Naptár

2012. június
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Olvasóink javaslatai alapján készül rádióműsor

Tudósító: Hudáky Zoltán
Forrás: campusradio.nyf.hu
Eredeti kiadás: 2012. május 28. hétfő – 19:02
Frissítve: a kész műsor a soundcloudon

A nyíregyházi Campus Rádióban immár harmadik alkalommal, idén is felidézik az Eurovíziós Dalverseny döntőjét. A június 3-án, tehát most vasárnap 12 órakor kezdődő kétórás műsorban felcsendülnek a döntő dalai, de szó lesz az előadókról, és a fogadóirodák verseny előtti előrejelzéseiről is.

 

Sőt, idén a Campus Rádió szeretné bevonni a műsor szerkesztésébe az Eurovízió rajongóit és az old.eschungary.hu látogatóit is. Várnak olyan híreket, érdekességeket, kuriózumokat az idei versenyről, amelyek szerintük érdemesek arra, hogy bekerüljenek az adásba.
Továbbá a döntős dalok mellett felcsendül a műsorban néhány olyan dal is, amelyek nagy favoritok voltak az elődöntők során, mégsem kerültek be a döntő mezőnyébe. Hogy pontosan melyek legyenek ezek, az old.eschungary.hu látogatóira van bízva. A cikkhez való hozzászólásokban várják mind a dalcímeket, mind pedig azokat a témákat, amelyek szerintük bekerülhetnének a műsorba.
Mivel a műsor szerdán kerül felvételre, a szerda délelőtt 10 óráig befutott javaslatokat, ötleteket tudják figyelembe venni.

A Campus Rádió nagy rajongója a dalversenynek, a korábbi évek győztes dalai mellett az idei magyar nemzeti válogató versenydalai is megtalálhatóak kínálatukban. Az idei verseny előtt is több műsorban foglalkoztak a témával, így, a döntő után pedig ezzel a műsorral szeretnének kedveskedni az Eurovízió rajongóinak.

A műsor tehát június 3-án, vasárnap 12 és 14 óra között hallható a Campus Rádióban, Nyíregyházán a 97,9 MHz-es frekvencián.
A rádiót interneten is lehet hallgatni, a http://campusradio.nyf.hu:8000/campus_mp3.m3u  linken.

Frissítés: a műsor felvétele a lenti lejátszókon indítható!

17 hozzászólás Olvasóink javaslatai alapján készül rádióműsor

 • m_sandor

  Szerintem mindenképp kerüljön bele hogy az orosz nagymamák az orosz nemzeti döntőn legyőzték a 2008-as eurovíziós győztest, Dima Bilant, így ők mentek a bakui versenyre.

 • Lali

  Szerintem az elődöntőkön kiesett dalok közül ezeket lenne érdemes leadni:

  Finnország: Pernilla Karlsson – När jag blundar
  mivel elég kevés, sőt talán semennyi svéd nyelvű dal nincs a hazai rádiókban, s maga a stílus is hiánycikk, na meg idén nekik adtuk az elődöntőben a 12 pontot. Talán a mainstreamen túl érdeklődők figyelmét is fel lehetne hívni a dalra.

  Portugália: Filipa Sousa – Vida Minha

  Lettország: Anmary – Beautiful song

  Fehéroroszország: Litesound – We Are The Heroes
  Számomra nagy meglepetés volt, hogy kiestek. Ha ezt mondjuk angol, vagy amerikai csapat játszaná, szerintem óránként ömlene valamennyi rádióadóból. 😉

  Ezek nagyjából különböző stílusúak, tehát változatosak, és szerintem jogtalanul is estek ki.

 • Én mindenképpen megemlíteném, hogy a Litesound második lett a fehérorosz nemzeti döntőn, csak a diktátor-elnök úr leváltotta az eredeti győzteset erre a csapatra. Illetve az elődöntős dalok közül a „Verjamem”-et adnám le. Nem értem, hogy hogyan végzett annyira hátul egy ilyen dal.

 • Küllikki

  Szerintem lehetne említést tenni a kialakult szlovák-magyar barátságról is a két ország képviselője között, ill. hogy a szlovák induló a döntő előtt a fb oldalán buzdította a rajongóit a Compact Disco-ra való szavazásra 🙂 Ja és hogy még az elődöntők előtt csináltak közös kis videót, amiben rajongóikat buzdítják az esetleges döntőbe jutás esetén hogy szavazzunk egymásra 🙂
  És éppen ezért a szlovák dalt is le lehetne játszani 🙂 (Max Jason Mai – Don’t close your eyes)

 • Csengettyű

  A kiesettek közül szerintem mehetne: När jag blundar, Beautiful song, Unbreakable, Verjamem. (Személy szerint a Don’t close your eyes-t is imádom, de az nem feltétlenül rádióba való zene.)

 • Pitbull

  Megemlíthető lehetne, hogy Lettország dalának eredeti dalszövege csak nyomokban emlékeztet a végleges változatéra. Szót lehetne ejteni a francia versenydal „magyaros” feldolgozásáról, és a Sinplus „haknibajnokságáról”.

 • Légyszi a bábuskákból csak egy részletet adj be, a lakodalmas zene az elkapcsolási faktor, és a 120 centis nénike sem fogja kidugni a fejét a rádióból hogy „gyeeertek édeskéim, kisült a pite”. A finn dal pedig feltétlenül legyen benne, ez volt a magyar szavazók kedvence, Loreen-en kívül. A szlovákoktól kapott 8 pontunkat pedig nehogy úgy állítsd be, hogy tisztán a határon túli magyarok szavaztak ránk, hiszen biztos, hogy a nem magyar anyanyelvűek is küldtek szavazatokat. Nem kell népszerűsíteni a magyar belterjes hozzáállást, inkább a szép gesztust. Nekik külön köszönjük a pontokat!

 • tacom

  A svájcinak muszáj ott lennie a műsorban, hiszen az elődöntőben 8 pontot adott Magyarország nekik, és nem lettek sajnos döntősök. Tehát: Svájc- Sinplus – Unbreakable!!!

 • tinuka

  Esetleg meg lehet említeni még a san marinoi szám szövegváltoztatását, hogy a facebook-ot reklámnak nyilvánították, és a nagyon elmés uh-uh-t rakták be a szerzők a helyére. 🙂

  Ezen kívül megjegyezhető a kialakult Izland-szimpátia is, hogy valamiért a magyar közönség eléggé vevő az izlandi számokra. A tavalyi 12 pont is bizonyítja és idén is a kedvencek között volt.

  Egyébként csatlakozom: Portugália, Szlovénia, Finnország, Fehéroroszország, Lettország, Szlovákia, és Svájc is jó dallal indult a kiesők között.

 • Zoey

  Kezdődik a műsor!

 • VICESC

  Na tök jó, gratula a készítőnek, most hallgattam bele, elég jól sikerült! Ide szokott írni a szerkesztő/műsvez? Örülök, hogy rajtam kívül más is foglalkozik a rádióban kimondottan az Eurovízióval, és pont van pár ismerősöm is a Nyíregyi főiskolán, hallottam jókat a campusról:)