Naptár

2013. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Napi Eurovízió 2013: Görögország

greeceTudósító: Mádi Sándor
Forrás: eurovision.tv

Görögország 2004 óta minden évben sikerrel vette az elődöntős akadályt, sőt 2011-ig minden évben el is érték a top 10-et. Eddig egyszer, 2005-ben győzedelmeskedtek, melyet Helena Paparizounak köszönhetnek. 2013-ban a Koza Mostra banda és Agathon Iakovidis együtt fogja előadni az Alcohol is free című dalt (Ingyenes az alkohol).

Illias Kozas: Énekes
A Cabaret Balkan énekese, mely az egyik legjobb görög balkáni banda. Kozas szeret együttműködni más előadókkal, úgy gondolja így tudja magát teljesen kifejezni. Létrehozta a Koza Mostra bandát, amely az egyik legismertebb balkáni ska zenét játszó együttes lett Görögországban.

Agathon Iakovidis: Énekes
A hagyományos görög folkban, a rebetikoban érdekelt, elutasít minden más zenei stílust. Elkötelezett gyűjtője a ritka rebetiko lemezeknek. 1977-ben létrehozta a Rebetiko bandát, sőt két lemezt is megjelentetett. 1981-ben Athénba költözött, ahol olyan híres zenészekkel dolgozott együtt, mint Kostas Papadopoulos, George Koros, Vassilis Soukas és még sokan mások. Bejárta egész Görögországot, Európát, sőt még az USA-ban is zenélt.

Christos Kalaitzopoulos: Tangóharmónika
Aleksandar Tchuevvel kezdett meg ismerkedni a hangszerrel. Két alkalommal is az első helyet szerezte meg a görög tangóharmónikás versenyen és egyszer a második helyen végzett a Star Ways versenyen. Társalapítója a Los Mujeros bandának. Fiatal korában több különböző musicalben szerepelt, mint a Schoolwave 07,08 és 09. Említést érdemel , hogy több énekesnek segédkezett koncerteken, úgy mint Manu Chaonak és Patti Smithnek.

Vassilis Nalbantis: Trombita
Vassilisnek lehetősége volt zenélni, sőt azokat rögzíteni, különböző vendégelőadónak nyújtott segítsége révén. Szinte minden műfajban játszott már: funky-reffae, balkáni-swing, pop-RnB, eletronikus zene és természetesen a balkáni ska, mint a Koza Mostra tagja.

Alex Archontis: Dob
2005-ben csatlakozott a Cayetano bandához és velük egész Görögországot bejárta. Ezt követően az Emigre banda ideiglenes zenésze is lett, 3 album felvételén is részt vett. Végül 2011-ben találkozott Ilias Kozassal és csatlakozott a Koza Mostrához.

Stelios Siomos: Gitár
Zenei szenvedélyét már nagyon korán felfedezte és megalakította első zenekarát a James Downt, mely soul és funky zenét játszott. Később pedig őt is a Koza Mostrához vezette útja, akár a banda többi tagját.

18 hozzászólás Napi Eurovízió 2013: Görögország

 • Zolecs

  Pörgős, görög muzsika, nekem bejön 🙂

  Tipp: Döntő, 10-15hely
  Nálam:Középmezőny elején mozog 🙂

 • Robek

  jajjjjj, mi van velem??? Nekem ez is nagyon tetszik! Meg a francia is! Nagyon nem egy kategória! Mi lesz velem májusban? BECSAVARODOK a sok jó daltól, komolyan!

 • Gabiii

  Nekem nagyon tetszik, simán TOP 10-ben lesznek a görögök újra.

 • Clusters

  Az én top 10-es listámon nincs rajta, döntőbe biztosan bekerül és valószínűleg a top 10ben végeznek. Egyébként kellemes balkáni dal, tetszik.

 • msz

  Nekem is tetszik. Marad görögöknél jól bevált balkáni zenénél, mégis más egy kicsit. Pörgős, jó hangulatú, kellemes.
  Nálam: 7/39
  Tipp: döntő 6-10

 • force

  A legutolsó görög dal, amit szerettem az a 2006-os volt. Idén sokkal jobban jártak volna, ha Aggelikit küldik, de ha nem, hát nem. Ettől függetlenül tuti döntős lesz ez a daluk is, hiszen küldhetnek akármit a görögök akkor is döntőbe jutnak (sokszor azért ez bosszantó szerintem, de csak eljön majd az az év is, amikor szépen elvéreznek az elődöntőben). Tipikusan az a dal, ami nagyon sok pontot kap majd a televotingból, de a zsűri majd picit letöri a görögök szarvát és lejjebb pakolja őket.
  Nálam: 7/17 (annyira gyenge a második elődöntő, h bekerült a TOP 10-be)
  Tippem: 2/17 (döntőben 5-12.hely között)

 • Sztbeni

  Imádom! A listámon hol első, hol második.

 • Csengettyű

  Imádom! Végre nem azt a sablonos valamit küldik a görögök, amit egyébként szinte minden évben 🙂 Ez a dal abszolút az én műfajom, szóval 12 pont!
  Viszont a cikkel kapcsolatban annyi megjegyzésem lenne, hogy szerintem csak simán harmonika, tangó nélkül 🙂

 • krobert

  Jó, hogy végre valami mással próbálkoznak a görögök, bár szerintem ezzel nem fogják hozni, a korábban megszokott eredményeket (leszámítva 2012-t). Nekem középmezőny, de tényleg nem rossz.

  TIPP: DÖNTŐ, ott 11-17.

 • smileyshine

  Én nem nekik szurkoltam és nem vártam meg a műsor végét, mert elég sokáig mutogatták a vendégművészeket. Aztán másnap megnéztem, kik nyertek: NA NEEE! Aztán végül megszerettem a dalt. Érdekes színfolt lesz az Eurovízió színpadán, meglátjuk mennyire fogják értékelni. A zsűriről meg annyit, hogy ne felejtsük el a tavalyi nagyikat!

 • qpak

  Sajnos nem jön be ez a mulatós cucc, bár kiváncsi vagyok hol végez.

 • StanB

  Mint szinte minden évben idén is sikerük lesz a görögöknek 🙂 Nekem tetszik a dal 🙂 A ” One Last Kiss ” jobb választás lett volna. Tipp Elődöntő : 2-6.hely Döntő: 10-14.hely

 • Ez a dal fantasztikus 😀
  Imádom ezt a gyors, feszített ütemet, a népiességét meg minden mást is 😀
  Szurkolok h minél jobb helyet érjenek majd el. Nálam top 5.

 • EsC_BaT

  Tipikus Görög mulatósra vall ez a dal, persze egy kis balkán is eszünkbe jut ilyenkor. A Kozma Mostra megmulattatja majd Malmöt, egyszer (-kétszer). 😉

  Nálam: 12.

 • Clusters

  Tipikus balkáni ska, folklór elemekkel ötvözve, nagyon színes, pörgős. Nálam top 10 🙂 Tipp: döntő 9-15

 • János

  Eddig nem igazán szerettem a görög produkciókat,de ez elképesztő lett. 🙂

 • Zsolti

  Elsőre is, másodjára is, sokadjára is: szeretem! 🙂

 • Hádész

  Szerintem ez nagyon állat 😀 Nálam top10, remélem szép helyet kap majd (na de azért győzni nem kéne neki)