Naptár

2012. május
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Blog: Magyarország, a megfejthetetlen

Szerző: Klész Imre

Ma este izgalmas verseny elé nézünk: Magyarország is részt vesz az eurovíziós döntő küzdelmeiben. Minden szakértő és fogadóiroda a verseny végkimenetelét és az egyes országok szereplését próbálja megtippelni, nagyrészt az országok korábbi eredményei alapján. Magyarország szereplését viszont képtelenek megjósolni. Mondjuk az utóbbi időkben a végső győztest sem sikerül eltalálni. Egymásnak ellentmondó kritikákat kapunk minden évben, így Magyarország mindig egy meglepetésország a versenyen, a kritikusok nem tudnak mit kezdeni velünk. Egy kis extra izgalom kijár nekünk, nem?


A ’90-es évek magyar szerepléseit övező esélylatolgatásokról alig van adatunk. Szinte csak annyi, hogy az 1994-ben debütáló Magyarországot nagy érdeklődés övezte, sikerült elcsípni a 4. helyet. 1997-ban a V.I.P. együttest a magyar Boyzone-ként aposztrofálták, ami nagyon hízelgő volt az együttes számára, csak kicsit maradtak el a top 10-től, 12. helyen végeztek. Ebben az időszakban a többi versenydalunk bukásra volt ítélve.

Hosszú szünet után 2005-ös versenyen egy igazi eurovízióhoz illö, gyors ritmusú etnós beütésű dallal (NOX – Forogj világ) tértünk vissza, amivel ismét a 12. helyet sikerült megcsípni. Egy év kihagyás után Rúzsa Magdit indítottuk a versenyen. Szerencsére az old.eschungary.hu archívumából tudunk idézni.

Europrediction’ 07
2007.04.11.

Több mint 20 ezer szavazatot regisztrált az Europrediction rendszere a középdöntős országra vonatkozóan. A szavazatok alapján ez a 10 ország jutna be a döntőbe:
01. Fehéroroszország, 02. Belgium, 03. Bulgária, 04. Ciprus, 05. Dánia, 06. Magyarország, 07. Izrael, 08. Lettország, 09. Szerbia, 10. Svájc.

Újabb kritikák
2007.04.20.
Két hónapot kellett várni, hogy felfújja valaki a lufit. Rúzsa Magdi dala, az Aprócska Blues 2006 februárjában már elhangzott a TV2 Megasztár című tehetségkutató műsorában, így nem felel meg az Eurovízió versenyszabályainak egy külföldi blogoldal szerint. […] Az Aprócska Blues akkor még nem is volt kész és nem jelent meg kereskedelmi forgalomban október 1. előtt, így a dal megfelel a verseny szabályainak.

Második próba: Rúzsa Magdi a színpadon
2007.05.06.
Ahogy várható volt, nincsenek hirtelen kameramozgások, ehelyett hosszan, lassan követi Magdit és ráközelít nagyon kifejező arcára. A képernyőn mindez egy csodálatosan érzelemteljes előadásként jelenik meg, ami talán nem hoz izgalomba mindenkit, de a blues rajongókban biztos, hogy jó benyomást fog kelteni.

2007.05.08.
Magyarországot Rúzsa Magdi képviseli Aprócska blues című dalával, amely sokak szerint jó eséllyel rendelkezik, „ha a közönség az igényesebb számok közül választ” – a bukmékerek fogadásai nem erre az esetre vonatkoznak.

2007.05.09
– Az egyik helyi lap arra kérte az olvasóit, hogy ha a magyar versenyző jön, ne menjenek ki a hűtőhöz sörért, mert ezt a dalt hallaniuk kell.

Persze az is hozzátartozik a dologhoz, hogy nagyon sok külföldi szaklapban megírták, hogy Magid dala nem szokványos, nem való az Eurovízióra, a fogadóirodák 50:1-hez odsszal kecsegtették a fogadni vágyókat. Végül a sok huzavonából a sajtó részéről, mégis meglett a top 10, 9. helyen végzett a döntőben.

A sikeren felbuzdulva a Magyar Televízió nemzeti döntő keretében választotta ki Magyaroszág képviselőjét. Érdekesság, hogy a 2005-ös nemzeti döntővel ellentétben 2008-ban tisztán a közönségszavazatok döntötték el a győztest. Megjegyzendő, hogy az idei, 2012-es nemzeti döntőnkön ugyanazt a szabályt alkalmazták a szervezők, mint a 2005-ös versenyen, vagyis a közönség juttatta be a legjobb dalokat a döntőbe (2005-ben egy politikai-közéleti műsor A szólás szabadsága címmel volt adásban az elődöntő és a döntő között, egyben a szavazási szünetben). A döntőben pedig a zsűri szavazatai adták meg az áldást a legjobb dalra. Igaz, hogy rádiós fül nem volt a zsűriben annak idején.

Csézy vágott neki a 2008-as versenynek, íme a dal megítélése a verseny előtt.

Nemzetközi sajtó: pozitív reakciók Csézy próbájára
2008.05.14.
„Csézy játszadozik velünk, minden egyes próbánál más és más részeket énekel angolul, illetve magyarul. Az utolsónál csak az átvezető részt énekelte magyarul. A háttér fekete, és mindenütt gyertyák vannak: a színpadon, a kandelábereken és a háttérben is. Csézyt négy jól képzett vokálos és egy zongorista kíséri. Hosszú idő óta ez a legegyszerűbb és legjobb produkció és biztosan számíthat a hagyományos Eurovízió dalokat szeretők szavazataira. A dal alatt Csézy méltóságteljesen sétál a színpadon. Figyeljetek erre a dalra, nagyon jól fog szerepelni.”

(Oikotimes.com)

„Körülöttem többen azt suttogták, hogy ez a mai nap legjobb produkciója és ezt nehezen tudom megcáfolni. Csézy nagyon jól énekel, úgy látszik, hogy Magyarország a tavalyi dal után ismét megtalálta a helyes receptet. Nem kellenek mindig látványos trükkök, erős dalra is szükség van. Amióta meghallottam ezt a dalt, már számoltam vele, de most úgy gondolom, hogy Csézy könnyedén besétál a döntőbe, különösen miután a szöveg egy részét magyarul énekli, és ez a rész sokkal jobban hangzik. A produkció egyszerű felépítésű és teljes kontrasztban áll az előtte és utána következő produkciók egy részével. Európa, figyelj erre a dalra!”
(community.livejournal.com/oneurope_live)

„Csézyt a színpadon egy zongorista és négy háttérénekes kíséri. A színpad látványa az egyik legjobb az idei évben, sok pislákoló gyertyával a háttérben. Helyenként nagyon jó kameraszögek, de néhányon még javítani kell. Egyszerű előadásmód, Csézy mikrofonját fogva áll és énekel angolul, illetve magyarul. A vokálok kiválóak voltak, összességében nagyszerűen sikerült Magyarország első fellépése. Remélem, hogy jól szerepelnek majd.”
(Allkindsofeverything.ie)

“Hú, de régimódi ez a dal, és ezt nem feltétlenül rossz értelemben mondom. Csézy gyakorlatilag csak áll és elénekli a dalt. A produkció a zongoristával/zeneszerzővel indul és a színpad megvilágítása gyönyörűen kihangsúlyozza a dal témáját. A próbák alatt különböző nyelvi variációkat adott elő, de a hivatalos verzióban két magyar sor található, amelyek majdnem észrevétlenek maradtak. Ez ma az első dal, amire az ember bármilyen mértékben is felkapta a fejét és azt gondolom, hogy Magyarország továbbra is megtartja 100 %-os továbbjutási arányát az elődöntőkből.
(Allkindsofeverything.ie)

“Magyarország próbáját a sajtóközpontból követtem figyelemmel és lenyűgözött. A kendők, keverőpultok, üvegek, hajóárbócok után egy nagyszerűen elénekelt balladát hallhattunk, mindezt álomszerű színpadkép előtt. Gyertyák százai világítják be a színpadot és habár ezt már korábban is alkalmazták, ezúttal nem marad el a hatás. A koreográfia minimális és a színpadon egy zongorista található – ennek ellenére nem kell több ahhoz, hogy lelkesedjek a dalért.

A próbák előtt még azt gondoltuk, hogy Magyarország biztosan megkapja a zsüri által kijelölt tizedik továbbjutó helyet. Most majdnem biztos vagyok abban, hogy Magyarországnak erre semmi szüksége nincs, mert ez az a fellépés, amire napok óta vágytunk! Magyarország, ez szép munka volt!”
(Ogae.de)

“Elegáns produkció, egy zongoristával és négy vokalistával együtt énekel. A háttérénekesek tökéletesen kiegészítik a hangját, így minden hang a helyén van. A színpadon és a háttérben is gyertyafények láthatók. Nagyrészt angolul énekel, de az utolsó refrénhez vezető rész előtt három sor magyarul hangzik el.”
(Esctoday.com)

A külföldi újságírók szerint Csézy döntős lesz
2008.05.20.

Az újságírók szerint egyre jobb a magyar produkció, most már szinte mindenki biztos a továbbjutásban – ez a második próbát követő sajtótájékoztatón hangzott el.

Akkor viszont felnevettek a részt vevő újságírók, amikor belgrádi kolléganőjük plágiummal vádolta meg Csézyt. A zsurnaliszta azzal állt elő, hogy a Szívverés klipjét a magyarok a szerb Jelena Karleusa videójáról másolták. Mint kiderült, a helyi énekesnő (aki egyébként nem indul a dalversenyen) egyik korábbi videójában szintén fut egy fekete kutya a vízen. Emlékezetes, hogy tavaly Rúzsa Magdit is megvádolták azzal, hogy Unsubstantial Blues című dalát a Grease betétdaláról másolta. De érte már plágiumvád a szerbeket is, egyebek között a 2007-es nyertes Mariját is meggyanúsították lopással.

Csézynek nem lesz könnyű dolga
2008.05.20.

Magyarország valóban nagyon erős volt. Nem fog nyerni díjat az egyedi színpadi előadásra, azzal, hogy tele van a színpad gyertyákkal, ami nem meglepetés, ugye? Megvan az énekesnőnek minden és a magyar összekötő rész méginkább fokozza a dal szépségét. Ez egy erős jelölt vagy a zsűri szavazásával vagy a közönségszavazáson egy 6. vagy 7. hellyel a döntősök sorába. Továbbjut, minden bizonnyal.
community.livejournal.com/oneurope_live

Egyetlen szóval tudom jellemezni: lehangoló. Az Eurovízió korai 90-es éveire emlékeztet, amikor egyik énekes a másik után jött a színpadra, kinyitotta a szívét 3 percre, és ezután a következő ország ugyanezt csinálta. A verseny továbbment, bár nem tudni, hogy jó irányba-e.
allkindsofeverything.ie

Magyarország volt a második, aki elkezdte próbáját ezen az esős vasárnapon. A klasszikus „Candlelight” című dalát nagyon kellemes volt hallgatni, a magyar csapatnak nem kellett megbírkóznia nagy problémákkal ma. Nekik volt az egyik legszokatlanabb utazásuk Belgrádba, mégis, mikor múlt héten megérkeztek a szerb rendőrautók gyűrűjében – amik egészen a határtól kísérték őket, majd utána szintén rendőrökkel az első elődöntőre, így mindenhova időben odaértek. Csézy ma a fellépőruhájában próbált, egy pehelyszerű álomkreációban, ami fekete és fehér színű, nyomokban rózsaszínű. Volt néhány valódi gyertya is a színpadon, de a háttér kivetítőjén pedig többszáz ragyogott.
eurovision.tv

Magyarország versenyzője 6 ponttal az utolsó lett elődöntőjében.

A kudarc miatt belső kiválasztással sikerült nagy nehezen dalt választani a következő évben. Háromszor kellett dalt kijelölnie a zsűrinek az október 1 szabály megsértése, majd visszalépés miatt, Ádok Zolit küldték az Eurovízióra, 2009-ben.

Túl a harmadik próbán, szép hajrával
2009.05.14
esctoday.com 16.15
Ez talán a legkidolgozottabb koreográfiája a versenynek. Zolinak sikerült megfelelőt alkotnia vokálisan az ugrások ellenére is. A ruhák színválasztása jobban néz ki a tévén keresztül, a sárgák, zöldek, pink és ezüst színek keverednek a színpad kékjével. A tömeg úgy tűnik, szereti!

oikotimes.com 16.24
Zoli nagyon jó produkciót nyújtott ma, nagyon hatásos, mindenki a magyar Sakisként emlegeti, amit ugye a görögök nem szeretnek. A kameramunka szép ma, de még mindig nem kedveltem meg a ruhákat. Meg tud lepni minket azzal, hogy bejut a döntőbe.

12. nap Moszkvában: a második elődöntősök második próbája
2009.05.13. (este)
Magyarország
Vokális előadás: megint csak nem rossz, de bizonyos pontokon kiabál az énekes
Koreográfia: “Sakis-akarok-lenni” koreográfia
Szerelés: Túl sok, szerintem
Kameramunka: gyors és sok ponton nem látszik a táncosok produkciója
A jelen lévő közönség reakciója: Azt hiszem, szeretik
Jelenlegi véleményünk: Határeset, nem biztos, hogy sikerül nekik

Magyarország túl az első próbán – az Oikotimes dícsér
2009.05.13 (délután)
oikotimes.com
Zoli eddigi legjobb teljesítményét nyújtotta. Habár a vokál átlagos, nem lehet rossznak mondani. Ez a dal be tud jutni a döntőbe, és amikor meglátod a szexi táncos produkciót, meg fogod érteni, miről beszélek. majdnem biztos, hogy döntős.

All kinds of Everything – akoe07.livejournal.com* 15:14
Magyarország a meleg nézők szavazatait fogja kérni. Ez még Deen-t és Adrej Dezant is megszégyeníti. Vokálisan Zoli jobb mint korábban, ez nagyszerű. A koreográfia remek.
*A kommentár elég nehezen értelmezhető, de az összesítésnél mégis az “elveszettek” közé sorolja egyértelműen Magyarországot, mert sajnálatosan Görögország és Azerbajdzsán el fogja nyomni ezt a produkciót.

agrino.org/esc 15:22
A második elődöntő továbbjutói az agrino.org szerint:
Norvégia, Görögország, Azerbajdzsán, Ukrajna, Ciprus, Lengyelország, Szerbia, Szlovénia, Albánia, Magyarország
Van még esélye: Észtország, Horvátország, Litvánia, Moldova, Lettország
Kicsi esély: Szlovákia, Hollandia, Írország, Dánia

16 ponttal a 15. helyen végeztünk a második elődöntőben. A másik csapatban született nulla pontos (Csehország – Gipsy.cz) és egy pontos (Belgium – Patrick Ouchène) eredmény is. A következő évben borítékolható volt a szünet. A Duna TV közvetítette abban az évben a versenyt magyar résztvevő nélkül.

2011-ben Wolf Katit kérték fel Magyarország képviseletére. Noha nem tartottak előválogatót, a szakmai zsűri sok ajánlatot kapott egy lehetséges versenydalra.

Düsseldorf 2011: a fogadóirodák újragondolták
2011.05.12.
A fogadóirodák újragondolták az eddigi tippjeiket. Annak ellenére, hogy Franciaország vezet még mindig, a tegnapi főpróbák alapján Írországot felhozták a második helyre. Azerbajdzsán a harmadik, a brit csapat a negyedik helyen tanyázik, Észtország volt vezető pozícióban is, de a tegnapi próbák hatására az 5. helyre csúsztak vissza. Őket követik a bosnyákok, ezután a címvédő Német Lena következik, utána Wolf Kati következik a 8. helyen, a finn gitáros fiú a 9., Svédország pedig a 10. helyen szerepel. A fogadóirodák az utóbbi években csak a győztest tudták eltalálni, a további sorrendet nem. Péntekig még teljesen átrendeződhet a sorrend. A meglepetés mindig benne van a versenyben, így elmondható, hogy a top10 országok közül bármelyik nyerhet.

Kati második próbájának kritikái
2011.05.07.
escdaily.com
Kati ma sokkal jobb, de nem viselte most azt a kék ruhát amivel fel fog lépni a versenyen. Ez talán azzal magyarázható, hogy van egy kis probléma a megvilágításokkal, amik nem mennek a ruhához. A hangja sokkal jobb és kidolgozottabb most.

esckaz.com
Magyarország úgy néz ki, hogy egyike az idei favoritoknak a versenyen, a sajtóközpontot is teljesen megtöltötték! Az énekhangok nagyon jók az arénéban, de azt hallottuk, hogy a monitorokon keresztül nem működik olyan jól a dolog. Meg fogjuk nézni. Nem vagyunk biztosak a háttértáncosok szükségességében, és egyáltalán mi olyan jó abban, hogy ledek vannak a ruhákon? Úgy érezzük, hogy a táncosok nem találják a helyüket Kati mellett. Mindemellett nyilvánvaló továbbjutónak tartjuk.

eurovision.tv
Katit családtagjai veszik körül, akik az énekes támogatása miatt érkeztek Düsseldorfba. A csapat csak kisebb változtatásokat épített be a második próbába. És most nem viselte fellépőruháját, amit az első próbán láthattunk. “Próbálok kicsit többet mozogni, de az éneklésre fogok koncentrálni, mivel nem egyszerű elénekelni.” A sajtótájékoztatón elmondta, hogy dolgoznak egy angol nyelvű albumon, mivel meghívást kapott több országból. Kati szerint két dolog határozza meg versenydalát. “Imádom a ’90-es évek zenéjét, ezért érződik ez a hatás a dalban, ráadásul kapcsolódik hozzá egy modern megjelenés, ezért viselnek a táncosok futurisztikus ruhákat.” A sajtótájékoztató végén egy díjat vett át, amit egy német rádió képviselője adott át azért, mert a hallgatóik szavazásán a magyar dalt jelölték meg kedvencként.

oikotimes.com
Wolf Kati következik a színpadon. Sajnos Kati ismét nem találja meg a hangokat a dal sok részében, de nemcsak hogy nem találja, hanem küzd is a dallal sok helyen. A háttérvokálosok próbálják megmenteni a helyzetet, de végeredményben ez nagyon távol van a döntőtől. A színpadi LED falon van néhány furcsa grafika, és úgy tűnik, hogy nem néznek ki jól a képernyőn keresztül.

3minutes.me
Tegnap második alkalommal kapott lehetőséget a magyar delegáció a produkció elpróbálására. Kati ma melegítőben volt látható. Talán a tisztítóba küldték az első próbán látott ruhát? Kaptunk erről egy üzenetet itt és ott, és még túl korán is van, lehet hogy elnézést kérünk tőle ezért a kijelentésért. Sok rajongó azon aggódik, hogy Kate Ryan sorsára jut, de a produkció nem tudja túlszárnyalni magát Katit. Az énekesnő többet mosolyog most, így nagyon valószínű (reméljük), hogy bejut a döntőbe, de azt gondoljuk, hogy a hátsó régióban fog végezni.

Kati túl az első próbán: vegyes kritikák
2012.05.02
escdaily.com
Kati a színpad közepén kezd, két háttérvokálosa mikrofonállvány mögött áll. Kék ruhája szépen mutat a fényekben, de nem kedvez a lábainak. Hangilag jó, néhol bizonytalan, de biztosan tartalékolja a hangját a későbbiekre. Néhány táncos is kapcsolódik a színpadképhez és a dal vége felé az egész formáció egy vonalba áll.

esckaz.com
Magyarország… mi az ítélet?
Nos, Magyarország túl van első próbáján, és a reakciók valahogy.. vegyesek… ennyit lehet mondani. Kati első próbájából hiányzik a varázs, de harmadik nekifutásra megtalálta a hangját. Vizuális szempontból más a helyzet. Katit 5 háttértáncos veszi körül (három férfi és két nő), némelyikük szaltózik, és világító ruhákat viselnek. Ezzel ellentétben Katinak minimális a koreográfiája (kivéve azt a néhány karmozdulatot).

esctoday.com
Wolf Kati a magyar énekes idén. Fényes és rövid ruhában látjuk ma, oldalán néhány lógó tartozékkal. A két háttérvokálos jobb oldalon áll. Valamilyen oknál fogva sokan kételkednek Kati élőben éneklésével kapcsolatban, de ma legalább nem hallottunk semmi komolyabb problémát a kijelzőket figyelve. Talán az izgalom okozta a bizonytalanságot, ez előfordult már sok fellépővel a színpadon. A dal közepe felé három férfi táncos csatlakozik a produkcióhoz, fehér szerelésben és kalapban. Neonfények vannak a táncosokon és a színpadot is neon keresztek világítják meg. A koreográfiában a változó mennyiségű statikus és dinamikus elemek váltakozása adja meg a dal hangulatát.

oikotimes.com
5 háttértáncossal és énekessel készülődik Kati az első elődöntőre. Nincs megcsinálva a haja és a sminkje, ami furcsának hat, ettől már csak a ruháik rosszabbak. Őszintén remélem hogy lecseréli a ruháját valami másra. A színpadi produkció első benyomásra egyáltalán nem tetszik. Túl statikus, főleg a kórus érkezésekor. Az eurofanok imádják ezt a dalt, de biztos vagyok benne, hogy most sokan csalódottak. Attól tartok, hogy ezzel könnyen a döntőn kívülre fognak esni. A táncosok kalapokat viselnek, amikbe világító fények vannak beépítve. Teljesen rossz bemutató, és Kati bebizonyította azt, amit mi a legelejétől mondunk: nem tud élőben énekelni!

3minutes.me
Sok rajongó kedvence ez a versenydal. A magas szőke Kati Magyarországról. Egy igazi Eurodisco himnusz. De vannak olyanok is, akik az előzetes elvárások ellenére nem lettek döntősök (emlékszünk még Kate Ryan-re?). Kati ezek ellenére szépen énekel, továbbra is szeretjük, bár rossz volt ma a haja. Legalább megérdemelne egy döntőbe jutást. Kati kék minidresszt visel, ami kiemeli a lábait. A háttérfények, a háttérvokálosok és kati maga a dal közepére töltik ki a színpadot. Azután még három táncos kapcsolódik a produkcióhoz. Egy klasszikus bemutatót láttunk, de hatásosat is egyben.

Ne feledjük hogy abban az évben Magyarország nyerte a hivatalos eurovíziós klubok (OGAE) szavazását. Az elődöntőt sikerrel vettük, a döntőben 22. helyet értük el. 53 pontot sikerült összegyűjteni.

A fenti idézetekből kiderül, hogy mindenki mond mindent, de senki sem tudja biztosan, hogy mi fog történni. Persze elmondható ez sokszor az egész versenyre, de sokan voltak jogosan csalódottak amiatt, hogy a rajongói klubok Wolf Katit szavazták meg a legjobbnak, és még a top 10-be sem került be. Idén a svéd Loreen nyerte meg a szavazást.

Idén az elődöntő meglepetésországa voltunk, nem tippelték meg a fogadóirodák és a szakportálok sem hogy tovább jutunk. Emiatt azzal kezdték igazolni magukat a szaklapok, hogy a zsűri keze van a dologban. A fogadóirodáknál az átlagos oddszokat figyelembe véve az utolsó helyen tanyázunk. Ezekbe a segítségekbe nem tudunk idén sem kapaszkodni, lássuk az elmúlt években a kettes rajtszámok korábbi eredményeit a döntőben!

2011 Bosznia-Hercegovina Dino Merlin 6. hely 125 pont
2010 Spanyolország Daniel Diges 15. hely 68 pont (Jimmy Jump akciója miatt megismételték a produkciót)
2009 Izrael Noa & Mira Awad 16. hely 53 pont
2008 Nagy-Britannia Andy Abraham 25. hely 14 pont
2007 Spanyolország D’Nash 20. hely 43 pont
2006 Moldova Arsenium & n Gordienko & Connect-R 20. hely 22 pont
2005 Nagy-Britannia Javine 22. hely 18 pont (Magyarország 1-es rajtszámot kapott abban az évben a döntőn, 12. helyezést ért el 97 ponttal)

Bármilyen helyezést is érünk el ma este, annyit leszögezhetünk, hogy idén nem áldoztunk fel semmit az olcsó népszerűség és a giccs oltárán. A mi dalunk top 10-es eredményt érdemelne, a szaksajtó viszont nem ebbe az irányba tereli a rajongók gondolatát. Ne feledjük, hogy ezeket a kritikákat a később szavazó nézők nagyon kicsi százaléka olvassa. Így mindenki a saját szimpátiája alapján fog szavazni, hacsak nem passzív megfigyelője a versenynek. Bízunk benne, hogy a Compact Disco csapata elnyeri Európa nézőinek rokonszenvét ma este. A dal kész van, a produkció is, már csak a szavazatok hiányoznak ahhoz, hogy ez a történet is kerek legyen.

13 hozzászólás Blog: Magyarország, a megfejthetetlen

 • steps

  Nagyon köszönjük ezt az átfogó információt. Érdekes így látni azokat a kommenteket, amit az előző években rólunk mondtak, írtak.

 • Nyee01

  Imi!Van egy kis problem…Spanyolország a 15. helyen végzett,a fenti eredmények 2010-nél Azerbajdzsánéi.
  Nagyon élvezetes cikk.Köszönjük!!

 • Küllikki

  Én olyan büszke vagyok a srácokra, és tudom hogy egy igenis jó dallal vagyunk képviselve, nem kell semmi miatt szégyenkeznünk, innentől kezdve hogy ki hogy szavaz körbe barátra/testvérre/”bevándorlókra”/szomszédra, nem érdekel. És már a „szakmai” zsűri véleménye se. Különben is, a 26. helyet már úgyse tudja senki elvenni tőlünk, és innen már csak előrébb végezhetünk 😉

 • Rita

  Nem is emlékeztem, hogy ennyire pozitív volt Csézy fogadtatása 2008-ban, ehhez képest az eredmény…
  A szakmai zsűriről pedig megvan a véleményem. Ha az orosz mamák előrébb voltak a zsűri listán is (mert a közönséglistán biztosan), én szálanként tépem ki a hajam, és jövőre jelentkezem szakmai zsűribe, mert 6 évig jártam szolfézsra, és ugyanennyi évig zongoráztam, igaz, nulla zenei hallásom van és a hangom is „bár” (bár ne hallaná senki…)

 • Gablyska

  Szépen összefoglaltátok, jó volt visszaolvasni ezt a sok infót. Abban is van igazság, hogy ebben az évben sem lehet belőni a magyarokat. Szerintem lesz meglepetés, egy 8-15. hely közé fogunk kerülni. Viszont azt is érzem, hogy nem a svédek fognak győzni. Ebben biztos vagyok, ezeket előre szoktam érezni. Meglepetés lesz a győztes dal/ország. A srácoknak csak sok sikert tudok kívánni, ügyesek lesznek este, ezt is tudom 🙂

 • Gabiii

  Teljesen feldobott ez a cikk 🙂 Jókor jött mert kezdtem beletemetkezni a jóslatokba és 100%-ban hinni bennük. Köszönöm. Hajrá Compact Disco!

 • Lali

  Szakmai zsűri… LOL… Az idei Portugália és Finnország kiesése után elmehetnek a búsba. Bár azt szerintem minden kívülálló is érzi, akinek van egy kis hallása, hogy vannak Greta Salomék, Sabina Babayevák, Pernilla Karlssonok, Filipa Sousák, meg vannak Eleftheriák, Ivik, Babuskik, Jedwardok, köztük pedig hatalmas szakadék.

 • Zso

  Ma este lesznek meglepetések!
  Szerintem Svédország nem nyer, de még dobogós sem lesz.
  Magyarország nem lesz utolsó, TOP10 esélyes.
  Benne van a pakliban Oroszország győzelme! 😀
  Azok után, hogy pl. Finnország, Svájc, Lettország, Fehéroroszország kiesett, lehet az nyer, akire egyáltalán nem gondolunk.
  Izgalmas lesz a döntő.

 • Bogesz

  Ebböl látszik,hogy az elözetes esélylatolgatásokra,joslatokra nem igazán érdemes adni.Majd a verseny során minden kiderül 🙂