Eurovízió 2013: Két hét múlva sorsolnak

sorsolasTudósító: Szücs Zoltán
Forrás: esctoday.com

Okkal ijedhet meg, aki izgatottan pillant az előttünk álló hónap eseménynaptárára: úgy tűnik, a korábbi évekkel ellentétben az igazi nemzeti döntős szezon egyelőre nem fog elkezdődni, csak néhány ország selejtezői törik majd meg a csendet. A január 17-i nap viszont igazi kárpótlásnak ígérkezik, ekkor tartják ugyanis azt a sorsolást, mellyel az országokat két elődöntőre osztják.

Az előreláthatóan nagy nemzetközi érdeklődéssel kísért eseményre közép-európai idő szerint délután kettőkor kerül majd sor, a patináns régi városháza épületében, Malmőben. Szokásos módon az is eldől, hogy az öt alanyi jogon döntős állam közül ki fog a május 14-i, és ki a 16-i elődöntőben szavazni. A program fényét emelve, Baku polgármestere ezen a napon fogja átadni a fesztivál jelképes kulcsát a svéd lordmajornak.

7 Comments

Nagyon remélem, hogy az azeriekkel és a finnekkel egy elődöntőbe kerülünk. Nekünk is szükségünk van a biztos pontokra 😀

A finekkel jó lenne egy középdöntőbe kerülni igen, 2011-ben mi kaptunk tőlük 12 pontot a középdöntőben, 2012-ben meg mi adtuk nekik a 12 pontot. 😀

Hát én Azerbajdzsántól egy árva pontot sem várok.Egyetlen egyszer adtak nekünk pontot még 2011-ben, akkor is 2.Szóval ne nagyon reménykedjetek.Inkább Szerbiával, Romániával, Finnországgal, Svédországgal, Norvégiával, Izlanddal, Írországgal és Dániával kéne összekerülni, mert ők megadnák a maximális 12-t pontot is, ha megérdemeljük.

Úgy látszik könnyen sikerült lenyelni mindenkinek a produceres dolgot… Engem még mindig nagyon idegesít! :S

Comments are closed.