Naptár

2012. június
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Sunčane Skale 2012 Herceg Novi, Montenegró – Tengerpart, Napsütés, Buli

Tudósító: Szalma Róbert
forrás: montenegro-info.hu , eurosong.hr, suncaneskale.org

Minden év júliusában összegyűlnek a zenét szerető emberek és a művészek, hogy részt vegyenek ezen e neves rendezvényen. A fesztivált 1994 óta minden évben megtartják, a Kanli Kula torony látja vendégül a résztvevőket. Idén is a helyszín a tengerparti Herceg Novi, Montenegróban. A rendezvény nem csak zenei vonalon fut, minden évben megrendezik a “YU MISS WORLD” szépség versenyt is.

Egy pár éve már 15 kategóriában osztanak ki díjakat, az elmúlt egy évben nyújtott teljesítményért. Ezek közé tartozik a legjobb album, legjobb zenei előadás, az év duettje, legjobb zenei alkotás, legjobb videó klip, legjobb rock album, legjobb filmzene, legjobb szöveg, legjobb tánc csapat, az év legnépszerűbb dala,

A díjakat zsűri osztja ki, miután minden előadást megnézett és elbírált. A szavazás európai normák szerint zajlik, pontozással.

Az év dala verseny a legérdekesebb része a fesztiválnak, nagyon sok jó dal marad a közönség részére, amit a rendezvény után is szívesen hallgatnak és énekelnek
Minden évben külföldi előadók is részt vesznek és népszerűsítik dalaikat a fesztiválon és ezáltal a Balkánon. Ebben az évben két estén át fog tartani a rendezvény. Július 2-án az „ÚJ CSILLAGOK” míg július 03-án a „NYÁR DALA” résztvevői állnak a közönség elé. A második estén több olyan ismert előadó is színpadon énekel majd, akik már az Eurovízión is énekeltek. Ők pedig a következők:

Marcin Mrozinski (ESC2010) Lengyelországot képviselte Oslóban, ebben az évben elhatározta, hogy hazáját fogja képviselni egy külföldi fesztiválon. Marcin saját dalát fogja előadni angol nyelven, a dal címe “Is that a real love” , míg a dal lengyel nyelvű változata a legújabb albumán hallható. Marcin a következőt nyiltakozta: „Nagyon örültem a hírnek, amikor megtudtam, hogy meghívtak erre a fesztiválra. Főleg azért, mert a Sunčane Skale fesztiválon én leszek az első lengyel résztvevő. Nagy öröm számomra, hogy bemutathatom a legújabb dalomat az aktuális albumomról.”

Sunčane Skale fesztiválon először fog fellépni a norvég énekesnő Rikke Normann (NF2012), aki a norvég nemezeti döntőn szerepelt eddig, az ő dalának a címe “Fading away” amely egy vidám dal az ő stílusában.

Vlatko Ilijevski (ESC2010) a közeli Macedóniából érkezik és a „Nema me“ című dalával szeretné megnyerni a zsűri és a közönség szimpátiáját.
A szomszédos Horvátországból fog érkezni a Magazin együttes (ESC1995), daluk címe „Naslov“.
Szlovéniát ezúttal Nuša Derenda (ESC2001) képviseli „Za nebo ceno” dalával.

És egy érdekesség: Törökországból fog érkezni a fesztiválra Deniz Cem aki Tarkan néven vált ismertté. A neve már többször felmerült az Eurovízióval kapcsolatban, de végül soha nem erősítették meg a hírt, hogy valóban folytak-e tárgyalások egy estleges Eurovíziós szerepléssel kapcsolatban. Montenegróba az “I just need your love” című gyors törökös disco dalával érkezik majd július 3-án.

Mivel a fesztivál nemzetközi, ezért fellépők érkeznek még Spanyolországból, Görögországból, az USA-ból, Ausztriából, Azerbajdzsánból, Németországból valamint Tádzsikisztánból is. Aki Montenegróban jár július elején, ne hagyja ki!

1 comment to Sunčane Skale 2012 Herceg Novi, Montenegró – Tengerpart, Napsütés, Buli