Naptár

2012. április
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Napi Eurovízió 2012: Svájc

Tudósító: Szücs Zoltán
Forrás: eurovision.tv

Ivan és Gabriel Broggini nem csupán két átlagos testvér. Zeneszerzők, szövegírók, és nem utolsó sorban előadók is. Mindezen felül a svájci köztelevízió őket választotta ki az ország 2012-es Eurovíziós képviseletére.

Ha egyből az anyaméhben nem is kezdték el, a babaágyban már egészen biztosan a Queen, Bob Marley és a U2 zenéjére pogóztak a Broggini-fivérek. Hamar kötöttek barátságot a hangszerekkel: Ivan az első pillanattól kezdve a gitárok szerelmese, míg Gabriel eleinte a billentyűs és ütős hangszerek rabja volt. Később ő is a húrokat kezdte tépni, de nem kellett sokat várni, hogy fellángoljon benne az éneklés iránti szenvedélye. 13 évesen már mindkettejüknek megvolt a saját együttese.

Gabrielt az iskola befejezése után San Diegóba sodorta az élet, ahol az underground zene terén kezdett el tevékenykedni. Az elhatározás, hogy testvérével közösen alkosson együttest akkor született meg, amikor visszatért Svájcba. Legelső projektjük az inFinity nevet viselte. Without Identity (Identitás nélkül) című dalukkal feliratkoztak a slágerlistákra. A számhoz videoklipet is forgattak, melyet több tévétársaság, köztük a Viva is műsorra tűzött. Neves helyszíneken (Kofmehl, Dynamo) adtak koncerteket, és több versenyen is szerepeltek – sikerrel.

Időközben felvették a Sinplus nevet, majd újabb slágerekkel (Get Control, Happy and Free) örvendeztették meg rajongóikat. A svájciak mellett az olasz rádióállomások is szívesen adták le ezeket a számokat. Shoot című szerzeményük a 2009-es jéghoki világbajnokság (melyet Magyarország a 16. helyen zárt) hivatalos himnuszainak egyike lett. Az Eurovízióra szánt dalukkal (Unbreakable) már december 10-én megnyerték a svájci nemzeti döntőt, így ez az első versenyprodukció, amellyel a rajongók elkezdhettek ismerkedni akár az interneten, akár valamelyik olyan nemzeti döntőben, melyet promóciós célból meglátogattak.

Kapcsolódó cikk: Svájc: Sinplus – Unbreakable

23 hozzászólás Napi Eurovízió 2012: Svájc

 • tacom

  Az egyik legerősebb top 10-es dalom idén. Nagyon megérdemelnék a továbbjutást. Sajnos úgy veszem észre, hogy a rajongók alulértékelik őket. Hátha a nagyközönség majd nem fogja!

 • gyokub

  Lehet, hogy a svájciak idei dala egy rock szám, és azt általában jobban szeretik, de ez a dal azon belül a gagyibbak közé tartozik, sőt, kifejezetten rossz. Az énekessel nem csak az a probléma, hogy zavaróan ejti ki az angol szavakat, hanem az előadásmódja is rossz. A dalszövegnek van üzenete, de ez egy kissé erőltetett, a refrént meg, mint valami töltelék töltik ki a dal maradék részében, ráadásul az énekes ezt az üzenetet nem megfelelően adja át. Én nem hiszek a döntőbe jutásukban, ha a közönségnek be is jön, a zsűri nem fogja ezt ölbe tett kézzel hagyni.

  Toplista:
  1. Izland
  2. Albánia
  3. Görögország
  4. Románia
  5. Lettország
  6. Svájc
  7. Montenegró

 • Zolecs

  Ez valami rettenet.Az énekes idegesítő, a dal közömbös számomra. Óriási visszaesés tavaly után.Bár a sok szláv balladától még mindig jobb.Nem szívesen látnám őket a döntőben, és érzésem szerint nem is kell ettől tartani 🙂

 • Dani

  Na, hát ettől a daltól falra tudnék mászni…förtelmes az egész, az énekes hangja meg kritikán aluli…hogy lehetett ilyet kiválasztani!!! Imádkozni fogok, hogy ne legyenek döntősek!!!

 • Levi21

  Az én eddigi toplistám:
  1.Izland
  2.Görögország
  3.Románia
  4.Svájc
  5.Montenegró
  6.Albánia
  7.Lettország

 • Küllikki

  Vessetek a mókusok elé, de én szeretem ezt a számot és szívesen látnám őket a döntőben 😉

  • smileyshine

   Valakinek tetszik, valakinek nem (én az utóbbiak táborát erősítem.) Kicsit unalmas szám, de szívesebben hallgatom az ilyen zenéket, mint amit néhány nagyon unatkozó ember dobott össze, hogy összeszedjen még pár millió dollárt (olyan dalt, ami semmiről sem szól, mégis mindenki azt hallgatja). E a dal azért jobb.

 • tinuka

  No, hát én nem az alulértékelők között vagyok. 🙂
  Nekem okés. Valamiért a The Cure-ra emlékeztet.

  Bár tény, hogy feliratozás nélkül nem értettem meg a szövegét, de a kiejtési vitákat és kritikákat nem csak itt, más énekeseknél sem igazán értem. Mert hát mi is lenne az angolnak az etalon kiejtése? Választhatunk egyet, de akkor lesz jó pár az angolt hivatalosan használó nemzet, aki felháborodik, és joggal. Aztán jöhetnek a tájszólások, és onnantól kezdve már csak egy hajszál az egyéni kiejtés, amit a közönség szeszélye vagy menőnek tart, vagy nevetségesnek. Ki tudja melyiket miért? 🙂

 • Balint005

  Nekem tetszik ez a dal, és az angol kiejtése se olyan rettenetes, viszon simán hallatszik h olasz lehet az anyanyelve, mert tipikusan olyan a kiejtése. A dal pedig jó. Nem egy kiemelkedő darab, de ebben a mezőnyben megállja a helyét. Én szurkolok nekik a döntőbejutásért.

  Svájc 11/42

 • Gabiiii

  Nagy riválisok szerintem vagy CD vagy ők jutnak tovább 🙂 Az mindenképp jó hogy utánnuk jövünk

 • Zolitt

  Az első elődöntőből az egyik kedvencem! Folyamatosan az élbolyban van nálam, sms-t ők is 100% h kapnak tőlem!

  Nem nagyon értem, hogy mi lehet ezzel a dallal az a hatalmas probléma, hogy a „kifejezetten rossz”, a „rettenet”, vagy a „förtelmes” jelzőket megkapja! Persze mindenkinek megvan az egyéni véleménye, nekem is lesz majd egy a későbbikekben, ami sokaknak tetszik de én ki nem bírom állni… de erről majd akkor! =)

  Ez tipikus az a dal, amit ha meghallasz, egyből benne van a fejedben és a végére már vele tudod énekelni! Nagyon szeretném a döntőt nekik!

  Velük együtt az én listám:
  1. Izland
  2. SVÁJC
  3. Lettország
  4. Románia
  5. Albánia
  6. Görögország
  7. Montenegró

 • Zlátárcán

  Nem tetszik, de szerintem ez is döntös lesz sajna! A CD-nek nagyon nehéz lesz döntöbe kerülnie, mert Europa nagyon kajálja a lírát ès a viccet (ausztria, orosz nagyik xd stb.)!

  • Zlátárcán

   Reális továbbjutók:
   Románia(moldova 12)
   Görögország(ciprus 12)
   Izland(hogy a magyaroktól is megkapja a 12 p.-t)
   Ciprus(görögo. 12)
   Moldova(románia 12)
   Irország
   Dánia
   Oroszország
   Reménykedök:
   Svájc, Ausztria, Finnország, Lettország, Magyarország(ha barát finnek 12 és székely testvéreink 7-8)

   • schanc

    Pár hete majdnem ugyanezeket a gondolatokat írtam le én is a továbbjutókkal kapcsolatban. Annyi, hogy sztem Ciprus el fog hasalni idén, illetve én a reménykedőknél Ausztria helyett Belgiumot raknám bele a felsorolásba. (Illetve, h. az írek egy meglepetéskieséssel segíthetnének.)

 • zsombika.

  Nagyon remélem nem lesz döntős…de olyan 30 körül vannak nálam:D eddigi top:
  1. Görögország
  2. Lettország
  3. Románia(idáig döntő)
  4. Svájc
  5. Albánia
  6. Izland( elején nagyon tetszett, utána egyre jobban nem.)
  7. Montenegro

 • Endhre

  Már ne haragudjatok de ez a listás dolog ,hogy kinek mi a kedvence elég vicces…

  • porcukor90

   Elnézést, de miért vicces? Szerintem nincs probléma azzal, ha valaki megosztja a saját személyes kedvenceinek listáját, ebből is látjuk, hogy kinek mennyire jön be egy adott dal =) 😉 Félreértés ne essék, nem támadásként írom, csak nem értem mi a vicces benne.

 • Fabiana

  Nagyon kedvelem a dalt, a top 15-ben vannak nálam. Nem értem miért kell fennakadni a kiejtés problematikáján, én első hallgatásra megértettem, hogy miről is énekel a srác. Lena orbitálisan ocsmány kiejtése senkit nem zavart (kivéve engem) akkor pont ezé a srácé miért olyan nagy dolog?
  Az egyetlen problémám ezzel a dallal, hogy a refrén repetitív és ettől kicsit amatőrnek hangzik az egész. Szerintem simán döntős lesz és csak egyet kérek tőlük, ne a mi kárunkra!

  • schanc

   Szívemből szóltál teljesen, a repetitív refrénnel is egyetértek. Valószínűleg ez volt az oka nálam, hogy egyszeri hallgatás után nem volt bennem, h. „na, még egyszer!”

 • Pitbull

  Szerintem ennek a dalnak csak egyetlen versenyben van reális esélye a győzelemre, mégpedig a „Haknik során a legtöbbször előadott versenydal” kategóriájában, szoros versenyben Anggun – Echo (You and I) című zseniális opuszával.

 • Csengettyű

  Nekem tetszik ez a dal, az egyik kedvencem az első elődöntőből. Rossz kiejtés? Ugyan mááár. Nem mindegy? (Na meg aki nem angol anyanyelvű, attól nem is várhatjuk el, hogy úgy énekeljen, mintha…)
  Viszont annak ellenére, hogy én szeretem, van egy olyan érzésem, hogy nem indul túl jó esélyekkel.
  Eddig:
  1. Izland
  2. Svájc
  3. Lettország
  4. Románia
  5. Görögország
  6. Montenegró
  7. Albánia

 • Erzsi

  Szerintem egy percig sem gondolja senki, hogy veszélyesek lennének az első helyre, de a döntőbe jutásnak azért van esélye. Nagyon szurkolok nekik. Imádom a dalt!!!! Pont olyan, mint néhány éve a Highest high. Attól is teljesen extázisba tudtam esni és mindig tökig csavartam a hangerőt. (Szegény kolléganőm, nagyon megsínyli az én rajongásomat.)