Eurovízió 2013: Norvégia mától selejtez

mgp13Tudósító: Ötvös Zoltán
Forrás: escXtra.com
Internetes közvetítés 19:55-től: http://www.nrk.no/direkte/mgp/

tv.nrk.no

A Norvégia eurovíziós nemzeti döntője, a Melodi Grand Prix, azaz a Dallamnagydíj nevű válogatójának sorozata a mai napon kezdődik. Három elődöntőt rendeznek, elődöntőnként 7-7 fellépővel.
A ma esti első elődöntőben résztvevők listája:

1. Vidar Busk- Paid My Way
2. Carina Dahl- Sleepwalking
3. Tom Hugo- Det er du
4. Gromth feat. Emil Solli-Tangen- Alone
5. Julie Bergan- Give A Little Something Back
6. Mimi Blix- Catch Me
7. Datarock- Underground

Ezekből a dalokból, már elérhető egy rövid részlet az alábbi linken:
http://www.nrk.no/multimedia/1.10869294
(az előadóra kattintva a „Hør låten på Wimp” fület kell választani)

Három dal jut közülük döntőbe. A három elődöntő után pedig a be nem jutott dalok közül egy szabadkártyásként még bekerülhet a február 9-i fináléba.

A ma esti adás 19:55-kor kezdődik, és a csatorna online is közvetíti a versenyt: http://www.nrk.no/direkte/mgp/
http://tv.nrk.no/serie/melodi-grand-prix-tv/muhu13005113/19-01-2013

45 Comments

A harmadik dalban ez a füttyös rész nekem nagyon ismerős… A dalok eddig nem igazán jönnek be, de a műsor színvonala, profisága előtt le a kalappal. A műsorvezetőnő ruhája pedig fantasztikus.

Az egyik különösképp megfogott, és nem a kis részlet alapján, mert a youtubon egészben is meghallgatható.
Julie Bergan- Give A Little Something Back
Remélem az esélyesek között szerepel.

Bár norvégia mostanában nagyon elrontja a választást. Shakira waka wakája után, Tooji féle popular-t sem gondoltam elég eredetinek..

Úristen 😀 Imádom a metál és komolyzene keverését, de kevésbé hörgős formában! 🙂 Azért kinézem Norvégiából, hogy ezt hozzák ki gyöztesnek az utóbbi évek afrikai és török hangzása után.

Na jó, nem sikerült a linken keresztül belehallgatnom a dalokba, de az alapján, amit a felvezető műsorban hallottam, szerintem nem ebből ez elődöntőből kikerülni a végső győztes. Mindegy, Annsofi dalára már nagyon kíváncsi vagyok (már ha tényleg indul). 😀

Azért arra nagyon kíváncsi vagyok, hogy hogyan fogják majd színpadra állítani Emil Solli-Tangen-ék a dalukat! =) az mindenképp egy érdekes pontja lesz az estének! 😛

A Help oldalon ezt találtam: “Du kan desverre ikke se tv direkte i utlandet.” G Translate szerint ez azt jelenti, hogy külföldről nem lehet élő adást nézni.

Ez a kis szőkeség elég playback-gyanús volt a végén. Nem mintha bármit jelentene, semmilyen se volt a dal, de nem frankó ez az irány.

Gromth feat. Emil Solli-Tangen nem valami könnyen emészthető produkcióval rukkoltak elő. 🙂 Részemről nem.

Már szabály a MGP-n, hogy a háttérzenében lévő vokál szólama nem térhet el a refrén főszólamától? Csak mert így eléggé csalóka az énekesek teljesítménye, gyakorlatilag végig erre támaszkodnak. Ez majd kibukik az Eurovízión, ahol a vokál is élő, és ott ebből az énekes rosszul jön ki.

Nálam az 5-ös és a 7-es jó valamire. Viszont a funky sosem nyerő a dalversenyeken, szóval a 7-esről már le is mondtam…

Hehe, megosztó lesz, az biztos. Nekem nem lesz a kedvencem, de megmosolyogtat (ez szerintem nem jó). Amikor a hörgős ipse megjelenik a félig guggolós pózban, olyan mintha azért üvöltene, mert nincs a közelben vécé… Solli-Tangen öcsi hangja meg valahogy nem elég erélyes.

A “hörgős operásnak” örülök, a rocky helyett inkább Tom Hugo-t vittem volna tovább. De a szabadkártyára még van némi esélye.

Datarock és Emil Solli Tangenék egyértelmű továbbjutók voltak, a “Paid my way” meglepett, de nem bánom, nyerni nem fog, de egynek jó lesz a döntőben (SZERINTEM). Mondjuk én Carina Dahlt sajnálom a három lány közül ő volt a legjobb, Tom Hugo is meglepett, de hát ez egy nagyon erős elődöntő volt.
Nem lepne meg, ha az “Alone” nyerné az egész MGP-t, de messze még a vége, 14 dalra hátravan.

Öcsémmel a mai elődöntőt látva arra jutottunk, hogy a norvégok mindent megtesznek azért, hogy idén ne legyenek utolsók a döntőben… mert be se akarnak jutni. 😀 Na de messze még a vége.
Emilék továbbjutása engem sem lepett meg (a híres tesót le se tagadhatná), de annak nagyon nem örülnék, ha ők nyernék az egész MGP-t, akkor biztosan nem fogok rájuk szavazni. 🙂 (Pont a black metal az, ami nem a szívem csücske, de ha a hörgős pasast egy az egyben kivennék onnan, máris elfogadható lenne az egész.)
Vidar Busk azt hittem, az esélytelenek nyugalmával indul, erre… 😀 Bár attól nem félek, hogy ő nyer, a 3. helyről nem fog annyira megerősödni. Tom Hugo miatt meg csalódott vagyok, szívem szerint egyedül az ő dalát juttattam volna tovább.
Eddig úgy tűnik, Tooji sikertelensége után nem egy újabb egynyári csilli-villi popdalocskát akarnak küldeni a norvégok. Ez mindenképpen pozitív, csak legyen mivel megtölteni a keletkezett űrt. 🙂

Comments are closed.