Naptár

2012. május
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Eurovízió 2012: A nyolcadik nap próbái

Tudósító: Klész Imre
Forrás: escxtra.com
Fotón: Szlovákia próbája
Frissítés: 20:00

Egy újabb nap kezdődött el Bakuban, ahol gőzerővel készülnek az 57. Eurovíziós Dalfesztivál elődöntőire és döntőjére. A mai napon a második elődöntő országainak utolsó harmada, és az automatikus döntős országok fognak próbálni. Ez a második próbalehetősége minden országnak, holnap kora este már a főpróbák kezdődnek.

Igaz, csúszással, de végre elkezdődött Észtország próbája. Magabiztos próbát látunk. Ott szándékosan rontotta el a dal utolsó hangját, utána pedig beleröhögött a kamerába, amin ugyanolyan jóízűen röhögtek a sajtóközpont munkásai.

Max Szlovákiából póló nélkül és egy jól megjegyezhető fura frizurával lépett a színpadra. Nagyon robbanékony a show, és sokkal élvezetesebb mint a korábbi próbán. Nagyon jól van előadva, és ha szereted az ilyen stílusú zenét, egyszerűen tovább juthat, mint Finnország 2008-ban.

Nagyon jó próbát láttunk Norvégiától, bár a dal elején nem tökéletesek a kiénekelt hangok. de az egész produkció jól működik. Van egy rész a második refrén alatt, amikor Tooji és táncosai hátat fordítanak a közönségnek, ez nagyon jól mutat a képernyőn.

Bosznia-Hercegovina következik. Maya izgalmas, vállon csillogós fekete szerelésben jelent meg. A dal első részében zongorán játszik, majd az instrumentális rész befejezésekor feláll onnan. Vokálisan szép, az előadást tekintve elegáns.

A Litvániát képviselő Donny az elődöntős szerelésében lépett fel a próbán és nem feledkezett el a csillogós szemkötőről sem. A háttér megegyezik az első próbán látottakkal. A kijelzőkön táncoló (vonagló) árnyalakok vannak, Donny pedig egyedül van a színpadon. A dalt nagyon szépen és erőlködésmentesen adja elő, emiatt van esélye annak, hogy tovább jusson.

Befejeződött a szünet, folytatódnak a próbák. A brit Engelbert Humperdinck próbája sokkal jobban sikerült mint tegnap, néhány kisebb éneklési hiba azért volt. A színpad nagyon sötét maradt a próba során.

Anggun, Franciaország képviselője van most a színpadon, táncosokkal. Itt is észrevehető jelentős fejlődés a tegnapi első próbához képest. Hangilag majdnem tökély, a koreográfia fejlődött. Azon a részen, amikor az egyik táncos átszaltózik Anggun fölött, le van lassítva a képernyőn. Ez a trükk egy kicsit hozzáad a produkcióhoz.

Az olasz Nina próbál most, kék és bíbor színben pompázó ruhájával. Egy nagyon-nagyon jó produkciót láthatunk ismét, nagyon jól néz ki a színpadon, Nina egy bámulatos előadó. Az utolsó refrén előtt az énekesnő kapcsolatot teremt a közönséggel a „tapsolj Európa” felkiáltással, ami nagyon hatásos lesz a szombati teltházas előadáson. Franciaország után íme egy másik komoly versenyző a végső győzelemért.

Azerbajdzsán versenyzője van most a színpadon, csillogó sárga ruhában, kék szpotlámpával megvilágítva. A hangja nagyon jónak tűnik. Három háttérénekes csatlakozik a produkcióhoz, az egyikük tradicionális azeri dalt énekel Sabina mellett. Ezzel együtt nagyot erősödött a produkció, jó eredményt várhatunk ettől a daltól.

Spanyolország képviselője, Pastora van most a színpadon. A ruházata meglehetősen hétköznapi, remélhetőleg nem ebben fogjuk látni a döntő estéjén. Esőcseppekkel veszi körül a ledfal. A dal magas hangjának kiéneklése után érkeznek a háttérénekesek. Nagyszerűen hangzik az egész, összességében nagyon erős produkció.

Roman Lob Németországból zárja a nyílt próbák sorát. Hasonlóan az előző próbához, ismét borzasztóan erős. Két különböző inget tanácsoltak az énekesnek a színpadra, az egyik egy kék, a másik pedig egy kockás. Úgy tűnik, itt nincs nagy szükség további fejlődésre, szép eredményre számítunk.

84 próbát követtünk nyomon az escxtra.com segítségével, köztük láthattuk a szombati döntő győztesét is. Na ki is lesz az?

27 hozzászólás Eurovízió 2012: A nyolcadik nap próbái

 • Buci-Bigyo

  Bírom Mirót! 😀

  A fodrászát viszont cserélje le!!!!

 • Bakancs

  Úgy érzem, hogy a listámon Spanyolország kezdi átvenni a vezető helyet.
  Nem tudom, hogy mennyire fogja érdekesnek találni a közönség, de én egyre jobban imádom.

 • Zolitt

  Én most tök büszke vagyok magamra!
  Kb màsfél – 2 hete nàlam tiltólistàn vannak az esc-s szàmok, és hellyel-kózzel be is tudom tartani! 🙂
  az első próbàs videókból is csak azokat lestem meg, akiket nagyon kedvelek, és annyira kivàncsi voltam, hogy nem tudtam ellenàlni a kísértésnek! 🙂 meg persze a sràcokat figyelemmel követem, nekik minden próbàs videójukat làttam! 😛
  nagyon vàrom màr a keddet!
  Szerintem a döntõ meglesz simàn! 🙂
  akik pedig úgy gondolom, hogy az elődöntőben maradnak:
  Montenegro, Ausztria, Belgium, Lettorszàg, Izrael, San Marino
  Akik nagyon kérdőjelesek: (bàr én kedvelem őket) Finnorszàg, Albània, Moldova.
  A többiek úgy gondolom bent vannak! 😛

  • schanc

   A kérdőjelesek közül egy szükségszerűen be fog jutni, ha a tuti kiesőid bejönnek, mert 9-en nem eshetnek ki 🙂

   • krobert

    amugy szerintem egy meglepetés kieső lesz gondolok itt az írekre vagy az oroszokra.

   • Küllikki

    Tőlem aztán mindketten kieshetnek, annak tudnék örülni 😀
    Egyébként én inkább Ciprust szeretném meglepetés kiesőnek a görögök helyett 🙂

   • Zolitt

    Igen én is úgy gondoltam, hogy a kérdőjelesek közül valaki bent lesz! x)

    krobert-tel is egyet tudnék érteni! A meglepetés kiesőnek én még a Görögöket is halkan megemlíteném! tudom hogy mocsok dolog a politika, de mostanában nem épp a legkedvesebb hírek jönnek felőlük…, és az Írek is abszolút itt lehetnek szerintem is!

   • krobert

    a görögökre először én is gondoltam, csak aztán rájöttem hogy az utóbbi években hogy szerepeltek. egyébként most akár ki is eshet ha marad ez a teljesen szétesett koreográfia..

   • krobert

    albániát amugy biztos továbbjutónak gondolom. nézem az escnation-t is ott is folyamatosan nő a pontjuk(már 6.-ak) meg hát ugye a zsűri…amugy tényleg nagyon jo hangja van meg minden 🙂

  • schanc

   Én egészen eddig mondogattam, h. szerintem Ciprus hasalni fog. Bár fene tudja, egyre inkább a tavalyi önmagunkat látom bennük, csak gyengébb kiadásban. De hogy top20-ban nem lesznek, arra fogadni mernék.
   Íreket a szökőkutas ötlet miatt nem gondolnám kiesőnek, a nagyik meg cukik, de amúgy én sem bánnám, ha kipotyognának.

   • krobert

    ugy alapjába véve senkit se bánnék ha döntőbe jutna.
    amugy tippem az első elődöntő végeredményére:
    1.Izland (gondolom ezzel sokan egyetértünk :))
    2.Dánia (zsűri is szereti szerintem, meg a közönsége is)
    3.Románia (itt inkább az érdekelne hogy a zsűrinél milyen lesz a fogadtatása)
    4.Ciprus (a közönség előrehozhatja)
    5.Görögország (meglepetés kieső lehetne de az utóbbi évek sikerei után inkább ide rakom)
    6. Oroszország (hát igen..elég kiváncsi vagyok mert szerintem elég rosszul is elsülhet..)
    7.Albánia(a zsűri nagyon sok pontot hozhat neki, és ugy veszem észre hogy kezdik egyre többen megszeretni)
    8. Írország (a látvány miatt tényleg továbbjutó lehet, a szavazókat nem tudom mert a youtubosok szerint csak 15. lenne)
    9.Svájc(a rajongók mintha kezdenék megunni, de a legtöbben ott fogják először hallani ráadásul kicsit fel is dobná a döntőt)
    10. Magyarország (elég sok összeállítást csináltam, a legtöbben továbbjut, akármennyire jó, szerintem ennél jobb nem nagyon lehet.amugy ezzel talán még elégedettek si lennénk, nem?)
    11.Finnország (sokáig ugy gondoltam hogy svájc vagy esetleg az irek helyére betenném, de most ugy gondolom nem jut döntőbe, talán ha tőlünk magas pontszámot kapna..viszont ha arra gondolok hogy minket is elüthet a továbbjutástól…)
    12.Moldova (itt már kellett gondolkodnom hogy kit rakjak ide, a románoktól kapott 12 pont ellenére nem látom ugy hogy európának ez nagyon bejönne)
    13.Izrael (pont a különlegessége miatt okozhat meglepetést de esélyt nem sokat látok neki)
    14. Ausztria (hhát ha sok fiatal nézi azt akkor elérhet egy jó-féle helyezést, egyébként hátrébb is lehetne)
    15. Belgium (nagyon sajnálom hogy ilyen hátra tettem de a dal unalmassága és viszonylag gyenge rajtszáma miatt esélytelen)
    16. Lettország ( apróbák után raktam ennyire hátra, de ha jól nézema fogadóirodákál is teljesen esélytelen)
    17. San Marino (egyre jobban megkedvelem ezt a dalt, de szerintem san marino akárhogy is erőlködik nem lesz döntős)
    18. Montengró (mégha a második elődöntőben lenne akkor 13.-14. is lehetne de így..0 pont is lehet akár de nem szeretném..a szamár miatt 😀 )
    bocs hogy ilyen hosszu lett csak ezt már le akartam irni.nagyon agy eltérések nem hinném hogy lennének 🙂

 • krobert

  mivan ma :O alig jönnek a kommentek

 • krobert

  hát azt énse 🙂 de már csak 49 óra 19 perc!!! 😀

 • schanc

  http://www.youtube.com/watch?v=J6EEvzoE-QQ
  Pastora másodjára sem adta alább sokkal.

 • b_anni

  Hát.. én már nem tennék sokat Loreen győzelmére (főleg ha 2-15-ig húz sorszámot), spanyol dal nagyon ott van!

 • kitti.

  Én is naggyon vároom már!! ;D

 • Balint005

  Nina Zilli ma nagyon jó volt! Imádom hogy olyan energikus a színpadon, nekem egészen koncert hangulatom van miközben hallgatom az előadását, bár ez a háttér elég gyenge, én vörös háttért csináltam volna ehhez a dalhoz, ettől függetlenül a 42 versenyző próbája közül nálam ő nyert.

 • Sanya

  Spanyolország és Olaszország egyre jobban teljesít.nagyon jól sikerült a második próbájuk is.

 • Sanya

  Oroszország….én be sem juttatnám őket,hangilag és látványilag a leggagyibb produkció.0 pont nekik.Remélem a zsűritől nem kapnak pontot és a közönség sem lesz bepiálva mikor az sms-eket kell küldözgetni!!!Nem értem továbbra sem mi jó abban a dalban??!!!

  • Küllikki

   Nem is a dal a lényeg, hanem a cuki nagyik. Ha csak kiállnának 3 percig kötögetni a színpadra, akkor is el lennének ájulva tőle, hogy milyen helyesek. Kicsit olyan mintha bazári majmot csinálnának belőlük.

   • Serinon

    Szerintem is kötögessenek inkább otthon szerdától…

   • Erzsi

    mintha bazári majmot csináltak volna magukból …

   • Küllikki

    Erzsi, így is mondhatjuk 🙂

   • ubulthebest

    Eltűnt az a kis cukiság és varázs, ami miatt eddig nálam oly elől voltak (12-17 hely között ingáztak) de így ez az erőltetett sütögetés vagy mi meg az egész számomra olyan távolinak és műnek tűnik (mert az is) és így már nem szeretem, nálam kiszorultak a TOP10 továbbjutók névsorából…

   • Zsolti

    Reméljük, hogy átesnek a ló túlsó oldalára. Eszembe jut az ún. „bumeráng-elv”, amit annak idején a Mátrix 2. részének moziba kerülésekor emlegettek. Már hónapokkal korábban a csapból is az folyt, hogy jön a folytatás, és mire elérkezett, az emberek már be voltak sokallva, és a siker elmaradt a várakozásoktól.