Naptár

2012. november
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Szlovák nem az Eurovízió 2013-ra

Tudósító: Klész Imre
Forrás: bumm.sk

Egy hete még arról írtak pletykát a szlovák eurovíziós blogok, hogy Celeste Buckingham lesz Szlovákia képviselője. Ma a bumm.sk cikkében azt írja, hogy Szlovákia egyáltalán nem vesz részt a 2013-as Eurovízión.

A cseh-szlovák Superstar tehetségkutató műsor kedvencének indításáról szóló hírt több portál is átvette, ám végül az Omédiách.com a szlovák médiatanácstól megtudta, hogy a szlovák közmédia nem vesz részt jövőre a dalfesztiválon.

Az Eurovízió 58. évfolyama Malmö-ben, Svédországban lesz, az idei versenyt ugyanis svéd induló nyerte. Több ország megerősítette már részvételét, ám egyesek ignorálják a versenyt, anyagi okokból, vagy szakmai kritikák miatt.

Csehország például már 3 éve nem vett részt az eseményen, tavaly már Lengyelország sem nevezett. Ismert művészek szinte sehol sem jelentkeznek a dalversenybe. Magyarország idén bejutott a 25-ös 26-os döntőbe, ám csak a 21 24. helyen végzett. Szlovákiát Miro Šmajda képviselte idén.

24 hozzászólás Szlovák nem az Eurovízió 2013-ra

  • Likmataa

    Miért pont Szlovákia?
    Ne legyen igaz, ami a cikkben van, mert akkor -8, -10 pont Magyarországtól a döntőben! 🙁

  • Asvi

    Az omediach.com – nak nem nagyon hinnék. Az egész blog nagyon Eurovízio ellenes.

  • Robek

    „Ismert művészek szinte sehol sem jelentkeznek a dalversenybe”. Hol van az a sehol??? Csak mert ismeret és elismert előadók is indultak és indulnak a versenyen. Az, hogy Szlovákiában, vagy épp Magyarországon valaki nem ismeri a portugálok, vagy horvátok, esetleg norvégok sztárjait az még nem jelenti azt, hogy ismeretlenek! Ugye tudunk erre sok-sok példát mondani!?

    • Robek, ez annak a következménye, hogy mindig a régen versenyző, azóta elismert és világhírű előadókkal példálózik a média a verseny bemutatásakor, és ezzel azt a látszatot keltik, hogy a győztes ölébe fog pottyanni az elismerés ugyanúgy, mint az ABBA-nak, Celine Dionnak, vagy Toto Cutugno-nak. Persze egyet értek veled 😉 A cikk tartalma nem az én álláspontom 🙂

  • Dani

    Ez biztos, hogy csak álhír.

  • János

    Hú de tehetséges ez a lány. Szlovákia nagyot aratna vele. Pont mos lépnénk vissza?!

  • vik

    Robekkel egyetértek, olvastam ezt a mondatot valahol, de szerintem ez hülyeség, és pont itt nem kéne ilyet átvenni…

    • Vik, az igényed tipikus esete a stuccpolitikának. Az ESC nem csak játék és mese 🙂 Valljuk be hogy nem minden versenyző híres és elismert a hazájában. Persze vannak kivételek.

  • Csengettyű

    Majd még meggondolják magukat… 😀

  • force

    Úgyis meggondolják magukat. Minden évben ezt csinálják a szlovákok. Tavaly is először indultak, majd idő után visszaakartak lépni, de mikor kiderült, hogy több lenne a büntetés, mint az indulás, mégis részt vettek.
    Új hír: portugál nem az EV-re. esctoday.com és oikotimes.com is lehozta már

  • R1234

    „Magyarország idén bejutott a 25-ös döntőbe, ám csak a 21. helyen végzett.”
    A döntőn 26 ország vett részt és 24.-ek lettünk.

  • Endhre

    Nagyon helyes nekünk is ezt kellene tenni..

  • Nikosz785

    Hellótok.. Én szlovákiából vagyok.. Higgyétek el.. Ezt azért csinálják, hogy tulajdonképpen „teszteljék” az embereket.. Ugyanis nemfogjuk hagyni, hogy ez annyiba maradjon.. Mindenki aki tud e-maileket küld az RTVS-nek, hogy mennyenek bele… Szóval nyugi úgy is ott leszünk 🙂 Ezt a csajt pedig én is imádom.. Bár ettől a számtól vannak jobbak is 🙂 Meg aztán jó is lenne ha legalább a fináléba bekerülnénk 🙂 Ebben pedig ti tudnátok segíteni 🙂

    • Nikosz, nagyon drukkolok nektek!

      • Nikosz785

        Köszi. Meg aztán én azt mondom, hogy amíg nem hitelesítik ezt a hírt addig nem ér semmit… Nem szabad hinni semilyen oldalnak..

      • Szerintem megint az van mint tavaly, hogy folyamatosan beadják majd visszavonják a jelentkezést, attól függően, hogy merről fúj a szél. Tavaly decemberben meg elfeledkeztek a határidőről, túl késő volt visszakozni. Pár éve az MTV is ezt csinálta, az utolsó pillanatig nem született döntés, azt sem tudták, hogy mit akarnak :s De nálunk most jó szelek fújnak 🙂 Viszont irígylem tőletek a mai napig a 2010-es nemzeti döntőt!

      • Nikosz785

        Hát majd csak lesz valami.. Csak annyit mondok, hogy ezzel a csajjal nem járnánk rosszul.. Bár 2011-ben a TWIINS is eléggé jó volt csak hát… Am úgy komolyabban csak 2011 óta nézzem az EUROVIZIÓT.. Szóval elárulnád mit irigyelsz? Hogy mi volt akkor? 😀

  • Nahh úgy tűnik az esctoday.com-nak mindenki hisz, a bumm.sk-nak és nekünk nem. A wikipedián is…

  • Asvi

    Most már kezdem elhinni, hogy tényleg nem indulunk. Ez van. Majd 2014-ben. Amúgy Nikosz785, te új vagy itt?