Naptár

2013. március
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Az Euro Fan Café teljesít mindent, amire egy rajongó áhítozik

moriska_2Forrás: Euro Fan Café hírlevél
Fotón: Moriska Paviljongen

Különleges és tágas helyen, a Moriska Paviljongen-ben lesz berendezve az Euro Fan Café, ami különleges, Eurovízióhoz köthető programokkal, és egyben kiváló találkozási pontként csalogatja a rajongókat a 2013-as Eurovíziós Dalfesztivál eseménysorozata alatt, pontosabban május 6 és 19 között. Azért nevezik „fan” café-nak, mert a helyszín csak a rajongókhoz szól, a tánctermekben 100% eurovíziós dalok szólnak, aktuális és korábbi versenyzők fognak fellépni, nagy játékok, élő talkshow-k, filmvetítések, különleges fellépők lesznek szervezve, és együtt énekelhetünk a nulla pontosok éjszakáján.

– A rajongók létfontosságú részesei az Eurovíziós Dalfesztiválnak. Nagyon boldog vagyok azért, amiért Malmö város önkormányzata és a Morsikan lehetővé tette, hogy létrejöjjön ez a nagyszerű találkozási pont a rajongók számára – mondta Christer Björkman, a malmői 2013-as Eurovíziós dalfesztivál show producere. – Őszintén remélem, hogy lesz elegendő időm arra, hogy találkozzak a rajongókkal az Euro Fan Cafe-ban, májusban – tette hozzá a producer.

A Moriskan helyiségei:
– 150 fő befogadására alkalmas bisztró és bár elfogadható árú skandináv menüvel, színpadi fellépőkkel
– 400 fő befogadására alkalmas tükörterem, ideális közepes méretű klubkoncertekhez
– 1000 fő befogadására képes nagyterem, nagyobb klubkoncertekhez, zártkörű események megrendezéséhez ideális
– szabadtéri terület, kiváló pihenéshez és a malmői éjszaka élvezéséhez

A Moriskan szorosan együttműködik az OGAE International rajongói hálózattal, a svéd Melodifestivalklubben-nel, és a 12points.tv angol nyelvű rajongói weboldallal. Az ő segítségükkel készül el a programok listája a „hardcore” rajongók és más érdeklődők számára. Ozan Sunar, a Moriska Paviljongen művészeti igazgatója, Albin Balthasar, malmői kreatív producer és Rick Jacobs, a 12points.tv malmői szerkesztője adják a programszervezői gárda magját. Albin Balthasar elmondta, hogy „Az a célunk ezzel a helyszínnel – amit rajongók alkottak meg a rajongókért -, hogy a vendégek malmői tartózkodása alatt olyan különleges eurovíziós eseményeket szervezzünk, amilyent a látogatóink igazából szeretnének és megérdemelnek.” Rick Jacobs elmondta, hogy „Az Eurovízió művészeinek fellépése mellett 100%-ig eurovíziós zenéket fogunk játszani a helyszínen, a verseny fináléját megelőző két hétben.”

Az Euro Fan Café nyitva tartási ideje április folyamán lesz pontosítva.

A Moriska Paviljongennek egy 110 éves épület ad otthont központi helyen, Malmő megannyi parkjának egyikében. 2011-ben Ozan Sunar (aki a stockholmi Déli Színház, azaz a Södra Teatern újranyitásában is nagy szerepet játszott) nyitotta újra meg ezt a közösségi helyet. Mára a leghíresebb klubok egyike, hírét a nívós klubkoncertek, fontos kulturális események, és bámulatosan berendezett tágas belső termei vitték szerte az országban. Itt gyűlnek össze a régió kreatív figurái.

Az Euro Fan Café összegyűjtött maga köré egy önkéntesekből álló médiacsapatot, akik megosztanak minden információt az Euro Fan Café-ban és annak környékén szervezett eseményekről. A csapat tagjai:

• 12points.tv (Hollandia)
• Songfestival Weblog (Hollandia)
• ESC Portal (Csehország)
• Viisukuppila (Finnország)
• ESC Hungary (Magyarország)
• Eurofestival Italia (Olaszország)
• Radio International (Hollandia)
• Janela ESC (Brazília)
• ESC Flash Malta (Málta)
• Eurosong.be (Belgium)

Hozzászólások lezárva.