Naptár

2012. május
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Eurovízió 2012: A második elődöntő továbbjutói

Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv – http://www.eurovision.tv/esctv

Ma este kiegészült a 2012-es Eurovízió fináléjának névsora, újabb 10 ország jutott tovább ma este. A mai fordulóban a nagy favoritok bejutottak, és született egy két pici meglepetés. Az old.eschungary.hu olvasói az első elődöntőben 7, a mostaniban 6 országot tudtak eltalálni. Nos, kezdődik az eurovision.tv-n a sajtótájékoztató, lássuk a továbbjutókat és a kihúzott rajtszámotokat a szombati nagy döntőre!

04 Litvánia
05 Bosznia-Hercegovina
24 Szerbia
25 Ukrajna
17 Svédország
22 Macedónia VJK
12 Norvégia
11 Észtország
21Málta
18 Törökország

Közben frissítettük a 2012-es fellépők listáját, hiszen elkészült teljesen. Jó éjt!

261 hozzászólás Eurovízió 2012: A második elődöntő továbbjutói

  • msz

    Végre kezdődik a sajtótájékoztató!

  • Küllikki

    Na, a litvánok a negyedikek…

  • zsocakukac

    4.Litván és 5.Bosznia 😀
    Szerbia a 24. … így már biztos,hogy az élmezőnyben lesznek:D

  • lackoo

    A fehéroroszokat nagyon HIÁNYOLOM!!! :'( helyette bekerültek olyanok, hogy jaaaaj…

    • smileyshine

      Én is! Olyan aranyosak voltak, nem értem miért jutott tovább sok unalmas ballada… (valószínűleg, mert a végén voltak)

  • Zsolti

    Nálam a ma este kiverte a biztosítékot. A hangzás ÉLVEZHETETLENNÉ tette az egészet, az MTV-ben s*ggek sorát kell szétrúgni, hajlandó vagyok személyesen is vállalkozni rá (mondtam már, hogy amúgy türelmes ember vagyok?). Oké, hogy valami nem jó pár percig, de másfél órán át?!
    A legtöbb dal hihetetlenül vérszegénnyé vált, a szerb például negyedakkorát nem tudott ütni, mint amekkorát amúgy tud. Az extra produkció sem ért egy fabatkát sem így, pedig azt tényleg vártam. (Az azonban így is bebizonyosodott, és így már hivatalos, hogy Dima Bilan a legborzalmasabb nyertes ever, emberiség elleni bűntett, amit a színpadon művel.)

    El-ké-pesz-tő, hogy Bakuban kedd óta senki nem vette észre, hogy egyes kamerák képe fél másodpercet késik, és így agyoncsapja az olyan remek előadásokat, mint amilyen Svédországé.

    Ukrajna a legnagyobb csalódás idén, vokál nélkül, komolyan? Nem is értem, hogy képzelték. Nem igazán érdemelte meg a döntőt. Észtország egyáltalán nem tetszett, túlzásba esett, a szám elvesztette minden drámáját, szintén ki kellett volna esnie.
    Portugália nagy kedvencem volt, az egyik legjobb produkciót hozta ma este, jobban sajnálom, mint Svájcot és Finnországot együttvéve. 🙁
    És ha már így benne vagyok, ezt a döntő utánra gondoltam, de a műsorvezetőknek egyetlen igazán jópofa gaget sem bírtak kitalálni? Háromszor nézzük végig a telefonszámokat (adásonként!), köztük pedig dögunalmasan ácsorognak feszengve, könyörgöm, valaki küldje már el nekik a az oslói verseny dvd-jét!

    És még ráadásul mi vagyunk az utolsók az oddcheckeren? Menjenek már a jó édes…

    huhhhh. Jólesett. 🙂

    • Zolitt

      Zsolti, hasonlóan éreztem magam én ma este!
      Kb ezeket írtam le a másik cikkben, lehet unalmas, de nagyon dühítő, hogy erre várok/várunk kb 1 éve, és ezt kapjuk!

      Azt meg nem értem, hogy van akiknél hallgathatatlan volt az egész műsor, és van akiknél semmi probléma nem volt!

      ??? o.O

      • Zsolti

        Láttam, hogy nálad is elgurult a gyógyszer „odaát” 🙂 Gondoltam, ha több helyen írjuk, nagyobb eséllyel veszik észre az illetékesek.
        Talán tévétől is függhet a hangzás, de az én tévémen nem így szólt a műsor kedden. Egyébként Digi a szolgáltató, de nem a digitális szórást néztem.

    • Zsolti, gyere inkább dühöngeni a 17 étterembe szombaton, leisszuk magunkat ha nem leszünk elégedettek 😉 De azért ne feledd, 16 országot már lehagytunk, akárhányadikak is leszünk a végén.

      • Zsolti

        Nagyon köszönöm a meghívást 🙂 Az, hogy névre szóló, megnehezíti a dolgot, és a leivós rész is külön csábító, de egyelőre úgy érzem, megelégszem a netes rajongással/dühöngéssel (igen, egy kicsit antiszociális vagyok 🙂 ). Talán majd egyszer 😉 Azért nektek nagyon jó szórakozást kívánok, ivásra pedig remélem csak az öröm ad majd okot!

    • Még mindig nem fogtam fel, hogy mi a probléma forrása. Pedig házimozi „üvöltött”. Ezekszerint túlságosan átéltem az egésztet :DD

    • Balint005

      Nagyon kíváncsi vagyok mitől lehetett ez a probléma sok embernél. Nálam tökéletes volt a zene erőssége az énekhez képest. Mondjuk én digitális szórásban néztem, az analóg lehet hogy tényleg nem volt jó.

    • Fabiana

      Hm, nekem nem tűnt fel Svédországnál késés. Ellenben nálunk igen.

  • zsocakukac

    Sanszos,hogy megnyerik a Svédek 😀

  • Fairygirl

    Most mi van? Az első elődöntő utáni press conference-en mindenki csak alacsony számokat húzott? Itt most amit láttam, csak 17-től felfele húztak plusz volt egy 11-es.

  • Közben a fogadóirodák szorgosan rendezgetik az oddszokat, Magyarország most a 26. helyen áll, innen már csak felfelé vezet az út 😉 Jahh, nálunk is erős volt az énekhang és gyenge a playback, a reklámblokkra felhangosodott minden.

  • Buci-Bigyo

    Ja.Elég érdekes. Mintha direkt a második edöntőből akarnák a győztest?

  • Fairygirl

    Sajna én lemaradtam a mai elődöntőről, vissza lehet valahol nézni az egészet egyben? (m1 v. eurovision.tv)
    Csak a közös számot láttam a végén, de az nekem is feltűnt, hogy az énekhangon kívül mást nem nagyon lehetett hallani, és ez így eléggé zavaró volt. De ami még jobban zavart, hogy Dima Bilan abszolút nem találta a hangnemet és még azon kívül is tök hamis volt. Meg ahogy erőltetetten mórikált…! OMG! Lenának viszont milyen jól állt már a szőke haj. 🙂

  • Edd

    Nekem most az jutott az eszembe, hogy lehet jól jártunk a kettes számmal, mert, ha nagyobb számot húztunk volna, akkor nehezebb lett volna kitűnni 😀

  • Gabiii

    Az állítólagos kiszivárgott első elődöntős eredményekről tudtok valamit? Elvileg 10. helyen léptünk tovább Izland meg 7. lett több helyen is láttam de nem nagyon hittem hogy az a hivatalos…Azért az durva hogy egy Litvániára vagy Máltára jobb oddsokat adnak a fogadóirodák no de mindegy nem leszünk 26.-ak ebben biztos vagyok!

  • Fairygirl

    Vki fel tudja tenni a döntő sorrendjét? Vagy csak holnapra várjam? 🙂

  • Fairygirl

    Most csak így gyorsan végighallgattam kiváncsiságból a svéd lány dalát, mert láttam, hogy sokan írtátok, milyen jó és úgy mondom, hogy a maiból senki mást nem hallottam még, hogy bármibe lefogadom, hogy ő fogja megnyerni.

  • Clusters

    Fehéroroszország, Finnország, Svájc hiányzik a képből nekem. Szerintem top 15-ben benne leszünk. Hajrá hajrá szombaton! 🙂

  • DAVE

    Csak nekem vagy valaki másnak sem elérhető a eurovision.tv már nagyon kezdek ideges lenni?
    Amúgy én ugyan azt érzem mint az első elődöntőnél, nagyon sok a hiba és még a házigazdák sem tetszenek. A tavalyi év után nagyon nagy visszaesés!

  • BeN

    Hát érdekes volt tegnap este az biztos. Voltak nagy meglepetések: Málta lepett meg igazán, Szlovénia kiesésén pedig egy kicsit csodálkozok, tény, hogy gyengébb volt Eva, mint a nemzeti döntőjükön.
    Szerbia, Svédország, Ukrajna, Norvégia, Bosznia&Hercegovina, Észtország, Törökország továbbjutása szerintem biztos volt. 🙂 számomra legalább is 🙂
    Macedónia továbbjutásának örülök, Litvánia továbbjutásával nem értek egyet.

  • TA

    Hát az esti elődöntő számomra kiábrándító volt, sokkal gyengébbek voltak mint az első széria, de ez csak a CD esélyeit növeli.
    Svédo. hozta a formáját és szerbia is jó volt, a többi számomra értékelhetetlen tingli-tangli volt. Amin nagyon meglepődtem az a törökök továbbjutása szerintem arra a dalra nagyon illene Puzsér aranybepöpése „mi volt ez a pusztító alpáriság”.

  • Dave

    A legrosszabb előadás sztem tegnap este az azeri kettősnek volt, tehát a tavalyi döntősnek… semmit, ismétlem semmit nem énekeltek, alig hallatszott… a többi miért tud énekelni?!!

  • katesz

    Tegnapi nap számomra nagy csalódás…….az első elődöntő szerintem sokkal jobb volt.
    Minden szempontból.

    Hanghibát nem igazán vettem észre, ellenben Dima Bilan „éneke” szó szerint sértette a fülem, de a látvány is taszított…….

    Bejutók: Litvánia és Bosznia (utóbbi szép hang, de maga a dal nagyon nem tetszik és a ruha is borzalmasan előnytelen volt) helyettük inkább Szlovénia vagy Portugália.

    Macedónia…..nehéz…….jogos a döntő, de valami mégsem kerek részemről. Annál a rekedt hamgnál egyenesen felállt a szőr a hátamon. Nem jó értelemben.

    Loreen: a körülötte lévő felhajtás miatt simán lehet a nyertes, nekem továbbra sem gyere be + zavar, hogy a szemét nem látni a hajától…..

    Ukrajna: egy dolog áll mellette, hogy a sok unalom között szinte felüdülés volt a színes kavalkád.

    Aki maradéktalanul tetszett: Szerbia és talán Málta.

  • Zolecs

    Wow!! Feljöttünk a fogadóirodáknál a 25. helyre, és megelőztük Litvániát. Alakul a molekula 🙂

    • Sanya

      Alakul bizony…reméljük jobb is lesz 🙂

      • Zolecs

        Nem elfogultságból, de Máltát és Boszniát is lekörözzük szerintem. 😀

        De igazából én már annak is örülök hogy bejutottunk.
        Pl. szegény szlovákok,hollandok, horvátok sose jutnak döntőbe.

      • smileyshine

        Így van. Szerintem büszkék lehetünk a Compact Discora, nyilván szombaton mindenki a szomszédokra fog szavazni, de akkor is a legjobbak között a helyük!

    • Nálam már bizonyítottak a fiúk. Felőlem lehetnek holnap 6-ok, 16-ok, vagy akár 26-ok is 🙂 Mindegyiknek örülni fogok 😀

      • katesz

        Ezzel én is így vagyok!:)

      • Erzsi

        Kedd délelőtt azt írtam, ha felajánlanák a 26. helyet, gondolkodás nélkül elfogadnám. Nem másítom meg a véleményemet. Nekem a döntőbe jutás volt az elvárásom és az megvan. Hiába füstölgök azon, hány gyengébb dal van a miénknél a mezőnyben, mindannyian tudjuk, hogy ez mára a legelhanyagolhatóbb szempont ezen a dalversenyen. A jó dal. A közönségnek már minden fontosabb ennél, a görögtűz, a szökőkút, a hosszú comb, a kivillanó bugyi, a fogatlan mosoly, a félkezes cigánykerék. Ezekkel nem tudunk konkurálni. Őszintén szólva nem is akarok.

        Én hátradőlök az étteremben és elégedetten fogok szurkolni. A 26. helyet már senki nem veheti el tőlünk. Szép volt fiúk!!!

      • Mona Lisa28

        Erzsi! Teljesen igazad van! Sajnos ez a dalverseny tényleg nem a jó dalokról szól:-( De azért mint tudjuk a remény hal meg utoljára. 🙂

  • Wohoogirl

    Mikor kimondták az első továbbjutót első reakcióm: WTFFF????Most ezt valaki komolyan gondolta??Gondoltam ennél már csak jobb jöhet….Erre Bosznia,naaa neee….Így már tisztán láttam hogy Szlovénia nem fog bejutni,kár értük……Gondoltam hogy Ukrajna befog jutni de azért a remény hal meg utoljára,és jelen esetben meg is halt…borzalmas volt az én és a háttér is.
    És erre még Málta is rátett egy lapáttal…A tegnapi elődöntő szörnyű volt rosszabb, mint az első.

  • Boti

    Nekem is mindegy a fiuk hanyadikok lesznek.Bizonyitottak elegedettek lehetunk.Amugy szerintem eg fogunk elozni tobb orszagot is.Megint megsaccolom a pontokat kitol kapunk es mennyit es a sorrendem a kovetkezo:

    1.Szerbia 10 pont
    2.Romania 8 pont
    3.Finnorszag 8 pont
    4.Anglia 5 pont
    5.Azerbajdzsan 5 pont
    6.Ukrajna 3 pont
    7.Irorszag 2 pont
    8.Ausztria 2 pont
    9.Nemetorszag 2 pont
    10.Dania 2 pont
    11.Izland 2 pont
    12.Belgium 2 pont
    13.talan Szlovakia 1 pont
    kb. 50 pont es 21 helyt saccolok.

    • Mona Lisa28

      Izlandnak tavaly 12 pontot adtunk, remélem nem felejtették el és az idén meghálálják.:-) Én Szlovákiától több pontot várok, a horvátok pedig igazán szavazhatnának már ránk egyszer az életben. Az osztrákoktól én nem várok pontot, szerintem biztos pipák ránk, amiért mi jutottunk be a döntőbe helyettük.
      Azért remélem a fogadóirodák idén jól pofára fognak esni. Nem kellene ennyire lebecsülniük a magyar dalt, mert fényévekkel jobb jó pár dalnál. Loreen meg 1-es szorzó? Ilyen is van?

      • János

        26. helyen szerintem a 2-es rajtszámnak köszönhetően állunk. És persze a szomszédaink nem szokták nekünk dobálgatni a pontokat. Szerintem így is irreális az utolsó hely. De a fogadóirodák eleve a döntőbe se vártak,szóval én nem tulajdonítok neki akkora jelentőséget..:)

  • Feri

    Hello. Valaki nem tudná nekem megmondani, hogy Szerbiából milyen telefonszámról lehet majd szombaton szavazni. Mert apukámnak van szerb mobilja, és gondoltam nyomok pár SMS-t a CD-re, csak kell hozzá a szám. Előre is köszönöm.

  • János

    Csalódott voltam,hogy a 2. elődöntő mégis gyengébb volt,mint az első. Úgy vártam,hogy a 10 pontot többen elérik nálam.

    Szerbia a vártnál gyengébb volt,nem volt ütős a dal. Talán a döntőben. 10/6

    Macedóniánál eddig Kaliopi hangja remekül hangzott,de most egyáltalán nem tetszett. 10/2

    Máltát értetlenkedve néztem,amikor továbbjutott. Én Szlovénia nevére vártam…Málta volt a legrosszabb a 2. elődöntőben,de hát úgy látszik,fényjáték és a tánc elég a döntőbe jutáshoz… 10/1

    Ukrajna volt az első olyan,akiben nem csalódtam. Az énekesnő szépen,tisztán énekelt. Még a dal is most jól hangzott. 10/9

    Svédországban kezdhetnek ünnepelni,mert esély sincsen arra ezek után,hogy valaki megszorongassa Loreent. Csodálatos volt. 10/10

    Törökország is rontott a nemzeti döntő óta. Eddig sem szerettem,ezután sem fogom. 10/3

    Észtország hihetetlenül sokat javított a nemzeti döntőjük óta. Nem is gondoltam volna,hogy az énekesnek ilyen jó hangja van. 10/10

    Norvégiánál reménykedtem,hogy nem jön össze,de egy ilyen gyenge mezőnyben esély sem volt rá. A sok tini néző csak úgy szórhatta rá az SMS-eket. 10/1

    Bosznia-Hercegovina előadása szép volt,de itt ki is merül. 10/4

    Litvánia nagyon csibész volt a tegnapi este. 😉 Megérdemelten ment tovább,ezzel az előadással. 10/8

    Szerencsére a döntőbe a színvonalasabb réteg került be mindkét elődöntőből. Szlovéniát nagyon sajnálom,mert nekik ott lenne a helye. De mi is ott leszünk,és szempontunkból ez a lényeg.

    • Kajli25

      Tetszik a Loreen-os rész 😀

    • Mona Lisa28

      Loreen keresi a mellét…hát ez mekkora:-) Egyébként szerintem nem Loreen produkciójában volt az aerobik, hanem az ukrán lánynál. Nekem nagyon sok volt a mozgás, elég lett volna a 4 táncos, az a tömeges aerobik-óra nekem nem tetszett a háttérben egyáltalán. Egyébként meg amikor az énekesnő bevonult a színpadra abban a holdjáró cipőjében esküszöm azt vártam mikor esik orra, annyira nem bírt benne menni. 🙂 Az észt srác meg annyira ökölbe szorította a kezét, hogy azt hittem valamit tart a kezében és valami trükkel talán kivarázsol onnan valamit, pl. pillangókat:-)

      • Kajli25

        Szerintem volt valami a kezében, nem?

        Az ukrán dal engem nagyon irritál, de leginkább Gaitana… A végére tényleg nem kellett volna a kivetítőre a tömeges torna óra…

  • prézli

    A döntő közepe nagyon brutál lesz: norvég – azeri – román – dán – görög – svéd – török – spanyol – német… Úgy gondolom, lesznek itt elvérzések. Egyedül az oroszoknak és az íreknek nem kell rettegniük senkitől. Meg szerintem nekünk sem. Jól megvagyunk ott a második helyen, bár nekem sem tetszett elsőre. Ráadásul azt se felejtsük el, hogy a döntőben a Compact Disco az egyedüli együttes!

  • serveto

    Szerintem is gyengébb elődöntő volt a tegnapi. Sok-sok ballada, köztük igazán üdítőek voltak a szlovákok, még ha a hangokat nem is sikerült eltalálni, gyanítom, nem nagyon hallotta a kíséretét, mert több helyen konstansan énekelt fél hanggal magasabban.
    Azért a végeredmény nem nagyon szomorított el, mert nem volt sok kedvencem ebben az elődöntőben. Azért örülök, hogy a szerbek tovább jutottak, szeretem azt a dalt, bár örülök, hogy szerbül énekli, mert szerintem a szövege nem túl erős. Amúgy nem pártolom a saját nyelven való éneklést.
    Az is szomorú, hogy sokan az énekes alapján juttatják tovább a dalokat, így egy jó énekessel bármit el lehet adni. Pedig elvileg ez egy dalverseny, bár nem vagyok olyan naiv, hogy azt higgyem ez még mindig számít. Azért az albánok daláért nem vagyok oda.
    És persze a dal reklámozása is rettentő fontos. Már a verseny előtt kijelentették, hogy a svédek nyerik, és hát ez erősen megnöveli az esélyeiket. Szerintem nem rossz dal, és az énekes is jó, de nem mondanám kiemelkedőnek. Az elődöntőben szerintem nagyon rosszul sikerült az előadásuk, nagyon bizonytalannak tűnt az előadó és nem is tetszik a „tánc” része. Pont olyan volt mint a paródiában, csak ezt most komolyan gondolták. De nem fogok sírni, ha tényleg megnyerik.
    A másik amit nem értek az az oroszok előadása. Gondolom a sok szomszéd is belesegít, de ezt tényleg annyira szeretnék. Lehet, különlegesnek tartják, de nekünk nem mond újat egy másik asszonykórus.
    És természetesen, HAJRÁ MAGYAROK!!! Az elődöntőben nagyon jók voltak, bár a kivetített háttér még mindig nem tetszik, de szerintem ez volt eddigi legjobb előadásuk. 🙂 Hajrá, hajrá, hajrá!