Naptár

2012. május
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Napi Eurovízió 2012: Olaszország

Tudósító: Szücs Zoltán
Forrás: eurovision.tv

Olaszország egy jól sikerült visszatérés után a nemzetközi sajtó és a rajongók többsége szerint ismét a legesélyesebb országok között tudhatja magát – úgy tűnik, a Sanremói Fesztivál működőképes előválogatóként is megállja a helyét, és Nina Zillin a sor, hogy mindezt igazolja. Egy hatalmas, jól dolgozó szerzőgárda (Christian Rabb, Kristoffer Sjökvist, Frida Molander és Charlie Mason), és egy sokak számára hangzatos és vonzó nyelv már félsiker – hogy kell-e keresni a másik felet, 26-án fog kiderülni.

Egy kisváros a Trebbia folyó partján… Ha Nina Zilliről egyszer életrajzi filmet forgatnak, a világrajövet helyszíne már biztosan nagyon festőien fog hatni a kezdő képkockákon. Sokáig azonban nem élvezhetjük majd az idillt, hiszen az énekesnő hamar elhagyta szülőföldjét, és Írországban, illetve az Egyesült Államokban próbált szerencsét.

Első ízben 2009-ben adott életjelet magáról: egy hat dalból álló középlemezt (EP) dobott a piacra, melyen többek között az „50Mila” című, Giuliano Palmával közös slágert is meghallgathatjuk. A korongon még egy feldolgozás is helyet kapott.

A Sanremói Fesztiválon először 2010-ben vett részt, és szinte minden elismerést bezsebelt, ami a feltörekvő énekesek kategóriájában kiosztható volt, 2011-ben pedig már vendégelőadóként, La Crus oldalán láthattuk őt. A zajos sikert a Sempre Lontano elnevezésű aranyalbummal hálálta meg Nina a közönségnek és a szakmabelieknek. Idén ismét versenyzőként lépett az említett rendezvény színpadára, a Per Sempre című szám pedig Eurovíziós képviseletre méltónak bizonyult. Később azonban ezt egy pörgősebb dalra (L’Amore È Femmina) cserélték le, melyben angol sorok is felcsendülnek.

Kapcsolódó cikk: Olaszország: Nina Zilli – L’Amore È Femmina

8 hozzászólás Napi Eurovízió 2012: Olaszország

 • Kajli25

  Imádom!!! Annyira jó ez a dal!!! Én neki szurkolok 😉 Hajrá Nina és Olaszország!

 • Zolecs

  Korábban már kifejtettem hogy nem szimpatikusak az olaszok a verseny szempontjából, szóval most nem ragoznám 😀
  A dal egész jó, mára sikerült megkedvelnem, de így is csak középmezőny.

 • Balint005

  Ez kedvenc dalom idén, egyszerűen fantasztikus! Igaz a Per Sempre jobb volt szerintem, de ez is az első helyen van nálam Loreenel együtt. Ráadásul Nina elképesztően szép és megnyerő a színpadon, illetve nagyon magabiztosan, és jól énekel. Tegnap láttam egy élő koncertjét a neten közvetítették, és szinte stúdióminőségben énekelte el a versenydalát.
  Remélem Nina vagy Loreen fog nyerni, ők a két kedvencem idén 🙂
  Forza Italia 🙂

 • Zsolti

  Nem elsőre szerettem meg a dalt, épp ezért nem is veszem komolyan, hogy nyerhet. A tavalyi olasz dalt nálam nehezen fogják felülmúlni.

 • Fabiana

  Harmadik kedvenc, csak kár hogy olyan jégcsap ez a nő. Semmi érzelem nem ül ki az arcára miközben előad.

 • smileyshine

  Igaza van Fabianának, de szerintem ez a dal akkor is jó. Nem neki szurkolok, de szeretem hallgatni.

 • Pitbull

  Hogy az ellentábor is képviseltetve legyen, itt is elmondanám, hogy (szerintem) a legrosszabb versenydalok közé tartozik ez a sz..! A csaj hangjától a hideg futkározik a hátamon, de nem a jó értelemben véve, és nem csak a hangját tartom rendkívül kellemetlennek, de szerintem szörnyen hamisan is énekli élőben ezt az alapból idegesítő dalt. Egyetértek Balint005-tel abban, hogy Nina nagyon szép nő, de ebben ki is merült az összes pozitív véleményem róla.

  39/42

 • Zsolti

  (Ahhoz képest, hogy mekkora favoritnak van titulálva, elég kevés komment született alatta egy nap alatt. Ha tényleg nyerne, az felérne egy beismeréssel a turpisságra.)