Naptár

2012. május
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Eurovízió 2012: Második elődöntő ma este

Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv
Internetes közvetítés 21:00-tól: http://www.eurovision.tv/esctv/main

Ma este folytatódik az Eurovízió hete. Ma este a második elődöntő következik, ahol 18 ország fog küzdeni a döntőbe jutásért. 10 továbbjut, 8 kiesik. Magyarország ezúttal nem vesz részt a szavazáson. A szomszédos országok közül Szerbia, Ukrajna, Szlovénia, Horvátország és Szlovákia nézői viszont elküldhetik voksaikat a helyi szavazóvonalra ugyanúgy, mint az automatikus döntős országok közül Franciaország, Németország és Nagy-Britannia.

Minden fordulóban országonként összesítik a közönség és a helyi zsűri szavazatait, majd ezek átlaga alapján fogják kihirdetni a tényleges pontszámokat. A zsűri a tegnapi második főpróba alapján küldte el a pontjait. Az elődöntőkön országonként leadott pontokat csak a döntő után fogják nyilvánosságra hozni. Érdekesség a múltból, hogy 56 évvel ezelőtt a mai napon rendezték meg az első Eurovíziót a svájci Lugano-ban. A közeljövőre vonatkozik, hogy a mai este vendégprodukcióját az All stars alkalmi formáció adja, vagyis az elmúlt 5 év győztesei, név szerint Marija Šerifović, Dima Bilan, Alexander Rybak, Lena, és az Ell/Nikki formáció. Tradíciónális azeri hangszerek kíséretében fognak énekelni, de elő fog kerülni az 1974-es győztes svéd dal is.

A ma esti fellépési sorrend:

Szerbia – Željko Joksimović – Nije Ljubav Stvar
Macedónia VJK – Kaliopi – Crno I Belo
Hollandia – Joan Franka – You And Me
Málta – Kurt Calleja – This Is The Night
Fehéroroszország – Litesound – We Are The Heroes
Portugália – Filipa Sousa – Vida Minha
Ukrajna – Gaitana – Be My Guest
Bulgária – Sofi Marinova – Love Unlimited
Szlovénia – Eva Boto – Verjamem
Horvátország – Nina Badrić – Nebo
Svédország – Loreen – Euphoria
Grúzia – Anri Jokhadze – I’m A Joker
Törökország – Can Bonomo – Love Me Back
Észtország – Ott Lepland – Kuula
Szlovákia – Max Jason Mai – Don’t Close Your Eyes
Norvégia – Tooji – Stay
Bosznia-Hercegovina – Maya Sar – Korake Ti Znam
Litváia – Donny Montell – Love Is Blind

196 hozzászólás Eurovízió 2012: Második elődöntő ma este

  • Erzsi

    SZLOVÉNIA!!!! Úristen! Az a kislány hibátlan produkcióval esett ki, míg a török fiú zajkeltését nehéz lenne éneklésnek mondani. Az összes zsűri bekaphatja …

    • lala81

      Erzsi! Mély levegő! Higgadj le. Nekem se tetszik. De ez van. Tudtam hogy a sok volt jugó közül valakik levesbe kerülnek s hát Szlovénia sosem volt a szerencsések között

    • Küllikki

      Nagyon egyetértek veled, főleg az utolsó mondattal…

    • Zolitt

      ha most itt lehetne lájkolni (xD) szerintem elég sok lenne emellett a komment mellett! Szép kis szakmai zsűri mondhatom!
      Én nagyon felhúztam magam a ma estén! Élvezhetetlen volt a hang miatt az egész adás, a továbbjutók meg?

      konkrétan 2 azaz 3 van akire azt mondom hogy oké!
      Macedónia, Svédország, és engem most győzött meg Bosznia! De a többi? Szlovénia, Hollandia hol van? :S

    • Fabiana

      Olyan nincs, hogy Törökország Azerbajzsánban ne jutna tovább. Valakit be kellett áldozni… Szlovénia húzta a rövidebbet.

  • Nyee01

    Én Litvániát cserélném Szlovéniával,ezen kívül igazán jó a végeredmény!

  • Zolecs

    Engem a szlovén kiesés sokkolt, de nem rossz értelemben 😉
    Fehéroroszokat sajnálom, de amilyen cirkuszt csináltak a dal kiválasztásánál..megérdemelték. Hollandiát és Szlovákiát pedig nagyon sajnálom, ők megérdemelték volna a döntőt.

  • lala81

    Litvánia? Abszolút nem vártam, de tetszett. Szlovénia és Portugália miatt szomorú vagyok. Bosznia nem tetszett annyira mint e kettő. Macedóniának örülök. Összességében elégedett vagyok, de svédek nyernek? engem nem győzött meg annyira. Igaz a mai napig nem szeretem. Málta üde folt lehet és nem csak Chiara van Máltán!

  • Asvi

    Na én már csak nevetek ezen…Litvánia? Málta? Bosnia-Herzegovina? Ukrajna? Nem baj, most már tudom, hogy valakik szart is kuldhetnek, akkor is dontobe kerulnek. A lényeg, hogy jó országból indulj.

  • Gabiii

    A fehéroroszok maguknak köszönhetik. Egy rock dalt átirtak tipikus eurovíziós gagyira és ugyanúgy rockbandaként adták elő…hogy lehet ilyet csinálni? Legalább nincs konkurencia ez bíztató. Várom a szombatot de az mtv csináljon valamit mert nem igaz hogy 1 élő show se megy le ilyen hangi bakik nélkül :S

  • msz

    Hát valóban ez a mai műsor nem éppen a színvonaláról marad emlékezetes. Továbbjutók:
    Loreen: Hát engem nem győzött meg, nem volt épp a legjobb, de azért még mindig imádom.
    Tooji, Zeljko azt hozta amit vártam, nagyjából biztos éneklés, sima továbbjutás.
    Szlovénia kiesése szerintem a gyenge vokál miatt volt, nem tudom mi történt a nemzeti döntőn hallottal.
    Törökök mentek, ukránok mentek ez alap volt.
    Máltának és Macedóniának nagyon örülök. Nem is tudom volt-e már döntős Málta amikor nem Chiara ment.
    Szlovákia 🙁 Még úgy is hogy iszonyat hamis volt.
    Litvánia óriási meglepetés, bár felőlem ment volna haza.
    Észtország szintén az elvárhatót hozta semmi többet.
    Hollandia úgy látszik sohase megy döntőbe, Bulgária se, Portugália sohase fog nyerni, Grúzia viszont lemaradt a döntőröl talán először. Nem baj.

    Összességében gyenge egy elődöntő volt, nem is tudok egy legjobbat mondani. Talán Norvégia. Svédek nem nyernek idén. Sajnos.
    Egyéb: A vendégprodukciót egyértelműen Rybak és Marija vitte, habár az a hegedű nekem nagyon halkan szólt… Ell&Nikki még mindig szörnyű, Dima ugyanaz, Lena ugyanaz. A műsorvezetők pedig még mindig a francia nyelv nehézségein poénkodnak…

    • Dávid

      A végén a közös produkció, az elmúlt 5 év győzteseivel….valami katasztrófa volt…Zene Expressz/Fásy mulató szint volt…Legalább valami remix féle lett volna, de kiállt mindenki, elénekelt pár sort a dalából és jött a következő…nem volt túl fantáziadús. A Lena-nak idővel nem lett több hangja szerencsétlennek, de a Nikki se énekelt kevésbé hamisan, mint tavaly….váááá :S

  • Asvi

    Egy kis értékelés: (ma formában vagyok)
    Macedónia szerintem erosebb produkciót nyújtott mint Szerbia,
    a nagy kedvenceim, a torokok pedig csalódást okoztak, hangilag katasztrófa volt. a svédek? Na nkwm eddig nem jott be, de ez az eloadásmód egyszeruen fantasztikus volt, magamon is meglepodtem, hogy tetszett. Norvégok nem gyoztek meg, a végére a srácnak elfogyott az energy.
    És mivel szlovákiai vagyok, nem feledkezhetek meg Maxról sem. Nem volt rossz, de valami hiányzott, nem jott átt teljesen.
    Hogy nem jutott tovább, igazat megvalva vártam a kiesést. Nem baj, remélem azért jovore indulunk….

  • Edd

    Tud valaki megint linket adni a sajtótájékoztatóról? :D.

    Egyébként nekünk most az kedvezne, ha két ballada kerülne a 4. és 5. fellépő helyre. Így biztos lenne, hogy kitűnnénk, de én enélkül is bízom egy top15-ös helyben :D.

  • Rita

    Várható volt Szlovénia kiesése, valahogy sejtettem, hogy Boszniát nyomják be a volt jugoszlávok ehelyett a kis angyal helyett, pedig milyen szépen énekelt (azt mondjuk hozzátenném, hogy a vokalistái nem voltak a helyzet magaslatán…:/ )Szlovákiát is nagyon sajnálom, mert annak ellenére, hogy hangilag nem volt tökéletes (khm…), nagyon jó show-t csinált, felüdülés volt. Loreen nekem tetszett, de messze nem volt olyan varázsa, mint a Melodifestivalenen, nem vagyok benne biztos, hogy nyerni fog, pedig szeretném. Viszont nagyon örülök Észtországnak, a dalt nem kedveltem eddig, viszont Ott hangjától már eddig is el voltam ájulva, és a mai előadása szuggesztív és megnyerő volt, abszolút megérdemelten jutott tovább. Málta? Litvánia? Ezt még emésztem…

    • Dávid

      Málta – ha úgy veszed ez egy tisztességes show volt idétlen mozgással, de fülbemászó volt.

      Litvánia – csak azért juthatott be, mert még élénken élt a fejekben, amúgy egy nagy nulla volt minden értelemben véve.

  • Dávid

    Én idén előre nem hallgattam meg a dalokat, csak most a versenyen hallottam őket először. Hihetetlen milyen kevés dal maradt meg a fejemben a végére, ami baj, mert első hallásra kellene megmaradniuk, azok a jó dalok. Talán 2-3 darab csak. Akik pedig ma bejutottak, hát több olyan dal is volt, ami olyan szinten semmilyen volt, hogy valahol ez csak jó nekünk.

  • Zolecs

    http://www.eurovision.tv/esctv

    Mindjárt kezdődik a rajtszámleosztás. Ha Loreen legalább 11-est húz már megnyerik.Szerintem.

    • Edd

      Én örülnék a svédek győzelmének, mert nekem az egyik kedvenc dalom az évben. Nem tudom megmagyarázni, hogy miért, engem egyszerűen csak magával ragad :D.

  • Valaki elmondaná, hogy mi volt a baj a kommentárral? Vagy csak én nem észleltem semmit, és élveztem az estét? 🙂

  • Gabiii

    Na de most sokminden el fog dőlni ezekben a percekben. Ha Loreen is kicsit húz nem tudom mi lesz 😀

  • Zolecs

    Ahogy elnézem Litvániát és Máltát biztos megelőzzük a döntőben 😀 Szóval minimum a 24. hely garantáltnak tűnik. LoL

    • Gabiii

      Azért én egy picit jobb eredményben reménykedem. Egyébként hihetetlen hogy Litvánia ilyen semmilyen/gyenge dalokkal szinte mindig bejut aztán persze a döntőben már semmire se mennek.

      • Rita

        A tavalyi szerintem nagyon szép dal volt csodálatos hanggal, csupán már hallottuk milliószor, és nem tudott újat nyújtani. A mai továbbjutásnak az lehet a titka, hogy a srácnak isteni hangja van, és ha a Boci, boci tarkát énekelte volna is továbbment volna (és nem szabad elfelejteni, hogy utolsóként rá mindenki emlékezett).

      • Vektor

        A fogadóirodáknál jelenleg utolsók vagyunk a döntősök között. Nem szabad semmiben reménykedni a mi részünkről, már az is nagy dolog, hogy bejutottunk a döntőbe.

  • schanc

    A két elődöntőt végignézve nem igazán látom, melyik lehetne a nyertes produkció. A nagy esélyesek nem igazán voltak eddig meggyőzőek. Lassan tényleg egy orosz győzelemtől kell tartanunk?

    Az elődöntőből továbbjutók közül számomra Albánia és Mi vagyunk a legmeggyőzőbbek. Továbbra is tartom, hogy Spanyolország meglepetést okozhat.

    • Rita

      Loreen mai és Pastora próbákon mutatott teljesítményét összehasonlítva azt kell mondanom, hogy Pastora jobban megérdemelné, holott a dalt kevésbé szeretem, mint az Euphoriát, de nekem ma valahogy nem működött Loreen.

  • Mit keres a döntőben Málta és Litvánia?! :O

  • Zolitt

    Én most talán annak örülnék, ha Maya vagy Ott Lepland kihúzná a 4-est! 😛

    • Edd

      Én most nagyon remélem, hogy két ballada fogja kihúzni a 4-es és 5-ös rajtszámot, így jobban megnőne az esélyünk mivel, akkor az első 5 produkcióban mi lennénk azok akinek gyorsabb dala van, a 6.-tól kezdve pedig a gyorsabb dalok jönnének :D.

    • Dettyy

      Tessék: Litvánia kihúzta a 4-est! 😀

  • Buci-Bigyo

    Én csak a régi énekesekre és a Waterloora értem haza, de bár ne tettem volna! Eldar és Nigar továbbra is szörnyű!
    Ahogy olvasom tőletek, nem vesztettem sokat! 😀 A keddi elődöntő szerintem kifejezetten jó volt.
    Ezt az elődöntőt, az előző elődöntő papírformájához képest szerintem nagyon nehéz volt megjósolni….
    A szlovák srác nagyon szimpatikus, de borítékolható volt, hogy nem jut be a döntőbe. Bár a rövid összefoglalóban, amit láttam, elég hamis is volt. Portugál csaj dettó kieső tipp volt. Málta számomra nagy meglepetés, és ahogy láttam, Törökország alig jutott be?! Szerintem a szerb dal nem rossz, de nem egy nagy durranás, akkor már a szlovén jobb lett volna. Litvániát nem gondoltam volna, az észt dalt gondoltam.

  • Kitty

    Litvánia mit keres a döntőben????? Fáj a szívem Szlovéniáért. Máltát sem vártam a döntőben, sőt a bosnyákokat sem. Remélem a döntőre sikerül orvosolni a hibákat, mert nagyon zavaró volt, hogy a fehérorosz és a török dal alatt alig lehetett hallani a zenét. Szerintem ez az elődöntő gyengébb volt az elsőnél, én volt, hogy unatkoztam, pedig az elsőnél szinte minden dalt izgatottan vártam. Na, akkor nézzük milyen számokat húznak.

  • Serinon

    Litvánia és Málta bejutása meglepett, pozitív értelemben. Nekik nagyon örültem, azonban Ukrajna továbbjutásának nem. Szerintem az ukrán és a bolgár csak valami igen gyenge Fásy-mulatóba valók. Egy szerencsére kiesett.

    Szlovénia hiányzik, a törökök helyett simán őket juttattam volna be, de igen, tényleg a sok ballada közül ki kellett szórni valakiket. Can igen hamis élőben, de nem is számítottam jobbra. Az észt srác abszolút meggyőző volt, nagyon jó hangja van és nagyon jól énekel.

    Ukrajnát leszámítva elégedett vagyok!

    • Erzsi

      Az ukrán szerinten nagyon jó dal, de ennyire lebutítva … Négy falábú táncos miatt inkább kiszedték a vokálosokat? Most attól félt ez a liba, hogy leéneklik?

  • Gabiii

    Azért Loreent meghallgatom neten is de ha nem a hanghiba miatt nem volt rám hatással akkor asszem hiába építik az új arénát.

    • Erzsi

      Nem lehet, hogy már „túlnéztük”? Én is vártam a hatást, de semmi. És azt az első sort egy cseppet tényleg nagyon kásásan adta elő. (Mitha „érzéstelenítőt kapott volna a fogorvosnál”, ahogy valaki nagyon szellemesen megjegyezte.)De énekileg szerintem nagyjából rendben volt.

      • Dávid

        Én ma hallottam/láttam először, és nem nyűgözött le. A dal első hallásra is maradandó, az előadásmód érdekes volt, viszont nem értettem, hogy miért favorizálják ennyire. A svédek tudnak ez igaz, amekkora felhajtás volt körülötte, nem kizárt, hogy megnyeri, de én ezt nem venném még biztosra.

    • Zsolti

      Egyrészt a hanghiba (youtube-on jobbnak éreztem). Másrészt viszont a kamerák nem voltak úgy eltalálva, mint a Melodin.

  • msz

    Litvánia:04-es a döntőben

  • tauri

    Egyetértek azokkal, akik azt mondják, hogy nehezen tudták összeszedni a 10 továbbjutót. Én is így voltam vele.

    Akit én a legjobban sajnálok, azok a portugálok (tudom nem sokan szeretik). Általában nem szeretem a portugál dalokat (kivéve a 2008-as Senora du mar-t) de ez megfogott.

    Nekem a szlovén nem jött be annyira, hogy továbbjusson.

    A svéd dalról szóló véleményeket olvasva egy mega-giga-hiper-szuper-frenetikus dalt vártam, erre kapok egy átlagosnál kicsit jobb dalocskát.

    A litván dal addig jó volt amíg le nem vette a szemellenzőjét. Az a mozgás… Neki biztos nem mondanám azt, hogy „inkább táncolj, mert a port jobban elviseljük”. De összességében szerintem még így is jobb volt az átlagnál.

    Törökország: Sajnos biztosra vettem, hogy bejut.

    Norvégia: Nekem tetszett.

    Szerbia: Az ilyen dalok miatt szeretem ha valaki szláv nyelven énekel (sajnos ma a többi délszláv nyelven előadott dalnak nem volt ilyen hatása rám, talán Macedóniát kivéve)

    Ukrajna: Olyan volt a csaj előadásmódja, mintha bele akarna mászni az arcomba. Nekem egyáltalán nem tetszett.

    A Waterloo alatt nekem úgy tűnt, hogy Nikki elvétette a szöveget….

  • Zolecs

    Alig maradt alacsony szám. A svédek mostmár tuti megnyerik.
    Őszinte legyek, nem is bánom, ezerszer inkább ők mint a vénasszonyok.

  • Dettyy

    Boszniáé az ötös rajtszám. Ezzel a miénk az egyedüli gyorsabb dal az elején. 🙂

  • msz

    Bosznia: 05
    Svédek egyre esélyesebbek.

  • msz

    Te jó ég hogy ordít Gaitana a mikrofonba…