Napi Eurovízió 2012: Szlovénia

Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Eva Boto még cask 16 éves, de sikeresen legyőzte 31 versenytársát azért, hogy Bakuban az ő dala, a Verjamem képviselhesse Szlovéniát.

Eva Boto 1995.12.01-én született. A fővárostól 120 kilométerre északkeletre, Šentjanž pri Dravogradu nevű kisvárosban él. Másodéves Ravne na Koroškem középiskolájában, de már tervezi, hogy a jelenlegi tanulmányai befejezése után szólóéneklést fog tanulni Grazban vagy Londonban.

Nagyon hamar elkezdte az éneklést és gyakorolta is minden nap az otthonukban erre a célra berendezett zeneszobában. 10 éves korában megnyert egy nemzetközi énekversenyt Ausztriában. Később kétszer is megnyerte a FENS Ifjúsági Musical Fesztivált. 15 éves korában behívták az Eurovízió Misszió válogatására. A műsort az RTVSLO nemzeti köztelevízió rendezte 2011 októberétől a következő év februárjáig tartott, melynek az volt a célja hogy megtalálják azt az énekest, aki Szlovéniát fogja képviselni az Eurovízión.

Nagyon hatásosan adta elő a versenyen Mariah Carey, Shaina Twain, Irene Cara, Leona Lewis és Darja Švajger dalait, ami lenyűgözte a közönséget. Az utolsó adásban három dalt énekelt el, melyből a közönség a Verjamem címűt tartotta a legjobbnak.

Eva kedvenc énekese Beyonce, de szereti a ’80-as ’90-es évek zenéit is. Szabadidejében gitározik, játszik a kutyájával vagy a macskájával, és amit minden tinédzser tesz: lóg a haverokkal. Szeret sütni és főzni is. A legrosszabb tulajdonsága a lustaság. Eddigi karrierje során kiderült, hogy a legjobb barátja és támogatója az apja és az anyja, valamint a nővére. Eva a bakui fellépést élete legnagyobb kihívásának tartja.

Kapcsolódó cikk: Szlovénia: Eva Boto – Verjamem

17 Comments

Tudom mostanában elég negatív vagyok (még maradok is egy darabig), és tuti hogy jópár biztosítékot lecsapok megint valakiknél, de ez nekem nem jön be.

Molitvacopy a javából csak “nőiesebb” verzióban, és mint mondtam én nem szeretem a korábbi sikerek ezen módon való meglovaglását.Nem feltétlenül ezért nem szeretem, az is közrejátszik hogy van legalább 5 hasonló dal ebben a mezőnyben, ami miatt nálam nem tűnik ki.Bocsánat.

42/31

Az elején nagyon bejött (3. volt nálam) de rettenetesen meguntam sajnos :/ Azért kíváncsi vagyok mit hoznak össze Bakuban remélem újra megtetszik majd 🙂

Szerintem még sokáig kedvencem lesz. Már a Misija Evrvizija legelején is imádtam Evát, és végül Ő nyerte meg, bár ott az A Si Sanjal Me volt tőle a kedvencem, de a Verjamem is nagyon szép. Amikor elkészítettem a videós toplistámat, akkor harmadik volt, de szerintem most is simán az élbolyban lenne 🙂

Tehetséges lány. Úgy érzem,hogy a döntő is könnyedén meg lesz. Sokáig számomra is az egyik kedvenc dalom volt,de ez azóta sem változott sokat. Sok szerencsét!

Na, hát ezt a dalt én az idei év legszebb balladájának tartom! Imádom, és imádni is fogom mindig! Eva is nagyon gyönyörű, a hangja meg eszméletlen jó! 3/42!!!

Végre eljutottunk az idei kedvencemhez. Bár a nemzeti döntőjükből az A Si Sanjal Me jobb lett volna, nekem így is ez a dal a kedvencem. 1/42
Toplistám:
1.Szlovénia
2.Ukrajna
3.Bulgária
4.Málta
4.Fehéroroszország
6.Szerbia
7.Macedónia VJK
8.Hollandia

9.Portugália

A dal önmagában erős közepes lenne, de a vokalisták része nekem elég kínlódósra sikerült, Eva előadásmódja pedig túl teátrális (csak a litván gyerek múlja felül). Ugyanakkor ezek a lehúzó tényezők Bakuban javíthatók.

Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy csak 16 éves! Szép dal, de felejtős. Nem hiszem, hogy az átlag tévénéző 10 dallal később még emlékezik erre. Még elfogadnám, ha döntőbe jutna 28/42

Mindenesetre nem a legjobb szám de hihetetlenül megfogott elsőre:),de sokadik hallásra már rettentő unalmas…

Nem tudom miért, de az idei balladák többsége tetszik. Ez a lány olyan természetes (mint Pernilla) és nincs úgy kimaszkírozva, hogy 25-nek nézzen ki. Nem értem a szöveget, de gyönyörű. Úgy tűnik a szomszédok egy része jó dalt küld idén!

Szerintem szép dal, engem megfogott. Hogy milyen helyezést ér el, azt nem jósolgatom, sok idén a ballada.
… és erre is sor került. Egy versenyző, aki fiatalabb nálam (pár nap híján egy évvel).

Kicsit kilencvenes évek, de gyönyörű. (Én azt hiszem, leragadtam a kilencvenes éveknél. Az az igazi zenei világom, abból az időből van a legtöbb eurovíziós kedvencem.)Stílusa van, drámai, elegáns, nagyszabású. Kicsit ódivatú fesztiváldal, de nagyon jól áll neki.

Olyan hihetetlen, hogy a lány csak 16 éves. Nem csak óriási hang, de nagyon érett előadó is. Remélem, élőben is van olyan jó, mint a stúdióverzióban.

Szerintem biztos továbbjutó, de lehet ez még top 10 is kis szerencsével. Hajrá!

Kedvenc dal, remek előadó, sok sikert neki Bakuban:) a döntőbejutás mellett, remélem összejön a döntőben az első 10-ben.

Comments are closed.