Albánia: Adrian Lulgjuraj & Bledar Sejko – Identiet

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Ivu0DHMC7Gw[/youtube]Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Csütürtök óta válogatja Albánia dalait a 2013-as Eurovízióra, ma este döntésre jutottak. A jövő májusi, malmői Eurovízión Adrian Lulgjuraj és Bledar Sejko az “Identiet” című dalt fogja énekelni Albánia színeiben. Gratulálunk!

37 Comments

Hááát..először be sem tudtam őket azonosítani, miután kiderült hogy nyertek. Jelen formájában nem tetszik, lehet idővel, meg áthangszereléssel középmezőnybe kerülnek nálam.De most inkább nemet mondanék rájuk.

1.Svájc (toronymagasan)
2.Fehéroroszország (ha marad, mert úgy hallom cserélnek)
———–
Eddig részemről kuka:
3.Belgium
4.Albánia
5.Litvánia

Ukrajnában viszont nagyon bízom…

Tavaly úgy jártuk, hogy utáltuk Ronát, majd az egyik kedvence lett mindenkinek. Csak áthangszerelés kellett hozzá. Na most úgy látom, ezen csak keveset fog ez segíteni, de hátha.

Eddig elképesztően gyenge a mezőny. Ez pedig az eddigi legrosszabb albán dal (még a 2007-es daluknál is rosszabb), viszont elég siralmas, hogy még ezzel a rossz dallal is jobbak az albánok, mint a litvánok és a belgák.

Eddigi sorrendem:
1. Fehéroroszország
2. Svájc
_______________________
3. Albánia
4. Litvánia
5. Belgium

Hát eddig ez az év egy katasztrófa. Ez a dal borzalmas, legalább annyira mint az összes eddig kiválaszott, kivéve a fehéroroszt, amit most meg le akarnak cserélni. 🙁 Remélem mostmár csak jobb dalok jönnek.

1. Fehérorosz (drukkolok h ne cseréljenek)

2. Belgium
3. Svájc
4. Litvánia
5. Albánia

Nem tudok konkrétumot, de már itt a fórumon többen említettek vmit. (pl. Zolecs az első hsz-ben, de talán Dani írta le először)

Akkor én leszek a kivétel, mert nekem tetszik 😀
Persze kell egy kis átdolgozás, de szerintem ez jó alapanyag. Én jobban örülök nekik, mint hogy megint az agyonhájpolt Kejsi és Anjeza menjen semmilyen dalokkal…

Még egy kivétel jelentkezik 🙂 Bár én Kejsi-nek jobban örültem volna, de nekem is tetszik a dal, csak a szemüveges bácsi az elején énekelhetne egy kicsit jobban. 🙂

Szerintem ez egész jó :). Nem tudom, ezzel a rockos -folkos hangzással mire fogják vinni, de nekem ez a műfaj a kedvencem! 🙂

elsőre nagyon nem tetszik, de ha többször meghallgatom, akkor jobb lesz. amugy nem érzem eddig gyengének az idei évet. eddig:
1. Svájc
2. Fehéroroszország
3. Belgium
4. Litvánia
5. Albánia

Szerintem jó ez a dal, főleg a gitárszóló jön be nekem! 😀
Bár amin én esetleg változtatnék, az egyrészt a vokalisták, másrészt az intro szólhatna egy kicsit ütősebben. Az énekeseknek is kell pár énekóra, de májusig van idejük gyakorolni. 😀

TOP 5:
1. Albánia
2. Svájc
3. Fehéroroszország
4. Litvánia
5. Belgium

Szerintem sem vészes a dal, és ez a mezőny nem rossz, inkább csak semmilyen 🙂 Nálam toronymagasan vezet Svájc, de a többi sem olyan rossz.

Engem az eleje a 2006-os horvát dalra, a Moja Stiklára emlékeztet, annak is arra a részére, hogy “Jer još trava nije nikla/Tamo gdje je stala moja štikla”. De mindenesetre nem rossz, de nem is a legjobb.

Nagyon nagy élvezeti értéke nincsen szerintem, de azért szeretem, mert ízig-vérig albán, tele van balkáni identitással:) Ha nem írják ki az országot, akkor is tudom, merre kellene bökdösni a térképet. Viszont ha ezek után lefordítják angolra… Kicsit leszek csak ideges:) Ja, a gitárszóló tényleg jó egyébként!!

Hmm, most jutott egy kis időm a netezésre és gondoltam meghallgatom ezt a dalt is. Hát.. .a véleményeitek alapján nem erre számítottam! 😀 Szerintem egy kis átdolgozással akár jó is lehet a színpadon. Igazi balkán rock, kell ilyen is néha. Eddig Ukrajna és Svájc mögött 3.
-Kellemes karácsonyt mindenkinek!-

A tavalyi dalhoz képest ez szégyen.Tavaly nagyon jó dalt küldtek az albánok (5. lettek) de (a 2011-s versenyhez hasonlóan)idén nem lesznek benne a döntőben.

Gyerekek, ez a szám nekem nagyon tatszik!
Csak azért nem mondom, hogy a legjobbak voltak az albán indulók közül, mert rajtuk kívül csak egyvalakit hallgattam meg: Kejsit, a kedvencemet. Ő most is nagyon jól énekel, de a szám az unalmas.
Ezek a srácok viszont ha nem is hoztak egy elkápráztató éneklést, de hoztak egy különleges, de ugyanakkor egyszerű hangkészletből álló, ne még is jó dallamos-ritmusos számot. Én is úgy látom, mint Klész Imre, hogy ez az ő nemzeti rockjuk, amiért becsülöm is az albánokat, mert ők megtették azt a bátor lépést, amit mi még nem mertünk megtenni. Nálunk ugyanis még mindig úgy tekintenek a nemzeti rockra, mint ami még gyerekcipőben jár, miközben színvonalban egyre jobban fölékerekednek a rádiókban játszott együtteseknek. Gondoljunk csak a Varga B. Tamásra, az Ismerős Arcokra, Dalriadára, Hungaricára és persze a Kárpátiára (melynek számait szinfonikus feldolgozásban hallgatva jöttem rá igazán, hogy milyen jó, színvonalas szerzemények, illetve feldolgozások).

Albánia az egyik kedvenc ESC-es országom, és idén sem okoztak csalódást. Nem egy klasszikus, de tetszik.

Egyetlen nagy baj van ezzel a dallal, hogy énekhangilag elég gyenge, és ez attól tartok, hogy a következő 3 hónapban nem is fog gyökeresen változni…

Éppen most találtam rá én is erre a verzióra, valóban sokkal jobban hangzik, mint az előző, de nálam még mindig nem döntős, de jó úton halad, hogy meggondoljam magam 🙂

Valóban jó úton halad,nálam nem döntős,nem szeretem ezt a számot,sem az örmény,grúz dalt.De attól félek,hogy döntős lesz és kiüti a mi ByeAlexünket 🙁

Comments are closed.