Naptár

2012. május
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Napi Eurovízió 2012: Törökország

Tudósító: Mádi Sándor
Forrás: eurovision.tv

Törökország 2003-tól kezdve az Eurovíziós Dalverseny egyik legsikeresebb ország, ekkor szerezte meg első győzelmüket Sertab Erener. Majd minden alkalommal a 10 legjobb közt végeztek, tavaly azonban nem sikerült a döntőbe kerülniük, mindössze a 13. helyet csípte el a Yüksek Sadakat. Idén visszatérnek a törökös hangzáshoz, hátrahagyván a rockot, és Can Bonomot küldik.

Can Bonomo DJ, producer és zenész, aki első, sikeres albuma után készen áll az Eurovíziós Dalverseny színpadán is bizonyítani. Dala, melyet májusban hallhatunk, a Love me back, azaz Szeress viszont.
A 8 éves Can gitárleckéket vett, az inspirációt pedig szomszédjától kapta. Középiskolai és egyetemi évei során több amatőr zenésszel állt össze, és adott koncertet Izmirben és Isztambulban. Végül úgy gondolta készen áll, és elkezdte első albuma munkálatait, majd két év kemény munka után, 2011 januárjában, megszületett Meczup néven debütáló lemeze.
Az izmiri felmenőkkel rendelkező Can 17 éves korában úgy döntött hogy Isztambulba költözik és csatlakozik a zenei világba hangmérnökként. Tanulmányait film és televízió szakon kezdi a Bilgi Egyetemen, közben pedig lemelovasként van jelen több rádióállomásnál. Ezen munkáit követően pedig a televízióhoz ment és produceri munkákat kezdett a Number One TV és az MTV csatornáknál.
Zenei dimenziója megváltozott, amikor beletette egy kis könyvborítóba a demó lemezét és elküldte Can Sabannak. Can Saban producer, zenei rendező és a Meczup album közreműködője, valamint a lemez videoklipjeinek a rendezője. Ők ketten, barátságukat folytatták a munkálatok során és jelenleg is együtt dolgoznak, sőt létrehozták közös cégüket, a Can Biraderler-t.

Kapcsolódó cikk: Törökország – Can Bonomo – Love me back

18 hozzászólás Napi Eurovízió 2012: Törökország

 • Zolecs

  Amikor januárban megnevezte Törökország az előadóját, és meghallgattam a srác 1-2 dalát, nem sok reményt fűztem hozzájuk. A dal prezentációja után viszont kellemeset csalódtam 😀 Az egyik kedvenc dalom, imádom!!! Ez a részeges koreográfia pedig hatalmas,és ezek a török motívumok is nagyon tetszenek. A listámon Észtországgal vetekedik a 3. helyért Képtelen vagyok eldönteni 😀 42/3-4

 • Kajli25

  Imádom a hangzásvilágát, főleg az elején a törökös dallamokkal! Nagyon szeretem a dalt, mindenképpen top 10-be várom! Nekem a részeges koreográfia egy kicsit sok(k), de szerethető! 🙂 Hajrá Törökország!

 • Erzsi

  Törökös dallamok… Hallgassátok meg még egyszer. Ez sokkal inkább zsidó zene, mint török. Persze, egymás mellett élő népek kultúrája ezer szállal összefonódik, nehéz szétszálazni, hogy melyik melyik és első hallásra ez valóban törökös. (Minden eurovízióra kicsit hajlamos ismerősömmel elvégzem a kísérletet. Mindenki töröknek mondja.)

  • Pitbull

   Megint egyet kell értenem Veled. Szerintem is inkább zsidó zenei hangzása van, mint törökös. Tooji dalában inkább fellelhető az egyértelműen törökös beütés.

 • Küllikki

  Nekem tetszik, nálam mindenképpen továbbjutó és szerintem ott lesz a döntőben. (mondjuk nekem a tavalyi török dal is tetszett és azt is a döntőbe vártam 😀 )

 • Gabiii

  Nekem nem tetszik a dal a részeges koreográfia meg irritál. Tovább fog jutni de remélem nem lesz TOP 10.

 • smileyshine

  Ha csak hallgatom, akkor nem rossz, de ha nézem is akkor sokat csúszik le. Nekem ő sokkal idegesítőbb, mint Jedwardék.

 • Akármennyire is tetszett az elején, mára már meguntam. A részeges koreográfia egyáltalán nem tetszik, kifejezetten irritál a színpadi teljesítménye. Így is előkelő helyen áll Litvánia előtt és az Egyesült Királyság mögött. 29/42 Ennek ellenére sajnos döntőbe fog jutni…

 • Fabiana

  A korábbi dalait meghallgatva nem vártam mesterművet, de azért ennyire rosszra nem számítottam. A szöveg is gagyi, talán a hangszerelés az egyetlen ami tetszik.
  Színpadi megjelenés:
  Sarki kocsmából hazafelé menet elmegy ez a koreográfia, de színpadon… Nem tudom, nálam nem nyerő az biztos. Lettország 2008 óta amúgy is csuklóból elutasító vagyok az ilyen matrózos, kalózos témájú dalokkal, előadásokkal.

 • Edd

  Nekem ez a dal nem tetszik, de nem is mondhatom, hogy utálom, inkább semleges. A döntő biztos (igaz ez függ a színpadképtől, ha megint giccsparádét fognak rendezni, akkor már megkérdőjeleződik a döntő). A top10-ben nem vagyok biztos, de a top15 az biztos.

 • Dani

  Na, hát a török népzene az, ami a pop után a legközelebb áll hozzám, Törökország pedig a kedvenc országom (nem az ESC-n, egyéb okokból), de annyira, hogy az az egyik olyan ország, ahová legalább egyszer biztos, hogy elmegyek…imádom a dalt, Cannak nagyon jó hangja van, de Bakuban remélem mellőzni fogja a részeges táncot, mert az már idegesítő. De amúgy döntős lesz, remélem. Amúgy 6/42…és eddig ez a legrosszabb török helyezés nálam…

 • Sanya

  Az elején tetszett a dal,de mára már nagyon unalmasnak tartom.Szerintem nem lesz döntős!

 • msz

  Szerintem meg igenis kell a részeges koreográfia a dalhoz. A törökök még mindig az egyik legerősebb ESC ország, de ez nem túl átütő. A koreográfia, esetleg egy két török táncosnő talán feldobja majd. 😀
  kb. 20/42 de csak mert ,mint már korábban mondtam ,az idei egy nagyon erős év.

 • Zsolti

  A refrénben ugyanazt a dallamot hallom négyszer, de valahogy mégis szórakoztató. Kicsit semlegesen vagyok vele, ha továbbjut, oké, ha nem, nem. De tovább fog.

 • Erzsi

  Nekem nem az jut az eszembe a koreográfiáról, hogy „részeges”, hanem az, hogy matróz.

  Tényleg nem akarok egy 3 perces popdalba komoly mélységeket belemagyarázni, de senki nem asszociált ezzel a dallal kapcsolatban a bolygó hollandi legendájára? Az elátkozott tengerész csak hétévenként szállhat partra. Addig kell a tengereken bolyongania, amíg egy lány tiszta, őszinte szerelme meg nem váltja. A cím is beleillik ebbe, „Szeress viszont”.

 • Csengettyű

  Nekem meg az egyik kedvenc dalom idén! Még Can furcsa mozgása is bejön, fura egy karakter a srác 🙂 Az angol nyelv egyáltalán nem illik a dalhoz, de legalább jó a szöveg. (tengerészes téma nálam mindig nyerő :D)
  Mellesleg kicsit elfogult vagyok is, Törökország bármit küldhet az Eurovízióra, nekem úgyis tetszeni fog 😀

 • tinuka

  Alig vártam, hogy eljussunk Törökországhoz, és idebiggyeszthessem a véleményemet, de annyira nem értem rá, hogy lemaradtam az egészről. 🙁 Azért leírom (noha ez már senkit nem érdekel), nehogy valami maradandó károsodást okozzon bennem a frusztráció… 🙂

  Nekem idén három kedvencem van, és Törökország az egyik közülük. Az első benyomásom az volt: „Ez állati jó!” 😀 😀 😀
  Meg nem mondom miért, mert tulajdonképpen olyan tingli-tangli, nem az a katartikus típus, ami nálam általában pozitív diszkriminációval indul… bár… ha belegondolok a tavalyi kedvenceim (spanyol és szerb) sem igazán ebbe a kategóriába tartoztak… hm…
  Minden estere én első hallásra megkedveltem ezt a számot, és a svéd megjelenéséig abszolút favorit volt.