Eurovízió 2013: Két hét múlva sorsolnak

sorsolasTudósító: Szücs Zoltán
Forrás: esctoday.com

Okkal ijedhet meg, aki izgatottan pillant az előttünk álló hónap eseménynaptárára: úgy tűnik, a korábbi évekkel ellentétben az igazi nemzeti döntős szezon egyelőre nem fog elkezdődni, csak néhány ország selejtezői törik majd meg a csendet. A január 17-i nap viszont igazi kárpótlásnak ígérkezik, ekkor tartják ugyanis azt a sorsolást, mellyel az országokat két elődöntőre osztják.

Az előreláthatóan nagy nemzetközi érdeklődéssel kísért eseményre közép-európai idő szerint délután kettőkor kerül majd sor, a patináns régi városháza épületében, Malmőben. Szokásos módon az is eldől, hogy az öt alanyi jogon döntős állam közül ki fog a május 14-i, és ki a 16-i elődöntőben szavazni. A program fényét emelve, Baku polgármestere ezen a napon fogja átadni a fesztivál jelképes kulcsát a svéd lordmajornak.

Comments

7 hozzászólás a(z) “Eurovízió 2013: Két hét múlva sorsolnak” bejegyzéshez

 1. Edd avatar
  Edd

  Nagyon remélem, hogy az azeriekkel és a finnekkel egy elődöntőbe kerülünk. Nekünk is szükségünk van a biztos pontokra 😀

  1. force avatar
   force

   A finekkel jó lenne egy középdöntőbe kerülni igen, 2011-ben mi kaptunk tőlük 12 pontot a középdöntőben, 2012-ben meg mi adtuk nekik a 12 pontot. 😀

  2. Dani avatar
   Dani

   meg még a románokkal is…ők is szoktak nekünk adni 7-et, ami azért elfogadható egy országtól…

   Pár nappal ezelőtt én is elgondolkodtam ezen az egészen, és csináltam egy elődöntős felosztást. Próbáltam a legjobb barátokat szétválasztani, de nem mindig sikerült, és ez jött ki: (piros: első elődöntő, kék: második elődöntő)

   http://www.kepfeltoltes.hu/130103/2013_sf_www.kepfeltoltes.hu_.png

 2. Mr.Eurovision avatar
  Mr.Eurovision

  Erre kíváncsi leszek én is, hogy idén hogy alakul 🙂

 3. Zeneszaki avatar

  Hát én Azerbajdzsántól egy árva pontot sem várok.Egyetlen egyszer adtak nekünk pontot még 2011-ben, akkor is 2.Szóval ne nagyon reménykedjetek.Inkább Szerbiával, Romániával, Finnországgal, Svédországgal, Norvégiával, Izlanddal, Írországgal és Dániával kéne összekerülni, mert ők megadnák a maximális 12-t pontot is, ha megérdemeljük.

  1. Pitbull avatar
   Pitbull

   Szerintem Edd arra gondolt Azerbajdzsánnal kapcsolatban, hogy „kölcsön balta visszajár”! 🙁

 4. Zolitt avatar
  Zolitt

  Úgy látszik könnyen sikerült lenyelni mindenkinek a produceres dolgot… Engem még mindig nagyon idegesít! :S