Lengyelország sem vesz részt a malmői versenyen

Tudósító: Klész Imre
Forrás: esctoday.com – escxtra.com

A lengyel TVP köztelevízió elárulta az esctoday.com szaklapnak azt, hogy nem fognak indítani versenyzőt a malmői Eurovízióra jövő májusban.

A választ azzal egészítették ki, hogy alaposan megvitatták a témát és végül nehezen, de meghozták a döntést a visszalépésről. Megjelent kommentár a TV Polsat kereskedelmi televízió (nem EBU tag) egyik vezető beosztású munkatársától, aki azzal magyarázza a visszalépést, hogy dalok helyett a showra kellene fókuszálni, a szomszédok egymásra szavaznak, és habár nagyon jó esély promótálni a lengyel művészeket külföldön, még senki sem ért el átütő sikert.

Tavaly a Futball EB magas költségei miatt nem vállalták a versenyt, mostanáig viszont nem érkezett érthető magyarázat a visszalépésről.

12 Comments

Pedig már reménykedtem, hogy megdől a rekord, hogy 44-en lesznek, erre ez…sőt, még Portugália visszalépése is! A szlovákok meg már megint bosszantják Európát! De remélem, ők végül részt fognak venni!

Portugáliával ellentétben, ők hiányozni fognak nekem.
Sajnálom hogy nem értékeli őket európa. A 2010-es daluknak pl. simán be kellett volna jutnia a döntőbe.

Valami botrány volt akkor a hangosítással és mikrofonnal. Szerintem eléggé feltűnő volt a technikai malőr. Lengyelország egyébként nagyon erős volt ebben az évtizedben. Kár, hogy nem folytatják.

Nem ápolok nagyon közeli viszonyt a lengyel versenydalokkal, de a 2010-es valóban ott volt. Mondjuk annyira nem hat meg a visszalépésük, mint Portugáliáé, de azért sajnálom.

Hallottátok a hírt? Megszökött valami cirkuszból egy Endhre nevű elefánt és hogy-hogy nem, valahogy betévedt egy porcelánboltba…

Comments are closed.