Naptár

2013. május
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

ESC Hungary előszavazás 2013: A végeredmény


Tudósító: Szatlmajer Zoltán
Forrás: old.eschungary.hu

Véget ért az egy hónapon át tartó szavazássorozat, melynek köszönhetően 97 olvasónk szavazata alapján kialakult az idei mezőny toplistája. Az hogy a valósággal mennyire fog ez megegyezni, szűk két héten belül kiderül. Letöltések: ponttáblázat elődöntők  ponttáblázat döntő

41 hozzászólás ESC Hungary előszavazás 2013: A végeredmény

  • Pitbull

    Gigameglepetés dobogó!!! 😀

    Átvittem az értelmet…

  • krobert

    Nagyon meglepett Bonnie utolsó helye. A spanyolokat valahogy ide vártam, pedig ez az egyik kedvencem. Montenegró lehetne előrébb. Nagyot néztem a svédek 20. helyén, valahogy azt hittem top10 lesz. Hasonló a helyzet az orosz dallal. A 12 pontosom (Hollandia) kár hogy nem top10. Izrael nagyon jó, hogy top10. Izland meglepően elől van. Svájc 7? Ausztria 6?, szeretem a két dalt, nem azzal van baj. Inkább meglepően elől vannak. A többi teljesen korrekt. Azt gondolom a minőségi dalok(Olasz, San Marino, Norvégia, Hollandia) sem lettek alábecsülve (mint 2011-olasz).

  • Tilla77

    A Takasa 7. helye, a dán első hely nagyon tetszik…van pár alul- és túlértékelt dal, de ez már izlés kérdése…hasonló végeredményt várnék jövő szombaton…a norvég dal nagyon jó, de túl komoly a fesztiválhoz…szerintem nem lesz dobogós…de jó kis verseny lesz, skandináv dominancia és egy-két meglepi befuthat…

  • tkrisz

    De miért Dánia? Magyarázza már el valaki!

    • Pitbull

      Hát azért, mert „TED”. Tipikusan Eurovíziós Dal.
      A többit majd Ted elmondja. Nem lesz benne köszönet…

  • Előttem idén csak egyetlen egy igazi nagy rejtély van: Miért nem szeretitek a görögöket?

  • Zolecs

    1-2 dolgot leszámítva sztem korrekt lista alakult ki. Bár az eredmény tényleg nem meglepő, max Alex „hátra” pakolása 😀

  • Tommy

    Hát hála a jó Istennek, hogy ez a 97 vélemény, amiböl ez a sorrend készült, messze nem reprezentatív, és majd élesben se fog sok vizet kavarni, hogy a 97 magyar mit gondol!

  • force

    Dánia első helye meglepett, főleg azután, hogy a 90% lehúzta a hozzászólásokban, amikor Dánia napot tartottunk. Ez így minden, csak nem reprezentatív, mondjuk nem is célja, hogy az legyen, és szerenecsére nem is az. Mindenestre jó buli volt, de remélem Dánia nem nyer.

    • Vektor

      Én már elkönyveltem, hogy a dánok fognak nyerni. Attól a pillanattól fogva, hogy kiválasztották a dalukat, a főesélyesnek számítanak, és nincs igazi alternatíva ellenük. A norvég és az ukrán dal tipikus dobogóesélyes, de nem győztes. Talán csak akkor lehet meglepetés, ha a zsűrik újítanak, és egy szokatlan győztest választanak (itt a hollandokra, vagy az izlandiakra gondolok), más nem jöhet szóba.

  • zsolti

    Hát az első 5 hely valahogy hasonló más szavazásokon is. Bár az osztrák dal inkább 6-10 között végzett más szavazásokon, de hát ők a SÓGOROK, és ez, a tavalyihoz képest mindenképpen, egy jó dal. 🙂
    A dán-norvég-san marinói dobogó is hasonló (néhol a norvég és a san marinói dal fordítva jött ki végeredményként). Számomra nem túl elképzelhető a svájci-magyar-izlandi 7-9. hely, mert nem hiszem, hogy Malmöben majd bejön a szavazóknak ez a három dal. Bár érdekes, hogy a magyar szavazóknak ezek a típusú dalok jönnek be az utóbbi években (pl. a 2 évvel ezelőtti izlandi dal, aminek TÖRTÉNETE volt). A svájcit kifejezetten jópofának tartom, bár nekem a tavalyi is tetszett, mégsem jutottak be a döntőbe. ByeAlex dalát nem értékelném, majd meglátjuk, mit szól hozzá Európa. Az izlandi dal jó, van esély, hogy bejusson a döntőbe, de nem hiszem, hogy TOP10 lesz belőle.
    A brit dal szerintem jobb, mint a tavalyi, nem hiszem, hogy utolsók lesznek idén.
    Örülök: dán, san marinói, izraeli, osztrák daloknak.
    Csalódás: a francia dal szerintem jó idén, és nekem az orosz is tetszik.

  • schanc

    Amennyire „rosszul” szerepeltem az elődöntőben – azt hiszem, a 20 továbbjutó közül csak 14 volt nálam is az -, annyira az én szájízem szerint alakult a döntő, ugyanis akiknek a pontjaimat adtam, azok közül a legrosszabb helyen a 11. Anouk végzett! (A svájciaknak nem adtam.)
    De egyébként a „saját tízesemen” túl még szeretem a grúz, az orosz, a görög, a svéd és a montenegrói dalt is, és az elődöntőben ragadtak közül is vannak kedvenceim. Jó év ez!

    • schanc

      Érdekességeket megint csináltunk: Izrael az elődöntőből a 10. helyen jutott tovább, és a végső döntőben is 10. lett WOW!

  • YSSO

    Én maximálisan egyetértek a dobogóval. Hasonló lett, mint bármelyik fan szavazás.
    És nyertek a Dánok!
    Teljesen jogosan, hiszen ez egy olyan dal, amit nem lehet megunni, akárcsak az Euphoriát (amennyiben Loreen énekli), én ezeket a dalokat keresem/szeretem, a véleményem szerint ezeknek a daloknak is kell nyerni. Idén Dánia hozta ezt a dalt.

    Én Cascada-n csodálkozom. Ismerjük, koppintásokkal kezdett aztán saját dalokkal, amelyek jók voltak, aztán valahol elveszett. Számomra – és most nem akarok senkinek a lelkébe taposni, csak véleményt nyilvánítani – ez is csap egy Euphoria, amely nem sikeredett kerek, egész dallá. Ezt sajnálom benne, pedig jó előadónak tartom.

  • Dani

    Meglepődtem a briteken, a spanyolokon nagyon. A fehéroroszokon főleg…hogy lehet ennyire jó dalokat leminősíteni? Ráadásul utóbbi szerintem minden idők legjobb fehérorosz ESC-dala. Az orosz dal ezüstérmes lehetne. Grúzia is top 10-et érdemelne. Az olasz dal hátrébb is végezhetne, ahogy a holland is. Az izraeli dalról inkább azt jegyezném meg, hogy nekem is az a kedvenc részem, ami be lett vágva a videóba. A 9. helyezett legyen a győztes 18-án! És ott is az a kedvenc részem. A mi dalunk túlértékelt. Svájc és Ausztria megérdemlik a top 10-et. Németország nálam 1-gyel feljebb van. Ukrajna lejjebb van nálam (11), de elképesztő a dal. Top 10 meglesz nekik.

    A top 3-nak nem is gondoltam mást, de jobb lenne egy nagy meglepetés 18-án és nem Dániának kellene nyernie. Utálom, hogy szinte mindenkinek Emmelie a győztese, így nagyon kevesen tudnak nekem meglepetést okozni a listájukkal. Nem akarok még egy olyan előre megjósolt győzelmet, mint tavaly Loreen-nak. Idén is vannak az istenítettnél jobb dalok.

    • Gabor

      A minden idők legjobb fehérorosz dalára reagálnék csak:

      Szerintem az az „I love Belarus” volt. 🙂
      Igaz hogy T.E.D., de mégis egy olyan húzása volt ami miatt abban az évben az volt a kedvenc dalom. Viszont érthetetlen volt hogy az előszavazásokon is mennyire alul volt értékelve, meg hogy aztán meg is bukott (jó, élőben egy fokkal halványabb volt a vokális performance).

    • Vivi

      Az „I love Belarus”-t én is nagyon szeret(t)em, sőt a tavalyi fehérorosz dalt is, és az idei is nagyon jó 😀
      Jó lenne ha idén azért döntőbe is jutnának 🙂

    • Bakancs

      Az I Love Belarus az egyik kedvenc dalom az egész Eurovízió-történelemben! 😀
      Szerintem idén meglesz nekik a döntő, bár én nem jósolom, hogy túl magasan lennének a végső ranglistán.

    • Gabiii

      Jó lesz 2 fokkal rosszabbnak is az az élő vokális performance 🙂
      Tavaly a rock dalukból meg „eurovízió kompatibilis rock-pop híg…”-t próbáltak csinálni, ezek után örültem a bukásuknak pedig szerettem őket.
      Idén a döntőt biztosnak érzem. Ott viszont nem hiszem, hogy nagyon elől lesznek

    • Pitbull

      Csatlakozom azokhoz, akik az I Love Belarus-t tartják az eddigi legjobb fehérorosz Eurovíziós dalnak, igazán kár, hogy Anastasiya olyan mélyen énekelte, mint a négyes metró alagútja, ha hozta volna azt a hangszínt, mint ami a stúdió változatban hallható, szerintem meg lett volna Neki a döntő. És persze a csapnivaló koreográfia sem vált a hasznára, bár a WAMD-t, vagy a Dance With Me-t nem sikerült „überelnie”, hiába no, Papp Timi egy igazi őstehetség, ha koreográfiáról van szó.

  • smileyshine

    Nem rossz! Dánián tényleg meglepődtem, annyira ki lett osztva szegény dal. 😀 Izlandot előrébb láttam volna, de ez sem vészes. Norvégia… Még mindig nem szeretem, a Cascadán meg teljesen kiakadtam.

  • Kajli25

    Be kell valljam, még mindig nem vagyok kibékülve az idei mezőnnyel… 1-2 kedvenc van, de ennyi. 🙁

  • Zoli

    Qu’est-ce que c’est que ca? Ez tán a közízlés? :/ Kiábrándultam…

  • gallom

    Nincs meglepetés:(. Olasz 12, Francia 22?? Nálam a Top2:(
    Túlértékelt: Ukrajna, Sváj, Grúzia
    Alulértékelt: francia,olasz,svéd

    Ha északi nyer akkor csak is Norvégia legyen!!

  • Tiki

    Eddig nem követtem az eseményeket, az egyik induló miért változtatta meg a nevét Takasára?

    • Kajli25

      „Az együttes eredeti neve Heilsarmee volt, azaz Üdvhadsereg, de az Eurovíziós Dalfesztivált szervező Európai Műsorsugárzók Uniója nem engedélyezte a keresztény hittérítő egyesület nevében való fellépést, így a bandának nevet, illetve ruhát kellett cserélniük. 2013 márciusában jelentette be a Schweizer Fernsehen, hogy a hattagú formáció Takasa néven fog fellépni 2013. május 16-án, a 2013-as Eurovíziós Dalfesztivál második elődöntőjében. A takasa szó szuahéli nyelven azt jelenti, hogy tiszta, makulátlan.”

  • Bazsi

    Ennek a szavazásnak semmi értelme nem volt. 97 ember helyenként (ficamodott) ízlése nem jelent semmit.
    Szerintem sokan csak azért favorizálják Dániát, mert most mindenki felkapta, hogy ők nyernek.

    Bonnie Tylert a legvégére betenni gyalázat! Az OGAE szavazáson a 7. helyen szerepel. Most akkor kik a süketek? A magyarok vagy az európaiak? Nevetséges ez az egész…

    • Gabiii

      Ne háborodj már fel egy ilyen kis házi szavazáson! 🙂 Ez csak játék!!! Hihetetlen, hogy ezt el kell magyarázni.
      Nekem sem a favoritom győzött és messze nem az én TOP10-em végzett az élen, de sokszor „nagyban” is ez van…akkor annak sincs értelme?

    • Pitbull

      Hogy a frászba ne lett volna értelme? Kiderült, hogy a 97 szavazó összesítetten milyen sorrendet állítana fel az idei dalok között. Ez volt az értelme. Meg az, hogy 97 embernek szórakozási lehetőséget nyújtott. Nem kell ennél több „értelmet” keresni a dolog mögött, ennyi éppen elég!

    • János

      Lehet,hogy másnak a szemében te vagy ficamodott ízlésű,mert ezt gondolod. Nem lehet mindenki kívánságának eleget tenni. Nekem az 1 és 2 pontosom került be az top10-be,mégse akarok senkit se megváltoztatni érte…

  • B.B

    Én kiegyeznék egy 8-ik helyel Alexnak.Amúgy ő okozhat meglepetést szeretik a dalt a nézők is és a külföldi szakma is.Én valahogy hasalást érzek Dániánál nem úgy mint Kati vagy tavaly Izland vagy Cyprus,de megtörténhet,hogy éppen csak 5-10-ik lesz.A biztos továbbjutók közül szerintem Írország,Montenegro ki fog esni lesz itt elég sok meglepi.Én azt hiszem hogy Ukrajna,Oroszország,Norvégia,Dánia,Olaszország fog tolongani a győzelemért.San Marino éppen csak döntős lesz.Nem fog top 3 lenni.

  • Clusters

    Ki a franc adott pontot Dániának? 605 pont, jesszus. Csak aztán nehogy tényleg ők nyerjenek. :/