Naptár

2013. május
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

A svédek ByeAlex dalára buliztak

foto_MTVA_Mudri_Simon

foto_MTVA_Mudri_Simon

Forrás: MTVA Sajtóközlemény
Videó: http://www.youtube.com/watch?v=qg_fhiWngrI

ByeAlex tegnap állt életében először nemzetközi közönség előtt: a malmői eurovíziós rendezvények helyszínéül szolgáló Eurovision Village színpadán adta elő a Csókolom és a Kedvesem című dalait. A szürke, hideg, szeles és szemerkélő esővel megfűszerezett hétfő délutánon a körülmények ellenére majdnem megtelt a Eurovison Village nézőtere. A bolgár Elitsa Todorova és Stoyan Yankulov energikus fellépése után színpadra lépett ByeAlex: Márta Alex, Kővágó Dániel és Tóth „Plastikhead” Zoli alkotta felállásban.

Ahogy a közönség meglátta Alex narancssárga széldzsekijét az első sorban lengeni kezdtek a magyar zászlók. Először a Csókolom című számot adták elő, ami érezhetően újdonság volt a közönség számára, de a ritmus magával ragadta őket. Az igazi éljenzés azonban a Kedvesem első taktusainál tört ki, ami még tovább fokozódott, amikor Alex az utolsó két refrént svédül énekelte el. A tapsvihar elültével malmői tudósítónk megkérdezett néhány embert a közönség soraiból, hogy mit gondolnak az idei magyar dalról.
– Nagyon jó dal, szerintem nyernie kellene – mondta egy fiatal malmői úriember.
– Nem hallottam eddig ezt a dalt, de nagyon fülbemászó és a végén már én is dúdoltam – tette hozzá egy szintén svéd hölgy. – Nagyon tetszett, hogy svédül énekelte a refrént, nagyon jól csinálta: érthető volt és átjött a mondanivaló is.
– Ez volt az első nemzetközi közönség előtt játszott koncertem – nyilatkozta ByeAlex a koncert után. – Nagyon jó érzés volt, a közönség is nagyszerű volt. Rengetegen eljöttek, pedig elég hideg volt. Komolyan azt hittem, szétfagy a lábam – teszi hozzá nevetve. – Azt viszont érdekes volt megélni, hogy amikor a végén a svéd refrént énekeltem, a tömeg egyszerre megmozdult. Az nagyon jó érzés volt. Sok magyar is eljött a koncertre, ami külön jó érzés. Volt egy idős néni is, aki koncert végén két sapkát is adott nekem. Na, ő nagyon aranyos volt.
A koncert után Nyertes Zsuzsa és Szóka Júlia is gratulált Alexnek, akik Svédországban turnéztak és kifejezetten Alex fellépése miatt jöttek tegnap Malmőbe. Alex gulyáslevessel zárta a napot, mert már nagyon hiányoztak neki a magyar ízek.

2 hozzászólás A svédek ByeAlex dalára buliztak

  • Marton Piroska

    ….”Sok magyar is eljött a koncertre, ami külön jó érzés. Volt egy idős néni is, aki koncert végén két sapkát is adott nekem. Na, ő nagyon aranyos volt.” … őt én is ismerem… 🙂 …remélem majd készülnek „Sverige” feliratú sapis képek rólad…hajrá Alex! <3

  • Ezüst

    Ez jó jel, meg az, hogy tegnap tapsolt a közönség Bye Alex dalánál.