Összefoglaló az amszterdami Eurovízió koncertről

32 Comments

Volt néhány olyan produkció ami borzongást váltott ki belőlem, de nem a jó értelemben véve. Ilyen volt Bulgária végtelen szeretője, a török bohóc, a visszhangok francia megéneklője, és a házigazdák squaw-ja. Azt viszont örömmel konstatáltam, hogy az egyéni listám dobogósai (Eva Boto, Compact Disco, Anmary) eész jól szerepeltek, főleg az utóbbi, aki szerintem a legjobb volt (mellé még felzárkózott a Mandinga, minőségben jók voltak, a dalukat viszont nem igazán kedvelem.

Lehet. Mint írtam, nem kedvelem a dalukat, ezért nagyon ritkán hallgatom meg (eddig talán kétszer), így nincs igazán összehasonlítási alapom a playback és az élő előadás közötti különbség felfedezéséhez, a videoban meg egyébként is el volt csúszva a hang a képhez képest, legalábbis az én flash playerem kissé elcsúsztatta a szinkront.

Végig nézve a videót az alábbi kategóriákat tudtam létrehozni:

IIIIIIIIGEEEEN:
Letto., Finno., Portugália, MAGYARORSZÁG, Svájc, Málta, Szlovénia, Macedónia, Moldova, Spanyolo., Hollandia

Na jó, legyen – bár jobbra számítottam:
Görögo., Azerbajdzsán, Ausztria, Törökország

Ez mi ez?
Írország (bár mintha ők is playbackeltek volna…)

Akiről nem tudok eldönteni, mert igen csak playback:
Románia

És a külön kategória: San Marino – annyira fáj, hogy inkább lenémítottam…. 🙂

San-Marino minek vitt vokálosokat, ha nem is élőben ment? LoL… egyébként Valentina cipője felettébb idegesítő! ..és még valami, Anggunnak miért írnak olyan dalt, amit el se tud énekelni! Minden második mondat végén lihegett és csukladozott egy sort…

Azért vittek, mert át akarták vágni az embereket… 😛
Az a cipő nálam is kivágta a biztosítékot… Maga a nő is igen unszimpatikus!
Anggun számomra elviselhetetlen… 🙁

Szerintem ez egy ritka hálátlan közönség, ennyi erővel a tévé előtt is nézhették volna. Teljesen mindegy volt, hogy lassú vagy gyors dal, akkor sem csináltak semmit :S.

Ne csak az összefoglalót nézd, hallgasd meg külön-külön is. Rona alatt például nem lehet nem észrevenni, hogy mindenki őrjöngött.

És ha meghallgatod a magyar dalt, akkor hallod, hogy éneklik a refrént, meg hogy ó-ó ó-ó 🙂

http://www.esctoday.com/news/read/18732?rss=&utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook
Remélem ide tartozik… Szerintem igen, mert végső soron az Eurovíziós koncert kapcsán is a legtöbbünket a hangi teljesítmény érdekli. Szóval, a linken meg lehet hallgatni élő énekkel az olasz számot is, és hát, az van, amire számítani lehetett. Isteni hangja van ennek a nőnek, és amellett sem mehetek el, hogy igen jól mutat a színpadon. Figyeljetek erre a dalra, szerintem még fog meglepetést okozni!

Azt az egy elcsúszott refrént (pontosabban, a botfülem szerint annak két sorát…) szerintem megmenti az, hogy a maradék két és fél percben teljesen tisztán énekel, és a hangszíne is tetszik nekem. (Aztán lehet, hogy igazad van, mert nekem nincs hallásom.)

Ez a “nekem nincs hallásom” meg “botfülem van” dolog kezd uncsi lenni… ha érted mire gondolok… Már nem először reagálsz így a hozzászólásaimra.
A dal a 3. kedvencem, Nina pedig ennél sokkal többre képes, most nem volt a legjobb formájában szerény véleményem szerint…

Nekem sincs hallásom, meg botfülem van, biztosan ezért hallottam az EGÉSZ produkciót rettenetesen rossznak. És erre a csajra mondjátok, hogy jó énekesnő, meg azt, hogy isteni hangja van!? Pfff…
Gyökeresen különböznek a jó hangról és a jó éneklésről alkotott fogalmaink. Egyetlen pozitívum amit fel tudok hozni a mentségére, hogy tényleg jól néz ki a kicsike, csak sajnos ez kevéssé mérvadó egy dalverseny esetében.
Az én listámon az előkelő 38. hely körül mozog Zilli kisasszony dala, lehet, hogy ezzel egyedül vagyok az egész fórumon, de kell egy ilyen is!

Nekem Nina az egyik nagy kedvencem idén, és ugyan nem énekelt most sem rosszul, de ennél ő sokkal jobban is tud. Majd májusban megmutatja 🙂

Egyébként a fogadóirodáknál már Nina a második Loreen mögött.

Az összefoglaló videó lapján:
Egyértelműen nagyon jó: Portugália, Magyarország (főle a Dalos előadásokhoz képest…), Belgium, Svájc, Lettország, Finnország (kétséges, ő szerintem tudna többet is, de ez se rossz), Albánia (nála nem is volt kétségem, hogy jól énekel élőben), Málta, Szlovénia, Macedónia (felőle sem volt kétségem), Moldova (főleg a nemzeti döntőhöz képest…), Litvánia (ha a dal nem is jó, legalább énekelni tud), Spanyolország, Hollandia (csak hagyná az indiánosdit…)
és a többiek:
Görögország: Jól vettem észre, hogy a stúdióverzióval énekel együtt? Nagyon nem vagyok elégedett, nem véletlen, hogy annyira féltik az élő énekléstől…
Ausztria: Nem rossz, de mintha nem tudták volna hozni azt a hangulatot, ami az egyetlen előnyük lehetne… de legalább világító fenekek nem voltak. (Persze a “nem rossz” csak az előadás eme részletére vonatkozik, a dal továbbra is 42/42-es borzalom.)
Törökország: Annak ellenére, hogy szeretem a dalt, és nem kicsit vagyok elfogult, azt kell, hogy mondjam, hogy hangilag ez baromi gyenge. Nem tudom, mi történt Cannal, de május 24-ig szedje össze magát…
San Marino: Kíváncsi vagyok, akkor is ekkora lendülettel fog-e táncolni, amikor majd énekelnie is kell… Az élő előadást illetően nem lettünk okosabbak. (Mellesleg az a cipő tényleg borzalmas.)
Bulgária: Ez szörnyen idegesítő.
Franciaország: Többnyire rendben volt, de pár helyen mintha nagyon nem azt énekelte volna…
Azerbajdzsán: Jó, de többre számítottam.
Románia: Róluk se tudok sokat mondani, lévén playback, de a partihangulat legalább megvolt, tudnak viselkedni a színpadon.
Írország: Néha ez is palyback-szagú volt… és az ikrek idegesítenek.

Mindenkit tudnék jellemezni néhány szóval, de csak néhányat emelnék ki most mégis:
– Anggun nem tiszta, gyenge a hangja. Pedig ez a dal egyi abszolút kedvenc az idei mezőnyből, lehet, itt beteg vagy nem tudom mi van vele, de remélem, hogy májusban nem ilyen minőséget fog hozni
– Bulgária: ez a dal még jó is lenne, de nem ilyen minőségben. Mert se nem tiszta, nyivákol is, és még nem is néz ki jól, egyszerűen elviselhetetlen így ez a dal, ha ott is ilyen színvonalat hoz, nem hiszem, hogy döntőbe kerül
– Joan: ez a nő eddig is így nézett ki? Mintha kicsit meghízott volna… vagy a ruha teszi?!…
– és jót a végére: a magyarok jobbak sokkal, mint A Dalban, még mindig van mit javulni hangban, de sokkal jobb. És én hallottam őket élőben már énekelni, ott pedig ennél is sokkal jobbak voltak. Hajrá!!!

Comments are closed.