Szlovák nem az Eurovízió 2013-ra

Tudósító: Klész Imre
Forrás: bumm.sk

Egy hete még arról írtak pletykát a szlovák eurovíziós blogok, hogy Celeste Buckingham lesz Szlovákia képviselője. Ma a bumm.sk cikkében azt írja, hogy Szlovákia egyáltalán nem vesz részt a 2013-as Eurovízión.

A cseh-szlovák Superstar tehetségkutató műsor kedvencének indításáról szóló hírt több portál is átvette, ám végül az Omédiách.com a szlovák médiatanácstól megtudta, hogy a szlovák közmédia nem vesz részt jövőre a dalfesztiválon.

Az Eurovízió 58. évfolyama Malmö-ben, Svédországban lesz, az idei versenyt ugyanis svéd induló nyerte. Több ország megerősítette már részvételét, ám egyesek ignorálják a versenyt, anyagi okokból, vagy szakmai kritikák miatt.

Csehország például már 3 éve nem vett részt az eseményen, tavaly már Lengyelország sem nevezett. Ismert művészek szinte sehol sem jelentkeznek a dalversenybe. Magyarország idén bejutott a 25-ös 26-os döntőbe, ám csak a 21 24. helyen végzett. Szlovákiát Miro Šmajda képviselte idén.

Comments

24 hozzászólás a(z) “Szlovák nem az Eurovízió 2013-ra” bejegyzéshez

 1. Likmataa avatar
  Likmataa

  Miért pont Szlovákia?
  Ne legyen igaz, ami a cikkben van, mert akkor -8, -10 pont Magyarországtól a döntőben! 🙁

  1. Likmataa avatar
   Likmataa

   + Itt azt írják, hogy Lengyelország nem indul most sem, ez is -5… -8 pont! n.wikipedia.org/wiki/Eurovision_Song_Contest_2013

 2. Asvi avatar
  Asvi

  Az omediach.com – nak nem nagyon hinnék. Az egész blog nagyon Eurovízio ellenes.

 3. Robek avatar
  Robek

  „Ismert művészek szinte sehol sem jelentkeznek a dalversenybe”. Hol van az a sehol??? Csak mert ismeret és elismert előadók is indultak és indulnak a versenyen. Az, hogy Szlovákiában, vagy épp Magyarországon valaki nem ismeri a portugálok, vagy horvátok, esetleg norvégok sztárjait az még nem jelenti azt, hogy ismeretlenek! Ugye tudunk erre sok-sok példát mondani!?

  1. Klész Imre avatar

   Robek, ez annak a következménye, hogy mindig a régen versenyző, azóta elismert és világhírű előadókkal példálózik a média a verseny bemutatásakor, és ezzel azt a látszatot keltik, hogy a győztes ölébe fog pottyanni az elismerés ugyanúgy, mint az ABBA-nak, Celine Dionnak, vagy Toto Cutugno-nak. Persze egyet értek veled 😉 A cikk tartalma nem az én álláspontom 🙂

 4. Dani avatar
  Dani

  Ez biztos, hogy csak álhír.

 5. János avatar
  János

  Hú de tehetséges ez a lány. Szlovákia nagyot aratna vele. Pont mos lépnénk vissza?!

  1. Levi21 avatar
   Levi21

   Kedvenc dalom tőle a Run Run Run.

 6. vik avatar
  vik

  Robekkel egyetértek, olvastam ezt a mondatot valahol, de szerintem ez hülyeség, és pont itt nem kéne ilyet átvenni…

  1. Klész Imre avatar

   Vik, az igényed tipikus esete a stuccpolitikának. Az ESC nem csak játék és mese 🙂 Valljuk be hogy nem minden versenyző híres és elismert a hazájában. Persze vannak kivételek.

 7. Csengettyű avatar
  Csengettyű

  Majd még meggondolják magukat… 😀

 8. force avatar
  force

  Úgyis meggondolják magukat. Minden évben ezt csinálják a szlovákok. Tavaly is először indultak, majd idő után visszaakartak lépni, de mikor kiderült, hogy több lenne a büntetés, mint az indulás, mégis részt vettek.
  Új hír: portugál nem az EV-re. esctoday.com és oikotimes.com is lehozta már

 9. R1234 avatar
  R1234

  „Magyarország idén bejutott a 25-ös döntőbe, ám csak a 21. helyen végzett.”
  A döntőn 26 ország vett részt és 24.-ek lettünk.

  1. Klész Imre avatar

   Hát ez egy „kopipészt” bekezdés volt. A bumm.sk-n így jelent meg. Na jó, belejavítok.

 10. Endhre avatar
  Endhre

  Nagyon helyes nekünk is ezt kellene tenni..

 11. Nikosz785 avatar
  Nikosz785

  Hellótok.. Én szlovákiából vagyok.. Higgyétek el.. Ezt azért csinálják, hogy tulajdonképpen „teszteljék” az embereket.. Ugyanis nemfogjuk hagyni, hogy ez annyiba maradjon.. Mindenki aki tud e-maileket küld az RTVS-nek, hogy mennyenek bele… Szóval nyugi úgy is ott leszünk 🙂 Ezt a csajt pedig én is imádom.. Bár ettől a számtól vannak jobbak is 🙂 Meg aztán jó is lenne ha legalább a fináléba bekerülnénk 🙂 Ebben pedig ti tudnátok segíteni 🙂

  1. Klész Imre avatar

   Nikosz, nagyon drukkolok nektek!

   1. Nikosz785 avatar
    Nikosz785

    Köszi. Meg aztán én azt mondom, hogy amíg nem hitelesítik ezt a hírt addig nem ér semmit… Nem szabad hinni semilyen oldalnak..

   2. Klész Imre avatar

    Szerintem megint az van mint tavaly, hogy folyamatosan beadják majd visszavonják a jelentkezést, attól függően, hogy merről fúj a szél. Tavaly decemberben meg elfeledkeztek a határidőről, túl késő volt visszakozni. Pár éve az MTV is ezt csinálta, az utolsó pillanatig nem született döntés, azt sem tudták, hogy mit akarnak :s De nálunk most jó szelek fújnak 🙂 Viszont irígylem tőletek a mai napig a 2010-es nemzeti döntőt!

   3. Nikosz785 avatar
    Nikosz785

    Hát majd csak lesz valami.. Csak annyit mondok, hogy ezzel a csajjal nem járnánk rosszul.. Bár 2011-ben a TWIINS is eléggé jó volt csak hát… Am úgy komolyabban csak 2011 óta nézzem az EUROVIZIÓT.. Szóval elárulnád mit irigyelsz? Hogy mi volt akkor? 😀

 12. Klész Imre avatar

  Nahh úgy tűnik az esctoday.com-nak mindenki hisz, a bumm.sk-nak és nekünk nem. A wikipedián is…

 13. Asvi avatar
  Asvi

  Most már kezdem elhinni, hogy tényleg nem indulunk. Ez van. Majd 2014-ben. Amúgy Nikosz785, te új vagy itt?

  1. Nikosz785 avatar
   Nikosz785

   Igen.. CSak most találtam rá az oldalra 😀

   1. Asvi avatar
    Asvi

    Csak azért kérdem, mivel én is szlovákiai vagyok 🙂