Naptár

2013. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Napi Eurovízió 2013: Izrael

israelTudósító: Szücs Zoltán
Forrás: eurovision.tv

Izraelt idén a 21 éves Moran Mazor képviselheti az Eurovíziós Dalfesztiválon, Rak Bishvilo című balladájával. Az énekesnő pályájának ismertetéséhez rendhagyó módon a saját szavait használta fel az eurovision.tv.

Tel Aviv egyik külvárosában, Holonban láttam meg a napvilágot, aztán itt nőttem fel. A szüleim 40 éve vándoroltak be Izraelbe Grúziából, de engem és két öcsémet szintén beleértve az egész család a mai napig szereti, tiszteli, műveli azt a kultúrát is. Négyesztendős koromban vettem életem első zongoraleckéjét, az eddigi utolsóra három éve került sor, ekkor 18 voltam.
Hobbiszinten mindig is imádtam énekelni, 12 évesen fedezett fel egy rendező a városomban. Azóta különféle rendezvények aktív résztvevője vagyok, sőt, a Légi Erők Katonazenekarába is felvételt nyertem, bár a gyógyszertan is legalább ennyire érdekelt volna.
Egy év „hadi szolgálat” után bátorkodtam elmenni egy tehetségkutató reality (Eyal Golan is calling you, azaz Eyal Golan téged hív) meghallgatására, ahonnan végül nyertesként távoztam. Ekkor kezdtem el Eyal közreműködésével első albumomon dolgozni, illetve ketten beutaztuk Izraelt egy országjáró turné kapcsán.

A közelmúltban nyertem el az Eurovíziós részvétel lehetőségét, emellett nemsokára megjelenik a már említett lemezem, amire szintén roppant büszke vagyok. Sikeres és izgalmas hónapokon vagyok túl, májusban pedig újabb híven dédelgetett álmom fog valóra válni!

15 hozzászólás Napi Eurovízió 2013: Izrael

  • Zolecs

    Mellesleg nagyon tetszik ez a dal, szép héber nyelvű ballada.
    Moran pedig elég karakteres, külsőre mintha egy 30-as titkárnőt látnék aki hobbiként énekel.
    Meglesz a döntő nekik 2 év kihagyás után, azonban a döntőben elveszik valahol.

    Tipp: Döntő 20-26hely
    Nálam 39/16

  • schanc

    Nálam az idei év kedvence! Morannak fantasztikus hangja van, és ez volt az idei 39-ből az a dal, aminél első hallgatásra levegőt nem mertem venni. Teljesen bevonzott.
    Emellett még hadd emeljem ki a hangszerelést, mert szerintem pazarul sikerült. Néhány jól megválasztott hangszer (és persze egy kiváló énekesnő) bőven elegendő ahhoz, hogy nyomot hagyjon az emberben a nóta. Nagyon bízom benne, hogy bejut a döntőbe.

  • force

    Múltkor azt olvastam az oikotimes-on (a nagy szakik megmondták a tutit, hogy ez az egyik legrosszabb valaha volt izraeli dal) szerintem ezek nagyon nem tudják miről beszélnek, lövésük sincs a dolgokról. Én meg pont az ellenkezőjét látom: 2005 óta nem volt ilyen jó dala Izraelnek. Megérdemelnék a döntőt bőven.
    Nálam: 4/17
    Tippem: 8/17 (15-20.hely között a Döntőben).

  • Sztbeni

    Szar a szám, a nő irritáló, a nyelvtől meg hányni tudnék. Remélem nem lesz döntős

  • Dani

    Csak 21 éves? Azt hittem, legalább 30. De nem a kor számít, a dal tetszik, viszont Shiri Maimont senki sem tudja überelni!

  • krobert

    Fantasztikus az egész dal. Nálam 4. de épp a múlt héten szorult ki az első háromból. Tényleg nagyon jó a hangszerelés is, és talán a legjobb női hang idén. Valószínű, hogy a 2010-es eredményhez hasonlót fog produkálni.

    TIPP: DÖNTŐS, ott 11-15.

  • Zsolti

    Valahogy nekem nem szimpatikus az énekesnő, a dal közepes.

  • Zoli

    Szegény nagyon civil, semmi érzelem nem jön át, ráadásul dekoltázs ide vagy oda, koravén. Ami nem is lenne baj, csak amikor bekonferálják, hogy 21 éves, akkor elég nagy hidegzuhany lesz azoknak a férfiaknak, akik először látják majd. (Én készülök lelkileg.) Na, de a rosszindulatot félretéve, tényleg a legjobb izraeli dal Shiri óta, nem mellesleg pedig a második elődöntő legerősebb balladája. Zsűrinél szerintem az első három hely egyikét is elcsípheti akár, nézőknél olyan hatodik-hetedik lesz, ahogy saccolom. A döntőben viszont az utolsó harmadban fog végezni, úgy érzem.

  • smileyshine

    Bocs, de ez nem tetszik. Először nem volt vészes, sőt! De ma már a hideg ráz, ha hallom, és nem azért, mert tetszik! :/ Felvehetne valami normálisabb ruhát, mert én nem a dekoltázsára vagyok kíváncsi!

  • Pitbull

    Ha a csajt nézem, a Willendorfi Vénusz ugrik be róla, nem éppen a mai kor szépségideálja, de ezt bőven ellensúlyozza a hangjával és az énektudásával. A dal nem tetszik, a héber nyelv pedig rettenetesen irritál, ergo nálam a vert mezőnyben marad. Az az érzésem, hogy az izraeli és a magyar dal közül csak az egyik fog döntőbe kerülni (valamelyik biztosan), hogy melyik, arra nem mernék még tippelni sem, annyira fej-fej melletti a két dal megítélése.

  • Mettyú

    nekem tetszik a dal nagyon is. szerintem is rég volt ilyen jó daluk. megjegyezhető bármiképpen is. 😀
    Nálam: 9/39

  • Stephan

    Nekem is nagyon tetszik örülök,hogy most végre Izrael egy jó dalt és egy előadót választott.
    Tipp:Elődöntő:3/17
    Döntő :8-11

  • Robek

    mi a jó ebben a dalban? A 10. másodpercben már 3 emelet mélyen alszom tőle …

  • Clusters

    Nekem a 2. legjobb izraeli dal Boaz Mauda óta, drukkolni fogok neki, nálam 39/18