Naptár

2012. május
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Europrediction 2012 döntő: Magyarország a 9. helyen végzett

Tudósító: Klész Imre
Forrás: oikotimes.com

Végre egy bíztató hír a magyar drukkereknek: az oikotimes.com Europrediction nevű szavazásán a döntőre vonatkozóan Magyarország a 9. helyet érte el a közönségszavazatoknál. Érdekesség, hogy a görög vezetésű nemzetközi oldal elődöntőire is szavaztak az olvasók, és elődöntőnként csak 1-1 országot tévedtek.

Az első elődöntőben Svájcot juttatták volna tovább Magyarország helyett, a másodikban pedig Horvátországtól várták a továbbjutást Málta helyett. További érdekesség, hogy a fogadóirodák oddszait átlagoló oddschecker.com oldalon folyamatosan változik Magyarország helyzete, a 26. és a 23. hely között váltakozik (jelenleg a 25.), a Ladbrokers nevű fogadóiroda már csak 50-szeres odsszal kínálja a fogadást miránk. Ez a legkisebb fogadási arány. Ukrajnára is van 50-szeres szorzó, de ott ez a legmagasabb szám, átlagban ez a 12. helyet jelenti. Magyarországra a legnagyobb szorzószám 450, az abszolút legnagyobbat pedig Bosznia-Hercegovina kapta, 537-szeres szorzót. Ezek az adatok május 26-án szombaton 17:01-kor születtek, a döntő végéig még folyamatosan változhat ez a szám.

Visszatérve az Europrediction-re, Svédország győzelmét jósolják az oikotimes.com olvasói. Az összes szavazók bizonyos százaléka a következő országot jelölte meg győztesként:

17,43% szerint Svédország,
11,42% szerint Oroszország,
10,07 szerint Olaszország,
4,89% szerint Észtország,
4,49% szerint Szerbia,
4,34% szerint Spanyolország,
3,90% szerint Izland,
3,75% szerint Románia,
3,65% szerint Magyarország,
3,35% szerint Ciprus

fogja megnyerni az idei versenyt. Meglátjuk, nagyon izgalmas este előtt állunk!

23 hozzászólás Europrediction 2012 döntő: Magyarország a 9. helyen végzett

 • Lassan kezdődhet a saját kis eufóriánk!

 • Küllikki

  Én ezt a 9. helyezést nagyon tudnám szeretni 🙂

 • Shaba22

  A 9. hely reálisnak tűnik. De Csiszár elmondása szerint a CD a top3-ban szeretne végezni…

 • Zsolesz

  sajnos a 2-es rajtszám jelentősen csökkenti az esélyeket, én egy TOP 15-öt elfogadhatónak tartok, de szeirntem nagyon jó a mezőny. 2 dalt nem tudok elfogadni a döntőben: Litvániát és Irországot… Helyettük annyi jó lett volna, pl: Finnország, Hollandia, Fehérorszoország, Szlovénia, Horvátország, Portugália, na mindegy, ez van.

  Győzzön a legjobb: (ne svédország és ne Oroszország) 🙂

 • Én nem szeretem az elektronikus zenét, de a Sound of our hearts nagyon tetszik, és szurkolok a magyaroknak, naná! Remélem, minél jobb helyezésük lesz a srácoknak, nagyon megérdemlik! A döntőben szerintem több országnak nincs helye, és a finneknek, a belga lánynak, a szlovénnak (aki azt hiszem, most idén a legfiatalabb, mégis milyen szépen énekelt!), a szlovák barátunknak, Maxnak, de jó lett volna, ha bekerül Izrael, Svájc és Belarusszia is, akiknek jól elrontották az élő produkciójukat. Az ének sokkal hangosabb volt, mint a zene, akkor merült bennem fel, hogy talán itt félplayback produkciók vannak? Szerintetek?
  Remélem, nem Svédország és nem Oroszország nyer majd…
  (bocsi a hosszú bejegyzésért, szómenésem van 😀 )

 • sharapova2008

  Radics Gigivel az első ötbe kerülhettünk volna…

 • sharapova2008

  solesz:hogy lehetsz képes a svéd és orosz produkciót egy kalap alá venni??? És persze mindkettőt elvetni!

 • Zsolesz

  Nem veszem egy kalap ala, de mindketto nagy eselyes, es en egyiket sem szeretnem gyoztesnek. De termeszetesen ha a ketto kozul kell valasztani akkor Svedorszag!

 • Pít

  Szerintem ez az egyik leggyengébb mezőny szóval akár reális is lehet a 9. hely. A dalok 90% érfelvágós 5% gagyi 4% elmegy 1% meg jó minden esetre hajrá CD de én a Svédeknek drukkolok

 • Serinon

  Ez jó hír, várom már nagyon a szavazást! 🙂

 • Zoey

  Na jó, azért azt vegyük figyelembe, hogy valószínűleg úgy lettünk 9-ek ebben a szavazásban, hogy a magyarok szavazgattak ezerrel Magyarországra. Persze örülnék neki, ha tényleg ott végeznénk, ahol ez mutatja, de én – ahogy írtam másik cikknél is – nem élem bele magam már semmilyen pozitív jövendölésbe, hogy ne kelljen csalódni úgy, mint tavaly. Mindenesetre szurkolok, és nyilván bízok egy kellemes meglepetésben a Compact Disco részéről! 🙂

  Az escXtra eredménye is elvileg megvan. Nem tudjátok, ott hol végeztünk? Nem találom…

 • apcuk

  Sziasztok!

  Hol található az idei magyar szakmai zsűri névsora, illetve hogy ők milyen sorrendet állítottak fel pl. tavaly?

  Köszi.
  András

 • Legközelebb menjen a Ganxta Zolee, majd ő szépen elreppeli a jó francba ezt az egész nevetséges európai dalfesztivált. A nemzetközi szervezők, felügyelők a hibásak, hogy ennyi giccses xart engedtek, és a külsőségek nagyobb hangsúlyt kaptak, mint maga a megszólaló dal. Nézzétek vissza a tegnapi döntőt, már a bekonferáláskor hatalmas ováció fogadta a Compact Disco-t, és a dal végén is. Tetszett a dal és a banda Bakuban mindenkinek. Az tényleg sajnálatos amit pontokban kaptunk – de ez nem a Compact Disco hibája.

  A Compact Disco igen is jó volt! Ők ZENÉLTEK! Nagy baj van a pontozókkal, akiknek a 100 éves nyanyák nyöszörgése egy európai dalfesztiválon (egy pontozásos dalversenyen!!!) elsöprő szimpátiát és pontokat hozott, akik meg ténylegesen zenéltek (pl. Nagy-Britannia vagy Magyarország), azok meg a végén kullognak. Micsoda értékrend ez?

  • manex

   Valószínűleg azért fogadta a CD-t is nagy ováció, akár csak a többi dalt, mert ez az összesnél megszokott volt. Nem csak idén, minden évben. Az, hogy szubjektív a hallásod, nem az Eurovízió hibája. Csoda volt, hogy a CD egy ilyen gyenge számmal a döntőbe jutott… Vagyis bocsánat! Nem csoda, szerencse! Ha nem ennyire gyenge az első elődöntő mezőnye, vagy ha a második elődöntőbe került volna a CD, akkor megint menne a szidás, mint Csézynél vagy Ádok Zolinál… Bár nálad így is megy, csak nem a CD-t szidod, hanem másokat okolsz…

   Egyébként nem tudom, hogy mikor kerül nyilvánosságra a zsűri és a nézők szavazata, de biztos vagyok benne, hogy ha nincs a zsűri, nem a svédek nyernek. Tavaly is hatalmas korrupt bagázs volt a zsűri! A nézőknél 11. helyre volt elég Olaszo. ők pedig feltornászták a 2. helyre mert ugyebár az 5 nagy tagja és nehogy megint elhúzzanak, ha sikertelen az év… És egyébként az azeri győzelem is a zsűrinek volt köszönhető, mert, ha a zsűri nincs, akkor már idén is Svédországban lett volna a döntő… De nem csak tavaly voltak korruptak, hanem idén is. Nem véletlen került be a top10-be az 5 nagyból 3(Spanyolo., Olaszo., Németo.,)

   Tehát lényegtelen, hogy csak a nézők döntenek vagy a zsűri is beleszáll a buliba, mindkettő szubjektívan ítél. Csak a nézők a szomszédos országok meg a haver országok javára, a zsűri pedig a politikai viszonyokat nézik meg a pénzt…

   Egyébként várható volt idén is a leszerepelés, mert amit Orbán meg a bandája levág nyugaton… Nem csoda, hogy nem szeretnek minket… Ez már nem az a kormány, ez már nem az az ország, ahol egy énekesnő képes 9. helyre(Rúzsa Magdira gondolok)…

   Ha nincsenek az erdélyi és a szlovákiai magyarok, akkor már az elődöntőből se jutunk tovább(mert ha nincs a romániai 8 pont, akkor 44. ponttal 1 ponttal lemaradunk a svájciaktól), a döntőben pedig -15 pont miatt 4 ponttal végeztünk volna a mezőny legeslegvégén… Tehát köszönhetjük ezt a 3. helyezést(hátulról) a határon túli rokonainknak.

   • Az én zenei hallásommal semmi baj, sőt… Te alapból utálod a CD-t, hát csak hallgass török, macedon, moldvai, orosz, stb. zenei kiválóságokat.

    Az „orbánozásoddal” elismerted, hogy nincs baj a Compact Disco-val. A CD száma zeneileg kiváló, és az előadásmódja is az volt, ráadásul nem nyámnyila alakok (sőt, Walkó Cs. kifejezetten jó pasi).

    Az emlegetett Ádok Zoli száma zeneileg nagyon gyenge volt, és neki a tánc-körítés fontosabb volt, mint a zene. Csézy-t sajnáltam, hogy nem jutott a döntőbe. És ha már itt tartunk: Wolf Kati száma zeneielg kiváló volt, de sajnos az előadása nem volt átütő erejű – annak ellenére írom ezt, hogy nagyon-nagyon szurkoltam Katinak.

    Az biztos, hogy külön köszönet a román és a szlovák pontokért, de nem gondolom, hogy csak azért küldték, mert „rokonok” vagyunk.

  • Csengettyű

   „A nemzetközi szervezők, felügyelők a hibásak, hogy ennyi giccses xart engedtek” Na látod, ebben tévedsz. A dalokat nevező és rájuk szavazó országok a hibásak. Mert ha a nézők második helyre szavazzák a buranovói nagyikat, mert hogy „milyen cukik”, az azt mutatja, hogy van igény és szavazóközönség az ilyen viccprodukciókra, ergo valamelyik ország következő évben ilyet fog küldeni. A politikát meg hagyjátok már a fenébe, higgyétek el, a többséget nem érdekli szavazáskor, hogy milyen az országok kapcsolata. Európa szavazóinak egy része ízlésficamos, és a giccset jobban kajálják, mindössze erről van szó. (A zsűri szakmaiságában meg én is elkezdtem kételkedni az orosz 2. hely után…)
   Egyébként senki nem hibáztatja a Compact Disco-t, sőt. 42-ből 24-ik hely egész jó, főleg az utóbbi évek hullámvölgyei után. Az nyilvánvaló, hogy többet ér a dal, mint 19 pont, de ez van, mindenki tudja, hogy ez már nem rajtuk múlt.

 • Kb. 1 órája jelent meg az Atv.hu-n, hogy a verseny után 13 országból kaptak szerződést, mármint a magyar CD! Csak halkan kérdezem, mi lett volna, ha még pontokat is adtak volna?