Napi Eurovízió 2012: Írország

Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Írország először csinálja meg az Eurovízión azt, hogy ugyanazt a csapatot küldi a versenyre, mint az azt megelőző évben.

Tavaly a 8. helyezést érte el a popduó a “Lipstick” című dallal, ez az elmúlt 11 év legjobb eredménye. Felkerült a belga, a svéd, a német és az osztrák slágerlistára, utóbbinál egészen a 3. helyig jutott az ikrek versenydala. Amint hazatértek a versenyről, Barack Obama amerikai elnök érkezésére rendezett koncerten léptek fel összesen 60.000 ember előtt.

Az elmúlt évben nagyon sok dolog történt velük: a brit Celebrity Big Brother című valóságshow harmadik helyezettjei lettek, kiadták második albumukat Bad Behaviour címmel, teltházas koncerteket adtak Írországban, Nagy-Britanniában, Németországban, Svédországban, Észtországban, Finnországban és Ausztriában.

Februárban, a zsűri és a közönség is a Jedwardnak adta a legmagasabb pontszámot az ír Eurosong válogatón, így ők képviselhetik Írországot újra az Eurovízión, a Waterline című dallal. Az ikrek idén annak a Linda Martin mentoráltjai voltak, aki az 1992-es versenyt megnyerte a Why Me című dallal.

A Waterline-t Nick Jarl és Sharon Vaughn szerezte. Nick svéd zeneszerző és zenei producer. Sharon Vaughn egy Svédországban élő amerikai dalszerző, aki már nagyon sok hírességnek írt dalt. A listáján szerepel a Boyzone, Willie Nelson, The Wanted, Clay Aiken, Jay Smith (A svéd Pop Idol győztese), Stefanie Heinzmann, Aslan, Jedward.

Kapcsolódó cikk: Írország: Jedward – Waterline

21 Comments

Annyira “intenzív” nekem ez a két majom. Kicsit már túl sok belőlük. Maga a dal nekem jobban tetszik a tavalyinál, kicsit “lágyabb”, de még így sem szeretném hogy továbbjussanak.
Titkon reménykedem egy Dana féle leégésben. 🙂

Teljesen ugyanezen az állásponton vagyok. Igen, lágyabb a dal, de sztem épp ezért illik kevésbé a két ugribugrihoz.
Igazából én is remélem, hogy meglepnek minket egy kieséssel.

Jah és mivel ők voltak az utolsók az első elődöntőben, ezért leírom az én sorrendemet:

1.IZLAND
2.MAGYARORSZÁG
3.GÖRÖGORSZÁG
4.ROMÁNIA
5.LETTORSZÁG
6.CIPRUS
7.SAN MARINO
8.DÁNIA
9.FINNORSZÁG
10.ALBÁNIA
_________________
11.ÍRORSZÁG
12.BELGIUM
13.AUSZTRIA
14.MOLDOVA
15.SVÁJC
16.MONTENEGRÓ
17.IZRAEL
18.OROSZORSZÁG

Én nem tudom eldönteni, hogy sírjak vagy nevessek amikor őket látom… Hiperaktívak 😀
A szám egészen jó, csak őket ne kéne látni… 🙂

Ha rosszindulatú vagyok, akkor azt írom, ha ők voltak az ír válogató legjobbjai, akkor (te jó isten) milyen lehetett a többi. Kölcsön adhattuk volna nekik Fábián Julit/Bigát/Királyékat (nem kívánt törlendő), mert akik nálunk mentek a lecsóba, náluk még jól hasznosulhattak volna.

Ha jó indulatú, akkor azt, hogy bár nem ízlésem szerint való a művészetük, a tavalyi daluk kétségkívül valami sosem hallott eredeti dolog volt, az előadásról nem is beszélve. Ez a dal (szerintem) a hetvenes évek hangzása, gyenge hangi teljesítménnyel elővezetve. Az előadásmód meg egyszer eredeti volt, másodszorra önismétlés, öncélú magamutogatás.

Én nagyon reménykedem, hogy nem jutnak tovább.

Már tavaly sem szerettem őket, de kétségtelenül volt abban a dalban valami, ami különleges volt az Eurovízió színpadán (jelzem a dalban, mert a fiúk úgy ahogy vannak, számomra befogadhatatlanok).
Idén ez a dal valami förtelem. Európába importált amerikai tinipop, amelynek sem a szövege, sem a hangzásvilága nem korszerű. Remélem, kiesők lesznek, de legalábbis ha bejutnak, akkor menjünk velük mi is, mert nem létezik, hogy ez lenyomja a CD minőségét.

Lehet azért, mert nagyon nem az én korosztályom, de engem kissé idegesítenek így másodjára. Tavaly még oké, de hogy másodjára is, kicsit olyan mintha nekik muszáj lenne itt lenniük, mert nélkülük az esc már nem is esc. Ráadásul a tavalyi daluk még jobb is volt, mint az idei.
Van egy olyan érzésem, hogy mindenképpen döntősök lesznek…. Remélem jövőre már ők is csak a tévéből fogják követni az eseményeket…

Nekem is jobban tetszik, mint a tavalyi, de mérges leszek, ha miattuk nem kerülünk döntőbe. De nem így lesz… 🙂

Én is megosztom az első elődöntős eddigi állást. Remélem,hogy a mi csapatunk meggyőz jobban mindenkit,hogy ott a helye a döntőben. Szóval:
18.Montenegro
17.Ausztria
16.San Marino
15.Albánia
14.Izrael
13.Finnország
12.Svájc
11.Írország
—————————————
10.Moldova
9.Görögország
8.Magyarország
7.Ciprus
6.Oroszország
5.Dánia
4.Lettország
3.Románia
2.Izland
1.Belgium

Én is megosztom az első elődöntős eddigi állást. Remélem,hogy a mi csapatunk meggyőz jobban mindenkit,hogy ott a helye a döntőben. Szóval:
18.Montenegro
17.Ausztria
16.San Marino
15.Albánia
14.Izrael
13.Svájc
12.Finnország
11.Írország
—————————————
10.Moldova
9.Görögország
8.Magyarország
7.Ciprus
6.Oroszország
5.Dánia
4.Lettország
3.Románia
2.Izland
1.Belgium

Én tavaly szavaztam rájuk, mivel számomra nagyon szórakoztató 3 percet csináltak, még akkor is, ha a dal nem volt a legjobb. De idén ez már kevés lesz, és a Waterline sehol sincs a Lipstick-hez képest, sokkal átlagosabb. Idén nem vagyok biztos a Jedward top 10-ében.
Írország: 14/42

Az első elődöntős toplistám:
1.Ausztria
2.Izland
3.Dánia
4.Belgium
5.Írország
6.Görögország
7.Moldova
8.Románia
9.Ciprus
10.Finnország
——————
11.Svájc
12.Magyarország
13.Montenegró
14.Albánia
15.Lettország
16.Oroszország
17.San Marino
18.Izrael

én szeretem őket,a tavalyi daluk még mindig a favoritom.inkább hallgatom őket,mint valami öreg csotrogányt,akik még döcögni is alig birnak

Én iszonyatosan nagy Jedward fan vagyok, nem is értem igazán, hogy lehet belőlük sok valakinek. Lelkesek, imádnivalóak, hihetetlenül ártatlanok, és ami a legszebb, ők az egyik leghíresebbek Írországban, és az egyik leggazdagabbak is, és ehhez képest minden pénzüket és idejüket a rajongókkal/ra töltik/költik. Nem törődnek azzal, hogy mit mondanak róluk az emberek, csak csinálják azt, amit igazán szeretnek. Frissek, lendületesek, és ami a legfontosabb, mosolyt csalnak bárki arcára, aki hagyja magát elbűvölni. Ne legyetek ilyen csőlátásúak, ők tündéri gyerekek, és kész. 🙂

Comments are closed.