Naptár

2013. május
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

A hetedik napon az automatikus döntősök próbáltak

Nagy-Britannia. Fotó: Dennis Stachel (EBU)

Nagy-Britannia. Fotó: Dennis Stachel (EBU)

Tudósító: Klész Imre
Forrás: oikotimes.com – 12points.tv

A mai napon amellett, hogy az ötösfogat országai és a vendéglátó Svédország volt beütemezve próbára, a Malmői Operaházban megtartották az Eurovízió delegációinak szánt nyitófogadást. (A vörös szőnyeges bevonulást itt lehet MAJD megnézni). A finn YLE videómaratont tart az idei résztvevők hivatalos klipjeiből. A sajtóközpontban még mindig Dánia a favorit a győzelemre, az OGAE előszavazás és a fogadóirodák is ezt támasztják alá. Izrael versenydalához elkészült a videóklip.

Lássuk a mai napi próbák értékeléseit.
Spanyolország
+ A hangi előadásmód nagyon jó. Sárga szín dominál mind a résztvevők, mind a közönség feje felett. Nagyon édes produkció, hiányérzettel.
– Jó produkció jó énekkel, de a legvégére kipárolog a memóriából. Túl egyszerű produkció, a kék színpadra sárga lámpákat lógatnak be, de úgy tűnik, az aréna túl üres ahhoz hogy mindez jól mutasson.

Franciaország
+ Különleges hang és egyszerű statikus produkció a fő jellemzői a francia próbának. Ahogy a monitorokon látjuk, Amandinek kiváló énektehetsége van. A színpad majdnem vörös, bár arany színű árnyakkal kezdődik az egész. Nagyon művészi.
– Egyfajta unalmas dallam keveredik Amandine különleges hangszínével. Imádom a francia nyelvet de kétségem van afelől, hogy a nézők emlékezni fognak-e rá a szavazáskor. A közeli képek az énekesnőről furák, mert a sminkje nem készült el rendesen, ezért most úgy néz ki, mint egy narkós lenne.

Németország
+ Németország produkciója hatásos, az énekesnő erőteljes, csodás a hangja. Igen, látom lelki szemeimmel Németország győzelmét. A kameramozgások tesztje máris lenyűgöző. A nemzeti döntőn megismert lépcsősor is felbukkan. Az utolsó refrénre lejön a lépcsőről és a kifutót használja. Magabiztos és profi.
– Tényleg nincs semmi negatívum amit megemlíthetnék. Talán a háttérvokál ingatag, de összességében jó és a legjobb benyomásokat kelti. Teljesen megjegyezhető. Semmi baj nincs itt.

Svédország
+ Energiával teli és magabiztos, néhol igazán bámulatos kameramunka, ami már az első próbán jól támogatja. Robin büszkén használja a svéd zászló színeit. Hangilag több mint rendben van azért, hogy büszkék legyenek rá a svédek.
– Sosem szerettük ezt a dalt, amit még a Melodifestivalen selejtezőiről ismertünk. A mai szerelése egyszerűen nevetséges. Magasak a fogadóirodák reményei a svédekkel szemben, „véletlenségből” még nyerhetnek is, ami azt jelenti, hogy a töredékszavazatokból szép eredmény születhet.

Nagy-Britannia
A brit próba leleplezett egy olyan valamit, amit eddig még nem láttunk. A kifutó vége kiemelkedik és Bonnie-t a magasba emeli a produkció végén. Az éneklés teljesítménye nem tökély, de ő Bonnie Tyler és mi így imádjuk. Zenészek és egy női háttérvokálos veszi körül. Itt az idő hogy megnyerjék a britek! Ha megnyerik, megérdemlik.
– Az egyetlen dolog ami nem tetszik az az, hogy nem jegyezhető meg, nem sláger ez a dal. De Bonnie uralja a dalt és saját képére alakítja.

Olaszország
+ Nagyszerű a hangja és a megjelenése (bár régimódi). Mi Olaszország 2014-et kiáltunk (bár a várost még nem tudjuk belőni).
– Ha majd látni fogod a képernyőn is, akkor meg fogod érteni azt, hogy miért nem tudunk belekötni ebbe a produkcióba. Hajrá Olaszország!

19 hozzászólás A hetedik napon az automatikus döntősök próbáltak

 • Sztbeni

  Az olasz durván túlértékelt, a francia nő meg olyan mint egy idegbeteg narkós

 • Zolecs

  A spanyol aranyos, az olasz nagyképű, bár egyetértek az oikotimes elemzőjével, lassan már velük kell nyeretni nehogy visszalépjenek jövőre…

  Bonnie olyan fura, kicsit mintha most nagyon rekedt lett volna vagy nem tudom, szerintem nagyon hátul fognak végezni ismét.

  A francia közömbös, annyira hidegen hagy mint a sicc, Robin pedig még mindig tenyérbemászó nyálgombóc.

  Casada.. hát igazából sejteni lehetett hogy hasonló lesz a színpadkép mint az NF-en. Szal okéés 🙂

 • Elképesztően gusztustalan, hogy a francia meg a spanyol számok jóformán elvből le vannak húzva. Az 5 nagy közül a 2 legeredetibb szám, és még a színpadon sincs velük az égvilágon semmi baj, a spanyol jobban szól mint az nf-ben, a franciáról meg eddig is gondoltam, hogy hangban nem lesz hiba. Unalmasak ? Akkor a briteké meg az olaszoké milyen ? Főleg az olaszoké. A britekében van átélés, de az olaszoké egy konkrét altatódal. Na mindegy, műfajában egyébként biztos erős dal, főleg ha valaki érti is hogy miről szól, de nekem amúgy (minden negatív magánvélemény mellett) az a meglátásom, hogy az 5 nagy ország dalai együttesen még soha a büdös életben nem alkottak ennyire erős mezőnyt, mint idén. Ennek már csak azért is lehet örülni, mert végre nem kell kötelezően tárgyát hallgatni a döntőben úgy hogy nem szavaztunk rájuk.

  • Vivi

   Nekem a francia dal a kedvencem a „nagyok” közül, úgyhogy én se értem, de már hozzászoktam az évek során hogy a legritkább esetben egyezik a véleményem a nagy nyilvánosságéval 😀 🙂

 • Mona

  A spanyol tényleg aranyos, de jelentéktelen, Amandinon megijedtem komolyan, bár a szám maga nem rossz, de tényleg olyan mintha be lenne lőve. Cascada magasan a legjobbak egyike, Bonnie is kicsit szét van esve, olaszország, hát nem tudom unalmas egy kicsit.
  A TOP 10-ben németország és olaszország lesz benne, a többiek nem véleményem szerint.

 • EsC_BaT

  Imre, szerintem le kéne szokni arról, hogy egy dalt úgy jellemzel, hogy „a végére nem emlékszünk”. Már sokszor láttam ezt a kritikát, de eddig nem szóltam érte. De Ilyen nem létezik, mert minden dal valamitől különleges, és ez ebben az évben igaz mind a 39 dalra.

  Aki szereti a zenét, és aki érti is, az emlékszik arra,(ha nem is pontosan) hogy mit hallott a dalban.

  Ez olyan szakmaiatlan kritika mint a „nem jött át”. Na meg ha már, tényleg először hallanád ezt (a spanyol) produkciót, akkor is valaminek meg kellett maradnia fejedben. Ha meg még egy kis tudományos turkálást is szeretnél, akkor meg az agyad elraktározza a dalt az emlékközpontba.

  Ha meg nem érzel semmit a dallal kapcsolatban, akkor nem hiszem, hogy mások tehetségét, most a spanyolok esetében kritizáld kissé alaptalanul.

 • EsC_BaT ne vádaskodj olyannal, amihez csak annyi közöm van hogy lefordítom. Nem én találtam ki ezt a frázist. Minden alkalommal kiírtam, hogy az oiko kritikusainak a véleménye ez, hisz ők vannak a helyszínen. Napok óta az ő kritikájuk van leközölve, ebből a cikkből kimaradt a külön figyelmeztetés, ezért most támadsz. És egyébként is mások véleményét tiszteletben kellene tartani, akármilyen fájó is, de amíg nem személyeskedő. Mindenki kritizálja az autóvezetőket is, még olyanok is, akiknek nincs jogosítványuk.

  • EsC_BaT

   Akkor én kérek elnézést. Szóval akkor ezt mind nekik szánom. Bár szerintem még te is jobb véleményt tudnál formálni mint az oiko.

   • Nem tudom, annyi biztos hogy odakint a verseny hevében könnyű az embernek belelovagolnia magát a rózsaszín szemüveg világába. Akinek drukkolsz, azt hajlamos vagy jobb színben feltüntetni, emiatt nagyon nehéz objektíven, hideg fejjel dicsérni vagy negatív kritikákat megfogalmazni. A magyar delegációval korábban többször előfordult, hogy amikor itthonról hallják az érkező „rossz híreket”, még ha építő jellegű is volt a kritika, a sértődésóriási volt. Ezekben a helyzetekben hiányzik az a valaki, aki reálisan tudná látni a dolgokat, hisz a versenyző művész(ek) mindenhonnan azt kapja, hogy jó vagy, király vagy! Az oiko negatív kritikáinak azért szoktam teret adni, mert ők sokszor sikerrel le tudják lökni a mi fejünkről ezt a bizonyos rózsaszín szemüveget amellett, hogy Görögország az isten minden körülmények között 😉 Hogy én mennyire tudnám jól formálni a közvéleményt az akkor bizonyosodna be, ha tényleg a grúzok nyernének szombaton 🙂

  • EsC_BaT

   Köhh…Köhh… Én nem drukkolok senkinek. Én mindegyik dalt szeretem.

  • Akkor legalább jól elbeszélgettünk egymás mellett…

 • Balint005

  Németország: Natalie ruhájával nem vagyok kibékülve de lehet hogy a képernyőn jól fog mutatni, a többi dologgal nem volt gond, továbbra is az egyik kedvencem Németország.
  Az olasz dal nem nagy szám, de a nyelv és Marco sokat hozzátesz és így bőven beférhet a top 5-be, sőt…
  Anglia: Bonnie hangja nem olyan jó mint régen, az előadás nekem szegényes, szerintem ebből bukta lesz megint, hacsak a zsűri nem tolja előrel.
  A spanyol és a francia dalt nem kedvelem és nem is tartom őket esélyesnek. Robin pedig jól énekelt de a dal még mindig gyenge, szerintem nem lesz a top 10-ben.

 • schanc

  Ez az izraeli klip, te jó ég… Ez mi akart lenni?