Naptár

2012. május
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Blog: A versenyt övező bulvária Magyarországon

Szerző: Klész Imre

Elkezdtem írni egy cikket, amiben kigyűjtöm, hogy milyen írások jelentek meg a magyar sajtóban. Mire majdnem a végére értem, úgy döntöttem, hogy nem fogom ezt a sok szennyt felrakni az old.eschungary.hu-ra, inkább egy blogbejegyzést írok róla. Ez talán szalonképesebb lesz. Itt jegyzem meg, hogy szándékosan nem kerültek ide az eddig felmerült értelmetlen szájkaratékról szóló tudósítások.

 

Nos, először az RTL idei Eurovízió bojkottjával indult el a „szezon”, mert nem került képernyőre az idei versenyzőnk, csak a csatorna által preferált előadó. Majd az RTL tehetségkutatójában fellépett Franciaország képviselője, és egy árva szóval sem említették az Eurovíziót, pedig a duett Varga Viktorral épp a francia dal népszerűsítéséért jött létre. Lang Györgyi szerint a Compact Disco versenydala innen-onnan összeszedett melódiakoktél, Bakács Tibor szerint rossz elektropop zenekart küldtünk, dajcstomi pedig a mai napig twittercsatát vív Begivel.

A vidget.hu szerkesztője kiszúrta, hogy az elődöntőn készült az együttes produkciója alatt egy furcsa vágás, amit az együttes és kedvelői támadásként értelmeztek. Majd a hozzászólásokban totál félreértelmezték a cikk témáját, amikor nem a playback-ről volt szó, hanem egy kameravágásról. Ez egyébként a döntő felvételei alapján igazolódott, hogy egy képhibát orvosoltak a verseny készítői, hogy ne szenvedjen csorbát a magyar produkció. Kár hogy a döntőben nem volt meg ez a villanás, jó kis trükk volt pedig! De az a lényeg hogy másodjára nem merült fel semmilyen probléma a közvetítéssel.

A verseny után Wolf Kati nyilatkozta, hogy amíg nem sikerül megszerettetni magunkat Európában, szinte esélytelen győzelmet aratnunk az Eurovízión. És a végére a csattanó, az ujszo.com újságírója ismét nem talált más szórakozást szombat estére, jól lenullázta az Eurovíziót. Mondjuk pozitívum, hogy a Compact Disco-t túl jónak tartotta a versenyre.

Rémes, hogy milyen sok dühödt és indulatos komment született idén, még az együttes részéről is. Nem vitás, hogy nagyszerű érzés a versenyen szerepelni a különböző nációk kavalkádjában, rengeteg rajongó szeretetével övezve. És az is érthető, hogy a nagy drukk közben nagy indulatok is el tudnak szabadulni. Minden évben találkozom a versenyzőket segítő munkatársak hiperérzékenységével, felfokozott hangulatával. A feszültség és a megfelelési kényszer mindenkiben benne van, pont az ilyen mocskolódások miatt. Nagy öröm volt nézni a videókat, ahol a verseny tagjait beszippantotta a közeg, csodás helyeken jártak, élvezték a verseny minden percét, és végül nem tartoztunk azoknak az országoknak a sorába, akik nem jutottak be a döntőbe. Csak ne feledkezzünk el olyan tényekről, hogy Portugália 46 éve nem tud versenyt nyerni. Mi pedig csak 10-szer indultunk eddig (1993-ban pedig nem engedtek minket versenyezni). Nem kell magunkat sajnáltatni azzal, hogy minket nem szeret senki. Vagy hogy nem szeretjük saját magunkat sem. Vagy hogy még az ausztráliai magyarok sem szavaznak ránk.

És most jöhetnek a nagy szavak. Az Eurovízióra készülni kell, mint az olimpiára. Ez egy külön versenyszám, ahol szigorú szabályok vannak lefektetve, de vannak íratlanok is, amik helyes használatával sikert lehet elérni.

Bízom benne, hogy sikerül reálisan értékelni a döntéshozóknak az idei versenyt és a korábbi részvételeinket, és ezekből a tapasztalatokból építkezve fognak nekivágni a jövő évi Eurovíziós társasjátéknak. A Dal című válogatónk nagyszerűre sikeredett, a mai napig kapok elismerést a verseny körítésével és színvonalával kapcsolatban külföldről. A közönség bevonása a végső döntésbe maximalizált sms szavazatokkal egy nagyon fontos kérdés a jövőre nézve.

Csüggedésre senkinek sincs oka az idei szereplésünkkel kapcsolatban. Az Eurovízió ereje a széles közönség. Nagy-nagy gratuláció a Compact Disco menedzsmentjének, és a 16. ország kiadójával kötött szerződéséért!

50 hozzászólás Blog: A versenyt övező bulvária Magyarországon

 • m_sandor

  Ma az osztályomban odajöttek néhányan, hogy mit szólok a CD mindössze 24. helyéhez? Mondtam nekik, aki kérdezte, hogy ezt a 42-es éterben érzékeljük, abban, hogy 16 országot hagytunk magunk mögött, meg abban hogy Svédország mindenhonnan kapott 5-6-7 pontokat, attól függetlenül hogy sem velünk magyarokkal, sem a románokkal nincsen szomszédi viszonyban. Vajon Rúzsa Magdi indulásakor még kedvencek voltunk? Vajon akkor több volt a szomszédos országunk, vagy csak tetszett Magdi dala? Ezek közül az utóbbi lehet igaz. Szóval fel a fejjel, döntőbe jutottunk két egymást követő évben, ennek örülni kell és nem szomorkodni hogy hol végeztük.

  Igen, be kellene vonni a szavazóközönséget a végső döntésbe, nem örültem ennek a 4 zsűri 3 előadóra szavazott-as dolognak, de ez persze nem a Compact Disco ellen irányul, mindössze a jövőben ezen lehetne változtatni.

  • Én is pont ezeket mondtam el a többieknek, ugyanis engem is kérdezgettek. Még azzal megtoldottam, hogy túlszárnyaltuk az elvárásokat, hiszen nem vártak a döntőbe, és utána ott is csak a 25. helyre jósoltak minket. Amúgy én személy szerint is nagyon-nagyon ki vagyok békülve az eredménnyel 🙂

   • porcukor90

    Tényleg jó ez a 24. hely is, mivel olyan országokat sikerült lehagynunk, akiknek még jobb helyezést is jósoltak. Nem kis teljesítmény. A Compact Discora pedig méltán lehet büszke az egész ország, mondhat akárki akármit. (csak zárójelben jegyezném meg Lang Györgyi esetében: nem szapulni szeretném, de mintha a Bye bye Szása annyira jó dal lenne…)

   • Hádész

    Én is mondtam mindenkinek a fogadóirodák jóslását 🙂 Én is örültem, hogy végre egy év, amikor szeretem a győztest. A 2010-es versenyt láttam először, és Lena dala akkor még egyáltalán nem tetszett, de nagyon megszerettem, a Running scared-del pedig még mindig nem vagyok jóban, meg ott van a 2011-es JESC, arról nem is érdemes beszélni. Összességében én is elégedett vagyok az eredménnyel, erre akartam kilyukadni 🙂

 • Peppe

  Nekem az tetszik az egészben a legjobban h mindenki a porig alázza a műsort, mégis mindenki olyan komolyan veszi h az már fáj…alapvetően egy dolgot felejt el mindenki : ez egy show és élvezni kellene….

 • Dini

  Igazából nem csüggedek a helyezésünkkel kapcsolatban a tavalyi nagy sokk miatt. Az Eurovíziót is nagyon szeretem. 🙂
  Rosszat sem szeretnék senkiről sem mondani, de Györgyi plágiumozása rettenetesen felháborított, pláne, hogy azóta folyamatosan olvasom hozzászólásokban.Természetesen nem ezen az oldalon. 😉
  Dajcstomihoz hozzá sem tudok szólni.Elmeséltem pár ismerősömnek és nem volt szalonképes a reagálásuk.:D
  Lehet, hogy régimódi vagyok, de ennyire twitterezgetnie sem illene.
  Szégyen, hogy ennyire semmibe sem nézték a magyar indulót, akik Magyarországot képviselték. Nagyon érdekelne, hogy más országokban, hogy is van ez.

 • Idézet a cikkből:
  „És most jöhetnek a nagy szavak. Az Eurovízióra készülni kell, mint az olimpiára. Ez egy külön versenyszám, ahol szigorú szabályok vannak lefektetve, de vannak íratlanok is, amik helyes használatával sikert lehet elérni.”

  Tehát az is benne van a „szigorú szabályzatban”, hogy olyan hamis (zeneileg) produkciót is lehet indítani, mint amit az oroszok levágtak? Mert, ha ez megengedett a „szigorú szabályzat” szerint, akkor semmi, de semmi keseregnivalónk nincs a 24. helyet illetően, ugyanis a CD nem tudta teljesíteni a hamis hangokat, mert az ő előadásuk tiszta volt zeneileg. Ez ért 24. helyet, de sokak szerint – velem együtt – sokkal-sokkal előrébb a helyük, mert ők ZENÉLTEK!!!

  Nagyon örülök, hogy sok lemezszerződést ajánlottak a CD-nek, de jó lett volna, ha ez pontokban is visszatükröződött volna.

 • Atysh

  Én csak attól félek, hogy nem lesz megint olyan jó az NF, mint idén :/. Ennyi sztárt, ennyi jó dalt és produkciót még egyszer összehozni . . . Szerintem sok előadó nem fogja még egyszer megkockáztatni.
  Amúgy egy kis off: még így egy év után is nagyon megható végig nézni a Katis videókat. Mennyien tomboltak rá, te jó Isten . . .!

 • Atysh

  Annyi biztos, hogy az elkövetkezendő pár évben szeretném Eurovízión látni Tóth Gabit és Király Lindát.

 • Gabiii

  Tényleg fura ez a meghasonlottság az antieurovíziósok körében. Általában elmondják hogy mennyire pocsék és színvonaltalan a műsor ezek után pedig nemzeti öntudatukat kiélve felháborodnak a szavazáson…gondolom nem kell ragozni ismeri ezt mindenki. Na de akkor miért is olyan fontos ez a műsor ha semmit se ér?
  Az ismert emberektől érkező támadások az indulónk irányába meg egyenesen vérlázító a verseny kellős közepén. Én megértem Begit hogy nem bírta szó nélkül…iszonyú lehet hogy az országodat képviseled a legjobb tudásod szerint és közben onnan támadnak.
  Van egy olyan érzésem hogy jövőre visszatérünk a megasztár/xfaktor vonalra ami persze nem feltétlen baj ha onnan érkezik a legjobb dal. Szerintetek mennyire lesz hatással ez a sok negatív dolog a jövő évi indulási kedvre? Bízom benne hogy csak a szép marad meg mint tavaly Katinál és emiatt senki sem gondolja úgy hogy nem éri meg mert azt hiszem a Compact Disconak abszolút megérte.

  • Dini

   Én is megértem Begit. Valószíű, hogy én is reagáltam volna.
   Egy politikus maradjon szépen a kaptafánál. Ott kéne először brillírozni.

   • Küllikki

    Ezt még annyival kiegészíteném, hogy egy politikusnak oldaltól függetlenül megengedhetetlen hogy nyilvánosan lealázza azokat a magyarokat, akiket ő elméletileg Brüsszelben (vagy akárhol a világon) képvisel! A magyarok választották meg képviselőnek, illene ezt tiszteletben tartani és min. sok sikert kívánni az összes olyan magyarnak, aki bárhol a világon az ország jó hírét próbálja kelteni.
    Magánvéleménye természetesen lehet, de ha már ország világ elé kürtöli a baromságait, ráadásul olyan stílusban ahogy más a kutyájával se beszél, jogosan háborodik fel mindenki. Sőt, én lehet nem is tudtam volna úrinő maradni ami a választ illeti ^^

 • TA

  Érdemes újból meghallgatni Macedónia dalát, szerintem a legjobbak között van…
  Töröko., hogy került az előkelő 7. helyre.????…. no comment….a török vendégmunkások szavazatáradata megtette a hatását.
  A CD-t a legrosszabb esetben is a 10. és a 15. helyre tenném.
  Loreen szerintem jogosan nyert.

  • Zsolti

   Ezt a kört már az albánokkal is lefutottuk, de akkor kérdezem tőled is: tavaly hol voltak a török vendégmunkások?

   • Buci-Bigyo

    Egy másik elődöntő szavazói között. Azerbajdzsánt azért jól betolták a döntőbe! 😀 😀 Németország idén kifejezetten kérte, hogy a második elődöntőben szavazhasson. ( Itt olvastam az oldalon.) Vajh miért? 😀 A kérdés természetesen költői. 😀
    Azért az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy tavaly a török szavazóknak sem tetszett igazán a Manga.

    Can száma nekem tetszett, de van ennél neki jobb is, ez tény.

   • Csengettyű

    „Azért az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy tavaly a török szavazóknak sem tetszett igazán a Manga.” Nem hát, méghozzá két okból: (1. Mindig is törökül énekeltek, ezért honfitársaikban jogosan merülhetett fel a kérdés, hogy mit bohóckodnak ezek angolul? – ez csak az én elméletem) 2. Tavaly nem is a maNga képviselte őket, hanem a Yüksek Sadakat.

 • Lali

  Na ezért undorodom én a bulvárszennytől, meg a kereskedelmi tévék posványától. Sajnos mindig lesz, aki panaszkodni fog, mert nincs olyan előadó, aki mindenkinek megfelel, de azért nem kellene erkölcsileg egymást alul múlva mocskolódniuk.
  A fesztivállal kapcsolatban csak annyit, hogy semmivel sem színvonaltalanabb, mint a globális mainstream pop. Szóval, akik Rihanna, Britney Spears és Lady Gaga bugyivillantásaiból élnek, szerintem ne sopánkodjanak szemforgatva a zenei minőségen. És ne tegyenek úgy, mintha a gagyi húgypop (elnézést) fellegvára, az USA lenne a minőségi zene alfája-omegája.
  Persze minden szájtépésem felesleges, mert ezeknek az alacsony kvalitású embereknek ez a dolga, és minden megy tovább, napról napra hányják a mocskukat, fetrengve abban a moslékban, amit annyira elítélnek. Észre sem veszik, de éppen ők képviselik az alja szintet. Múlt héten és hétvégén éppen az Eurovízióra, mert ez volt terítéken. Nekik ez a dolguk, furamód, ma már ez is egy „szakma”, sajnos ez lesz jövőre is.

 • Buci-Bigyo

  L. Györgyi mocskolódása nagyon kiábrándító, de igazából fel sem fogta szerintem, hogy maga alatt vágja a fát. Most még azok is elfordultak tőle, akik eddig kedvelték. 3 perc hírnévért, amivel valószínűleg a rádióműsorára akarta csak felhívni a köz figyelmét, beáldozta az eddigi népszerűségét. (Pa-Dö-Dő)

 • János

  Nagyon jól megfogalmazott blog ez. Wolf Kati véleményéhez csak annyit szeretnék hozzáfűzni,hogy nem azon múlt a jobb helyezés,hogy nem szeret minket Európa. Persze,hiszen ő volt az,aki a végső szót kimondta. Biztosan nem ő tévedett,hanem egész Európa nem értékelte kellőképpen a dalt.
  Tényleg a döntőbe való volt,de felejthető produkció a 2-es rajtszámnak is köszönhetően. Ezt leszámítva szép eredményt értünk el. Soha rosszabbat. 🙂

 • msz

  Jó kis blog lett tényleg, a bulvársajtó meg hozza a formáját. Akinek nem tetszik az eurovízió az ne nézze! Egyébként a suliban sokan nem is várták döntőbe minket, de hát ízlés kérdése. Az meg hogy „nem szeretnek minket ezért nem fogunk soha nyerni és inkább lépjünk vissza” már elég unalmas.

  Egyébként nem kötekedésből, de Málta 2005-ben már bejutott a döntőbe.

 • Idegesítő, hogy mindenhonnan azt hallom „A CD majdnem az utolsó lett” fogják már fel a magyarok, hogy 42 dalból 24-nek lenni nem utolsó!! Tavaly is ez volt, „Wolf Kati az utolsók között”!!

  • porcukor90

   Ez valószínűleg nemzeti sajátosságunk lehet, hogy siránkozunk és mindenben csak a legrosszabbat látjuk, szegény ‘mi’…ha csak 24 ország indult volna 42 helyett, meg is érteném, de így…? A tavalyit mondjuk szerintem az egész nemzet sorstragédiának vette (bevallom akkor én is!), persze kivételek mindig vannak. Nálunk ez szép eredménynek tekinthető és kész. A CD tisztességesen helytállt és nincs miért szégyenkeznünk =)

 • Boti

  Sot Chiara 2ik helyik vitte Maltat 2005 ben

 • Ma beszélgettem a kolléganőmmel a versenyről. Azt mondta hogy szerinte gagyi volt a nagyik műsora. Viszont azok az ismerősei, akik nem követik a versenyt csak véletlenül kapcsolódtak be a műsorba, azok azt mondták hogy nekik nagyon tetszettek az oroszok.

  • Erzsi

   Jó nekik. Nézzék a műsort jövőre is. Sok ilyen lesz.

   • Küllikki

    Bízzunk benne hogy nem 🙂
    Egyébként próbáltam egy kicsit az egyszeri esc néző fejével gondolkodni és nem lehet hogy az újdonság és a meglepetettség varázsa váltotta ki ezt a szavazat dömpinget irányukba? Mert nem számítottak ilyenre, aztán mikor meglátták őket akkor mindenki teljesen ledöbbent, hogy nahát, nézzétek már, egy rakás nagyi, azta, ilyet se láttunk még… 🙂 És ezt ítélték a legkülönlegesebbnek, ami sokaknál egyet jelent a legjobbal is és máris megvolt a befutó. Na meg minek válogasson a sok ballada közül, ha van egy olyan melynek aztán párja sincs….
    Persze lehet hogy ez így hülyeség, csak még mindig nem tudom elhinni, hogy Európa tényleg olyan szempontok alapján ítélte ezt jónak, ahogy kellett volna 😀 De ígérem, jövőre már kiheverem ezt a sokkot 🙂

   • Zsolti

    Az egyszeri néző nem rajongó, nem érdekli a verseny jövője. A szenzáció az szenzáció, újságot ad el, nézettséget növel, sms-eket ér. 🙁

   • Csengettyű

    Azt mondod, sok ilyen lesz. A „második helyezett van legnagyobb hatással a következő évi versenyre” elméleted? Mert attól félek, most tényleg valami ilyesmi lesz.

   • Erzsi

    Igen. De minden eurovíziós elméletem meg szokott dőlni. Nem ragaszkodom hozzá, hogy igazam legyen.

   • Csengettyű

    Remélem, hogy most ez tényleg megdől, mert ha a 2007-2008 párost nézzük, akkor tényleg helytálló, és dalok szempontjából nekem nem hiányzik megint egy viccdalokban ennyire bővelkedő mezőny.

 • Serinon

  Wolf Kati nyilatkozata igen csak meglepett. Az ő dalát imádták, az előadást enyhén szólva is marhára elcseszte, elcseszték. Kár a politika mögé bújni, be kell vallani, hogy a színpadon egy nagy nulla volt. A CD előadása százszorosan túlszárnyalta. Itt a dal nem volt közönség-kedvenc. Jövőre hátha sikerült majd egy dalban megtalálni a kettőt – mármint a két pozitívumot.

 • Sjudy03

  Én az Eurovízió magyar vonatkozásáról írom a szakdolgozatomat. A héten voltam konzultálni a témavezetőmmel, aki kérdezte, hogy mit szólok a CD szerepléséhez, mert ő nem volt itthon és nem tudta figyelemmel követni a műsort, de csak negatív dolgokat hall. Nos én csak annyit feleltem, hogy ez a szereplés mindennek nevezhető de nem negatívnak. Minőségi dallal, együttessel álltunk színpadra, nívós színpadi showt sikerült összehozni, talán tényleg lazábban kellene felfogni részünkről ezt a versenyt. Amikor közöltem vele h az orosz mamik a második helyen végeztek csak fogta a fejét…
  Nos igen ez van. Tényleg büszke vagyok a fiúkra és tényleg azt kell nézni, hogy az utóbbi két versenyen döntősök voltunk. Azért valljuk be az elmúlt évben sokkal nagyobb figyelem fordul az Eurovízió felé hazánkban és én ezt mindenképpen nagy előrelépésnek tekintem 🙂

 • Fairygirl

  Én olyan 20. hely környékére vártam a CD-t, kicsit sajnálom ezt a 24. helyet, mert a dal jó, nem olyan gagyi tingli-tangli, mint a román, a görög meg a ciprusi, a szöveg meg nem ostoba lalala meg tütütü. De hát ez van. A lényeg, hogy minden évben bekerüljünk a döntőbe, hogy felfigyeljen ránk Európa és egy idő után csak elkezdenek jönni azok a szavazatok is.

 • Atysh

  Imre, te kit/kiket látnál szívesen Eurovízión, és milyen típusú dallal?

  • Nekem titkos favoritom még a Balkan Fanatik, izgalmas dolgokat csinálnak. Egy másik ugyanilyen titkos favoritom a Unique. Az már más kérdés, hogy vállalnák.e, vagy ha igen, akkor hogyan vinnék színpadra a dalukat. A 2008-as nemzeti döntőből szerintem a Vágó Zsuzsi – Mázs duó indítása lett volna a legjobb, az idei felhozatalból pedig Tóth Gabi első elődöntős tornádója. Igazából így előre találgatni ugyanúgy zsákbamacska, mint egy hangfelvétel alapján ítéletet mondani egy dal eurovíziós szerepléséről. Hiába volt jó Wolf Kati dala, mindenki a dal és a videoklip alapján értékelte, és a kihirdetés és Düsseldorf között nem mutatta be a dalát tévéshowban táncosokkal, ezért volt egy kis zsákbamacska érzés. Majd okosabbak leszünk, ha lemennek a nemzeti döntőnk selejtezői, majd ott eldől, ki milyen. Jahh és nagy kedvencem volt a Lázadás című dal a a Tales of Eveningtől is, bár ott is csak a videoklip tudott befolyásolni. Műfajban nincs nálam megkötés, csak legyen meg az összhang a dal és a színpad között.

   • Gabiii

    Mai napig nem értem hogy a Tales of Evening hogy a fenébe nem jutott be a 20(21) dal közé…pláne hogy még a zsűri sem értette mit keres ott egy-két dal. No mindegy ezen már túl vagyunk. Mondjuk én lehet elfogult is vagyok mert imádom az ilyen rock bandákat női énekessel. (Nightwish)

   • Zoey

    Én meg még nem is hallottam eddig róluk, arról meg aztán végképp, hogy ők is jelentkeztek a versenyre. Jó zene, én is szeretem az ilyen stílust. Más kérdés, hogy Európának bejönne-e, bár a Nightwish elég kedvelt és ismert sok országban, ez meg tényleg ahhoz hasonlít.

   • Pitbull

    Ááá, dehogy! Megint jönne csak a fanyalgás, hogy Nájtvis-copy, mint ahogy egyesek szerint (én kettes vagyok, vagy inkább négyes) Tooji, Saade copy volt, a Verjamem pedig Molitva copy, usw.

   • Zsolti

    Olyan úgysem nem lesz, hogy ne hasonlítanák valamihez.

   • Csengettyű

    Gabiii, teljesen egyetértek. Olyan dalok (is) jutottak be a legjobb 21 közé, hogy fogtak a fejemet, hogy ezeket mégis kiválogatta be, a Tales of Evening meg sehol…

 • HC

  Akkor én is beállok a fikázók sorába. 😀 Idén meg sem néztem a Eurovision-t, mert a Dal műsorban nyertes Compact Disco halálra volt ítélve. A videókat megtekintve döntöttem úgy, hogy nem nézem meg, mert esélyünk sincs. Igaz, én orosz nyertesre számítottam. A cikk írójával egyetértek, hogy vetkőzzük már le ezt a bennünket mindenki utál dumát, ha valami nem sikerül. Bénák vagyunk! Igen, el kell ismerni. Igaz, hogy vannak rokon országok, akik egymásra szavaznak, de kérdem én, hogy akkor mi van Bayer Friderika 4. helyezésével, ami eddig a legjobb??? Ráadásul magyar nyelven érte el ezt az eredményt. Szóval, neee… Az idei magyar felhozatal egy ez egyben nulla volt, s ha 200 indulóból ezek voltak a legjobbak, akkor nem tudom, milyen volt a többi. 🙁 Lényeg. A Dal műsort megnéztem, és próbáltam független döntést hozni. Utálom Tóth Gabi-t, de mégis azt mondom, hogy neki kellett volna menni. Azt kifejezetten viccesnek tartottam, hogy a zsűriben ült a bukott Wolf. Ráadásul Magyarországon felfestették, hogy Ő volt az igazi nyertes. Nem! A produkció nulla, hiszen áll a színpad közepén és ennyi. A dal refrénje idegőrlő volt, a folyamatos monoton ismétlődéssel. Mondjuk ki, hogy bénák vagyunk, és ne mást hibáztassunk. Ennyi.

  • Küllikki

   Én nem jelenteném ki ennyire sarkalatosan hogy bénák lennénk, inkább úgy fogalmaznék hogy van még hova fejlődnünk.
   Ja és annyira bénák azért sem lehetünk, mert idén és tavaly is bejutottunk a döntőbe.