Naptár

2012. május
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Bulvár 2012: Visszhang (Echo – Adok-kapok) a verseny után külföldön

Tudósító: Klész Imre
Forrás: oikotimes.com

Nagy a visszhangja az idei Eurovíziónak. Csak szalagcímekben a lényeg, részletek lentebb. Görögország szerint Svédország csalt. Németország nekiment Azerbajdzsánnak pontbemondáskor. Ingerült rajongók szólítják fel a BBC-t a visszalépésre. Putyin gratulált a nagyiknak.

 

Görögország szerint Svédország csalt
A görög média támadást indított Svédország ellen amiatt, hogy a produkció végén látott lassított felvétel megsérti a verseny szabályait. A görög média és sok újságíró Svédország és Loreen kizárását követeli. Micsoda etikus viselkedés – jegyzi meg az oikotimes.com szerkesztője. Ezzel az akcióval Görögország csak egyet tudna előrelépni hitvány 17. helyével úgy, hogy kiejt egy országot! Mindenesetre a svéd médiának elege van az ilyen nevetséges reakciókból, mivel egyik ország sem kifogásolta ezt a trükköt.

Németország nekiment Azerbajdzsánnak pontbemondáskor

„Hello Baku, Hello Leyla, Eldar és Nagiz. Köszönjük a nagyon édes produkciótokat! Most Hamburg van a vonalban! Üdvözlünk minden segítőt Németországból, nagyszerű munka volt! Ma este senki sem tudott szavazni a saját országára, de nagyon jó, hogy szavazhatunk és hogy lehetőséget kapunk. Sok sikert az utatokon, Azerbajdzsán, Európa figyel rátok!” Az üzenet értelmezését rábízom mindenkire.

Ingerült rajongók szólítják fel a BBC-t a visszalépésre
„42 országból csak 4 méltatta a brit dalt arra, hogy szavazatot küldjön rá. Humperdinck csak 12 pontot gyűjtött ezen az estén, ami újraélesztette a politikai szavazás hagyományát”. A brit nézők tömege árasztotta el a weboldalakat és a közösségi médiát a BBC eurovíziós visszalépésével kapcsolatban. Egy televíziós műsorvezető, Philip Schofield is támogatja az ötletet Twitter oldalán: Ideje kilépni. Még Robbie (Williams) sem tudná megnyerni nekünk, a politika miatt.” A BBC szóvivője azt reagálta, hogy a politikai szavazás nem tud hatni a győztes kilétére, csak a középmezőnyre. Egy bennfentes a BBC-től azt nyilatkozta: „Ha mi most a politikai szavazással jönnénk elő, azzal saját magunk ellen beszélnénk. Mindenesetre fura top 5 született. Mi mindent megtettünk és gratulálunk Engelbertnek, hiszen csodás volt a teljesítménye. Nyilvánvalóan jobb eredményt szerettünk volna.” Tele van ötletekkel a padlás: egy rádiós műsorvezető szerint meg kell találni a mai Cliff Richard megfelelőjét, és mellé kell állítani a Congratulations című dalának szerzőit. Gambaccini, aki Katrina Leskanich 1997-es győzelmében segédkezett, már fel is hívta Cathy Dennist, aki Kylie Minogue „Can’t Get You Out Of My Head” és Britney Spears „Toxic” című slágerének szövegét írta, hogy írja meg a következő évi versenydalukat.

Putyin gratulált a nagyiknak
„Őszintén gratulálok a buranovói nagymamáknak az eurovíziós második helyezésükért.” A Kreml által kiadott sajtóközleményben a miniszterelnök nagyra értékelte a nagyik tehetségét. „Az udmurt nyelven is előadott dal nagyszerű módon népszerűsíti Oroszország multikulturális jellegét, amit már Moszkvában is láthattunk a csoporttól.” Az elkövetkező udmurtiai látogatása során személyesen is fog találkozni a nagymamákkal, meglátogatja a falujukat, megnézi, hogyan élnek az ottani lakosok, és meggyőződik arról, hogy valóban olyan kritikus-e a televíziós készülék száma a településen, mivel azt a jelentést kapták, hogy összesen egy darab van a faluban, a tanácsházán.

32 hozzászólás Bulvár 2012: Visszhang (Echo – Adok-kapok) a verseny után külföldön

  • Zsolti

    Alig múlt éjfél, de ez a görög agyrém máris a nap vicce, legalább 6 irány jutott eszembe, amerre ragozhatnám, de kár a gőzért. Inkább javasolnám, hogy nyugodtan bojkottálják a stockholmi versenyt egy távolmaradással, mindenki jobban jár.

    Anke üzenete elég világosnak tűnik, és egyet is értek vele, csak nem tudom, mennyire valóak az Eurovízióra az ilyen jellegű üzenetek. De ő se lesz többet pontbemondó, szóval mindegy is. 😀

  • Küllikki

    „a miniszterelnök nagyra értékelte a nagyik tehetségét”
    A mit??????

    Az az egy darab tv/falu az tényleg tragikus, remélem hogy azért az iskolájukkal, közlekedésükkel minden rendben, ha már a templomuk se az igazi és hát a „varászdobozból” is híján vannak….

    A briteket egyébként meg tudom érteni. A szlovén lány kiesése után számomra ez a másik abszolút megmagyarázhatatlan és elfogadhatatlan hogy az a remek dal hogy tudott ilyen hátul végezni és ezt már nem lehet az egyes rajtszámra fogni. Oké, sokan unalmasnak tartották, nem volt benne se party hangulat se riszarisza popsivillantó ruhácskában, de Engelbert igenis odatette magát és a korát meghazudtolva remek előadása volt. Sajnálom hogy európa ezt se tudta értékelni, de erről nem Engelbert tehet, úgy látszik európa az ő színvonala alatt van.

    Németo. „beszólásával” nem tudom mi lehet akkora nagy gond, hiszen már Jókai is megmondta, hogy a szép szavak nem mindig igazak és az igaz szavak nem mindig szépek.

    Görögo.-ot meg végképp nem értem. Mondjuk szerintem az a 17. hely, nem éppen hitvány, mert még mi ennek a közelébe se kerültünk… 🙂 🙂 🙂

  • Zolecs

    Valószínűleg én vagyok a buta, de nem értem mit is kell megérteni a német üzenetben?!

    „Nagyik tehetségét” Lol

    Az angolok pedig mit vergődnek? Azért mert ő a nagy Engelbert még nem fog hasra esni senki. Nálam kiverte a biztosítékot az is lemásolták a tavalyi azeri „csillaghullást”.

    • tinuka

      Volt fizikatanárom mondásán felbuzdulva („Aki kérdez, az hülye. Aki nem kérdez, az is marad!”) én is csatlakozom Zolecshez. Mi is ebben a német bejelentkezésben az az üzenet?

    • smileyshine

      Jaj, de jó, azt hittem egyedül vagyok. Valaki magyarázza el, légyszíves, én nem tudom megérteni, hogy ezzel mi a baj.

  • Erzsi

    Nekem az angolos hír tetszik. „Még Robbie (Williams) sem tudná megnyerni nekünk, a politika miatt.” Nem szavazunk az angolokra, mert … miért is? Politika??? Én személy szerint azt nem szeretem bennük, hogy érzem, hogy nem akarnak semmit és ehhez nagy-nagy gondossággal válogatják a dalokat. Csak olyanok jöhetnek szóba, amelyekkel BIZTOSAN nem nyerik meg a versenyt. Utoljára Jade Ewan-nel és Webberrel akartak valamit elérni, de valószínűleg megrémítette őket az ötödik hely, így következő évben előálltak azzal a kedves arcú fiúval, akit leénekelt a saját vokálja (és még az is hamis volt) meg a leharcolt, 80-as évekből visszamaradt europop dallával. Engelbert Humperdinck indítása ebbe a sorba illeszkedett. És szégyelljék magukat miatta. Egy becsületben megőszült, showbiznisz ikont kitenni ennek a helyzetnek: egy alapvetően fiatal tehetségek befuttatására kitalált műsorban elindítani és hagyni utolsónak lenni. (Persze, még az ág is húzta őket, ezzel az első rajtpozícióval.) Szerintem el kéne dönteniük mit akarnak: ürügyet kerestek a kilépésre vagy benn akarnak maradni. Ha maradnak, akkor javasolnám, hogy sürgősen csapják el a BBC teljes eurovíziós stábját. Ennyi telik tőlük: az idén Engelbert Humperdinck, jövőre pedig a Congratulation szerzőinek vadonatúj dala. Te jó isten … Mentse már meg őket valaki saját maguktól!

    • Teljesen egyetértek. Ők egyszerűen nem akarják megnyerni, nem akarják megrendezni, a tökük kivan vele. És ha ez így van, nem is lenne értük kár… menjenek csak, legalább kevésbé sokkolnak minket majd azzal, hogy zeneipari világközpont létükre Eurovízión legtöbbször lejáratják magukat…

  • A norvégokkal is volt probléma, pontosabban nem velük, hanem nekik az azeri hatóságokkal egy norvég-iráni munkatárs miatt: http://www.newsinenglish.no/2012/05/27/beate-in-baku-and-threatened-too/

    • porcukor90

      Rendben, akkor nem csak az Eric – koppintás volt itt a legnagyobb baj…:( olvastam, hogy Irán és Azerbajdzsán sincsenek a legjobb viszonyban, erre egyből elkezdtem spekulálgatni, miszerint ennek Tooji itta volna meg a levét? Tehet ő arról, hogy Iránban született, kérdem én?

  • Ha nem mondjátok, hogy ez Anke-től egy beszólás volt, nem is fordul meg a fejemben. Nem értem.

    Nagy-Britannia csak lapuljon! Akkor követlejék a blokkszavazás megszüntetését, ha végre ők is abbahagyták Írország irányába! Egyébként meg Humperdinck tényleg nem volt felemelő, viszont egy 2009-ben már elértek egy szép helyezést Jade-del, szóval jó dalokat kellene küldeni, nem pedig őskövületeket egy korai Eurovíziós-években még teljesen elfogadható dallal.

  • Lali

    Görögország szánalmas. Nagyon beszólogatós, kekeckedős kedvük van. Arról meg szó sem lehet, hogy az oroszok egy ilyen dallal elsők legyenek. Kizárt. 😛 Emésszék meg Hellászban, hogy lassan túl kell lépni a huszadrangú Elena Paparizou koppintásokon és lehet más stílusban is gondolkodni.
    A német beaszólás tetszett, de csak tegnap egy linkbe esett le, mit akar jelenteni, mert az adást a neten néztem, kommentárok nélkül. Legalább adtak egy kis fricskát az ajvékoló, látszat szájdemokrata, de mindenkor csak a saját hasznát leső diplomáciának is. Lehet vitazkozni azzal, hogy egyáltalán ilyen műsorba való-e ez a beszolás, de enélkül nem is kapott volna figyelmet, pedig nyilván ez volt a cél.
    A britekből meg elegem van, hogy mindenhol csak bomlasztanak. Kicsit szálljanak már magukba, nem kötelező tőlük állandóan elájulni. Csak mert van nemzetközileg jegyzett énekesük és zanekaruk, attól nem fognak mindenhol tarolni. És Humperdinck inkább kínos volt, semmint minőségi produkció.

  • force

    SZÁNALOM!!! Egyszerűen nem képesek veszíteni. A görögökön nem lepődök meg, hiszen 2009-ben ugyanezt a hisztit lenyomták a norvégok miatt, csak akkor a görög műsorvezető azt hangsúlyozta, hogy ne szavazzanak Norvégiára. Undorító amit művelnek. Nyugodtan lehet bojkottálni a versenyt jövőre, nem kötelező indulni. Nem hiszem, hogy sokat veszítenénk vele, ha egy évig nem vennének részt. Úgyis minden évben nyavalyognak, hogy nincs elég pénzük a nemzeti döntőre meg az indulásra, minden évben ugyanazok a drámák a görögöktől…
    Az Egyesült Királyság se semmi… amikor nekik nem jön össze valami, akkor természetes, hogy összeesküdött ellenük Európa és mindenki őket bántja csak. Kicsit talán komolyabban kéne vennie a BBC-nek a versenyt, esetleg… Szerintük abszolút nem gáz az, hogy kiket és milyen dalokat küldtek az elmúlt években? Nem kell messzire menni, csak 2006 környékére és onnan visszatekinteni (2006,2007,2008,2010). Ők is otthon maradhatnak jövőre nyugodtan szerintem, akárcsak a görögök.
    Anke beszólása pedig szerintem nem volt valami nagy szám. Ezt mindenki úgy értelmezi, ahogy akarja.

  • tinuka

    Humperdinck száma jó volt, szépen is adta elő, és én még csak azt sem mondanám, hogy Európa nem volt képes felnőni a produkcióhoz, és értékelni azt. Egyszerűen volt hova osztogatni a pontokat ezen kívül is, és az emberek rangsorolnak. Nem jelenti azt, hogy senki sem szavazott rá, csak azt, hogy az országokon belül a rá adott szavazatok mennyisége nem volt elég az első 10 helyhez.

    Tulajdonképpen engem is érdekelne, hogy Magyarország, és a többi ország esetén is, pontosan melyik dalra mennyi szavazatot adtak a nézők, a 12,10,8, … 1 pontot kapottakon kívül is.

  • borotukunem

    Akkor most valaki leírná, hogy mit mondott Anke? Mert politikában éppenséggel nem vagyok járatos, fogalmam nincs, hogy miről van szó itt 🙂

    • A cikket is olvasd el, ne csak a hozzászólásokat.

      • borotukunem

        Jó, de a cikkből annyit sikerül levágnom, hogy a görögök vergődnek, hogy csalta a svédek, az angolok meg azért vergődnek, mert Humperdincket megalázták.
        De nem az a baj, hogy nem tudom elolvasni mit mondott Anke (sőt, ha nem lenne alá fordítva magyarul, az angol feliratból is érteném). A problémám a politikai szituáció értelmezésével van – már ha ez politika/avagy társadalmi üzenet. Például milyen segítőkről beszél? A szavazás esetében az Azerbajdzsáni diktatórikus rendszerre akar utalni? Itt keverednek a dolgok 🙂

  • prézli

    Szerintem sem tisztességes Svédország nyerése. Lássuk csak: nem volt távoli kameraállás, műhó esett és magasított színpadjuk volt + a lassítás a végén. Szerintem a svédek alaposan perkáltak az EBU-nak, a kérdés már csak az, hogy ezek után milyen Eurovíziót képesek rendezni?

    • borotukunem

      Szerintem a kameraállások nem tiltottak, azt akkor dolgozzák ki, amikor a próbák vannak, és a produkcióhoz igazítják.
      A magasított színpad megint nem tiltott, időről időre felbukkannak ilyen segédeszközök, pl. anno Sakis Rouvas felnyíló görögzászlós miniszínpadja, vagy Kalomira szívecskés könyvkertecskéje, vagy akár idén Ivy Adamou könyvszerű alakokból kirakott állványa.
      Szerintem a műhó sem tiltott, abban az esetben, ha könnyen feltakarítható a színpadról (gondolom a fényes papírdarabokat nem nehéz), viszont a Jedwardnak is meg volt engedve, hogy vízeséses cuccot vigyenek fel magukkal. Vagy pl. a mamiknak kemencéjük is volt.

    • Gabiii

      Ne legyen kétséged afelől hogy a jövő évi eurovízió legalább is rendezés szempontjából (a dalok minősége ugye nem rajtuk múlik) nem lesz semmi. Ezeket a nem volt tisztességes meg mittomén milyen dolgokat gyorsan lehet elfelejteni. Kb az a szint mikor meccs után arról beszélgetünk hogy meg kellet e adni azt a 11-est. Svédország nyert és nem ezeken a dolgokon múlott pláne ilyen pont különbséggel. Az is tényleg igaz hogy a „pacsi szavazatok” a nyertest és kb a top 5-öt nem igazán befolyásolja. Azon kívül persze már sokat számít , ezért is nem igazán mérvadó a helyezés az eurovízión , de az biztos hogy a győztes tudott valamit.
      Valaki tényleg mondja már el Anke üzenetének megfelytését a sok „ostobának”!!!!!!!!(én is csak sejtem de nem igazán értem)

  • Erzsi

    Ezek közül melyik a kifejezetten tiltott megoldás?

    • Zsolti

      Ahogy kiveszem, a műhónak igazinak kellett volna lennie. 🙂 Egyébként volt távoli kamera a legelején, a „hajókürtnél”.

  • Nahh akkor az én verzióm szerint az a baja a görögöknek, hogy a svéd produkció utolsó másodpercei nem élőben voltak közvetítve, holott az a követelmény, hogy élő produkciókat élőben kell közvetíteni.
    A német Anke kiszólása szerintem egyrészt azt jelentheti, hogy tavaly Azerbajdzsán szavazatokat vett, másrészt pedig arra utalt, hogy csak látszólag vannak náluk szabad választások. És persze köszöni a Németországra leadott szavazatokat.
    Szerintem mindkét dolog egy nagy hiszti.

    • borotukunem

      Tényleg megvették tavaly a szavazatokat az azeriek? Ez valahogy nekem kimaradt, pedig tavaly is követtem a versenyt, amennyire tudtam, online is. És kiket vásároltak meg?

  • porcukor90

    A mocskolódás helyett inkább el kellene fogadni, hogy Loreen dala rengeteg embernek tetszik, már a legelső Melodifestivalen-elődöntőben nyilvánvaló volt, hogy ő lesz az egyik esélyes, aki megnyerheti az egészet! És lám, nem csak a Mello-t, hanem az Eurovíziót is megnyerte. End of story, inkább örülni kéne, hogy jövőre 100%-ig színvonalas Eurovízióra számíthatunk! (még hogy zárják ki…nincs különösebb bajom a nagyik tingli-tangli dalocskájával, de az első hely túlzások túlzása lenne…)

  • Buci-Bigyo

    A Kristály Csarnokot németek építették ( azt nem tudom, németek is tervezték-e?), a sóműsort német technikai személyzet bonyolította le. Ők a „segítők”.

    A többi kb. olyan, mint a „királynét megölni nem kell félnetek jó lesz”.

  • Legközelebb küldjük el a macskámat – tök cuki, macskák közt a legszebb, imád szerepelni, szereti ha fotózzák, és nemzetközi nyelven tud nyávogni. Sőt fog magának halat is, így olcsón megusznánk, ideális lenne a svéd fesztiválra.

    Én imádom a Compact Disco-t, semmi szégyenkezni valónk nncs velük. Jó volt fiúk!!!
    ((És aki a kinézetüket becsmérli, annak anyja a Milói Vénusz volt, apja meg Adonis talán? Walkó Csaba nagyon helyes hapsi, és jó előadó.))

  • TA

    Érdemes újból meghallgatni Macedónia dalát, szerintem a legjobbak között van…
    Töröko., hogy került az előkelő 7. helyre.????…. ni comment….török vendégmunkások szavazatáradata megtette a magáét.
    A CD a legrosszabb esetbe is a 10. és a 15. helyr tenném.
    Loreen szerintem jogosan nyert.

  • Gábor

    Ó, boldog Buranovo!