Naptár

2013. január
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

GYORSHÍR: Visszalépett Szirtes Edina Mókus

dal2012Forrás: MTVA Sajtóközlemény

Visszalépett Szirtes Edina Mókus az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenyének elődöntőjében való szerepléstől.

Szirtes Edina Mókus azt mondta, az általa írt dalt nem végleges formában már előadta koncerten is.”Amikor megtudtam, hogy a Ha virág lennék című dalom bekerült a 30 legjobb közé, akkor kezdtem gyanakodni, nem lesz-e abból probléma, hogy ez egy korábbi zenei ötlet friss befejezése, amit nem végleges formában ugyan, de már előadtam koncerten. Felhívtam az Artisjus-t, majd egy zenei joggal foglalkozó ismerősömet, végül Rakonczai Viktor zsűritagot is, hogy tisztázzam, vétettem-e a szabályok ellen. Mindenki megerősítette a gyanúmat, ezért hivatalosan is visszalépek” – indokolta lépését Szirtes Edina Mókus

Az MTVA csütörtökön sajtótájékoztató keretében hirdette ki, melyik az a 30 pályamű, amelyik bekerült az MTVA A Dal című showműsorba, vagyis az idei Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatójának elődöntőjébe.
„Tájékozatlan voltam, nem néztem utána a pályázati kiírásnak, holott abban elég világosan szerepel, hogy olyan műveket várnak, amelyek 2012 szeptembere előtt nem hangoztak el sehol. Igazából nem is hittem, hogy felfigyelnek a dalomra, a borítékra még rá is írtam: Az esélytelenek nyugalmával!” – emelte ki az előadóművész. Hozzátette: A Dal-t továbbra is nagyon jó lehetőségnek tartja, ő hibázott, és jövőre már tájékozottabban fog pályázni.
A Dal öttagú zsűrije pontozással választotta ki a beérkezett pályaművek közül azt a harmincat, amelyik bekerült az elődöntőbe. A szabályrendszer szerint ha valamelyik dal kiesik, a következő legtöbb pontot kapó dal lép a helyére. Szirtes Edina Mókus visszalépésével így Hoffman Mónika előadásában a Hullócsillag című dal került az elődöntőbe; a zeneszerző Hoffman Mónika, Jonas Gladnikoff, Primoz Poglajen és Michael James Down, a szöveget Puskás Peti írta.
A magyar válogatóverseny elődöntőit február 2-án, 9-én és 16-án rendezik, majd két középdöntőt követően március 2-án dől el, ki képviseli Magyarországot idén májusban a svédországi Malmőben az Eurovíziós Dalfesztiválon. A dalválogatót az M1 élőben közvetíti.

32 hozzászólás GYORSHÍR: Visszalépett Szirtes Edina Mókus

 • schanc

  Sajnálom 🙁 remélem, azért valahol meghallgatható lesz a dal ebben a változatában. Az egyik olyan előadó volt, akit nagyon vártam volna az adás során.

 • Gabiii

  Ezért jó, hogy ilyen hamar kiderült a 30.

 • tkrisz

  Jövőre már szabályos dallal indul. Tehát van már 2014-re egy nívós jelentkező. Ez a lényeg, ‘A Dal’ jövője!

 • frungutyi

  Igy legalább a Svédországi magyarok szavaznak!!!!!!!!Máshogy esélytelenek vagyunk…Azért kiváncsi vagyok mialapján döntött a nagyérdemű zsüri,akik bent vannak a 30 ban annak a zeneszerzői mindig ugyanazok ez 1 megszokott grupe és csak azok juthatnak be akiknek ők irják a zenét!!!!!!!!!

 • Susi

  hogy lehet úgy pályázatot beadni,hogy nem olvassa el a szabályokat?

 • Via

  Jól olvasom az eschungary fb oldalán, hogy valszeg a The (hated) Tomorrow dala is szabálytalan? (mondjuk annyira nem nagy kár azért a dalért). Komolyan, mire eljutunk az élő versenyig, a fél banda lecserélődik ha ez így megy tovább…. 😀 🙁

 • vik

  Azt, hogy a (hated) Tomorrow helyett ki legyen a 30., azt netes szavazással kellene eldönteni 😉

 • Máté94

  Akkor a The (hated) Tomorrow-t is lecserélik?

 • Sohasem értettem ezt. A szabályzat tisztán és világosan megfogalmazza a versenyben való részvétel feltételeit. Hogy lehetnek ennyire felelőtlenek egyes előadók?

 • Freak

  SnailGardN-t helyette!!!!!!

 • Daryl

  Komolyan, miért olyan nehéz megérteni a feltételeket? És miért gondolják hogy nem fog kiderülni?
  Remélem most rtl-es tehetségkutatós lesz az új jelölt, a megások még elhúznának 😀

 • Sanya

  Erről nem csak a jelentkezők tehetnek,nem két nap alatt kellett volna 2XX számot megnézni,hanem több időt fordítani arra,hogy szabályos e a pályázott mű vagy sem!!!Lehet én vagyok naív…

  • Via

   Akkor a zsűri is ugyanilyen naiv volt, amiért azt hitték, hogy mindenki tudomásul vette a szabályokat. 🙂
   Egyébként ha meg az derült volna ki, hogy a csapat lázasan túrja a netet már napok óta, hogy tényleg nem került ki a nyilvánosság elé korábban a dal, akkor meg az lenne a gond, hogy mert a zsűri nem bízik az előadókban 😀
   Úgy gondolom, hogy aki pályázott, az egyúttal felelősséget is vállalt a daláért, hogy az megegyezik a feltételekkel.

 • Gabiii

  Igenis a jelentkezők a hibásak, de milyen probléma van? Nem szabályos hát jön a következő a sorban az élő adásig ez nem gáz (szerintem). A legjobb módszer az ellenőrzésre úgy is a nyilvánosság

 • Zsolesz

  Szerintem pont az ilyenek miatt hozták nyilvánosságra a listát már csütörtökön. Hogy hétfőig a dalok bemutatásáig kiderüljenek az esetleges szabálysértések, és végleges lehessen a mezőny.

 • Zoli

  Odett ugrik be a The (hated) Tomorrow helyére!!

 • BErti

  Sajnos Édentyúk is visszalépett

 • Zsolesz

  Édentyúkot be se válogatták

  • Zoliz

   Édentyúk akkora művész, hogy ő ennek dacára is vissza tud lépni. Illetve ez valószínűtlen, vélhetőleg Rúzsa Magdiék annyira értékelték ezt a fajta zeneiséget, hogy a sajtótájékoztató előtt fölhívták, hogy „te, Édentyúk, ez annyira Eurovízió-kompatibilis, hogy az egész versenyt neked fogjuk megrendezni, most borítékoljuk, hogy te mehetsz Bakuba.” A jólelkű Édentyúk erre sajnálattal csak ennyit bírt válaszolni: „örülök, hogy méltányolták a munkámat, de mindig is elleneztem a tisztességtelen versenyeket. Az esélyegyenlőség és a fair play jegyében ezennel visszalépek.” – majd az MTVA elkeseredetten, kínjában kihirdette a 30 versenyzőt… Szerintem ez a legvalószínűbb verzió!

  • vik

   Zoliz! 😀 szerintem is…:D

   Jó lenne, ha nyilvánosság elé állna Édentyúk, mert így nagyon gyanús, hogy csak egy amerikai noname énekesnő demo felvételét valaki feltöltötte ezzel a hihetetlen fantáziadús névvel…

  • Zoliz: Istenem! Nagyon nevetek!! :DDDD

  • Zoli

   Amúgy Zoli voltam, csak elírtam:D Persze ez most nem számít, csak idegesített a dolog… Egyébként vik, teljesen egyet tudok veled érteni… Erre a demós dologra nem is gondoltam eddig, de abszolút valószínűnek tűnik. Olyan szempontból lóg ki a lóláb, hogy épeszű amerikai énekesnő nem énekel fel ilyen dalokat.

  • Pitbull

   „…most borítékoljuk, hogy te mehetsz Bakuba.”

   Menjen csak Tyúkocska Bakuba, ha akar, mi célozzuk meg inkább Malmö-t!

  • Zoli

   Hopsz, tényleg…

 • Tavaly volt például ez a „Soerii & Polek – Valahol messze” című semmitmondó dal, ami engem kifejezetten idegesített, főleg hogy végig üvöltenek benne. Rengeteg helyen neten láttam hogy írták: „Soerii @ Poleket Eurovízióra!”, holott a dal durván nem eurovízió-kompatibilis. (Természetesen ez csak egy a sok közül, és ez az én véleményem, ettől függetlenül elfogadom hogy másnak tetszik a dal, és más az ízlése mint nekem – a dal akkor sem eurovízióra való volt – bár be sem került élő adásba.)
  Nem is értem, hogy gondolták ezt az emberek. Ugyanígy idén is látom, hogy rengeteg semmitmondó vagy alacsony színvonalú dalt istenítenek. Hihetetlen hogy rengeteg ilyen hozzászólást látok, mindig kétségbeesek, hogy „mit akarnak itt a lakosok, hol van a hallásotok?!”.