Napi Eurovízió 2012: Olaszország

Tudósító: Szücs Zoltán
Forrás: eurovision.tv

Olaszország egy jól sikerült visszatérés után a nemzetközi sajtó és a rajongók többsége szerint ismét a legesélyesebb országok között tudhatja magát – úgy tűnik, a Sanremói Fesztivál működőképes előválogatóként is megállja a helyét, és Nina Zillin a sor, hogy mindezt igazolja. Egy hatalmas, jól dolgozó szerzőgárda (Christian Rabb, Kristoffer Sjökvist, Frida Molander és Charlie Mason), és egy sokak számára hangzatos és vonzó nyelv már félsiker – hogy kell-e keresni a másik felet, 26-án fog kiderülni.

Egy kisváros a Trebbia folyó partján… Ha Nina Zilliről egyszer életrajzi filmet forgatnak, a világrajövet helyszíne már biztosan nagyon festőien fog hatni a kezdő képkockákon. Sokáig azonban nem élvezhetjük majd az idillt, hiszen az énekesnő hamar elhagyta szülőföldjét, és Írországban, illetve az Egyesült Államokban próbált szerencsét.

Első ízben 2009-ben adott életjelet magáról: egy hat dalból álló középlemezt (EP) dobott a piacra, melyen többek között az “50Mila” című, Giuliano Palmával közös slágert is meghallgathatjuk. A korongon még egy feldolgozás is helyet kapott.

A Sanremói Fesztiválon először 2010-ben vett részt, és szinte minden elismerést bezsebelt, ami a feltörekvő énekesek kategóriájában kiosztható volt, 2011-ben pedig már vendégelőadóként, La Crus oldalán láthattuk őt. A zajos sikert a Sempre Lontano elnevezésű aranyalbummal hálálta meg Nina a közönségnek és a szakmabelieknek. Idén ismét versenyzőként lépett az említett rendezvény színpadára, a Per Sempre című szám pedig Eurovíziós képviseletre méltónak bizonyult. Később azonban ezt egy pörgősebb dalra (L’Amore È Femmina) cserélték le, melyben angol sorok is felcsendülnek.

Kapcsolódó cikk: Olaszország: Nina Zilli – L’Amore È Femmina

8 Comments

Korábban már kifejtettem hogy nem szimpatikusak az olaszok a verseny szempontjából, szóval most nem ragoznám 😀
A dal egész jó, mára sikerült megkedvelnem, de így is csak középmezőny.

Ez kedvenc dalom idén, egyszerűen fantasztikus! Igaz a Per Sempre jobb volt szerintem, de ez is az első helyen van nálam Loreenel együtt. Ráadásul Nina elképesztően szép és megnyerő a színpadon, illetve nagyon magabiztosan, és jól énekel. Tegnap láttam egy élő koncertjét a neten közvetítették, és szinte stúdióminőségben énekelte el a versenydalát.
Remélem Nina vagy Loreen fog nyerni, ők a két kedvencem idén 🙂
Forza Italia 🙂

Nem elsőre szerettem meg a dalt, épp ezért nem is veszem komolyan, hogy nyerhet. A tavalyi olasz dalt nálam nehezen fogják felülmúlni.

Hogy az ellentábor is képviseltetve legyen, itt is elmondanám, hogy (szerintem) a legrosszabb versenydalok közé tartozik ez a sz..! A csaj hangjától a hideg futkározik a hátamon, de nem a jó értelemben véve, és nem csak a hangját tartom rendkívül kellemetlennek, de szerintem szörnyen hamisan is énekli élőben ezt az alapból idegesítő dalt. Egyetértek Balint005-tel abban, hogy Nina nagyon szép nő, de ebben ki is merült az összes pozitív véleményem róla.

39/42

(Ahhoz képest, hogy mekkora favoritnak van titulálva, elég kevés komment született alatta egy nap alatt. Ha tényleg nyerne, az felérne egy beismeréssel a turpisságra.)

Comments are closed.