Junior 2013: A tavalyi győztes rendezheti a versenyt

anastasiya-petryk2Tudósító: Klész Imre
Forrás: oikotimes.com
Képen: 2012 győztese, Anastasiya Petryk

Az oikotimes.com megtudta még a hivatalos közlemény kiadása előtt, hogy a 2012-es Junior Eurovízió győztese, azaz Ukrajna, vagyis az NTU köztelevízió rendezheti meg a 2013-as versenyt. A Junior Eurovízióban pályázat útján döntik el, hogy ki rendezze a versenyt a következő évben. Most véletlen egybeesés, hogy a győztes ország rendezheti a junior versenyt.

A verseny célja a fiatal tehetségek támogatása a popzenei iparban, és a versenyszellem támogatása a gyermekkorú előadók között. Minden versenyző életkorának 10 és 15 közé kell esnie a verseny napján. Létrehoztak egy úgynevezett Formátum csoportot is, melynek tagjainak az a feladata, hogy megújítsák a versenyt 2014-re. A csoport munkájának eredményeként az új formátum kifejlesztésének részeként néhány új elemet ki fognak próbálni a 2013-as versenyen is.

3 Comments

Én escxtra.com-on azt is olvastam, hogy legalább 2 ország tervezi a visszatérését idén. Kíváncsi vagyok, kik azok. (Remélem, olyanok, akik régóta nem vettek részt, pl. Spanyolország, Egyesült Királyság stb.)

Comments are closed.