Napi Eurovízió 2013: Litvánia

lithuaniaTudósító: Peterman Róbert
Forrás: eurovision.tv

A 29 éves Andrius Pojavis képviseli idén Litvániát az Eurovíziós Dalversenyen. Jurbarkasban született, öt éves korában kezdett el énekelni, azóta pedig meg sem áll!

Az első együttese a No Hero volt, amit még az iskolában alapított. Miután Vilniusba költözött más együttesekkel is játszott, majd 2006-ban a The Hetero nevű bandával nyertek az EuroRockon.

Karrierjét dalszerzőként kezdte Írországban, ahol egy évig élt. Legelső albuma az Astuoni (Nyolc) címet viseli. Ahogy a cím is elárulja, a lemez nyolc dalt tartalmazott, ami remekül bemutatta Andrius stílusát.

Most Olaszország és Litvánia között ingázva él. Első dala, a Traukiniai (Vonatok) remekül debütált a litván top 20-as listán. Tervei között szerepel, hogy egy turnéval bejárja Litvániát, mialatt újabb dalokat ír következő albumához.

18 Comments

Véleményem szerint az idei év legrosszabb dala. A végleges verzió, ami a CD-n van meg aztán mindennek a legalja, bűn rossz. Andrijus pedig hihetetlen idegesítő. Ettől függetlenül sztem döntős lesz, mert kevés a pasi az első elődöntőben, így tovább nyomják majd őt is.
Nálam: 16/16
Tippem: 10/16 (20-26.hely a Döntőben)

Csatlakozom, ez bájgúnár orrbarugást érdemelne tőlem ezért a sok gesztikulálásért meg színészkedésért. Minden hallásnál feldühít.

Nagyon tetszik, talán az egyik legjobban. Remélem döntős lesz. A tavalyi is döntős volt, pedig nem volt ilyen jó.

Eleinte nem igazán kedveltem..sőt..de a sok hallgatásnak köszönhetően mára bizony megszerettem ezt a dalt 😀

Tipp: Döntő:20-26hely
Nálam 39/19

Nagyon szeretem. A tavalyi, meg a 2009-es svájci dalra emlékeztet. Tökig csavarom a hangerőt, ha hallgatom.

Látom az előre jelzésekben, hogy nem nagy jövőt jósolnak neki, de a litvánok okoztak már meglepetést az utóbbi években. Nem is egyszer. A remény hal meg utoljára …

Az egész szám, maga az előadó olyan divatjamúltnak tűnik, de nem ezt tartom a legrosszabbnak a mezőnyben.
Azt viszont nagyon remélem, hogy nem fog bekövetkezni a jóslatotok, hogy döntőben kerül, nem szeretném több mint egyszer végigaludni ezt a dalt.

A kezdetektől fogva nagyon szerettem. Nem neki szurkoltam a litván válogatón, de örültem, hogy ő győzött. Még sosem volt olyan litván dal, amit szerettem volna, de ez egyenesen már a TOP 10-emben van. A házi szavazáson nem szerepelt elég jól; reméljük májusban többre viszi majd 😉 Én szurkolok neki!

Véleményem szerint Gabrieliust kellett volna választani, de ők tudják és az előző két évben jobb helyezést értek el nálunk, annak ellenére, hogy sokkal gyengébb volt a daluk, tehát tudnak valamit, amit mi nem. 🙂 A dalra visszatérve: nincs túl sok mondanivalója, de azért hallgatható.

A zenei alap nagyon jó, de amit művel ez a csávó az nézhetetlen…a litvánok viszont általában bejutnak a döntőbe az ilyen dalokkal, én is azt érzem hogy ez idén is meglesz nekik. Ott viszont biztos a végén lesznek.

Szerintem egyike a legrosszabb daloknak idén. Hangja nem sok van, az előadás is semmi.

TIPP: ELŐDÖNTŐ 14-16.

A refrénen kívül semmi izgalmasat nem tudott nyújtani a dal. Mint ahogy tegnap mondtam, a litvánok csak próbálnak európai színvonalt mutatni. Legyen kivétel a 2 évvel ezelőtti litván dal, az nagyon tetszett.

Nálam: 21.

Meg merem kockáztatni azt a kijelentésemet, hogy ez a legrosszabb litván dal az elődöntős rendszer bevezetése óta. Már a kezdetektől fogva utáltam, a litván nemzeti döntős toplistámban is utolsó volt. Andrius sem szimpatikus. Remélem, kiesik. Elődöntőben nálam 16/17 (Montenegró előtt), összesítve 37/39 (Montenegró és Románia előtt). Girmantének kellett volna mennie Litvániából!

Az énekes idegesítő. a dal semmilyen. Egy jobb előadó azért lendítene rajta. A tavalyi litván dal sokkal jobb volt (talán az egyetlen litván induló, ami tetszett)
33/39

Comments are closed.