Naptár

2012. április
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Napi Eurovízió 2012: Románia

Tudósító: Szücs Zoltán
Forrás: eurovision.tv

A világ könnyűzenei piacán az utóbbi néhány évben végigsöpört a „románpop” nevű hurrikán. Inna, Alexandra Stan, Elena Gheorghe (ESC 2009, a Mandinga korábbi énekesnője) és Edward Maya neve csak néhány azon előadóké közül, akik komoly részt vállaltak a műfaj terjesztésében, kozmikussá növelésében. Erre a listára már biztosan feliratkozott a Mandinga együttes is, akik elsőként fogják ezt az irányzatot képviselni az Eurovíziós Dalfesztivál színpadán.

A héttagú zenekar ereje abban rejlik, hogy nagyon sokszínűek: ez annak köszönhető, hogy a romániai tagok mellett kubai zenészek is hozzájárulnak a hangzásvilág tökéletesítéséhez. A gyönyörű énekesnő, Elena Ionescu mellett a trombitás Alex (trombita), a szaxofon nagymestere Zach, a zongorista Omar és az ütősszekciót alkotó Chupi és El Niño is feláll a színpadra májusban. A „hatfős szabály” miatt a harsonán játszó Tony csak lélekben, illetve a Green Roomban lesz ott a csapattal.

A Mandinga tíz éve alakult meg, jelenleg ötödik albumukon dolgoznak. Koncertjeik hatalmas bulikba torkollnak, ami az együttes közvetlensége, lendületessége nélkül bizonyára nem lenne így. A repertoárjukból nem hiányzik a latin zene (ezen belül is az ottani jazz), a balkáni szalsza és az igazán ütős techno sem, mely egy román diszkóból sem hiányozhat.

Eurovíziós daluk a „Zaleilah” címet viseli, a szövegben az angol mellett a spanyol nyelv is felcsendül.

Kapcsolódó cikk: Románia: Mandinga – Zaleilah

22 hozzászólás Napi Eurovízió 2012: Románia

  • tacom

    A román dal egy jó kis nyári sláger. Mindenképp benne van a bő top 10-ben.

  • Zolecs

    Még a mai napon is dicsérő kedvemben vagyok 🙂
    A nemzeti döntőn ennek a dalnak drukkoltam, szóval nekem ez nagyon bejön. Bár itt kicsit fennáll a ráunás veszélye, -nálam legalábbis- de a TOP10 az biztos 🙂

  • schanc

    Akkor megtöröm a sormintát: én ettől a számtól sikítófrászt kapok. Esküszöm, rosszabb, mint a görög. De sajnos szinte tuti a továbbjutása.

  • Küllikki

    Csatlakozva tacomhoz, ez egy jó kis egynyári sláger, szerintem is döntős lesz. Ha pedig a színpadkép is ütős lesz, akkor a döntőben is jól fognak szerepelni.
    Bár mondjuk az első elődöntőben 3 ilyen bulizós dal is van (+görög és ciprusi), nem tudom hogy az ezeket a dalokat kedvelők mindhármat tovább juttatják-e, vagy valaki kiesik (ha így lesz, remélem Ciprus lesz az 😀 bocsi 🙂 )

  • gyokub

    Számomra ez a dal egyszerre mulatós hangulatot teremt, de ugyanakkor vissza is tart kissé. A zenéje tipikus mulatós zene, amire jót lehet bulizni. De a szöveggel meg főleg nem az a probléma, hogy kissé bugyuta a dal címe, és emiatt bugyután hangzik a dal, hanem érződik rajta, hogy meg lett törve. A szöveg eleje viszonylag jól rávezet a refrénre, de utána csak úgy áttér más tartalomra. De az énekesnő mindezt jól adja elő.
    Szerintem tuti továbbjutó a moldovaiak, a spanyolok és az olaszok miatt. De én a döntőben őket valahova a hátsó fertályba raknám.

    Toplista:
    1. Izland
    2. Albánia
    3. Görögország
    4. Románia
    5. Lettország
    6. Montenegró

  • B.B

    Az én véleményem a következő.Romániát nagyon szeretik Európában és sok román él külföldön.Ennek köszönhetően majdnem tuti top 5 lesz.A dal jó és megfelelő show-val ami amúgy úgy hallottam jó lesz megint elől lesznek.Szerintem biztos 12 pont lesz Olaszország,Moldova,Spanyolország részéről de nem kizárt hogy Portugália,San Marino is azt fog adni.Ez már 60 pont úgyhogy én nagyon jó helyezést jósolok nekik.Nálam top 5.Én megelőlegezek nekik egy 4-ik helyet és 150 pontot.

  • Gabiii

    A döntő tuti ott pedig 5-10 helyre jósolnám. Nekem bejön a TOP listámon 7.

  • Erzsi

    Első meghallgatásra imádtam, engem lepett meg legjobban, hogy egyszer csak lett 10 jobban tetsző és kiesett a legjobbjaim közül. Pedig józan ésszel csak ellene tudok beszélni, hogy pont olyan, mint a jó pár évvel ezelőtti sláger a Lambada, meg hogy „alibi” dal, amivel igazolják a minden évben megkapott spanyol 12 pontot, de … nincsenek észérveim. Szeretem.

  • Fabiana

    Jobbat vártam Romániától… inkább hallgatom a Ai Se Eu Te Pego-t, ha már mindenképp ilyesmire vágyom. Annak a magyar áthallásos változatán legalább jókat nevetek: 😀 XD
    http://www.youtube.com/watch?v=Vpukm9hZbbc
    (bocsi, ezt nem lehetett kihagyni)

    Egész jól építkezik a dal aztán elérkezünk a refrénhez… ami annyira bugyuta, hogy az már fáj. A harmonika részeket élvezem az egész zenéből, tulajdonképpen csak azért hallgatom meg nagy ritkán. Spanyolok és moldávok 12 pontja bezsebelve, tőlünk is megy gyanítom jó néhány pont, kizárt, hogy nem jutnak tovább. A három bulizós dal közül szerintem a ciprusiaknak van a leginkább félnivalója minden tekintetben.

  • Bogi

    Első hallásra nem volt rossz szerintem,( főleg a sok lírai között ) de minél többet hallgatom, annál jobban meg lehet unni.Szerintem azért benne lesz a Top 5-ben. Ahogy a többiek is írták több országtól is megkapják a 12 pontot.

  • Balint005

    Nekem ez a kedvenc eurovíziós román dalom, szerintem nagyon eltalálták. A refrén primitív de jó, a harmonika nagyon ott van, szóval biztos sikerük lesz. Nyáron pedig biztos fog szólni itthon is bulikban,mert tipikus nyári sláger. A listámon simán a top 10-ben van.

    Románia 6/42

  • VICESC

    Az egyik kedvenc dalom idén.
    És az eddigi román dalok közül a legjobb.
    Csak így tovább!:)

  • Zolitt

    Tegnap nem tudtam írni. ma bepótolom.
    Én kedvelem ezt a dalt, úgy gondolom én is hogy ez lehet az egyik akit az esc-esek közül játszani kezdenek.

    Ezzel a listám:
    A maival a listám:
    1. Izland
    2. Lettország
    3. ROMÁNIA
    4. Albánia
    5. Görögország
    6. Montenegró

  • Zolitt

    Olyannyira ez az egyik lehetséges, hogy nem csak a rádiókat hódíthatja meg, hanem a zenecsatornákat is!
    Kicsit több mint egy hónap múlva lesz az esc, és aMusic Channel-en pár perce hallgattam max hangerőn ezt a dalt! =)

  • Csengettyű

    Nekem tetszik. Vidám, könnyed, táncolható dal, beleillik a tavaly nyáron kezdődött (és remélhetőleg idén visszatérő) latinsláger-divatba. Ha azt mondom, leendő harmonikás vagyok, abból egyértelmű, melyik a kedvenc részem 🙂 Majd javasolom zumbás zenének.

  • Nem tudom mi olyan jó ebben a dalban, nekem nem tetszik annyira!

  • Sanya

    Az első elődöntő nyertese Románia,12 pont!

  • fer

    Itt eloben enekelnek… http://www.youtube.com/watch?v=0QJ4RrTt6t4&feature=youtu.be

    Itt mar megint az hangzik, hogy Romania nyeri meg az Eurovisiot, pont mint Paula es Ovival… szerintem Svedorszag v Romania nyer 🙂