Eurovízió 2013: Izland ma este dönt

icelandTudósító: Klész Imre
Forrás: ruv.is
Internetes közvetítés 21:00-től: http://www.eurovision.tv/esctv/future/?program=72803
http://www.ruv.is/beint

Izland ma tartja a Söngvakeppnin 2013 döntőjét, ennek győztesét fogják küldeni a 2013-as malmői Eurovízióra. Két elődöntőt rendeztek, ahonnan fordulónként 3-3 dal jutott be a döntőbe a zsűri és a közönség közös döntése alapján, illetve egy dalt a zsűri mentett meg a kieséstől, ezzel heten fognak versenyezni ma este:

Magni Ásgeirsson “Ekki Líta Undan” (Sveinn Rúnar Sigurðsson, Ingibjörg Gunnarsdóttir)
Svavar Knútur Kristinsson & Hreindís Ylva Garðarsdóttir Hólm “Lífið Snýst” (Hallgrímur Óskarsson, Svavar Knútur Kristinsson)
Eyþór Ingi Gunnlaugsson “Ég á Líf” (Örlygur Smári, Pétur Örn Guðmundsson)
Birgitta Haukdal “Meðal Andanna” (Birgitta Haukdal, Sylvía Haukdal Brynjarsdóttir, Jonas Gladnikoff, Michael James Down, Primoz Poglajen)
Jógvan Hansen & Stefanía Svavarsdóttir “Til þín” (Sveinn Rúnar Sigurðsson, Ágúst Ibsen)
Haraldur Reynisson “Vinátta” (Haraldur Reynisson)
Unnur Eggertsdóttir “Ég Syng!” (Elíza Newman, Gísli Kristjánsson, Ken Rose, Hulda G. Geirsdóttir)

36 Comments

Igazából egyik sem rossz dal. Mégis egyértelmű hogy azt kell küldeniük akit 10 éve 😀
Mivel a kedvenc országom, bízom benne hogy ez sikerül, és ismét TOP5-be tehetem őket ahogy szinte mindig! Szóval hajrá Birgitta! 😀

Valld be Fabiana, hogy lopod a neuronjaimat! Nem mintha szükséged lenne rá, csak úgy hobbiból! 🙂
Minden gondolatom a Tiéd is, és fordítva! 100-ból kb. 97-szer egyezik a véleményünk, a maradék háromban pedig hasonló. Ez ijesztő! De tetszik! 🙂

Eyþór Ingi Gunnlaugsson – Ég á líf…a legjobb dal a mezőnyben! Ha kiválasztanák, akkor nagy valószínűséggel az első kettőben lenne nálam…vagy ez lenne első, vagy Dánia.

Birgitta, sokak favoritja…nekem annyira nem jön be a dala…a 2003-as Open Your Heart sokkal, de sokkal jobb volt. Amelyik pedig szerintem a legrosszabb, az Magni Ásgeirsson – Ekki líta undan…nem értem, hogy kapta a szabadkártyát Erna Hrönn helyett.

Nemrég kezdtem el nézni Izlandot is, és valami elképesztően erős döntőjük van. Magni, Eyþór, Brigitta agy bárki mehetne. Egy gyenge dal nincsen! A legjobb talán Eyþór.

Húúúúúú! Most hallgatom az izlandiak dalát, naaagyon jó! Bárcsabárcsakbárcsak ne angolul menne, de ilyen szerencsénk sajnos már évek óta nincs, pedig ez annyira jól hangzik izlandiul, kár lenne elrontani. :/ (A tavalyi versenydaluk is akkor zuhant kapásból vagy három helyet a listámon, amikor meghallgattam az angol verziót.)

Comments are closed.