Szlovák nem az Eurovízió 2013-ra

Tudósító: Klész Imre
Forrás: bumm.sk

Egy hete még arról írtak pletykát a szlovák eurovíziós blogok, hogy Celeste Buckingham lesz Szlovákia képviselője. Ma a bumm.sk cikkében azt írja, hogy Szlovákia egyáltalán nem vesz részt a 2013-as Eurovízión.

A cseh-szlovák Superstar tehetségkutató műsor kedvencének indításáról szóló hírt több portál is átvette, ám végül az Omédiách.com a szlovák médiatanácstól megtudta, hogy a szlovák közmédia nem vesz részt jövőre a dalfesztiválon.

Az Eurovízió 58. évfolyama Malmö-ben, Svédországban lesz, az idei versenyt ugyanis svéd induló nyerte. Több ország megerősítette már részvételét, ám egyesek ignorálják a versenyt, anyagi okokból, vagy szakmai kritikák miatt.

Csehország például már 3 éve nem vett részt az eseményen, tavaly már Lengyelország sem nevezett. Ismert művészek szinte sehol sem jelentkeznek a dalversenybe. Magyarország idén bejutott a 25-ös 26-os döntőbe, ám csak a 21 24. helyen végzett. Szlovákiát Miro Šmajda képviselte idén.

24 Comments

“Ismert művészek szinte sehol sem jelentkeznek a dalversenybe”. Hol van az a sehol??? Csak mert ismeret és elismert előadók is indultak és indulnak a versenyen. Az, hogy Szlovákiában, vagy épp Magyarországon valaki nem ismeri a portugálok, vagy horvátok, esetleg norvégok sztárjait az még nem jelenti azt, hogy ismeretlenek! Ugye tudunk erre sok-sok példát mondani!?

Robek, ez annak a következménye, hogy mindig a régen versenyző, azóta elismert és világhírű előadókkal példálózik a média a verseny bemutatásakor, és ezzel azt a látszatot keltik, hogy a győztes ölébe fog pottyanni az elismerés ugyanúgy, mint az ABBA-nak, Celine Dionnak, vagy Toto Cutugno-nak. Persze egyet értek veled 😉 A cikk tartalma nem az én álláspontom 🙂

Vik, az igényed tipikus esete a stuccpolitikának. Az ESC nem csak játék és mese 🙂 Valljuk be hogy nem minden versenyző híres és elismert a hazájában. Persze vannak kivételek.

Úgyis meggondolják magukat. Minden évben ezt csinálják a szlovákok. Tavaly is először indultak, majd idő után visszaakartak lépni, de mikor kiderült, hogy több lenne a büntetés, mint az indulás, mégis részt vettek.
Új hír: portugál nem az EV-re. esctoday.com és oikotimes.com is lehozta már

“Magyarország idén bejutott a 25-ös döntőbe, ám csak a 21. helyen végzett.”
A döntőn 26 ország vett részt és 24.-ek lettünk.

Hellótok.. Én szlovákiából vagyok.. Higgyétek el.. Ezt azért csinálják, hogy tulajdonképpen “teszteljék” az embereket.. Ugyanis nemfogjuk hagyni, hogy ez annyiba maradjon.. Mindenki aki tud e-maileket küld az RTVS-nek, hogy mennyenek bele… Szóval nyugi úgy is ott leszünk 🙂 Ezt a csajt pedig én is imádom.. Bár ettől a számtól vannak jobbak is 🙂 Meg aztán jó is lenne ha legalább a fináléba bekerülnénk 🙂 Ebben pedig ti tudnátok segíteni 🙂

Köszi. Meg aztán én azt mondom, hogy amíg nem hitelesítik ezt a hírt addig nem ér semmit… Nem szabad hinni semilyen oldalnak..

Szerintem megint az van mint tavaly, hogy folyamatosan beadják majd visszavonják a jelentkezést, attól függően, hogy merről fúj a szél. Tavaly decemberben meg elfeledkeztek a határidőről, túl késő volt visszakozni. Pár éve az MTV is ezt csinálta, az utolsó pillanatig nem született döntés, azt sem tudták, hogy mit akarnak :s De nálunk most jó szelek fújnak 🙂 Viszont irígylem tőletek a mai napig a 2010-es nemzeti döntőt!

Hát majd csak lesz valami.. Csak annyit mondok, hogy ezzel a csajjal nem járnánk rosszul.. Bár 2011-ben a TWIINS is eléggé jó volt csak hát… Am úgy komolyabban csak 2011 óta nézzem az EUROVIZIÓT.. Szóval elárulnád mit irigyelsz? Hogy mi volt akkor? 😀

Comments are closed.