Europrediction 2012 döntő: Magyarország a 9. helyen végzett

Tudósító: Klész Imre
Forrás: oikotimes.com

Végre egy bíztató hír a magyar drukkereknek: az oikotimes.com Europrediction nevű szavazásán a döntőre vonatkozóan Magyarország a 9. helyet érte el a közönségszavazatoknál. Érdekesség, hogy a görög vezetésű nemzetközi oldal elődöntőire is szavaztak az olvasók, és elődöntőnként csak 1-1 országot tévedtek.

Az első elődöntőben Svájcot juttatták volna tovább Magyarország helyett, a másodikban pedig Horvátországtól várták a továbbjutást Málta helyett. További érdekesség, hogy a fogadóirodák oddszait átlagoló oddschecker.com oldalon folyamatosan változik Magyarország helyzete, a 26. és a 23. hely között váltakozik (jelenleg a 25.), a Ladbrokers nevű fogadóiroda már csak 50-szeres odsszal kínálja a fogadást miránk. Ez a legkisebb fogadási arány. Ukrajnára is van 50-szeres szorzó, de ott ez a legmagasabb szám, átlagban ez a 12. helyet jelenti. Magyarországra a legnagyobb szorzószám 450, az abszolút legnagyobbat pedig Bosznia-Hercegovina kapta, 537-szeres szorzót. Ezek az adatok május 26-án szombaton 17:01-kor születtek, a döntő végéig még folyamatosan változhat ez a szám.

Visszatérve az Europrediction-re, Svédország győzelmét jósolják az oikotimes.com olvasói. Az összes szavazók bizonyos százaléka a következő országot jelölte meg győztesként:

17,43% szerint Svédország,
11,42% szerint Oroszország,
10,07 szerint Olaszország,
4,89% szerint Észtország,
4,49% szerint Szerbia,
4,34% szerint Spanyolország,
3,90% szerint Izland,
3,75% szerint Románia,
3,65% szerint Magyarország,
3,35% szerint Ciprus

fogja megnyerni az idei versenyt. Meglátjuk, nagyon izgalmas este előtt állunk!

23 Comments

sajnos a 2-es rajtszám jelentősen csökkenti az esélyeket, én egy TOP 15-öt elfogadhatónak tartok, de szeirntem nagyon jó a mezőny. 2 dalt nem tudok elfogadni a döntőben: Litvániát és Irországot… Helyettük annyi jó lett volna, pl: Finnország, Hollandia, Fehérorszoország, Szlovénia, Horvátország, Portugália, na mindegy, ez van.

Győzzön a legjobb: (ne svédország és ne Oroszország) 🙂

Én nem szeretem az elektronikus zenét, de a Sound of our hearts nagyon tetszik, és szurkolok a magyaroknak, naná! Remélem, minél jobb helyezésük lesz a srácoknak, nagyon megérdemlik! A döntőben szerintem több országnak nincs helye, és a finneknek, a belga lánynak, a szlovénnak (aki azt hiszem, most idén a legfiatalabb, mégis milyen szépen énekelt!), a szlovák barátunknak, Maxnak, de jó lett volna, ha bekerül Izrael, Svájc és Belarusszia is, akiknek jól elrontották az élő produkciójukat. Az ének sokkal hangosabb volt, mint a zene, akkor merült bennem fel, hogy talán itt félplayback produkciók vannak? Szerintetek?
Remélem, nem Svédország és nem Oroszország nyer majd…
(bocsi a hosszú bejegyzésért, szómenésem van 😀 )

nosza, Gigi akkor már most elkezdhet gondolkodni azon, hogy milyen dallal kíván nevezni idén Mo. képviseletére 🙂

solesz:hogy lehetsz képes a svéd és orosz produkciót egy kalap alá venni??? És persze mindkettőt elvetni!

Nem veszem egy kalap ala, de mindketto nagy eselyes, es en egyiket sem szeretnem gyoztesnek. De termeszetesen ha a ketto kozul kell valasztani akkor Svedorszag!

Szerintem ez az egyik leggyengébb mezőny szóval akár reális is lehet a 9. hely. A dalok 90% érfelvágós 5% gagyi 4% elmegy 1% meg jó minden esetre hajrá CD de én a Svédeknek drukkolok

Na jó, azért azt vegyük figyelembe, hogy valószínűleg úgy lettünk 9-ek ebben a szavazásban, hogy a magyarok szavazgattak ezerrel Magyarországra. Persze örülnék neki, ha tényleg ott végeznénk, ahol ez mutatja, de én – ahogy írtam másik cikknél is – nem élem bele magam már semmilyen pozitív jövendölésbe, hogy ne kelljen csalódni úgy, mint tavaly. Mindenesetre szurkolok, és nyilván bízok egy kellemes meglepetésben a Compact Disco részéről! 🙂

Az escXtra eredménye is elvileg megvan. Nem tudjátok, ott hol végeztünk? Nem találom…

Sziasztok!

Hol található az idei magyar szakmai zsűri névsora, illetve hogy ők milyen sorrendet állítottak fel pl. tavaly?

Köszi.
András

Legközelebb menjen a Ganxta Zolee, majd ő szépen elreppeli a jó francba ezt az egész nevetséges európai dalfesztivált. A nemzetközi szervezők, felügyelők a hibásak, hogy ennyi giccses xart engedtek, és a külsőségek nagyobb hangsúlyt kaptak, mint maga a megszólaló dal. Nézzétek vissza a tegnapi döntőt, már a bekonferáláskor hatalmas ováció fogadta a Compact Disco-t, és a dal végén is. Tetszett a dal és a banda Bakuban mindenkinek. Az tényleg sajnálatos amit pontokban kaptunk – de ez nem a Compact Disco hibája.

A Compact Disco igen is jó volt! Ők ZENÉLTEK! Nagy baj van a pontozókkal, akiknek a 100 éves nyanyák nyöszörgése egy európai dalfesztiválon (egy pontozásos dalversenyen!!!) elsöprő szimpátiát és pontokat hozott, akik meg ténylegesen zenéltek (pl. Nagy-Britannia vagy Magyarország), azok meg a végén kullognak. Micsoda értékrend ez?

Valószínűleg azért fogadta a CD-t is nagy ováció, akár csak a többi dalt, mert ez az összesnél megszokott volt. Nem csak idén, minden évben. Az, hogy szubjektív a hallásod, nem az Eurovízió hibája. Csoda volt, hogy a CD egy ilyen gyenge számmal a döntőbe jutott… Vagyis bocsánat! Nem csoda, szerencse! Ha nem ennyire gyenge az első elődöntő mezőnye, vagy ha a második elődöntőbe került volna a CD, akkor megint menne a szidás, mint Csézynél vagy Ádok Zolinál… Bár nálad így is megy, csak nem a CD-t szidod, hanem másokat okolsz…

Egyébként nem tudom, hogy mikor kerül nyilvánosságra a zsűri és a nézők szavazata, de biztos vagyok benne, hogy ha nincs a zsűri, nem a svédek nyernek. Tavaly is hatalmas korrupt bagázs volt a zsűri! A nézőknél 11. helyre volt elég Olaszo. ők pedig feltornászták a 2. helyre mert ugyebár az 5 nagy tagja és nehogy megint elhúzzanak, ha sikertelen az év… És egyébként az azeri győzelem is a zsűrinek volt köszönhető, mert, ha a zsűri nincs, akkor már idén is Svédországban lett volna a döntő… De nem csak tavaly voltak korruptak, hanem idén is. Nem véletlen került be a top10-be az 5 nagyból 3(Spanyolo., Olaszo., Németo.,)

Tehát lényegtelen, hogy csak a nézők döntenek vagy a zsűri is beleszáll a buliba, mindkettő szubjektívan ítél. Csak a nézők a szomszédos országok meg a haver országok javára, a zsűri pedig a politikai viszonyokat nézik meg a pénzt…

Egyébként várható volt idén is a leszerepelés, mert amit Orbán meg a bandája levág nyugaton… Nem csoda, hogy nem szeretnek minket… Ez már nem az a kormány, ez már nem az az ország, ahol egy énekesnő képes 9. helyre(Rúzsa Magdira gondolok)…

Ha nincsenek az erdélyi és a szlovákiai magyarok, akkor már az elődöntőből se jutunk tovább(mert ha nincs a romániai 8 pont, akkor 44. ponttal 1 ponttal lemaradunk a svájciaktól), a döntőben pedig -15 pont miatt 4 ponttal végeztünk volna a mezőny legeslegvégén… Tehát köszönhetjük ezt a 3. helyezést(hátulról) a határon túli rokonainknak.

Az én zenei hallásommal semmi baj, sőt… Te alapból utálod a CD-t, hát csak hallgass török, macedon, moldvai, orosz, stb. zenei kiválóságokat.

Az “orbánozásoddal” elismerted, hogy nincs baj a Compact Disco-val. A CD száma zeneileg kiváló, és az előadásmódja is az volt, ráadásul nem nyámnyila alakok (sőt, Walkó Cs. kifejezetten jó pasi).

Az emlegetett Ádok Zoli száma zeneileg nagyon gyenge volt, és neki a tánc-körítés fontosabb volt, mint a zene. Csézy-t sajnáltam, hogy nem jutott a döntőbe. És ha már itt tartunk: Wolf Kati száma zeneielg kiváló volt, de sajnos az előadása nem volt átütő erejű – annak ellenére írom ezt, hogy nagyon-nagyon szurkoltam Katinak.

Az biztos, hogy külön köszönet a román és a szlovák pontokért, de nem gondolom, hogy csak azért küldték, mert “rokonok” vagyunk.

“A nemzetközi szervezők, felügyelők a hibásak, hogy ennyi giccses xart engedtek” Na látod, ebben tévedsz. A dalokat nevező és rájuk szavazó országok a hibásak. Mert ha a nézők második helyre szavazzák a buranovói nagyikat, mert hogy “milyen cukik”, az azt mutatja, hogy van igény és szavazóközönség az ilyen viccprodukciókra, ergo valamelyik ország következő évben ilyet fog küldeni. A politikát meg hagyjátok már a fenébe, higgyétek el, a többséget nem érdekli szavazáskor, hogy milyen az országok kapcsolata. Európa szavazóinak egy része ízlésficamos, és a giccset jobban kajálják, mindössze erről van szó. (A zsűri szakmaiságában meg én is elkezdtem kételkedni az orosz 2. hely után…)
Egyébként senki nem hibáztatja a Compact Disco-t, sőt. 42-ből 24-ik hely egész jó, főleg az utóbbi évek hullámvölgyei után. Az nyilvánvaló, hogy többet ér a dal, mint 19 pont, de ez van, mindenki tudja, hogy ez már nem rajtuk múlt.

Kb. 1 órája jelent meg az Atv.hu-n, hogy a verseny után 13 országból kaptak szerződést, mármint a magyar CD! Csak halkan kérdezem, mi lett volna, ha még pontokat is adtak volna?

Comments are closed.