Naptár

2012. május
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Eurovízió 2012: A második elődöntő előtti utolsó főpróba

Tudósító: Klész Imre
Forrás: escxtra.com
Fotón: Málta fejest ugrana a döntőbe
Frissítés: 17:06

Ma este újabb 8 ország fog elbúcsúzni a 2012-es Eurovízió küzdelmeitől, és újabb 10 fog tovább jutni a szombati döntőbe. Magyarország kedden teljesítette a döntőbe jutás szintjét, így már biztosan elkönyvelhető, hogy 16 ország produkcióját sikerült túlszárnyalni. Hátra van még 26 ország. De ne szaladjunk ennyire előre, lássuk mi történik most éppen Bakuban, a Kristálycsarnokban. Az escxtra.com két újságírója ítélkezik.

15 órakor kezdődött a második elődöntő harmadik főpróbája, Szerbia kezdi a sort. Elegáns és profi nyitóprodukciót látunk tőlük, fekete zakóban és kék farmerben tényleg erős produkciót nyújt énekesük. Ezzel könnyedén továbbjutnak a döntőbe.

Macedónia versenyzője energiával teli és erős produkciót nyújt. Kaliopi-nak nincsenek problémái a nehezebb hangok kiéneklésével. A két dal közötti kontraszt mindkét fellépő eredményét egyaránt erősíti, a sajtóközpontban sokan mondják biztosra, hogy tovább fog jutni.

A holland Joan következik egy nagyon egyszerű produkcióval, ami egyébként illik a dalhoz. Egy aranyos előadás egy aranyos dalhoz, ami könnyen fel tudja kelteni Európa szavazós figyelmét. 50% a reális esélye a dalnak, de a sajtóközpont tömege továbbjutást kiált.

Máltának nem az a baja hogy Kurt nem adná elő jól és magabiztosan a dalt, hanem az, hogy könnyen kipárolog az emberek füléből. Sokan mondják, hogy szerencse is kell ahhoz, hogy befurakodjon valahogy a fináléba, mondjuk ezen nincs meglepődve senki sem. Az előadó munkája tudná valahogy továbbjuttatni Máltát. Emma és Michael is azt mondja, hogy nem döntős.

A fehérorosz fiúk electro-rock dala következik. Meglepő módon hétköznapi ruhában léptek most fel, amivel arra következtetünk, hogy ki akarják próbálni, hogy hogyan mutatnak így a képernyőn. Jó produkció és egy nagyszerű dal az övéké. Egyetlen ellenfelük az, hogy ebbe az elődöntőbe kerültek, hiába érdemelnék meg a döntőt, ki fognak esni.

A portugál Filipa produkciójáról nem sokat tudunk mondani, nagyszerű énekes, nagyon szép dallal. Ennek ellenére nem sok esélyt látunk arra hogy továbbjut.

Egy újabb hibátlan énekteljesítményt nyújtott az ukrán Gaitana. Ukrajna ezúttal sem okoz csalódást a produkció színpadra vitelével. Csillogó és színes minden, árad a vidámság a produkcióból, mintha egy nagy bulit rendeztek volna a színpadon. Ha sikerül nagy sorszámot kihúzniuk az elődöntő végén, akkor szép eredményt érhet el a döntőben. Továbbjutó.

Még mindig nem értem, hogy miért áll Bulgária versenyzője egyedül a színpadon. Ez nem illik egy ilyen dance dalhoz. A színpad nagyon jól néz ki a maga fekete és pink színével és a stroboszkóp lámpákkal. Ukrajna után el fog törpülni ez a produkció, nem jut tovább.

Az idei verseny legfiatalabbja következik Szlovénia képviseletében. A produkció a 2006-os bosnyákra hajaz, Bulgária után szerencsés pozícióból fog döntőbe jutni. Szép Eva hangja, a koreográfia illik a dalhoz. Európa szereti a jó balkán balladákat.

A horvátok következnek egy nagyon erős produkció után. Sajnos a színpadi előadás túlságosan zavaros, így könnyen kieshet az idei versenyből. Két olyan dal közé ékelődött be Nina Badrić, ahonnan nagyon nehéz döntőbe jutni, hiába énekel szépen.

Az idei győzelmi esélyekkel induló Svédország következik. Borzasztóan nagy felhajtás övezi a dalt, de mégsem tudnánk győztesnek kikiáltani még most sem. Annyi biztos, hogy nem fog nehezére esni a döntőbe jutás. Loreen egy csodálatos előadó tökéletes hanggal.

A mi jokerünk következik Grúziából, szívvel-lélekkel adja elő a dalát, birtokolja a színpadot teljes mértékben. Erős vokális teljesítmény, nagyszerűek az interakciói a kamerákkal, Anri vicces produkciója döntős helyezést jelent!

Amikor a török Can és matrózai a színpadra lépnek, a sajtóközpont megőrül teljesen. Ez egy biztos jel arra, hogyan fog az aréna közönsége reagálni ma este. Erős produkció, egyre jobb a színpadi teljesítményük is, döntős lesz.

A tegnapi zsűris elődöntő után sokaknak az a véleménye, hogy Észtország is vagy-vagy kategóriába került idén. Az őrületes grúz és török produkció után következik, és ráadásul nagyon egyszerűen van előadva. A színpad sötét, amit néhány vörös fény tör meg.

A második elődöntő egyetlen rockdala következik most. Max ezúttal tolldíszes fejfedőt visel, ami jobban mutat ezúttal, mint az a kócos haj, amivel a ma estére készül. Van interakció a közönséggel, de a népet nem előnyös pozícióból filmezik. Jól néz ki a színpadon, de a nagy kérdés, Szlovákia kap-e elegendő támogatást. Szerintünk nem.

Norvégia is az idei kedvencek közé tartozik. Nagyon jó produkció, az egyetlen ami felróható neki, hogy nem talál meg néhány hangot. Nagyon energikus és erős produkció. Tovább fog jutni, de nem a legjobb számukra az, hogy a második elődöntőben szerepelnek. Sőt, lehet hogy meglepetést fognak okozni a kiesésükkel.

Bosznia-Hercegovina idén az előző évihez képest nagyon eltérő stílusú dalt küldött. Maya jó előadó, a dala kellemes, de nem keríti a nézőt a hatása alá. Viszont mindig jól szoktak szerepelni, így sokan azt hiszik, hogy nem fog megszakadni a sikerszéria. Szerintünk nem továbbjutó.

Litvánia zárja a sort, a produkció nagyon bonyolult, de Donny jól megbirkózik a feladatával, színpadi és hangi értelemben is. Ezért lehet esélye továbbjutnia. 50-50%.

A borítékbontást is elpróbálták, ezúttal Szerbia, Szlovénia, Törökország, Ukrajna, Grúzia, Macedónia, Norvégia, Szlovákia, Fehéroroszország és Litvánia volt a szerencsés.

Hozzászólások lezárva.