus produkciót nyújt. A háttérben egy izlandi vidék képe sejlik fel. Csodás hangja van Eythornak, 100% a döntő!

(Frissítés: 19:23)

A görög dalról felejts el mindent amit eddig tudtál: fantasztikus show, egy görög buli zajlik a színpadon, a koreográfus Maria Lyraraki zseniális munkát végzett! Nagyszerű ének, szuper ruhák, nagyon jó kameramunka. Még a top 5 is összejöhet nekik? A végén amikor Agathonas felkiált hogy “Gia mas” és elkezd játszani a bajuszával, ZSENIÁLIS ötlet!

Az izraeli versenyző szépen felöltözött a főpróbára. Ennek ellenére nem szeretem ezt a dalt, nem az én ízlésem világa. Ennek ellenére van két érvem is. Egyrészt ő is a legjobb hangok egyike idén, illetve a dal szentimentális hangulata kiemeli a többi közül. Bár azt is el kell mondjam, hogy a verseny próbáin kívül nem hallgatom.

Örményország jön, kezdődik az unatkozás. Szerintem ez a dal kelti fel legkevésbé az érdeklődést az eddigi örmény indulók közül, bár a dal egészen kedves. De az ilyen típusú dalok sosem működnek jól az Eurovízión. Statikus produkció átlagos ruházattal. Erőteljes vokál speciális fények nélkül. Olyan mintha csak lenyomnának egy koncertet és kész. A unalmas dal után altatódal következik.

Magyarország nagyon édes harmóniát és szép fényeket hoz a színpadra. Vegyes színek és egyszerű produkció. Ne hibáztass emiatt de nagyon szívesen álomba tudnám ringatni magam ezzel a dallal (már most kimerült vagyok egyébként), de valahogy úgy érzem, ha döntőbe kerülne, egyáltalán nem lepődnék meg.

(Frissítés: 19:43)

Norvégia visszaküld minket az eredeti kerékvágásba: érdekes színpadkép, valamennyire hasonlít a nemzeti döntőn látottakhoz. Margaret tökéletesen énekel de valahogy idegesnek tűnik. Sokan mondják hogy döntőbe kerül könnyen, én azt mondom, hogy ő 2013 kate Ryan-je (ez az az eset amikor kiesik a döntőből egy nagy favorit – a szerk.). Nagy taps a sajtóközpontból. Itt jön a második szünet.

Albánia következik: mi történik a Balkánon idén? Közebes vagy inkább gagyi dalokat kapunk, és ez – bár erőteljes és jól színpadra állított – teljesen érdektelenné válik a végére. Senki sem fog erre a dalra emlékezni a szavazáskor. Gyors kameramozgás, pirotechnika, és füst. A produkció legnagyobb pillanata, amikor a kifutó szélén a szóló gitáros hangszeréből kicsap a tűzijáték.

A grúz képeslap a két előadó hétköznapi életével foglalkozik. a dal ismét csak nem az én világom, de a produkció romantikus, a vokálok erőteljesek. Sophie nagyon szép fehér ruhát visel, Nodi pedig egész jól néz ki annak ellenére hogy sötétebb a bőrszíne, és fekete öltönyben jelenik meg. A dal valahogy a 2011-es azeri dalra emlékeztet (hangulatban és érzelemben). Nem szeretném, de döntősök lesznek. A 2010-es dán dalra is hasonlít valahogy (Im a moment like this).

Svájc csapatában is van egy idős szereplő, mint a görögöknél, a moldávoknál 2005-ben, és tavaly az oroszoknál, de legalább utóbbiakat hagyták énekelni. Itt most csak egy bábu szerepét játssza. A hat ember a színpadon valójában semmit nem csinál. Egy utcai jazz banda kéri a támogatásokat (pontokat) a döntőhöz! majdnem biztos vagyok benne hogy nem jutnak tovább, hacsak nem segíti őket a jó rajtszám.

Románia egy Dragulát (és nem Drakulát, nem elírás!) hoz a színpadra. Magas hangok, operettes produkció, fogalmam sincs hogy a közönség mit fog erre reagálni. Ha lenémítod a tévét, a művészi prezentáció egészen érdekes. Nem hiszem hogy döntősök lennének.

21:00-tól kezdődik a zsűris döntő, akkor már csak a magyar produkció kritikáival fogunk foglalkozni.

(Frissítés: 19:43)
És a végére a legfrissebb hírek a 12points.tv értesítőjéből!
Hollandia nagyon boldog, hogy 9 év távollét után végre döntőbe kerültek!
A nézettségii adatok is megérkeztek, Olaszországban már harmadik éve folyamatosan duplázódik a nézők száma. Hollandiában 3,7 millió néző követte a műsort, ami kiemelkedőnek számít!
A hollandoktól két zsűritagot ki kellett zárni a döntő zsűrizéséből, mert nyilvánosságra került a nevük.

15 hozzászólás 23 ország próbál ma, vagyis a 10. napon

  • Sandy7

    tul jokat olvasok itt – san marino es toväbbjutäs – harmatgyenge produkcio.

    macedonia viszont megkapta – sajnos tenyleg egy zürzavarnak tünik amit elöben csinälnak :((

    a bolgärokkal viszont nem tudom,mi baja >.< tradicionälis ruhäk,remek show es hangzäs. nekem nagyon is szimpatikusak.
    es nem neveznem zajcsapäsnak a semmiert -.-

  • Rita

    Imre, nem kötözködni szeretnék, de Svájc esetében a bácsira szerintem nem bábut értenek, hanem kabalát 🙂 Más a konnotációja, sokkal kedvesebb, ha kabalát írsz 🙂

  • BeN

    elég jót írt az oikotimes, mi történt velük? az escxtra.com is jót írt Magyarországról.. ez azért biztató 🙂

  • Clusters

    Az első eldöntő alapján én is úgy veszem észre, hogy Magyarországnak igen is helye van idén a döntőben. Az emberek idén az egyszerűségre szavaznak, nem a giccses előadásokra. Remélem igazam lesz. 🙂

  • Gabiii

    Ehhh Romániának is jut konfetti, mint Dániának -_-

  • JakeJagger

    Szerintem a holnapi elődöntő elég sok esélyest tartalmaz, sok a látványos, nagyszabású produkció.
    Azerbajdzsán, Norvégia, Finnország, Grúzia, Görögország, San Marino, Románia, Izland, Svájc mind mind esélyesnek tűnik a bejutásra.

    Őszinte leszek, szerintem Alexnek nincs esélye holnap, el fog veszni a nagy konfettizápor és aranyeső között! Nagyon meglepő és pozitív csalódás lenne, ha bekerülne a döntőbe!

  • JakeJagger

    Legyen igazad!

  • kicsi.maan

    Szerintem nem lehet megjósolni, hogy bejut-e Alex dala a döntőbe vagy sem. Én nagyon remélem, hogy bejut!! Mert csodálatos dal, igazi magyar dal. És nagyon jól áll neki, ha mosolyog!! HAJRÁ, ALEX!!! [és nézz bele a kamerába, legalább 1x :)) hadd örüljenek!]

  • Thoms84

    Alex béna nagyon! Tipikus begyöpösödött magyar ésszel…..Ha be is kerülne a döntőbe véletlenül, (csak azért mert a szavazók másra akartak szavazni csak véletlenül elírták a számot) 😀 Akkor is utolsó lesz!! Ugye nem gondolja itt senki sem hogy nyerhet! Ugye nem??? 🙂

    • BeN

      Mért van az, hogy egy átlag magyar közvélemény mindig csak mindenben győzni akar, és már egy 15. hely, vagy egy 20. már nem is jó Neki?
      Őt választotta a többség, tehát el kell fogadni, és ha már ő van ott, akkor igenis drukkolni, szurkolni kell Neki, a minél nagyobb sikerért MINDENKINEK!
      Itt senki sem azért szurkol h nyerjen vagy sem, de egy jó, sikeres eredményért lehet? Nem?!
      Ne haragudj, de szerintem te is egy tipikus begyöpösödött béna alak vagy..

    • Fiúk, ne legyetek már ilyen frusztráltak, ez csak egy játék!

  • Thoms84

    BeN na pont az ilyen magyarokról beszéltem mint te! Már ne haragud! 🙂

    • Clusters

      Már nem azért, de Te kezdtél el itt mindent fikázni. Tudod a „tipikus begyöpösödött magyar” nem az, aki szurkol a honfitársáért, hanem az, aki a bukását várja. Lehet szeretni, lehet nem szeretni, lehet róla értelmes kommentet írni, vagy éppen kritikát. De miért kell átesni a ló túloldalára?

  • Vivi

    Na, úgy látom etetési idő van 😀 😀 😀
    Srácok, azért ennyire ne tápláljátok 😉