Naptár

2013. január
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

A Dal 2013: Tudj meg mindent – Background

background eleje1Forrás: Sajtóanyag

A Background zenekar 2011 nyarán alakult. Tagjai fiatal jazz-konzisok, akik hangszeres tudásukat és szakmai ismereteiket a mai könnyűzenei trendek igényes megvalósítására használták föl. A zenekar az elmúlt másfél évben számos lépcsőfokot abszolvált már az élvonalba kerülés útján, így győztek a Brains remixversenyen és a Talentométer tehetségkutatón. A Background idén februárban a CLS kiadó gondozásában elkészíti az első videoklipjét, kiadja az első nagylemezét és gőzerővel dolgozik azon, hogy a Dal című műsorban a lehető legjobb eredményt érje el.

Versenydaluk a Neonzöld mindenkinek szól aki kívül vagy belül fiatal tud lenni akár 3 percig. Hiszen az életünk minden egyes pillanata a saját kezünkben van. Ahogy milliók álltak már talpra a saját akaraterejüknek köszönhetően, és milliók érték már el álmaikat küzdelmes munkával és kitartással, hiszen “Te írod magadnak a legszebb dalt”. Valahogy így halad előre a Background zenekar is a szamárlétrán és erre ösztönöz mindenkit, aki hisz abban, hogy sorsa jobbrafordulta a saját kezében, saját változásában van, és a problémák gyökereit nem másban keresi. A Neonzöld egy csomag boldogság és pozitív energia. Ha tetszik, vegyél belőle Te is nyugodtan pár gombóccal!

Eszes Viki – ének
“Nincs jobb érzés annál, hogy megtaláltam  a helyemet zeneileg és emberileg egyaránt. Izgalmas és óriási lehetőség, hogy olyan zenéket alkotunk, amik kifejezik az érzelmeimet, de XXI. századi módon szórakoztatnak.”

Berkó Gábor – billentyű, dalszerző
“Évek óta írok zenét és hangszerelek. Ezeket a dalokat mindig is szerettem és kedvesek voltak nekem. Mégis mióta a backgroundos fiúk-lányra írhatok, azóta szárnyat kapott a kreativitásom, és ünnep lett nekem minden dal, ami a zenekarhoz köt.“

Farkas Áron – basszusgitár, production
“A Background az a hely számomra, ahol az engem/minket ért zenei hatások találkoznak, ahol az összes (mind hangszeres, mind technikai) tudásomat  kamatoztathatom. Csudajó móka a Background család tagjának lenni, nagyon izgalmas, ami történik velünk!”

Horváth Bálint – gitár
“Ez a zenekar nekem egy kísérletezés. Egyrészt egy olyan kísérlet, amiben a hangszerem helyét kell megtalálnom ebben a zenei közegben. Másrészt kísérlet arra, hogy a koncerteken a zenekarral együtt a közönségnek adjak át minél többet abból az energiából, ami bennem/bennünk van.

Geröly Mátyás – dob
“Örülök, hogy tagja lettem ennek a csapatnak, ugyanis minél többfajta stílusban szeretném magam teljesen otthon érezni, főleg azokban, amiket amúgy is szeretek. Ebben az esetben az elektronikus zenéről van szó, aminek a megvalósítása igazi zenekarral, élő hangszerekkel egy nagyon izgalmas feladat.”

http://www.facebook.com/Backgroundofficial

Background ESC 2013_21

5 hozzászólás A Dal 2013: Tudj meg mindent – Background