Naptár

2013. május
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Eurovízió 2013: Ez történt a hatodik napon – Alex próbál, Lys jól van!

Magyarország a 2. próbán. Fotó: Sander Hesterman (EBU)

Magyarország a 2. próbán. Fotó: Sander Hesterman (EBU)

Tudósító: Klész Imre
Forrás: különböző források
Magyarország a 2. próbán. Fotó: Sander Hesterman (EBU)

Folytatódnak a próbák Malmőben, a 2013-as Eurovízió helyszínén. Holnap az automatikus döntős országok fognak először színpadra lépni. Ez az a bizonyos első alkalom nekik, melyet a sajtó képviselői nem látogathatnak. Ma a második elődöntő országai, így Magyarország is próbált. Mielőtt belemennénk az újabb kritikus megjegyzések taglalásába a magyar produkcióval kapcsolatban, lássuk a legfontosabb pletykákat, mert ezúttal kevés kritikát készített a szaksajtó a második próbák során.

A 12points.tv hírlevele szerint az ilkar.blogspot.nl csapatának megakadt a szeme a rengeteg fajta extrém lábbeliken. Cipőfétis Malmőben? A képekért katt ide! 
A fehérorosz vodkát nem engedték be a határon, de az Aftonbladet szerint Alyona azért tud boldogan pózolni ezzel az itallal a fénykép tanulsága szerint, mert a menedzserének sikerült pár üveggel becsempésznie az országba. Megiszod és Solayoh-ban leszel!
Marija Serifovic (ESC 2007 győztes) felbukkant a szerb delegáció sajtótájékoztatóján.
Lys Assiát kiengedték a kórházból, felépült, mégis tud jönni Malmőbe!
A macedónok mégis macedónul fognak énekelni, túl későn adták be az igényüket a nyelvváltásra.
A moldávok tegnap nem adtak sajtótájékoztatót mert nem voltak elégedettek a szervezőkkel, az EBU ma bejenetette, hogy nem fogja elnézni ezt a húzásukat. Még nem lehet tudni hogy mi lesz a szankció.
Ma este a Club Wonk-ban Alcazar koncert lesz 23:30-tól!
A tegnapi EBU/SVT sajtótájékoztatót itt lehet újra nézni! 
Fotó az orosz szépségről és az ukrán szörnyetegről itt!

A sajtóközpont újságírói leszavaztak az elődöntőkre, íme az eredmény!

press_scoreboard_2013

Oikotimes
Korán akarsz lefeküdni ma? Akkor nézd meg a magyarokat. Személy szerint imádom a dalt mert egészen érdekes és teljesen átérzem a zenemű művészi vonulatát. De ez az Eurovízió és a héten ki kell találnunk a döntőbe jutókat és a végső győztest. ByeAlex egyik csoportba sem fog tartozni!

EscKaz
Úgy tűnik hogy a magyar előadó sokban hasonlít Anoukhoz. Csak mert úgy tűnik hogy többé-kevésbé foglalkozik a dolgokkal, és csak megy előre mert ez a feladata. De nem tűnik olyannak mint aki valójában itt akar lenni ebben a pillanatban. Vajon ez a próbák miatt van, vagy ez egy folyamat része, nem tudom biztosan. Remélem hogy ez csak a próbák miatt van. Nagyon kevés milliszekundum amikor a kamerába néz, nagyon a távolba mered többségében, ami a lehető legnagyobb hiba amit csak elkövethet.

ESC Daily
Első nekifutásra gond volt a fülmonitorával és ByeAlex hamis volt, de másodjára megjavult minden.

A fogadóirodák tippjeinek változása május 1 és 11 között

@ eurovision tracker

 

Több kézi kamera is figyelte a próbákat, lehet válogatni!

A mai magyar sajtótájékoztató

14 hozzászólás Eurovízió 2013: Ez történt a hatodik napon – Alex próbál, Lys jól van!

 • Gabiii

  Érdekes én a sajtósok szavazásával eddig egyszer sem értettem egyet de most mind a két elődöntőt eltalálták,(talán Szerbia helyett Szlovéniát tenném be) legalább is a továbbjutókat.
  A sajtótájékoztató jól sikerült és szerintem Alex nyugodtan beszélhet angolul, ha nem is folyékonyan de azért szépen beszél.

 • Rita

  A mi elődöntőnk sajtószavazása eléggé kedvemre való, jól esik a lelkemnek, hogy ennyire támogatják Alexet. DE az első elődöntőben hogy lehet ugyanannyi pontra értékelni Anoukot és az íreket ?? Fel nem tudom fogni…

 • Zolitt

  és itt is egy videó, amiben a dal elején kb 20 mp-ig teljesen véletlenül a monitor képeit vették fel:
  http://www.youtube.com/watch?v=95lnxCoVQeY

 • schanc

  A külföldi bloggerek nem tudnak mit kezdeni a dalunkkal, illetve talán magával Alexszel. Pedig rájöhettek volna, hogy Alex nem az a bájgúnár, aki csábos pillantásokat vetve szemezik a kamerával.
  A helyi újságírók szavazatait meg nagyon köszönjük, nagyon pozitív hír! (És azért egészen jó arányban szoktak tippelni, nem?)

 • Mettyú

  mondom én nyugi van. sikerülni fog.
  az hogy Izraellel ugyanannyi pontot kaptunk az újságíróktól szerintem figyelemre méltó. A lényeg jussunk be ismét.
  És szerintem jó lesz a produkció is ahogy elnéztem már a különféle videókat! 🙂

  (egyébként az az orosz szépség a fotón, nem a dán véletlenül? 😀 )

 • Mona

  Most akkor nem lesz balerina Alexéknál? A második próba szerintem jobb volt, de a végére tartogatják a meglepit?

  • schanc

   Én el tudom képzelni, hogy amikor le kellett adni a neveket, akkor még ötletként benne volt a balerina, aztán azóta elvetették.

  • tothadrienn83

   Én is ezen gondolkodtam egyik nap,hogy most akkor lesz balerína vagy nem, vagy miért volt ott a monitoron a táncos neve is. Jó lenne tudni. És kíváncsi lettem volna erre a felállásra is. A kint tartózkodó tudósítók nem tudnak erről valamit?

 • Fricz

  A srácnak a széken ülve jobb a mozgása mint Alexnak állva 🙂 reméljük nem fog rappelni(rángatózni) a kezével, ettől még a korábbi lábbal „pumpálása” is jobb volt :)A kommentek számából úgy tűnik az Alex fun-ok eltűntek, vagy legalábbis csak egy páran maradtak meg … elképzelhető, hogy időközben meggondolták magukat? 🙂 Vagy most pihi van? 🙂 Azt gondoltam a próbák alatt tömegesen fognak ide beírni …

  Nálam továbbra is Ukrajna és San Marino a favorit Azerbajdzsán szintén szóba jöhet!

 • angelo

  Nekem tetszik, hogy betette azt a pár kézmozdulatot Alex, a gitáros srác is jobban mozog, Helga meg egyszerüen „sugároz”. Seni ne várjon nagy mozgásokat a színpadon, ebben az előadásmódban az a jó, hogy nem történik semmi a színpadon. A külfödi újságírók pedig már nem tudják mit találjanak még ki…. én meglepetésre várok minden esetre, aztán hogz milyen irányban az majd kiderül.

 • Török Éva

  Az Alex fun-ok nem tűntek el,csak sokan nem ismerik ezt a lehetőséget, hogy ide is írhatnak! Mindenki nagyon drukkol Alexéknek, és bármilyen helyezést is fog elérni, mindenki ki fog továbbra is tartani mellette! Nekünk ő már A győztes!

 • Fricz

  Mármint Neked 🙂