Naptár

2012. április
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Napi Eurovízió 2012: Írország

Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Írország először csinálja meg az Eurovízión azt, hogy ugyanazt a csapatot küldi a versenyre, mint az azt megelőző évben.

Tavaly a 8. helyezést érte el a popduó a “Lipstick” című dallal, ez az elmúlt 11 év legjobb eredménye. Felkerült a belga, a svéd, a német és az osztrák slágerlistára, utóbbinál egészen a 3. helyig jutott az ikrek versenydala. Amint hazatértek a versenyről, Barack Obama amerikai elnök érkezésére rendezett koncerten léptek fel összesen 60.000 ember előtt.

Az elmúlt évben nagyon sok dolog történt velük: a brit Celebrity Big Brother című valóságshow harmadik helyezettjei lettek, kiadták második albumukat Bad Behaviour címmel, teltházas koncerteket adtak Írországban, Nagy-Britanniában, Németországban, Svédországban, Észtországban, Finnországban és Ausztriában.

Februárban, a zsűri és a közönség is a Jedwardnak adta a legmagasabb pontszámot az ír Eurosong válogatón, így ők képviselhetik Írországot újra az Eurovízión, a Waterline című dallal. Az ikrek idén annak a Linda Martin mentoráltjai voltak, aki az 1992-es versenyt megnyerte a Why Me című dallal.

A Waterline-t Nick Jarl és Sharon Vaughn szerezte. Nick svéd zeneszerző és zenei producer. Sharon Vaughn egy Svédországban élő amerikai dalszerző, aki már nagyon sok hírességnek írt dalt. A listáján szerepel a Boyzone, Willie Nelson, The Wanted, Clay Aiken, Jay Smith (A svéd Pop Idol győztese), Stefanie Heinzmann, Aslan, Jedward.

Kapcsolódó cikk: Írország: Jedward – Waterline

21 hozzászólás Napi Eurovízió 2012: Írország

 • Zolecs

  Annyira „intenzív” nekem ez a két majom. Kicsit már túl sok belőlük. Maga a dal nekem jobban tetszik a tavalyinál, kicsit „lágyabb”, de még így sem szeretném hogy továbbjussanak.
  Titkon reménykedem egy Dana féle leégésben. 🙂

 • Zolecs

  Jah és mivel ők voltak az utolsók az első elődöntőben, ezért leírom az én sorrendemet:

  1.IZLAND
  2.MAGYARORSZÁG
  3.GÖRÖGORSZÁG
  4.ROMÁNIA
  5.LETTORSZÁG
  6.CIPRUS
  7.SAN MARINO
  8.DÁNIA
  9.FINNORSZÁG
  10.ALBÁNIA
  _________________
  11.ÍRORSZÁG
  12.BELGIUM
  13.AUSZTRIA
  14.MOLDOVA
  15.SVÁJC
  16.MONTENEGRÓ
  17.IZRAEL
  18.OROSZORSZÁG

 • Kajli25

  Én nem tudom eldönteni, hogy sírjak vagy nevessek amikor őket látom… Hiperaktívak 😀
  A szám egészen jó, csak őket ne kéne látni… 🙂

 • Erzsi

  Ha rosszindulatú vagyok, akkor azt írom, ha ők voltak az ír válogató legjobbjai, akkor (te jó isten) milyen lehetett a többi. Kölcsön adhattuk volna nekik Fábián Julit/Bigát/Királyékat (nem kívánt törlendő), mert akik nálunk mentek a lecsóba, náluk még jól hasznosulhattak volna.

  Ha jó indulatú, akkor azt, hogy bár nem ízlésem szerint való a művészetük, a tavalyi daluk kétségkívül valami sosem hallott eredeti dolog volt, az előadásról nem is beszélve. Ez a dal (szerintem) a hetvenes évek hangzása, gyenge hangi teljesítménnyel elővezetve. Az előadásmód meg egyszer eredeti volt, másodszorra önismétlés, öncélú magamutogatás.

  Én nagyon reménykedem, hogy nem jutnak tovább.

 • Rita

  Már tavaly sem szerettem őket, de kétségtelenül volt abban a dalban valami, ami különleges volt az Eurovízió színpadán (jelzem a dalban, mert a fiúk úgy ahogy vannak, számomra befogadhatatlanok).
  Idén ez a dal valami förtelem. Európába importált amerikai tinipop, amelynek sem a szövege, sem a hangzásvilága nem korszerű. Remélem, kiesők lesznek, de legalábbis ha bejutnak, akkor menjünk velük mi is, mert nem létezik, hogy ez lenyomja a CD minőségét.

 • Erzsi

  Minőségben biztosan nem. Rajongók számában. Sajnos.

 • Küllikki

  Lehet azért, mert nagyon nem az én korosztályom, de engem kissé idegesítenek így másodjára. Tavaly még oké, de hogy másodjára is, kicsit olyan mintha nekik muszáj lenne itt lenniük, mert nélkülük az esc már nem is esc. Ráadásul a tavalyi daluk még jobb is volt, mint az idei.
  Van egy olyan érzésem, hogy mindenképpen döntősök lesznek…. Remélem jövőre már ők is csak a tévéből fogják követni az eseményeket…

 • Zsolti

  Egyetértek a fentiekkel. Nem szeretem. Múltkor azt mondtam, hogy zakó lesz, de utolsók lesznek az elődöntőben, szóval…

 • Dani

  Nekem a Waterline jobban tetszik, mint a Lipstick, ennyi…döntősök lesznek!!!

 • János

  Én is megosztom az első elődöntős eddigi állást. Remélem,hogy a mi csapatunk meggyőz jobban mindenkit,hogy ott a helye a döntőben. Szóval:
  18.Montenegro
  17.Ausztria
  16.San Marino
  15.Albánia
  14.Izrael
  13.Finnország
  12.Svájc
  11.Írország
  —————————————
  10.Moldova
  9.Görögország
  8.Magyarország
  7.Ciprus
  6.Oroszország
  5.Dánia
  4.Lettország
  3.Románia
  2.Izland
  1.Belgium

  • János

   Én is megosztom az első elődöntős eddigi állást. Remélem,hogy a mi csapatunk meggyőz jobban mindenkit,hogy ott a helye a döntőben. Szóval:
   18.Montenegro
   17.Ausztria
   16.San Marino
   15.Albánia
   14.Izrael
   13.Svájc
   12.Finnország
   11.Írország
   —————————————
   10.Moldova
   9.Görögország
   8.Magyarország
   7.Ciprus
   6.Oroszország
   5.Dánia
   4.Lettország
   3.Románia
   2.Izland
   1.Belgium

 • Balint005

  Én tavaly szavaztam rájuk, mivel számomra nagyon szórakoztató 3 percet csináltak, még akkor is, ha a dal nem volt a legjobb. De idén ez már kevés lesz, és a Waterline sehol sincs a Lipstick-hez képest, sokkal átlagosabb. Idén nem vagyok biztos a Jedward top 10-ében.
  Írország: 14/42

 • Levi21

  Az első elődöntős toplistám:
  1.Ausztria
  2.Izland
  3.Dánia
  4.Belgium
  5.Írország
  6.Görögország
  7.Moldova
  8.Románia
  9.Ciprus
  10.Finnország
  ——————
  11.Svájc
  12.Magyarország
  13.Montenegró
  14.Albánia
  15.Lettország
  16.Oroszország
  17.San Marino
  18.Izrael

 • smileyshine

  Nekem a tavalyi daluk is tetszett és az idei is jó, sőt, nekem az ikrek is szimpatikusak.

 • csoki

  én szeretem őket,a tavalyi daluk még mindig a favoritom.inkább hallgatom őket,mint valami öreg csotrogányt,akik még döcögni is alig birnak

 • Zsuzsi

  Én iszonyatosan nagy Jedward fan vagyok, nem is értem igazán, hogy lehet belőlük sok valakinek. Lelkesek, imádnivalóak, hihetetlenül ártatlanok, és ami a legszebb, ők az egyik leghíresebbek Írországban, és az egyik leggazdagabbak is, és ehhez képest minden pénzüket és idejüket a rajongókkal/ra töltik/költik. Nem törődnek azzal, hogy mit mondanak róluk az emberek, csak csinálják azt, amit igazán szeretnek. Frissek, lendületesek, és ami a legfontosabb, mosolyt csalnak bárki arcára, aki hagyja magát elbűvölni. Ne legyetek ilyen csőlátásúak, ők tündéri gyerekek, és kész. 🙂